Strana 129 od 719 PrvaPrva ... 2979119127128129130131139179229629 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.281 do 1.290 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

Bas lepo, cini mi se da se u ovoj godini najintenzivnije gradilo, nadam se da ce se i sledece godine nastaviti u pravcu ispunjenja plana Ecosign-a.
    I ovo apartmansko naselje izgleda bas lepo, samo mi se cini da su srusili ski bife jaram ili se varam?
    gde cemo sad da jedemo gibanicu i domace kiselo mleko :(
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Jeste, nema više te kafane pa zbog toga nema ni web kamere koja je tu stajala... Interesantno je da se radi osnežavanje te staze a ona po planu ecoSign-a treba da nestane?! Ili će možda ostaviti stazu i dalje / neće se pridržavati plana k'o pijan plota .

Pretpostavljam da će se Gobelje osnežavati sa neke druge akomulacije koja će biti tamo.. Ambiciozno su odradili ove godine - svaka čast.

skibuldozer bojan avatar
    Datum registracije
    23.12.2004
    Godina
    52

Podrazumevano

Jedva čekam da čujem dežurne kritičare nakon završetka ove gradnje šta će im biti argument za "preskup ski pass" od dvadeset evra po danu na skijalištu sa 8 novih dopelmajera (4-sed ili više), 4 dvosedežnice, desetak vučnih liftova i ski topovima koji pokrivaju preko 50 procenata staza.

Bravo za SS i Kop, biće dobrog skijanja tamo!

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Svaka cast za gradnju, bas sam prijatno iznenadjen, ali mi zao kafane, bas bas! :(
    Sto se ski pasa tice opravdao je svoju cenu jos prosle godine, u potpunosti! Verujem da bi trebalo uskoro resiti i problem parkiranja/lopatara i to bi uglavnom bilo sve, ostaje samo da se uziva!

Super Member
    Datum registracije
    20.02.2009
    Godina
    57

Podrazumevano Admin se potrudio,skoro kao SS

Jos jedan pozitivan glas sa SS (Skijalista Srbije), za Kop uopste. Pridruzujem se predhodnim utiscima da je na Kopaoniku najjeftiniji skipass u Evropi. Ako se ne varam, sad Kop ima preko 60km staza, i 8 novih sedeznica. Ako nisam bio u pravu prosle godine, kad sam tvrdio da je bolji od svih SLO skijalista, sad bi trebalo da je tvrdnja na mestu.

Senior Member
    Datum registracije
    28.05.2009

Podrazumevano

Ne bih se slozio da je bolji od svih slovenackih skijalista i treba jos dosta stvari uraditi. U svakom slucaju nije los odnos cene i onoga sta se nudi i ide u dobrom pravcu (dobra priprema staza, vestacko osnezavanje...) da postane jedno bas lepo i dobro skijaliste i sto da ne bolje i od slovenackih.

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od bojan Pogledati poruku
    Jedva čekam da čujem dežurne kritičare nakon završetka ove gradnje šta će im biti argument za "preskup ski pass" od dvadeset evra po danu na skijalištu sa 8 novih dopelmajera (4-sed ili više), 4 dvosedežnice, desetak vučnih liftova i ski topovima koji pokrivaju preko 50 procenata staza.

Bravo za SS i Kop, biće dobrog skijanja tamo!
    Dzaba svi ti dopelmajeri kad je prosle godine bio 20e ski pas za bljuzgavu jednu stazu.

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sas35bgd Pogledati poruku
    Jos jedan pozitivan glas sa SS (Skijalista Srbije), za Kop uopste. Pridruzujem se predhodnim utiscima da je na Kopaoniku najjeftiniji skipass u Evropi.

Jel moguce da je jeftiniji od divcibara, stare planine, zlatibora, brezovice, popove sapke?

Ne bih da se pravim pametan Samo zelim da podsetim da je sve relativno.

Ski legenda adwarf avatar
    Datum registracije
    12.10.2005
    Skije / Bord
    Burton Aftermath

Podrazumevano

Nikako nije relativno jer postoji metrika po kojoj se skijalista mogu porediti, a to su broj zicara, duzina staza, pokrivenost vestackim snegom i, naravno, cena ski pasa. Jedino za sta se moze reci da je relativno je subjektivni dozivljaj i eventualno uredjenje staza, ali mislim da i tu ovi centri koje si nabrojao ne mogu da se porede sa Kopom trenutno. Ako se pogleda odnos cene ski pasa i ovih stavki koje sam naveo, siguran sam da Kop spada u jeftinije centre u Evropi.
    Ali ono sto je najbolje je cinjenica da iz godine u godinu postaje sve bolji i ozbiljniji centar i stvarno sam srecan zbog toga!

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od pailhead Pogledati poruku
    Dzaba svi ti dopelmajeri kad je prosle godine bio 20e ski pas za bljuzgavu jednu stazu.
    Ja sam prošle godine bio 2 x nedelju dana na Kopaonuku (tamo idem sa decom), kraj januara i početak marta i oba puta je bilo snega, staze su bile dobro pripremljene i sve je funkcionisalo skroz OK, bez primedbi.

Siguran sam da može da se desi i dalje peh, loše vreme, jugo i temperature duže vremena u plusu i da ne rade neke od staza, ili veći deo, ali to je "viša sila" Ali veći deo sezone sve to funkcioniše dobro, mnogo bolje nego ranije, a u odnosu na to kako druge stvari funkcionišu i razvijaju se u našoj zemlji usuđujem se da kažem da je Kopaonik "zlatan primer".

I pored toga može da se pronađe zamerka, i više njih, uvek i svuda..

Takođe mislim da cena ski passa uopšte nije velika ako se uzme u obzir kilometraža staza, infrastruktura, oprema itd. Druga je stvar što je standard građana nizak, ali operacija skijališta nije jeftina stvar, pa pogledajte Whistler/Blackcomb koji _grca_ u problemima, propada kompanija i to na "trulom" zapadu gde su skijaši mnogo bogatiji nego kod nas.

Sa druge strane naprednim skijašima Kopaonik nije dovoljan i to je sigurno, kraće staze / ne veliki broj strmih staza = dovoljno samo za smirivanje skijaša u "krizi" / vikend skijanje . Za sve ostale kategorije: porodice, početnike, srednje rekreativce, šetače Kopaonik nudi sasvim kompetetivnu uslugu.

Što je rekao Skiman u nekoj drugoj temi, da skijamo samo 7 dana u godini sigurno ne bi otišli ni na jedno skijalište u regionu (SRB, CG, BiH, MAK, SLO) jeR nijedno od ovih skijališta ne može da nas zadovolji sa 7 dana na 1 godinu - a teško i ona velika/zapadnija .
    Izmenio/la wlad; 25.10.2010 u 16:09.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •