Originalno postavljeno od
sas35bgd
STekan je ustvari rekao pravu stvar- Vi u Sloveniji imate privilegiju, jer se granicite sa Austrijom

.
Pohorje ima prednosti na pretek, u odnosu na Kop. Mozes peske iz Maribora-oko 3km , veliki parking kod gondole(ne naplacuje se),nema nikad guzve kao na Kopu. Ali ako pricamo KOp ili Pohorje- jedan na jedan- nema neke bitne razlike.
I Ako skijas na Pohorju, blizu ti je Kranjska Gora, ali blizu ti je samo u odnosu na Beograd. Nisam bio lenj, pa sam pogledao na Viamichelinu- 212km i 36evra je razdaljina u jednom pravcu. Zamisli da si dosao na 7 dana na Pohorje i kazes da ti je bolje nego na Kopu,jer si isao 3 dana na Kranjsku Goru i presao 1300km i potrosio za put 220evra .
Slovenija je moja "ljubav iz vojske". Na Pohorju sam 1986 bio ucesnik armiskog prvenstva u slalomu, i ostalo mi je u divnom secanju..
Svake godine pre nego sto odem na skijanje, svratim na neko Slovenacko skijaliste, i sva su mi draga. Kranjska Gora, Krvavec i Pohorje su moj favorit, ali treba biti realan
PS: Mi u Srbiji ipak ne idemo svaki dan na skijanje, to je privilegija ipak Slovenaca