Strana 9 od 16 PrvaPrva ... 7891011 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 81 do 90 od 153

Tema: Mariborsko pohorje

Ski legenda Pejamachine avatar
    Datum registracije
    09.12.2007
    Skije / Bord
    Atomic D2 VF 75, Elan SLX comp

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku

Nemam nameru da "ocrnjujem" neko skijalište, ali da se tako nešto dogodilo na Jahorini ili Kopaoniku ne bi mogli da se operu 10 godina (a pad stuba gondole se zaboravio tako "lako" ).
    Upravo tako...Zato ako ti neces da ocrnis pohorje,ja cu kratko:KATASTROFA!!!
    Ipak su ljudski zivoti u pitanju...

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Završio juće skijanje na Pohorju za ovu sezonu....pao je uskršnji doručak sa svima onima sa kojima smo često gore...Rezime sezone 09/10: 6 danaAlta Badie, 1 dan Kranjska Gora, 1 dan Tarvisio i 47 dana domačeg Pohorja (od MB Pohorja, Areha, Rbinice na Pohorju, Ribniške i Kopa)=55 dana...Sve u svemu nije bila baš rekordna sezona, ali je tu negdje...Bilo mnogo lepih skijaških dana... Možda još idem na koji dan u Kaprun,Hintertux ili Moeltaller Gletscher na skijanje, mada je počela sezona motora.....

^ ^ ^ stanislaw avatar
    Datum registracije
    23.08.2006
    Skije / Bord
    Burton Custom flying V 156
    Godina
    47

Podrazumevano

Skiman, kada se može po dosadašnjem iskustvu očekivati početak ovogodišnje sezone ? Došli bi prvi snežni vikend (sa uključenim žicama) da otvorimo sezonu...

Ski legenda
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    51

Podrazumevano

jel može neko da mi uporedi Pohorje sa Kopaonikom recimo. Veličina, tip staza, kvalitet snega (dosta je nisko), denivelicija? Po onome što sam video na slikama/mapama, ne deluje bolje od Kopa.
    Zove drugarica u goste u Mursku Sobotu, a ja razmišljam o Garmisch-u u tom periodu.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stanislaw Pogledati poruku
    Skiman, kada se može po dosadašnjem iskustvu očekivati početak ovogodišnje sezone ? Došli bi prvi snežni vikend (sa uključenim žicama) da otvorimo sezonu...
    Zavisi...poćeli smo več 17.11.2005, a prošle godine recimo 15.12.2009....sve zavisi od temperatura (aku so dovoljno nizke, da se napravi umetni sneg)...u proseku se počinje u početku decembra, a sezona zna trajati do 1 maja (ali na Ribniškom Pohorju, koje je najviše 1500+ metara nv)...u dolinu-to znači stadion radi maksimalno do 20.3.svake godine...
    Sa Kopaonikom ne mogu usporediti, jer tamo nisam skijao (valjda ću kroz koju godinu, pogotovo sad kad ponovo imam kontakt sa drugarom iz Velike Plane, sa kojim sam služio vojsku tamo daleke 1985 u Štipu...), ali za Pohorje je situacija specifična, jer imaš u karti Mariborsko Pohorje, Ruško Pohorje, Ribniško Pohorje, Kope i Kranjsku Goru...kad ovo sve uzmeš u obzir, i da imaju sve staze umetno zasnežavanje, onda se Kopaonik nekako ne može usporedit sa Pohorjem...ali to je moje mišlenje...

Ski legenda
    Datum registracije
    08.03.2010
    Godina
    52

Podrazumevano

Mislim da se samo Mariborsko Pohorje ne moze porediti sa Kopaonikom, tj da je Kop po mojoj oceni bolji: ali sto kaze Skiman, sve navedeno u zbiru, sigurno da jeste bolje

^ ^ ^ stanislaw avatar
    Datum registracije
    23.08.2006
    Skije / Bord
    Burton Custom flying V 156
    Godina
    47

Podrazumevano

hm, a koji je ski centar ispod triglava ? da li tamo možda sezona počinje ranije ??

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stanislaw Pogledati poruku
    hm, a koji je ski centar ispod triglava ? da li tamo možda sezona počinje ranije ??
    Što se visine tiće, svi ski centri u SLO su ti ispod Triglava....zezam se...Verovatno si mislio na Vogel, koji zbog zelenih nema umetnog zasnežavanja, tako da su ovisni od pridonog kojeg mora pasti prilično, da bi sredili staze...Moj predlog: najsigurniji ti je Krvavec i to zbog visine i zasnežavanja..Jel to to?

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od average Pogledati poruku
    Mislim da se samo Mariborsko Pohorje ne moze porediti sa Kopaonikom, tj da je Kop po mojoj oceni bolji: ali sto kaze Skiman, sve navedeno u zbiru, sigurno da jeste bolje
    Jel je na Kopu nočno skijanje u dužini 6 km (dobro ima toga još)? Koje radi svaki dan? Na kojem nema nikad gužve? Ne znam baš....ali zato bi ipak išao na skijanje na par dana na Kop...tek tako da vidim kako vam je na Kopu...

http://www.pohorje.org/mariborsko-po...ciscu-napravah
    Priložene slike Priložene slike  

Ski legenda
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    51

Podrazumevano

Vogel nema ama baš nikakve veze sa Triglavom, daleko je baš. mada mu jeste najbliži od svih SLO skijališta.

ja da se pohvalim - Sutra idem da penjem Triglav

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •