Strana 11 od 19 PrvaPrva ... 910111213 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 101 do 110 od 182

Tema: Backcountry (Freeride/TT mix)

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    34

Podrazumevano

7.5 din? ja mislim da je to premalo za neki iole ozbiljniji izlet van piste.
    meni vezovi na amc-u stoje na 9 pa su se jednom otkacili kad je skija upala pod ledenu koru. Inace nisam imao problema. Otkacinjali su se bas na vreme.Ovo kazem jer pretpostavljam da si poveci momak(cim si izabrao duzinu 189).
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Visok sam 190cm, ali sam težak 82kg, još kad se ubaci da mi je cipela 344mm (spoljnja mera naravno ) i stavi da sam osrednji skijaš - po DIN skali se dobije 6.5...

Prošle godine sam sa Mantis 12 i Magfire 14 veći deo skijanja išao van staze i vez na 7.0 mi je radio posao. Bilo je izbacivanja, ali nisam 100% siguran da su bila nepoželjna (osim možda 1-2 - što tolerišem).

Možda je u pitanju moj stil vožnje, relativno opušteno, ali više volim da izbaci i kad ne treba nego da mi se uvrću noge . Skijao sam i sa din8, i OK je izbacivao vez (neki tyrolia rentali i sl.), ali to su sitne razlike (7-8).......

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

[QUOTE=wlad;28243]
    Ja sam vez namestio na 7.5, izbacio mi je samo jednom u doskoku u neku rupu dok sam skijao kroz taj mokar duboki sneg. Nisam imao ozbiljnih padova gde je trebao da otkači, ali s' obzirom da je to vrh ponude markera pretpostavljam da nema greške. Videću, ako bude malo 7.5 povećaću do 8.. Ja obično na početku sezone krenem sa 6.5, pa posle povećam na 7-7.5 kada upadnem u kondiciju.
    Moji stoje na 11....i opet se znaju otkacit. Visok sam 184,5 a momentalno 80kg tezak, pa ti vidi.
    Inace je vez dosad uvijek stajao na 8-om podijoku. Kompjuteru zadaju visine, tezine, nivo/stil skijanja i starosno doba i on ti to sam odredi. Naravno svi serviseri se trude da nastimaju na sto nizi nivo, nikako visi, jer ako ti se nesto desi i vez se ne otkaci onda su odogovorni i mozes da ih tuzis.....na Zapadu mislim.

Stavljen je na 11 kad se poceo otkacinjati (bez vidnog razloga) u tvrdjem snjegu offpiste.

Mislim i ja da je 7 malo za tvoju tezinu.

Ma nisam ja karver , ja nešto mešam stalno, nisam ja tehničar ni otklizavanjem a ni karving.
    Wlad, esmo mi fanaticni rekreativci ili nismo, kakvi ba tehnicari, kad smo sa visokom skolskom spremom. :-)
    Ja sam sebe prvi put ove sezone, gledo "na televiziji", snimano i na stazi a i van nje.
    I ja sam ti definitvni prelaz iz iz oldskool u newskool skijanje. U stvari je to onaj old-skool ali ne sa skupljenim nogama, nego nako malo sire; 'takmicarski stil'.

Carve svakako i dibidus sucks
    Izmenio/la Sapa; 07.03.2008 u 08:12.

Ustajanjeeeeeeeeeeeeeeeee hehehe avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer AMC76
    Godina
    63

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Visok sam 190cm, ali sam težak 82kg

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Visok sam 184,5 a momentalno 80kg tezak, pa ti vidi.
    Ja, manekena... ebote....

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Ja se pridržavam iso standarda . Ako bude bilo problema sa pogrešnim izbacivanjem onda ću da povećavam .

http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bid..._11088_opt.swf

(stekanov link)

U stvari iso/din tabela...... Za moje parametre ide do max 8 din. Ali svuda ima mesta za reviziju stava .

A za tehniku, bitno je da se uživa

@hehehe: šta misliš zašto se okreću na stazi za nama? zbog skijanja? Još lopate kad nabacimo .......
    Izmenio/la wlad; 07.03.2008 u 11:03.

no fear nidza avatar
    Datum registracije
    10.01.2006
    Skije / Bord
    Head e-SL
    Godina
    49

Podrazumevano

Pridružujem se. Skijam sa 6.5 i nemam problema, vrlo često ulećem u sneg. Bilo je situacija kada nisam siguran da li je vez trebao ili ne, ali meni je uvek draže da se otkači, nego da se dovedem u situaciju kao onaj nesrećni Austrijanac - au što je grozna priča, da je ne spominjem.

Možda bih pomakao do 7, 7.5 plafon, ali 11, nema šanse.

184cm/82kg recimo.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Bilo je situacija kada nisam siguran da li je vez trebao ili ne, ali meni je uvek draže da se otkači, nego da se dovedem u situaciju kao onaj nesrećni Austrijanac - au što je grozna priča, da je ne spominjem....Možda bih pomakao do 7, 7.5 plafon, ali 11, nema šanse.
    Nidzo, mislim da na nekim terenima nikada ne bi imao zelju da ti se vez otkaci (pogotovo ne bez razolga). Vjeruj mi. Moj vez tada nije stavljen na takvu nenormalnu skalu bez razloga. br.1 mozda je do opste poznatog diskutabilnog kvaliteta salomon vezova (ovaj je z12); mozda bi neki drugi vez sasvim solidno drzao na 8,9, ne znam sta je, ali je zadnje sto mi je trebalo da mi se na nagibima od 40tak stepeni, i stjenama koje me cekaju 50 metara nize, otkaci vez. Srecom ispadao je na 'bezazlenim' mjestima, pa je pritegnut na vrijeme.
    Isto vazi i za tezak dubok snjeg, nije samo dosadno traziti skije po cjelcu nego je i krajnje iscrpljujuce.
    Uglavnom za smukanje van utabane staze je pozeljno popritegnut. Ali, ako ne ispada ni na nizem podijoku, onda potrebe nema jeR?

SENJOR Member Chikoo avatar
    Datum registracije
    19.03.2008
    Skije / Bord
    Amplid/Burton
    Godina
    52

Podrazumevano

@Wlad

Nasao sam ovde "iste" skije kao tvoje.U sustini slicne su jer su 179cm duzine.Znaci ipak se malo razlikuju,sto i nije tako lose,ako se nekad sretnemo da se slucajno ne zamenimo E sad,ove nemaju Marker Duke vez,vec nekakvu Marker 14ticu,sto se meni ne svidja, ja bih ipak na tu skiju stavio pravi Turno vez.E sad... interesuje me;da li ti vozis taj vez,odnosno skiju na normalnu pancericu ili pravu Turno pancericu(Turne= skijenje+ planinarenje u slobodnom prevodu)

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Chikoo Pogledati poruku
    @Wlad

Nasao sam ovde "iste" skije kao tvoje.U sustini slicne su jer su 179cm duzine.Znaci ipak se malo razlikuju,sto i nije tako lose,ako se nekad sretnemo da se slucajno ne zamenimo E sad,ove nemaju Marker Duke vez,vec nekakvu Marker 14ticu,sto se meni ne svidja, ja bih ipak na tu skiju stavio pravi Turno vez.E sad... interesuje me;da li ti vozis taj vez,odnosno skiju na normalnu pancericu ili pravu Turno pancericu(Turne= skijenje+ planinarenje u slobodnom prevodu)
    Bicu slobodan da odgovorim u njegovo ime: drug Wlad koristi 'naj obicniju' pancerice. Dakle turne-pancerice, kao sto ih npr. pravi Dynafit, Lowe isl. nisu neophodne, cak sta vise, vecina skijasa koji imaju Duke vezove se prevashodno bave freeridom, a 'shetnja' do padine je usputno nuzno zlo. Klasicne turne pancerice uglavnom imaju nizi flex i nisu toliko pogodne za pravi freeride. Dobru kombinaciju turnih i alpskih cipela proizvodi npr. Endophrine.

Jeste da Duke vez spada u kategoriju AT-vezova, ali je ipak prevashodno namjenjen za alpsko-freeride skijanje, mada ima funkciju za hodanje tj turnu namjenu, je sto se funkcijonalnosti tice 'obicni vez'. Vjerovatno i sam znas da su klasicni turni vezovi puno laksi i uglavanom se ne montiraju na skije kao sto je Seth, nego na 'klasicne' turne skije (koje su takodje puno lakse od obicnih alpsikih skija). Laski su za hodanje, ali su istovremeno slabiji za spustanje. skala veza je uglavnom do 12, izezetak je mislim Fritschi koji cini mi se proizvodi neki freeride vez koji ide do 14 ili 16, ali nisam siguran. pogledaj na sajtu.

O Markeru nemam viskoko misljenje, ali se mozda varam. DIN 14 ne zvuci lose, u svako slucaju ako prvensteveno skijas van staze gledaj da uzmes ljudske vezove.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    63

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    O Markeru nemam viskoko misljenje, ali se mozda varam. DIN 14 ne zvuci lose, u svako slucaju ako prvensteveno skijas van staze gledaj da uzmes ljudske vezove.
    Marker je vrlo osjetljiv na podešavanje uzdužnog pritiska. Ako je ispravno podešen, neće biti problema. Međutim, veliki dio skijaša vodi računa o brojevima na skali, a i ne zna šta je to uzdužni pritisak. Rezultat toga je da se hrpa ljudi žali na neželjeno izbacivanje veza.

Sapa, koliko me memorija pamćenja (RAM) služi, kod tebe su vezovi na 11 jer je na uređaju za testiranje ustanovljeno da skala nije tačna. Realno su tebi vezovi na manjem broju. Da li se varam?

Ja sam vjekovima sa vezovima podešenim na 8 i u posljednjih dvadesetak godina mi se vez otvorio bez potrebe samo jednom. A i to je bilo zato što sam tad napustio svoju svijetlu Tyrolia tradiciju i nabavio Atomic Race 614 vezove. Nisu dugo ostali kod mene. Ove sezone sam na Vist vezovima i prvi utisci su odlični.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 4 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 4)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •