Koji,kak' se zove?
Koji,kak' se zove?
Osojčica, ali ga austrijanci zovu Gerlitzen: http://www.gerlitzen.net/. To ti je ono brdo iznad Villach-a sa desne strane. Inače, skijalište je poznato po tome što sam tamo čest gost dugi niz godina. Al' mogu da kenjam, zar ne?
Izmenio/la stekan; 13.12.2008 u 14:59.
sta to vidim sapa ides u potjeru za puderom
pa nek ti je sasrecom
zelim ti sve najbolje da se dobro provedes
i da zateknes dosta snijega barem do bradavica (nipple deep)
sa prosjecnom vlaznoscu ispod 8% i suncano vrijeme![]()
Sad kad Sapa javi da se ozenio, nasao wireless mrezu i zaposlio se u Gss-u![]()
Mislijo sam da se ne javim dok ne uplodujem slikice i par filmica, u stvari i ne javljam se ovo ja nego " samo kratko" da javim da sam se vratijo ziv i zdrav.
Ljudi sta da kazem; misli ce te izmisljam (zato slike i filmic kacim as soon as posible, jerbo ako laze koza.....);
Gdje zavrsih proslu sezonu u puderu skoro do kukova, ovu nastavih na drugom mjestu sa istom kvalitetom bijelog praha (istina bio je samo do koljena).
Iskijo se u petak i subotu. U petak nigdi zive duse, iskijali se ko niko ko niko, citav petak, jednom sisli utabanom stazom i to samo kad smo pravili zadnju zicu da se vratimo u selo. Cist, cistijat ne mjesan PUDER, powder, tiefshnbee, cjelac, prsic ili kako sve vec to agregatno stanje vode zovu!!! U subotu prvi put proradila gondola koja vozi u freeridewalhalu zvanu les Grandes Montets (3300m), vidljivost naj manje 50km, dan vedarrr, temperatura tacno u podne na 3300 -8, na medjustanici 2100 -3, u dolini oko nule elem razbili se od skijanja. Sa Grande Montets takodje samo vode skiroute, dakle, oni pobijeni stapovi, nema ratraka, a ti vozi gdje ti je milo; i trudi se da budes SAFE. Grande Montets je glecer, dakle na glecerima imaju procjepi....iza procjepa vidjesmo super netaknute livade, ali se nismo salili glavom....Ma skijanje nezaboravno, ne znam cim zasluzih onakva dva dana. U nedelju je duvalo junacki; odavno me nije snjeg onako shamaro po licu. Skijali cjeli dan na jednoj zici (jajetu) samo na stazi van sgtaze se nista nije vidilo....javljam kasnije detaljano o svemu
Ojha, e nek' si se naskijao..kod nas tanko
Daj da vidimo taj video pa da komentarišemo ;o
Trenutno je 3 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 3)