Занима ме да ли да током лета панцерице држим закопчане или не? Читао сам нешто на форуму, да ли овом или неком другом, да их је неко држао закопчане и да је имао проблема са жуљевима следеће године. Хвала унапред
Занима ме да ли да током лета панцерице држим закопчане или не? Читао сам нешто на форуму, да ли овом или неком другом, да их је неко држао закопчане и да је имао проблема са жуљевима следеће године. Хвала унапред
Pancerice preko ljeta trebaju biti zakopčane, ali ne jako zategnutih kopči.
Možda bi taj neko imao iste probleme i da ih nije držao zakopčane. A možda je prvi dan skijanja pretjerao sa zatezanjem kopči pa je napravio žuljeve koji su mu ostali preko sezone (napravih istu grešku u decembru). A možda mu noga još uvijek raste. I tako možda u beskraj...
ja licno nemam dobro iskustvo sa zakopcavanjem
isako sam ucen suprotno
i toga se pridrzavo...
posto ja imam prilicno veliki list noge
vrlo mi tesko padne prvih par dana skijanja
ako je cizma bila zakopcana van sezone
zadnje dvije sezone ne zakopcavam i tih problema vise nemam
dakle sve zavisi od osobe do osobe
Ja zakopcavam pance van sezone i nisam do sada imao problema. Uvek zapamtim na kom podeoku stoje dok skijam i ostavim ih na tako i van sezone. To je meni najlogicnije jer onda zadrzava oblik u kom stoji i dok se koristi, mada sve je individualno i mislim da zavisi od coveka do coveka.
Bitno je zakopčati gornje dvije kopče da bi plastika zadržala oblik. Dovoljno je i na prvi "zub". Ne vidim razlog da se na isti "prvozubi" način ne zakopčaju i donje dvije kopče.
Mislim da je najbitnije da se pancerice ne ostavljaju na mestu gde bi mogle da budu izlozenu suncu ili preteranom zagrevanju , posto bi izgubile oblik bile one zakopcane ili ne.
Ja ih takodje drzim zakopcane na prvoj kopci ... mislim da nema razloga da se pretezu ...
Nemam pojma jesul zakopcane ili nisu stoje u torbi na nekoj viskokoj polici, dohvacam ih tek u decembruSad momentalno leze u gepeku od auta, udjoh juce u auto da nesto dohvatim mal ne padoh u nesvjes'.
Nego apropo nesvjesti, jel vi zaboravite da dobro provjetrite/osusite unutrasnje cipelice poslje svakog smukanja??? Da ne vonjaju i da se ne defermisu jadne od znoja i chemera; prije no sto krenu na zasluzen ljetni raspust![]()
Citam teme vezane za cipele i kao da se vise govori o muskim nego o zenskim modlima. Ima li neko da je tu neko mozda malo vise upuceniji?
Imam 55 kg i 170,skijam rekreativno i treba mi bilo kakva pomoc oko izbora.
Iscitavala sam teme i mislim da bi mi pre leglo nesto manjeg flexa, tj da su mekse i marke Nordica, Rossignol i sl posto imam uzu nogu.Skijam tehnicki dobro ali ne volim da jurcam. Budzet mi je oko 150e,ali bi se ako ima potrebe i malo vise ispruzila :-)
Hvala unapred svima na pomoci!
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)