Strana 29 od 37 PrvaPrva ... 192728293031 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 281 do 290 od 368

Tema: Stara Planina - Stanje na stazama

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Mislim da neki ljudi ovde brkaju sređivanje staza i prolazak ratraga . Glavna je bezbednost skijaša.

Zašto pominjem prolazak ratraga / tabača. Pa konkretno prošle nedelje je na Kopaoniku prošao tabač (tačnije dva komada - jedan za drugim) po stazi KGB, iza njih su išle motorne sanke (SSa) - što je za svaku pohvalu - ljudi paze da neko od nazad ne naleti.

Oni naravno nisu tabali stazu, nego su prolazili, bili su (verovatno - po infou) preko dana da tabaju Gvozdac, i u povratku su prošli po KGBu, sa upaljenom rotacijom, zvučnom signalizacijom i već pomenutim sankama iza njih.

Offtopic: bezbednosna situacija se na Kopaoniku zaista popravila, sve staze su odlično obeležene, na kritičnim mestima su postavljene zaštitne ograde, na vrhovima i dnu žičara su ski mape sa krstićem trenutne pozicije itd. Za svaku pohvalu.

ekozelj je u pravu što se tiče učenja skijanja za svaku situaciju. Prilagodite skijanje, ako ste početnik skijajte na blažoj padini, svako iskusniji će vam reći da se srmije staze brže raskopaju (prirodno - na strmijim stazama se više "koči" / otklizava) a blaže duže "drže". Ako prepodne skijate po stmijoj stazi i to ide lako zato što je staza sređena, popodne pređite na blažu stazu koja još uvek drži (a i ako vam snaga popusti lakše kontrolišete skije). Nemojte zbog vašeg (ne)umeća da krivite druge, jasno je da na "pistama" lakše ide, ali svakako da morate da skijate i po neuređenim stazama, zbog vas ne zbog ski centara, mnogo je bezbednije ako naučite da skijate po svim terenima.

Senior Member ekozelj avatar
    Datum registracije
    11.10.2005
    Skije / Bord
    Atomic SL 9m
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od shulc Pogledati poruku
    u potpunosti se slazem sa Zloxom,gde ljudi da nauce da skijaju ako nema pripremljenih staza
    Ja sam isto iz Zaječara i naučio sam da skijam (i ne samo ja) na istoj toj stazi na Kraljevici kad nismo znali ni da postoji tabač i ski lift a kamo li da smo ih videli. Na skijanje sam uvek morao da dodjem pešice jer moji nisu hteli da me voze da bi zagrejao noge i nikada se nisam povredio. Stazu smo tabali skijama penjući se i opet održavali mišiće zagrejanim.
    Sada dodjes kolima, čekaš u redu 15 min. da bi seo/stao na korpu/sidro i vozio se 15 min. i potpuno nezagrejan se spustio niz stazu. Posle bude "pao sam", "povredio sam se"....

Jedini put kad sam pao i ozbiljno de povredio je bio baš po takvom scenariju.

Mislite o tome!!!

PS.
    Ne želim da ispadne da nekome pokušavam da solim pamet. Svaki moj post je potpuno dobronameran.

Pozdrav
    Edi

Senior Member ekozelj avatar
    Datum registracije
    11.10.2005
    Skije / Bord
    Atomic SL 9m
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    ...jasno je da na "pistama" lakše ide, ali svakako da morate da skijate i po neuređenim stazama, zbog vas ne zbog ski centara, mnogo je bezbednije ako naučite da skijate po svim terenima.
    A van staza je najlepše

Pozdrav
    Edi

Junior Member
    Datum registracije
    31.01.2010
    Godina
    56

Podrazumevano

Pozdrav svima,
    u petak 05.02.2010. stižem na Babin zub sa svojom porodicom, nisam iskusan skijaš i vrlo mi je bitno da se staza pripremi prethodni dan za sledeći.
    Hvala svima koji su dali lepe sugestije i onima koji su posatavili fotose sa staza.
    Dolazim iz Sombora i treba da prevalim 630 km do zuba i bitno mi je da sve lepo funcioniše i da snega ima.
    Bio sam u februaru 2009 i bio sam prezadovoljan, ali smo bili na samom izmaku snega, poslednji dan su tekli potoci u podnožju Konjarnika - ha ha ha.

Vidimo se za vikend

Senior Member
    Datum registracije
    03.12.2008
    Skije / Bord
    Volkl Racetiger SC Ti
    Godina
    44

Podrazumevano

Po meni glavni problem i na Staroj Planini i na Kopu, je VELIKI broj vikend skijaša!!! I iz tolike gužve na stazama u većini slučaja nastaju i povrede... Ili u prevodu "Mala bara, mnogo krokodila":P

Manje teških povreda nastaje drugim danima, naravučenije ne morate da idete samo subotom i nedeljom na skijanje!!!!
    Izmenio/la garcia_kg; 01.02.2010 u 15:49.

Junior Member
    Datum registracije
    31.01.2010
    Godina
    56

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od garcia_kg Pogledati poruku
    Po meni glavni problem i na Staroj Planini i na Kopu, je VELIKI broj vikend skijaša!!! I iz tolike gužve na stazama u većini slučaja nastaju i povrede... Ili u prevodu "Mala bara, mnogo krokodila":P

Manje teških povreda nastaje drugim danima, naravučenije ne morate da idete samo subotom i nedeljom na skijanje!!!!
    Rado bih došao radnim danom da mogu da izostanemo supruga i ja sa posla i decu da vadim 5 radnih dana

Member
    Datum registracije
    29.12.2006

Podrazumevano

mislim da smo svi pomalo u pravu i pomalo nismo...
    ekipa iz ng je lepo skijala prva dva i zadnja dva sata...izmedju toga bilo je svasta
    vidimo se opet za koji dan

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord
    Snowboard, komada nekoliko

Podrazumevano

> nisu hteli da me voze da bi zagrejao noge i nikada se nisam povredio...

Da, zagrevanje, vazna stvar. Na Kopu se recimo obavezno prvo jedanput spustim lagano niz Kraman greben, pa tek onda idem dalje. Nervira cekanje na zici, ali vredi, jer, isto tako, prvi put kada to nisam uradio, u tom prvom spustu sam se i povredio jer nisam bio dovoljno zagrejan i imao koordinacije za tezu stazu.

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    32

Podrazumevano

и јао као мали клинац(још увек сам клинац, сада већ порасто; 185), док сам ишо на Коп, имао сам прилику да у току једног дана пар пута(5-6) видим ратрак који ради свој посао-сређује, таба стазе, разбија хупсеве....колко памтим ски дан на Коп креће од 8.00, а завршава се у 17.00....слажем се да би излажење ратрака на препуну стазу почетника изазвало катастрофу, ал увек може да се нађе решење. ево мој предлог, прочитајте, па ме после бесите: отварање жичара раније и затварање касније. питаћете зашто? скијаши(бордери) који су узели целодневни ски пас, за разлику од пензионера који су дошли да седе у кафићу и мувају женске (без увреде, ако сте дошли у ски центар, онда скијајте, а жена има и на жици)...ће имати времена за предах, адекватан ручак, а службе које одржавају стазе ће имати тај луксуз да затворе стазе барем на сат времена и колко толко мало их среде...... продужетак радног времена......! у паузи нек табају......а она опција да иду санке испред ако иду на горе, ил иза ако иду на доле, не пали......приликом вожње, мало брже, једино чуло на које можете 100 посто да се ослоните је чуло вида....морате да признате да баш не чујете сирену док вам ветар од 40-50 на сат зуји око главе.......

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

I onda neko iz Vučje Staze pijan krene niz stazu u sred pauze .

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •