Strana 8 od 22 PrvaPrva ... 67891018 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 214

Tema: nivo znanja

move any mountain daki avatar
    Datum registracije
    05.10.2005
    Skije / Bord
    Cheno pelepi
    Godina
    24

Junior Member
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Ne kontam, de pojasni, molim te. Nisam rajder motora tako da ne razumijem sta si htijo da kazes???;
    Mislim, jel to insturktorsko polaganje na malim brzinama tesko ili ne???
    Kontam da je kontrola na malim brzinama odraz tehnickog znanja, ali zar ti ne rece da ne sljivis instruktorsko skijanje???
    Ako sam ga ja dobro shvatio,hteo je da nam kaze da veci nagibi nisu problem,cak doprinose laksem pravljenju zaokreta nego kad je nagib manji a samim tim i brzina.A sto se tice motora,mogao si poredjenje napraviti i sa biciklom jer je verovatno velika vecina vozila bicikl,a motor mozda i ne,mada i nema neke slicnosti sa skijanjem.Verovatno si mislio da sto je veca brzina na motoru lakse se odrzati na dva tocka.Il si mozda vozio motor na Jahorini niz Ogorjelicu II

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

[QUOTE=mrme;28409]
    Ako sam ga ja dobro shvatio,hteo je da nam kaze da veci nagibi nisu problem,cak doprinose laksem pravljenju zaokreta nego kad je nagib manji a samim tim i brzina.
    Ma doobro to je jasno ki dan, neeego.....ja sam mislijo vise sta podrazumejva pod 'znalcima' , al skonto je tataratira vec nasta mislim ja

a sto se tice odnosa nagib/zavoj, heheheh, e paa sve ima svoje granice. Kad nagib postane 'ozbiljno ozbiljan'.....

Il si mozda vozio motor na Jahorini niz Ogorjelicu II
    Nista me ne bi cudilo.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od daki Pogledati poruku
    Dobarrr, elegantan, (ajro)dinamican, klasicni karver. Nisam drugo od 'lokalca' ni ocekivo.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano Ovaj topic se pretvorijo u izuzetan ego-triperaj

Tito dragi ovog ufuravanja; Sve filmici u stilu: "A vid' te mene, vid'te mene sto sam zayeban"....Lafo.Mislim stvaaarno ne kontam sto se svi furaju da su zaHebani skijasi

E, pa hebo vas (Patak):evo ga onda i ja, prvi i nadam se posljednji put zabiljezen okom kamere na jednoj utabanoj. Tacno me sramota sto sam se pridruzijo vama svima, teskim ufuratorima, ali sta cu, slab sam karaktrer

Scena 1 Sapa i Foil u epizodi zadnja voznja u 2007:

http://www.youtube.com/watch?v=KbV_7yIApp4

Obratiti paznju na zvuk koji proizvodi jedan Foillllll

Scena 2 Sapa, Foil i "muve" (citaj snowboarderi) na stazi; predzadnja voznja u 2007:

http://www.youtube.com/watch?v=WgiKG7JV9eA

E tacno mi doslo da mu noge polomim. I mene jedan jedini put u zivotu "slikaju za televiziju" i onda on mora da naidje na svojoj dasci. A gledam ga s pola staze kako ce nako nonsalantno da mi presjece put

E heto osim ova dva kratkometrazna i onog "dugometraznog" offpiste filmica ja drugog "autobiografskog" mat'rijala nemam za televiziju.
    Izmenio/la Sapa; 11.03.2008 u 21:53.

i-a, i-a...
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic Nomad Blackeye
    Godina
    44

Podrazumevano

Tito dragi ovog ufuravanja; Sve filmici u stilu: "A vid' te mene, vid'te mene sto sam zayeban"....
    Pa zar to nije definicija skijasa?

Speed Only tataratira avatar
    Datum registracije
    23.01.2006
    Skije / Bord
    Čipovane
    Godina
    51

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od mrme Pogledati poruku
    Ako sam ga ja dobro shvatio,hteo je da nam kaze da veci nagibi nisu problem,cak doprinose laksem pravljenju zaokreta nego kad je nagib manji a samim tim i brzina.A sto se tice motora,mogao si poredjenje napraviti i sa biciklom jer je verovatno velika vecina vozila bicikl,a motor mozda i ne,mada i nema neke slicnosti sa skijanjem.Verovatno si mislio da sto je veca brzina na motoru lakse se odrzati na dva tocka.Il si mozda vozio motor na Jahorini niz Ogorjelicu II

kada se već foliramo....

spust off road
    http://images.fotopic.net/?id=43412098&noresize=1
    spust on road
    http://images.fotopic.net/?id=41353359&noresize=1

Izmenio/la tataratira; 12.03.2008 u 07:12.

Speed Only tataratira avatar
    Datum registracije
    23.01.2006
    Skije / Bord
    Čipovane
    Godina
    51

Podrazumevano

Ne kontam, de pojasni, molim te. Nisam rajder motora tako da ne razumijem sta si htijo da kazes???;
    Mislim, jel to insturktorsko polaganje na malim brzinama tesko ili ne???
    Kontam da je kontrola na malim brzinama odraz tehnickog znanja, ali zar ti ne rece da ne sljivis instruktorsko skijanje???

pa šta ima veze, ja ne težim instruktorskom skijanju

karvanje je najlakši oblik skijanja, kod nas ljudi misle,
    ako karvaju da sve znaju,
    radijus 11 pod nogom i nagneš se u stranu...jaka stvar

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

[QUOTE=tataratira;28435]
    pa šta ima veze, ja ne težim instruktorskom skijanju
    Sta ba sta ima veze??? Nista ne kontam, pa ti stalno spominjes instruktorsko skijanje, niko drugi ga ne uzima usta??? Skiman jeste ufurator (klasicni piste-tigar) iz scene: vid'te mene, vid'te mene, ali cojek ne karva instruktorski nego bas fino amatersko-takmicarski.
    karvanje je najlakši oblik skijanja, kod nas ljudi misle,
    ako karvaju da sve znaju,
    radijus 11 pod nogom i nagneš se u stranu...jaka stvar :smoke
    E pa dobro jutro tataratira momcino, sta ja ovdje pricam cjelo vrijeme. Karvanje nije skijanje.......dakle bac'te te karv skijice i nabavi te twintip tako da mozete stvarno da skijate tj da se izrazite ko skijaske licnosti, a ne ufuratori.
    btw. i ti isto karvas samo pritisnes radijus 17 pod nogom, pa zar nije
    Hajte brate super filmici, super je onaj snimak sto Alpinista karva u spust-polozaju, fakat mocno izgleda: ko 'lovac-presretac u akciji'.
    Ali kad vec potenciras skijanje i sebe nazivas skijasem onda treba da znas da skijanje podrazumjeva i hodanje, trazenje novih interesantnih padina: 'hike&ride' burazeru.
    E dajte takav neki poduhvat, pa da ga snimite kamerom, a ne da fascinirate koke na zhicama.
    Izmenio/la Sapa; 12.03.2008 u 08:19.

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

[quote=Sapa;28436]
    Citirati Originalno postavljeno od tataratira Pogledati poruku

Sta ba sta ima veze??? Nista ne kontam, pa ti stalno spominjes instruktorsko skijanje, niko drugi ga ne uzima usta??? Skiman jeste ufurator (klasicni piste-tigar) iz scene: vid'te mene, vid'te mene, ali cojek ne karva instruktorski nego bas fino amatersko-takmicarski.

E pa dobro jutro tataratira momcino, sta ja ovdje pricam cjelo vrijeme. Karvanje nije skijanje.......dakle bac'te te karv skijice i nabavi te twintip tako da mozete stvarno da skijate tj da se izrazite ko skijaske licnosti, a ne ufuratori.
    btw. i ti isto karvas samo pritisnes radijus 17 pod nogom, pa zar nije
    Hajte brate super filmici, super je onaj snimak sto Alpinista karva u spust-polozaju, fakat mocno izgleda: ko 'lovac-presretac u akciji'.
    Ali kad vec potenciras skijanje i sebe nazivas skijasem onda treba da znas da skijanje podrazumjeva i hodanje, trazenje novih interesantnih padina: 'hike&ride' burazeru.
    E dajte takav neki poduhvat, pa da ga snimite kamerom, a ne da fascinirate koke na zhicama.
    Da, da ja sam ti glavni narcis na ovoj skijaškoj sceni ..........ako bi imao mogučnost, a kao to ti znaš, te mogučnosti na Pohorju nema, kupio bi odgovarajuče skije i postao bi "skijaška ličnost" i prestao biti ufuratror i lovac na koke na žici...........A pošto toga kod mene nema, a ja pare koristim i za druge stvari osim skijanja, dolazi u obzir race skija i ufuravanje.........I po tvome, ko je za tebe skijaška ličnost?? BTW o tome smo pričali mnogo puta...........i ja još uvek stojim izza svake svoje rečenice...... I još nešto: opisno znanje nekoga može uvek da bude za deset jer si prisiljen nekome verovat na riječ......kad nekoga vidiš u živo ili na nekom filmiću, to postane često puta sasvim nešto drugo..........

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •