Sapa, moja visina je 187,tezina 83 kg. Dajem tebi i Stekanu domaci zadatak da se dogovorite i nadjete mi te twin-tipuse il sta vec. Ozbiljno sam poceo razmisljati da uzmem neku skijicu za van staze.
Sapa, moja visina je 187,tezina 83 kg. Dajem tebi i Stekanu domaci zadatak da se dogovorite i nadjete mi te twin-tipuse il sta vec. Ozbiljno sam poceo razmisljati da uzmem neku skijicu za van staze.
Ima ga, nego ti ne silaziš sa staze, a na stazi jes' da ga nema mnogo utabanog. Evo to pre par nedelja, bio mokar sneg, malo ga na stazi, ja skijam između drveća i ne liči da je predubok. Kad sam preskakao neku rupu otkači mi se vez na doskoku i ja krenem nazad po skije - upao sam do pojasa na delu gde je bio mekši sneg, onda sam zastao da razmislim kako da se iskoprcam
. I to je bilo kada je malo snega. Sad, za taj konkretno sneg mogu i uže skije - ali šire idu ko zmaj
Što neko reče, može i sa užim, "a u ruke Mandušića ...", ali ja niti sam 'vuk', nit sam ubojit. Šalu na stranu, može da se skija i sa užim, ali bih voleo da vidim čoveka koji sa 'čačkalicama' skija ceo dan off-piste, može 1-2 spuštanja, a onda u kafanu
.
[QUOTE=stekan;28662]Rodjace, ne znam koji dio sam u pravu, al bas lijepo sto se slazemo.Rođače, imaš ga pravo. Htjedoh reći, u pravu si.
Nego rodjo, apropo nedostatka dubokog snjega, obrati paznju !!!Ja nisam snijeg dublji od 30 cm vidio godinama
Savoja, Valis, Graubunden, Voralberg, tamo je strasni sud, ali i nas "domaci" Gorenjsko-Notrenjsko (koje vec bi???) i okolina...a kolko vidim prema centralnoj Bosni stize 3 tovara friskog snjega..........Stevo voskiraj te AMC76 i pravac avantura![]()
Skinuo sam vezove sa 76-tice i nosim ih na ono udaljeno brdo gdje me čekaju nove Marua 73 (AMC 73) 176 cm. To mi je za uređene staze, a mjerkam nešto od 84 mm dužine 184 cm za ostale uslove. Vjerovatno neće biti TT. Mator sam ja za rikverc zezanciju i skakutanje na skijama. To ostavljam Alpiju.
Cuj omanji rastom, pa on veliki klipan, nego se malo poguri kad vozi :-)). A jesi lagan, ma ko stvoren za Liu Kang, Backfip, Misty, Rodeo.............
Ma ima toga kolko volesh, ako te stvarno inetersuje. A eno reci ce ti i "mali" Tadija i on se primijo, prati trziste svakodnevno.
A pazi FS skija nemora po definiciji da bude dobra van staze, a moze. I obrnuto BC moze da bude dobra i na stazi, samo ja opet ponavljam ja bi prije ganjo da ta skija karakteristikama bude skija za trikove i stabilna za manje skokove, a ako bi jos naletijo neki mode da bude solidan van staze, onda bi to bila ljepota, ali izvini sto ti se petljam men se cini da od neke klasicne offpiste skije nebi imo neke koristi (prateci iz daleka tvoj 'ski-habit') men' se isto chini da bi neka skija duzine izmedju 180 i 185 bila sasvim oke (duzih u pravilu i nema u tom FS segmentu) shirine od 78 do 87, max 90 mm u struku, sve shire postaje manje interesantno za skijanje na stazi, a bogami i za neke kerefeke na stazi. A da sad ne pominjemo konkretne i pozeljne modele, bolje da se otvori zaseban thread "FS skije", ko sto je Wlad otvaro za BC............. 20 postova dalje, cojek kupijo zahebane skije i eno vidi ga sad, kune se u svoje ljepotice, nece vise da cuje za chachkalice![]()
Izmenio/la Sapa; 21.03.2008 u 13:50.
Super za Mar(h)ua(nu), nek budu sa srecom. Super i za tu Wateu 84 Jel ta??
Ali Stevo nikad nisi prestar za twintip; upozno sam 'momka' 48 godina, rekreativac, nabavijo Seth prije 2,3 godine i izbacijo iz upotrebe sve klasicne skije.
Ma fazon je sto bez obzira na godine i talenat za akrobatiku te skije konstantno provociraju da se snjima igras, u tome je sva draz. I da skaces (svak u svoji mogucnostima i svojom pamecu), pa evo ja pokusavam, oprezno i nespretno da naucim po neki trik, ne ide bas briljantno, ali te skije stalno traze da se snjima igra i ja ne mogu da odolim tome. A Stevo ako naletis na skiju kao npr. Thruster, za male pare, probaj to da uzmes, jedan od modela za kojeg garantuju da je za svakoga dobra i za skijanje i za FS. Jednom probaj pa ako ti se ne svidi lako je naci neku mladu snagu, mladu nadu da ga snjima obradujes.![]()
ti pomenu da se nekome watea 101 nije svidjela
u tom slucaju taj neko ne trba da gleda freerida ili allmountain
modele ni pod razno
meni se ta skija cini kao perfektan prmjer skije za svakoga
duzina izgleda na prvi pogled zastrasujuce
vidio sam covjeka na liftu i imao je iste mislio sam da se razmjenimo
ali jebiga kad ljudi nose cipele za dojencad niti sam ja mogao da skupim moje dovoljno niti je on mogao da rasiri svoje (vezove)
tako da od zamjene nije bilo nista ali koliko sam vidio
na uredjenoj stazi ide kao allmountain
cak sta vise i radius je povoljan za tranzicione skije samo "25m"
to bih sto se mene tice naveo kao negativnu osobinu ja volim 30 plus
lakse su na tvrdjoj strani taman dovoljno da prolete kroz sve nedace
a sto se tice twin tip skija mislim da je najekonomicnije rijesenje
one atomic trojke da tri covjeka uzmu dva para i podjele![]()
perfektne skije za stevu su head mojo 90
neki dan sam vidio patrolera (stariji covjek kasne pedesete)
pici na istima kroz grbe smjeh od uha do uha
izgledo ko da mu je 12
a sudeci po skiama koje su bez ogrebotina to im je bila
jedna od prvih voznji
onaj smjeh se ne moze vidjeti na slalom skijama![]()
![]()
Sapa,kao sto znas ja vozim Voelkl Racetiger SL (cackalicu), to je skija koju volim i sa kojom uzivam na stazi.
Racetiger je moj favorit i za mene ne postoji druga skija u toj klasi.
E sad,isto tako kao sto uzivam na stazi,hocu da uzivam i van staze (al ovo srocih,samo tako),a za to, ruku na srce,Racetiger i nije bas najbolji,pa bih volio da probam taj TT,i vidimo sta ce se desiti.
Iskreno,cesto me ponese zelja da uletim u dubok snijeg i malo "manitam" gdje ne moze svako,ali kad to uradim sa svojim skijama,vrlo brzo me zabole noge,pocnem gubiti razvonetezu,borim se kao "tigar' i na kraju odustanem.
Generalno uvijek volim da probam nesto novo,vrlo malo se zadrzavam na jednoj te istoj stvari,hocu da probam nove stilove,trikove,nove skije . . . e jedino sto ne vejerujem da cu ikad probati je snowboard,tu nema dileme.
Evo fine skije za tebe,a i cena je za sad ok.Jedini problem je najblize sto salje skije je austrija,ali za te pare sto trazi moze da se napravi kombinacija sa D
DPD-om i DHL,da ih dobijes direkt na vrata...
http://cgi.ebay.de/Salomon-Teneighty...QQcmdZViewItem
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)