Strana 59 od 719 PrvaPrva ... 949575859606169109159559 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 581 do 590 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Senior Member
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    39

Podrazumevano

Ja neodoh juce zbog zajebanih puteva.Keva putovala do Krusevca 2 sata duze od normalnog.A iz Brzece kazu nije ni moglo da se penje.jbg-smorio sam se.

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od hehehe Pogledati poruku
    Ako u podne bude u krevetu (kao u ponedeljak)... teško će održavati bilo šta vezano za sneg :P
    ponedeljak ceo dan rovario sa Wladom i Miljanom, a to mi je bio prvi dan u sezoni...a i ti si mi se javio u 15 do 3, otisao u sobu u pola 3, bio sam bas bas umoran (zbog fizicke neaktivnosti u zadnjih 5 meseci i dve neprespavane noci pre toga....ma sta se pravdam, jesam trudnica)...sve u svemu iskreno izvinjenje Arsi i Dexu...
    svih 7 dana bilo opasno rovarenje van staze, ce da sevnu neke za.ebane slicice i klipovi uskoro...
    Izmenio/la Tadija_91; 22.02.2009 u 20:02.
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

Super Member milos_pg_91 avatar
    Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    33

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Tadija_91 Pogledati poruku
    p
    svih 7 dana bilo opasno rovarenje van staze, ce da sevnu neke za.ebane slicice i klipovi uskoro...

To cekamo

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

slika 1:Evo da se stekne utisak koliko je bilo novog snega(stapovi su 135 ili 140 cm)
    sledece noci je duvao vetar pa su se stvarali smetovi i onda je bilo 3 zavoja ne vidi se trag skija pa onda 5 zavoja u 2 metra snega

slika 2 i 3: sta rade ratraci kad padaju grudve sa neba? Glupo pitanje...pa naravno da snimaju reklamu za audi q5...
    znaci stvarno necuveno...4 ratraka poziraju kada treba da se hvata sneg na stazama
    Priložene slike Priložene slike    
    Izmenio/la Tadija_91; 22.02.2009 u 22:24.
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

Super Member kop avatar
    Datum registracije
    23.11.2006
    Godina
    33

Podrazumevano

Sad sam se vratio sa Kopa i fantasticno je.
    Cak ni za vikend nije bilo guzvi
    Snega ima jako puno, ali ni sadasnjih 123cm snega nisu uspeli da prekriju glupost Skijalista Srbije.
    Na Crnoj dubokoj, gornjem delu Gvozca, donjem delu Krcmara i nekim delovima duboke 2 ima bas puno leda i ogromnih hupsera.
    Ostale staze su OK.
    Stubovi na Gobelji jos nisu montirani :(
    Skijanje van staze moze biti bas zeznuto posto kad upadnete u ovako dubok sneg, tesko je izvuci se iz njega. Ipak, uzivancija je.
    Bela reka 1 zvanicno radi, i posle xx godina zicara je konacno pustena na najvecu brzinu
    Bela reka 2 zvanicno radi samo za izvlacenje, ali staza nije u funkciji, zbog, kako su mi rekli, NEDOSTATKA SNEGA !!!
    Istina je svakako skroz drugacija. Snega ima u izobilju, ali nisu ni probali da urede stazu. Samo danas se niz nju spustilo oko 100 skijasa. Ja sam tamo skijao ceo dan i imao prilike da vidim nesto veoma zanimljivo.
    NA BELU REKU JE BANULA NEKAKVA INSPEKCIJA. U ROKU OD 20-ak MINUTA TU SE STVORIO RATRAK KOJI JU JE TABAO, A KECA JE PROSAO 3-4 PUTA
    Naravno na nekim delovima on je napravio vise stete nego koristi (kamenje) ali bilo je ok. Bela reka 1 je zvanicno renovirana i zaista na njoj nema ni jednog kamicka, a ni potoka na kraju staze.
    Ratrak je uspeo da potpuno unisti Ledenice !!!

Sa bratom sam probao jednu jako interesantnu voznju - sa Bele reke 2 do vrha Struge. Nikada nisam bio tamo ranije, ali od prilike sam znao kuda treba ici. Ipak probijajuci se kroz gustu sumu isuvise smo se spustili, tako da vise nismo mogli da dodjemo do vrha. Skijali smo kroz sumu u kojoj ima preko metar snega, a teren je dosta strmiji nego na samom Levku na Beloj reci 2. Posle svakog spusta upadali smo u sneg i jedva se izvlacili iz njega. To posle nekog vremena postane zaista iscrpljujuce. U daljini vidimo BR2, ali treba nekako stici do nje. Na samom pocetku listopadne sume nije bilo moguce skijanje zbog dosta velike strmine ali i kamenja. Ipak posle 200-300m pesacenja ponovo je moguce skijanje kroz sumu. Trebalo nam je 2 sata da se izvucemo odande i izasli smo jedno 300m pred kraj Struge. U sumi ima dosta tragova divljih zivotinja, sto bas i nije prijatno jer tu zive i vukovi. Nije bilo nikakvih tragova da je u skorije vreme tu neko pokusavao da se probije skijama.
    Interesantno je da sam ja sa skijama dosta bolje uspevao da se provlacim kroz sve to, nego burazer na bordu.
    Uglavnom, extra je avantura

Sutra stizu fotke.

Super Member
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

Danas sam bio na Kopu i bilo je lepo vreme, kombinacija mecave i sunca. Hladno, sneg dobar, ali staze ne utabane. Kad se smanji vidljivost, ne vide se i vrlo su neugodni. Zao mi je sto na preko 1m snega ne utabaju staze, nego lomimo noge za 1900din po danu.

Born to ski Bojan87 avatar
    Datum registracije
    20.09.2005
    Godina
    38

Podrazumevano

Jel zna neko broj inspekcije skijalista srbije, cisto da kada vidim da je staza neuredjena da ih pozovem pa da se ratraci odmah pojave.
    Izgleda da to funkcionise, posto cim ih neko prijavi inspekciji ratraci krenu da tabaju staze

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

na metar snijega se nigdje na svijetu ne ravnaju staze prvi dan

Ustajanjeeeeeeeeeeeeeeeee hehehe avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer AMC76
    Godina
    62

Podrazumevano

Ma ovi ne ravnaju ni drugi ni treći ni bilo koji dan... samo prođu i odu...

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Vama skijasima nikako covek ne moze da udovolji... Ne valja kad nema snega, ne valja kad ima...

Salu na stranu, sto sam stariji sve vise dolazim do saznaja da nije lenjost problem na Kopu i drugim skijalistima. Nije to da oni nece da srede staze, nego ne umeju. Ne znaju ljudi prosto kako se to radi. Da nije tako jel bi bilo kamena na metaR snega? Gde na svetu postoji staza gde metar i nesto snega nije dovoljno da pokrije kamenje?

To sam video i u decembru na na Staroj planini. Bilo 40-ak cm snega, a skijanje po golom kamenu.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 5 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 5)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •