[QUOTE=oggy;26474]Yok bolan, dje na tebe, naj duhovitiji posteru ovog foruma (uvijek kratak ali ubitacan); al ako mi kazes da sam experat koji pojma nema, a u shljedecoj recenici pitas kaka su mi iskustva ondaK kontam cojek se shprda, pa i ja nastavijo u istom stilu.Vidi ga, jeR se to naljutio, majke ti?![]()
Iskreno govoreci jos nisam bijo u tolikackom centru u kom sam opao s nogu skijajuci a da jos nisam vidijo trecinu od onoga sto sam planirao. Jos nisam bio u centru u kome sam se prvi put na vrhu neke cuke prepao kad sam shvatijo da u bilo kom pravcu da pogledam, u daljini vidim zice, lifotove gondole................Pa nista, jedini pravi "mega" centar u kojem sam ja bio su 3D pa me cisto interesuje tvoje misljenje, kakvi su drugi u poredjenju sa njima. Koliko sam vidio dosad si na forumu uglavnom pisao o off-piste u manjim centrima, sto meni trenutno nije toliko interesantno, ali sad iz ove price o 3D kontam da si i ti imao prethodni skijaski zivot u kome su te privlacili nepregledni kilometri staza?
Jos nisam bio u mega centru koji me je tako odusevijo kad sam ga prvi put proskijao, a bio sam samo u jos dva.La Plagne (dok je jos bio samo 220km staza, bez Les Arcs) i AlpdHuez (isto tako nesto km). Les Sybelles ne racunam, ima 300 km spojenih staza, ali je to sve ipak nekako malo, bez gondola i slicnih cuda, i samo do visine od 2600metara, pa ga i ne svrstavam u prave mega centre, mada i tamo opanes s nogu, samo ne moze to da se poredi ni sa 3 D, a ni sa lplagne i huez, to je druga dimenzija. ni ova 2 gore centra ne mogu porediti, ogromno je to, ali ne kao 3 Dol’ne.
Istina je da se sad orijentisem na ‘manja’ skijalista, zbog atmosfere, ugodjaja, sharma, ali i zbog neuporedivo veceg stepena ‘gostoprimljivosti francuskih turistickih radnika, ali i gradjana’. Espace S.Bernardo ne racunam ima samo 150km staza.
E o tome pricam kad kazem naj duhovitiji, vidis da si smjesan ko narodno pozoriste(blagi naklon u zabljem stavu, zadizem svoju baletsku suknjicu i okrecem se i odlazim).![]()