Počinje izgradnja četvoroseda Gobelja
14.10.2008. Kopaonik - Potpisan je Ugovor o izgradnji četvorosede žičare "Gobelja" na Kopaoniku. Doppelmayr je isporučilac operme, GP Graditelj - Ivanjica izvodi građevinske radove, a montažu firma ATB FOD iz Bora. Narednih dana se očekuje svečano otvaranje radova i polaganje kamena temeljca..
Nažalost, tenderska procedura do potpisivanja Ugovora se prilično odužila, tako da se sa radovima kreće jako kasno, i neizvestan je rok završetka. Zavisno od vremenskih uslova, puštanje nove žičare u rad se ipak očekuje tokom ove zime.
Tehničke karakteristike budućeg četvoroseda Gobelja ...
- Tip žičare - 4KSB,Isklopivi četvorosed
- Polazna stanica na1.694 m/nv na mestu odakle je polazio sada razmontirani ski lift br.13-Gobelja relej.
- Izlazna stanica na 1.926 m/nv ispod samog antenskog tornja na vrhu Gobelja.
- Visinska razlika je 232 m.
- Kosa dužina trase žičare je 845 m a horizontalna 808 m.
- Brzina 5 m/s.
- Kapacitet 2.400 skijaša na sat.
Izvor: Andrea Kočovski, predstavnik Doppelmayr-a
ovo je copy/paste sa naslovne..
Evo konacno i vesti za taj cetvorosed...dobro je da su se setili...nadam se da ce biti gotov pre nove godine jer nije velika duzina a i teren nije tezak(nema drveca koje bi trebalo da se sece i to...). Dbro je sto ce moci da se ide na tu stranu i ako se ne zavrsi na vreme jer lift gobelja greben ostaje na mestu.
U svakom slucaju drago mi je da su se oglasili i po ovom pitanju jer sam vec pomislio da su zaboravili prediz...ovaj predsezonska obecanja. Od obecanja je jos ostao snow park na gobelji, pasarela na jarmu i cini mi se da se pominjao neki tanjir koji bi isao od sredine malog karamana na vrh marinih voda (i karamana)

)U samoj zgradi ima proizvodnju, odnosno sklapanje bioptron lampi...a firma koja posluje u istoj radnoj jedinici zove se Home Art sales Ag....