Strana 4 od 14 PrvaPrva ... 23456 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 31 do 40 od 136

Tema: Modeli skija za sezonu 2008/09

Member skitata avatar
    Datum registracije
    01.05.2008
    Skije / Bord
    Head RD GS
    Godina
    42

Podrazumevano

Kamo sreće da imam para da se takmičim, ja sam trener (jedino kad mi plate idem na skijanje, he,he). Što se tiče opreme ovo sam naručio s'tim da sam zamenio GS RD za SL RD 160, ali ljubav je ljubav, pa reko da me ljudi prepoznaju.
    Što se tiče tržišnog pristupa, to me užasava, ali verujem da si u pravu. mislim da nema bolje konstrikcije od sendviča za bilo koju skiju, a tržište diktira lepotu i skiju za svakoga i svako skijanje. Mislim da pravi skijaš mora da ima pravu skiju za ono što hoće, ako hoće d skija na više načina i padina, treba da ima i više pari skija, u zavisnosti od mogućnosti, naravno.
    Ti viloš skijanje, ili nešto više? poz

Member skitata avatar
    Datum registracije
    01.05.2008
    Skije / Bord
    Head RD GS
    Godina
    42

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Mislis da ce prodajom da se priblizi nekim uspjesnim serijama? Ya Yok. XRC a i Monster su imali "karakter", imidz, a ovo mi nesto bez okusa i mirisa, bas bas aircoat.
    Ma ja isto mislim, ali kažu u Head-u da su baš boje i grafika odlično prihvaćene, pa će nove biti slične kao prošle, meni je sve to traljavo. Head je uvek važio za firmu koja pokreće nove stvari i mislim da je Aircoat dobar, ali mogli su ga baš stavitiu neki XRC, zar ne? Ali mi se ne pitamo, cela Srbija kupi skija kao jedna jača prodavnica u Trentu, jbg.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skitata Pogledati poruku
    Kamo sreće da imam para da se takmičim, ja sam trener (jedino kad mi plate idem na skijanje, he,he). Što se tiče opreme ovo sam naručio s'tim da sam zamenio GS RD za SL RD 160, ali ljubav je ljubav, pa reko da me ljudi prepoznaju.
    Što se tiče tržišnog pristupa, to me užasava, ali verujem da si u pravu. mislim da nema bolje konstrikcije od sendviča za bilo koju skiju, a tržište diktira lepotu i skiju za svakoga i svako skijanje. Mislim da pravi skijaš mora da ima pravu skiju za ono što hoće, ako hoće d skija na više načina i padina, treba da ima i više pari skija, u zavisnosti od mogućnosti, naravno.
    Ti voliš skijanje, ili nešto više? poz
    Ja sam ti goli amater i zaljubljenik u skijanje. Diletant, što bi jedan sa ovog foruma rekao. Ali pratim sve u vezi skijanja dugi niz godina, posebno opremu.

Member skitata avatar
    Datum registracije
    01.05.2008
    Skije / Bord
    Head RD GS
    Godina
    42

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Ja sam ti goli amater i zaljubljenik u skijanje. Diletant, što bi jedan sa ovog foruma rekao. Ali pratim sve u vezi skijanja dugi niz godina, posebno opremu.
    Nisi diletant ako znaš šta hoćeš i šta ti za to treba! Znati skijati nije takmičiti se već uživati, tako ja to gledam. Meni je uživanje takmičenje, a nekom nešt drugo. Malo sam slab na tu temu.
    Ali vratimo se glavnoj stvari, Možda nas u budućnosti iznenade sa nekom Xenonom sa užim strukom, to bih voleo da vidim, onda bi to stvarno nasledilo XRC.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Ma ja isto mislim, ali kažu u Head-u da su baš boje i grafika odlično prihvaćene, pa će nove biti slične kao prošle, meni je sve to traljavo. Head je uvek važio za firmu koja pokreće nove stvari i mislim da je Aircoat dobar, ali mogli su ga baš stavitiu neki XRC, zar ne? Ali mi se ne pitamo, cela Srbija kupi skija kao jedna jača prodavnica u Trentu, jbg.
    Ma bas me interesuje jeli to stvarno tako, mislim to sto oni tvrde; ako jeste onda se ja bas ne razumijem u taj marketinski aprouch. Nit im je geometrija seksi za danasnje pojmove, a nit im je dizajn atraktivan (e sad ako je potencijalno trziste za te skije sastavaljno od zapadnjackih zena, majki-domacica, wanabe skijasica i gay-scene onda moze bit da je Xenon pun pogodak . btw. to samo ime na sta se to odnosi i na sta asocira? moje znanje staro-grckog nije what it use to be, ali bi ce da ima veze sa necim 'stranim' jeR, cak i ime me asocira na onu bolju marku lampi i sijalica.
    Meni licno bezvezna citava pojava tog Xenona (pih, opljuvah skiju na osnovu vizuelnih zapazanja (a pipko sam je nako u radnjama par puta, al ne da me nije privukla nego cini mi se da bi radije vozijo snowblade nego to).
    A sto se tice aircoata, nanotehnologije, aircarbona, spaceframe...... to za mene sve apstraktni pojmovi, nista mi ne govore. A iskreno XRC mi nece faliti, ja sam iz neke druge sekte ;-). Nako vise ko al-kaida; prilicno ekstremistickih stavova; skija ili mora da bude za freeride ili za 'race' nema treceg, trece je jeres .
    A cujem da su neki iz te XRC serije mogli dobro da se udare po gasu. A jel se ti lozis na Head il je ova tema nako slucajno (osim sto imas head-race skije)??

Member skitata avatar
    Datum registracije
    01.05.2008
    Skije / Bord
    Head RD GS
    Godina
    42

Podrazumevano

Ma bas me interesuje jeli to stvarno tako, mislim to sto oni tvrde; ako jeste onda se ja bas ne razumijem u taj marketinski aprouch. Nit im je geometrija seksi za danasnje pojmove, a nit im je dizajn atraktivan (e sad ako je potencijalno trziste za te skije sastavaljno od zapadnjackih zena, majki-domacica, wanabe skijasica i gay-scene onda moze bit da je Xenon pun pogodak . btw. to samo ime na sta se to odnosi i na sta asocira? moje znanje staro-grckog nije what it use to be, ali bi ce da ima veze sa necim 'stranim' jeR, cak i ime me asocira na onu bolju marku lampi i sijalica.
    Meni licno bezvezna citava pojava tog Xenona (pih, opljuvah skiju na osnovu vizuelnih zapazanja (a pipko sam je nako u radnjama par puta, al ne da me nije privukla nego cini mi se da bi radije vozijo snowblade nego to).
    A sto se tice aircoata, nanotehnologije, aircarbona, spaceframe...... to za mene sve apstraktni pojmovi, nista mi ne govore. A iskreno XRC mi nece faliti, ja sam iz neke druge sekte ;-). Nako vise ko al-kaida; prilicno ekstremistickih stavova; skija ili mora da bude za freeride ili za 'race' nema treceg, trece je jeres .
    A cujem da su neki iz te XRC serije mogli dobro da se udare po gasu. A jel se ti lozis na Head il je ova tema nako slucajno (osim sto imas head-race skije)??
    Bitće da si pogodio, ja stvarno gotivim Head, pogotovo poslednjih par godina, kad su obratili pažnju i na SL skije, mada ja više volim SG i DH, onako gas do daske. Mislim da je Head sada na vrhuncu za takmičarske modele, pa mi je i to milo kod njega.
    Pored Head-a moja je ljubav takođe Volkl - prava skija za mene, povučeni vezovi i tvrda u repu (RACE) nasloniš se malo nazad i - katapult, mada muški u svetskom kupu to ne voze, ali kao što rekoh ljubav je ljubav.
    Upravo ti kažem da svako ko ima malo ljubavi za skijanje treba da ima dasku za ono što želi, a struk od 70-85mm nije ni za šta. ispravi me ako grešim, ali ako ćeš brzinu uzimaš race ovaj ili onaj, ako hoćeš van staze i šumu onda uzimaš struk minimum 90mm, ako hoćeš da sediš u Dolly Bellu uzimaš Kniessel Swarowski za devojku ili dečka.

Senior Member
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic D2 SL, K2 outlow

Podrazumevano

Apsolutno, bezuslovno se slažem. Jedna uska race skija i jedna široka za okolo staze, to je jedina i prava mera koju bi trebao da ima svaki skijaš. Ono kao između koje služi za svašta je u stvari đubre koje ne služi za ništa.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Upravo ti kažem da svako ko ima malo ljubavi za skijanje treba da ima dasku za ono što želi, a struk od 70-85mm nije ni za šta. ispravi me ako grešim, ali ako ćeš brzinu uzimaš race ovaj ili onaj, ako hoćeš van staze i šumu onda uzimaš struk minimum 90mm, ako hoćeš da sediš u Dolly Bellu uzimaš Kniessel Swarowski za devojku ili dečka.
    A, pa i ti si al-kaida; ili jedan ili drugi extrem trece je bogohulno; Slazem se i u vezi karakteristika skija struka 70-85, ali da ipak da budemo malko iznijansiraniji kad sudimo; to su geometrije ko stvorene za komforno, stabilno bezbrizno skijanje i nekome ko ne ganja extremne carve zavoje ili ozbiljnije offpiste terene cu ih uvjek od srca preporuciti.

Mislim cak da tim dimenzijama ne fali nista ni kad su u pitanju izvrsni allround/allmountain skijasi. Neko sa osjecajem za feelin, neko ko rastura na svakom terenu, njemu takodje lezi taj 75-85 struk. Tu cesto puno vecu ulogu igra flex nego shirina same skije. Ispricah ovdje vec da sam zimus imao priliku da skijam sa covjekom koji vozi na rossi b78 (za danasnje pojmove skroman allmountain model). Covjek je poigravao na tim skijicama u extremnim uslovima duboko u terenenu, a ono malo sto sam ga vidijo kako vozi na utabanoj stazi nije izgledalo nista manje dinamicno i atraktivno nego da je vozijo neki izraziti GS model. Tako, ipak je do skijasa, a ne do skije.
    PS
    Drugaricu Dolly Bell i druga Swarovskog ne poznajem ni licno a ni vako, al kontam sta hoces da kazes, oni su vozaci Xenon-serije; Za nas amatere naj ljepse je u kolekciji imati jednu dobru cackalicu ili dobru lopatu skiju ili oboje. Evo patak je lirichan o svojim cackalicama, e samo jos da nabavi odogovarajucu lopatu onaj )inace) legendarni Apach mu nesto nista nije lego. Patak druze, a da i ti probnes onog Gunja, mozda promjenis svoje krute poglede na svjet
    Izmenio/la Sapa; 02.05.2008 u 20:08.

Super Member milos_pg_91 avatar
    Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    34

Podrazumevano

Evo nesto o xenon seriji, preuzeto sa : http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=17411

C serija je otišla u povijest, njeno je mjesto zauzela Xenon linija (naslovna slika). Namijenjena prvenstveno rekreativcima, ističe se po (trendovski) povećanim dimenzijama struka (od 71 do 75 mm) što će skijašima omogućiti izlete i van staze, ali i pružiti veću sigurnost kod mekanog, mokrog snijega. Četiri su modela u seriji, dva najjača, Xi 9.0 i 7.0 će zadovoljiti i ambicije sportski orijentiranih rekreativaca. Takvi će cijeniti ugrađenu Intelligence i Liquidmetal tehnologiju, a posebno Aircoat sistem smanjenja težine. Aircoat je prisutan i kod modela Xi 5.0 i 3.0, no te će modele tražiti oni koji tek počinju svoje pustolovine na uređenim stazama. Dostupne visine kreću od 142 cm, završavaju na 177 cm, a radijusi su vrlo primjenjivih 13-15 m na 170 cm.

Ja sam ove godine jednom vozio iznajmljeni xenon x3.0 (iznajmljen na Jezerinama, jedino su taj model imali u ponudi). Skija je prava 'pocetnicka' , sto bi se reklo za 'lagano karvanje' .. Solidna za laganu voznju po pistama, van staze losa(sto se i podrazumijeva, zbog svoje geometrije iliti mrsavostii

To bi bilo to.. poz

Member skitata avatar
    Datum registracije
    01.05.2008
    Skije / Bord
    Head RD GS
    Godina
    42

Podrazumevano

A, pa i ti si al-kaida; ili jedan ili drugi extrem trece je bogohulno; Slazem se i u vezi karakteristika skija struka 70-85, ali da ipak da budemo malko iznijansiraniji kad sudimo; to su geometrije ko stvorene za komforno, stabilno bezbrizno skijanje i nekome ko ne ganja extremne carve zavoje ili ozbiljnije offpiste terene cu ih uvjek od srca preporuciti.

Mislim cak da tim dimenzijama ne fali nista ni kad su u pitanju izvrsni allround/allmountain skijasi. Neko sa osjecajem za feelin, neko ko rastura na svakom terenu, njemu takodje lezi taj 75-85 struk. Tu cesto puno vecu ulogu igra flex nego shirina same skije. Ispricah ovdje vec da sam zimus imao priliku da skijam sa covjekom koji vozi na rossi b78 (za danasnje pojmove skroman allmountain model). Covjek je poigravao na tim skijicama u extremnim uslovima duboko u terenenu, a ono malo sto sam ga vidijo kako vozi na utabanoj stazi nije izgledalo nista manje dinamicno i atraktivno nego da je vozijo neki izraziti GS model. Tako, ipak je do skijasa, a ne do skije.
    PS
    Drugaricu Dolly Bell i druga Swarovskog ne poznajem ni licno a ni vako, al kontam sta hoces da kazes, oni su vozaci Xenon-serije; Za nas amatere naj ljepse je u kolekciji imati jednu dobru cackalicu ili dobru lopatu skiju ili oboje. Evo patak je lirichan o svojim cackalicama, e samo jos da nabavi odogovarajucu lopatu onaj )inace) legendarni Apach mu nesto nista nije lego. Patak druze, a da i ti probnes onog Gunja, mozda promjenis svoje krute poglede na svjet
    Gledaj, uvek je do skijaša, a zamisli da ima odgovarajuću skiju za to što vozi. Ako nemaš para da kupiš dva ili tri para skija, onda iznajmi, a ne da bacašš pare na ono što ti ništa ne znači. Ja sam jednom dao prijatelju koji vozi 7 dana godišnje da proba moj iSL RD 160cm full naoštren, a on je meni dao nešto malo šire, ali se ne sećam šta - on se oduševio mojom skijom, a ja sam se zgadio na njegovu. Nije što sam se ja razočarao, nego je on hteo svoju da baci u đubre. Imam još primera gde su ljudi lakše vozili juniorski race, nego skiju koja je "za njih". Tako da nema ništa bolje od PRAVE skije.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •