Ma sigurno da 'nam kako![]()
Pa naravno takvi centri su zakon!!, anonimno, penzijonerski, a pravi mali raj za offpiste skijanje. To su ona mjesta u kojima se red na liftu desi jednom godisnje, uglavnom 1og januara, kad je zhicar ima mamurluk poslje Nove godine, pa zakasni da startuje mashinu![]()
Ih taj Stoos je maayka, ova fotografija dovoljno govori. Pa to je da se covjek rastopi od miline.
PS. Citam maloprije da je centar relativno nisko, jel snjega imate redovono i u velikim kolicnima?
A Davos kao centar, ne me intersuje uopste ( znam da ima odlican freeride u okolini). Spomenuh ga zbog Pische. To planiram vec neko vrijeme da posjetim, pa sam mislijo da mozda nemas info iz prve ruke.
Pischa ima jedna gondola i dva lifta, a centar je za malo otisao pod stecaj pa su izmedju ostalo smanjili troskove tako sto su ukinulu tabanje staza sa ratracima, ima valjda samo jos jedna jedina staza koju uredjuju, ostalo prostor za 'slobodno skijanje'. Otkad nema ratraka, kazu centar je procvao.
Ako si vec nekad planiro put Davosa, onda zapamti Pischu. Kolko vidim ti si klasicni ovisnik-meraklija to ce garant da ti se svidi. Kazu da je ludnica za freeride.
PS
A joooj gledam sad i ove druge slike, pa to je raj, vidi shirokih padina odma ispod zice i jooj; bas je lijepo!!!