Strana 9 od 14 PrvaPrva ... 7891011 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 81 do 90 od 136

Tema: Modeli skija za sezonu 2008/09

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Odlicna skijica, ja je cak voziko (moj ski-saborac je posjeduje). Nisam mogao da je dobro ocjenim iz vise razloga (skijo u koleginim povelikim cipelama jer nismo mogli/umjeli da nastimamo vezove :( ). Okolnosti na stazi i van nje bijahu takve da nisam mogo dobiti dobru sliku. Ali PE definitvno bolji od FOila na stazi, osjecaj ko da vozis solidnu skiju za pistu, inace pre tvrda za moj ukus te kategorije.
    Van staze skijo malo zbog uslova, ali moj Foil meni izgledo ljepsi, laksi van staze, ali moro bi je voziti jos nekad da dobijem jasnu sliku. Ako si testove cito onda znas, allaround freestyle skija, koju kao i Foila vozi puno ljudi bez da se bave parkovima i trikovima. Kazu da performanse puno odredjuje montiranje vezova (sto je sto posto tacno) kolegine su inace bile vise montirane za ride nazad, zato bijahu stabilne, ali meni teze za upravljanje. Naucno potvrdjeno, a i moje skromno iskustvo je da ta skija koja voli jaceg, agresivnijeg smuKaca. Mislim da je skija odlican izbor da je koristis u svim uslovima, a van staze ce da bude 3x bolja od bilo koje piste-skije koju si do sada vozijo. to je garant. Obavezno je uzeti u max duzini koja je nazalost samo 179cm.

Vist vezovi. nemam pojma. Ja bi licno uzo svasta nesto drugo, a vjerovatno i puno jeftinije od Vista: Neznam cak ni da je Vist provjereni freeride vez. Nisam ga puno vidjao na stazama.
    ako imas koga u Americi. Npr. legendarni Look Px12 kosta 70tak dolara nov.
    Izmenio/la Sapa; 08.05.2008 u 12:22.

Ski Maniac Veliki brat avatar
    Datum registracije
    19.11.2006
    Skije / Bord
    Elan GSX race 2007/08 , Rossignol 9S Oversize
    Godina
    51

Podrazumevano

@sapa
    Hvala , na svojim utiscima ... jos se nisam odlucio dali cu da kupujem skiju .. dao bog ...
    Sto se tice vezova .. to cisto iz kurtoazije prema Stekanu ... Hahaha

Member iko avatar
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Odlicna skijica, ja je cak voziko (moj ski-saborac je posjeduje). Nisam mogao da je dobro ocjenim iz vise razloga (skijo u koleginim povelikim cipelama jer nismo mogli/umjeli da nastimamo vezove :( ). Okolnosti na stazi i van nje bijahu takve da nisam mogo dobiti dobru sliku. Ali PE definitvno bolji od FOila na stazi, osjecaj ko da vozis solidnu skiju za pistu, inace pre tvrda za moj ukus te kategorije.
    Van staze skijo malo zbog uslova, ali moj Foil meni izgledo ljepsi, laksi van staze, ali moro bi je voziti jos nekad da dobijem jasnu sliku. Ako si testove cito onda znas, allaround freestyle skija, koju kao i Foila vozi puno ljudi bez da se bave parkovima i trikovima. Kazu da performanse puno odredjuje montiranje vezova (sto je sto posto tacno) kolegine su inace bile vise montirane za ride nazad, zato bijahu stabilne, ali meni teze za upravljanje. Naucno potvrdjeno, a i moje skromno iskustvo je da ta skija koja voli jaceg, agresivnijeg smuKaca. Mislim da je skija odlican izbor da je koristis u svim uslovima, a van staze ce da bude 3x bolja od bilo koje piste-skije koju si do sada vozijo. to je garant. Obavezno je uzeti u max duzini koja je nazalost samo 179cm.

Vist vezovi. nemam pojma. Ja bi licno uzo svasta nesto drugo, a vjerovatno i puno jeftinije od Vista: Neznam cak ni da je Vist provjereni freeride vez. Nisam ga puno vidjao na stazama.
    ako imas koga u Americi. Npr. legendarni Look Px12 kosta 70tak dolara nov.

To ga ja napalio Moze povoljno da se nadje na ebay-u, za nekih 190 EUR.
    Sapo, kako bi ti montirao vezove na njih? I koji freeride vezovi mogu da se nadju povoljno u Evropi?

Datum registracije
    19.11.2006
    Skije / Bord
    Godina
    51

Talking Krivac

Jeste cika Iko ti si "kriv"

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

[QUOTE=iko;29370]
    To ga ja napalio Moze povoljno da se nadje na ebay-u, za nekih 190 EUR.
    Hehe, svaka cast sto shiris jevandjelje. za 190 bez vezova? Pa nije losa cjena, ta se skija jos uvjek puno trazi u freestyle svjetu a i van njega.

Sapo, kako bi ti montirao vezove na njih? I koji freeride vezovi mogu da se nadju povoljno u Evropi?
    Nemam pojma stvarno. Montiranje vezova u freestyle skija je pitanje afiniteta. Ja sam mislijo da su moji montirani centralno perfektni i bili su. Ali odkad sam u aprilu dva dana skijo u debelu puderu sam malo promjenijo misljenje, zao mi sto nisu malo vise nazad, za bolje surfanje.

Jeftini vezovi u evropi, hmm. Trazi u americi ovdje nema tako jeftino ko tamo. Drasticno jeftinije u USA.
    Pa vidi onaj sport-conrad i.......zaboravih kako se zove link...telemark-pyrnees, tako nesto se zove, isti koncept ko conrad i imaju ponekad px za 110-120 evra, sto je jeftinije nego drugdje u EU, ali ipak puno skuplje nego kod Amera.
    Izmenio/la Sapa; 08.05.2008 u 14:41.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Iko evo ti linak od pyrnees

http://www.telemark-pyrenees.com/sho...cPath=1_53_290

Ko sto vidis imaju Px12 jib za 119 evra. Ovo Jib bi trebalo da referira na freestyle kvalitete, bar ja tako mislim, al vjerovatno se ne razlikujje od klasicnog px-a.

Member iko avatar
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Iko evo ti linak od pyrnees

http://www.telemark-pyrenees.com/sho...cPath=1_53_290

Ko sto vidis imaju Px12 jib za 119 evra. Ovo Jib bi trebalo da referira na freestyle kvalitete, bar ja tako mislim, al vjerovatno se ne razlikujje od klasicnog px-a.
    Hvala ti. Pogledacu.
    PE + Px12 za 300 EUR, nije losa varijanta.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

A evo ga isti ili slican model px12 jib samo u Dynastar izvedbi 129 evra kod konrada

http://www.sport-conrad.com/index.as...orie&kat_id=43

PS
    a eno sad vidim na pyrnees sajtu moj z12 takodje 119, samo kad za iste pare ima px onda nema razmisljanja, px zakon.
    Izmenio/la Sapa; 08.05.2008 u 15:20.

Datum registracije
    19.11.2006
    Skije / Bord
    Godina
    51

Podrazumevano

@Sapo
    Povodom jevandjelja
    Ja sam za sva uzivanja u snegu

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Pa da, kod mene otprilike ista stvar; ima jos nekih par stvari u kojim uzivam ljeti i u zatvorenom prostoru (da ne nabrajam nisu vrijedne spomena) Ostalo je sve nekako povezano sa snjegom.

Nego ne znam jeste primjetili, uneredili smo ovaj inace kvalitetan topic; bila cak i dobra diskusija na temu modeli 08/09.............

Ajmo ON TOPIC;

Stevo; Onaj Volkl Bear? Geometrija, ime......sve mi zvuci da ce to u narednoj sezoni biti uspjesno prodavana allmountain skija. Ti si ga ono bijase probao? I sta mislis o njoj sad?
    Izmenio/la Sapa; 08.05.2008 u 19:48.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •