Strana 9 od 12 PrvaPrva ... 7891011 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 81 do 90 od 113

Tema: Par video klipova mog skijanja :)

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skiman Pogledati poruku
    Meni je vseeno al je to A, S ali E.......Važno mi je razmerje cena/kvaliteta....In bom vozil produkt, kateri bo poceni in bolj kvaliteten od konkurence, pa če na njem piše Q,Y al pa Z........Nikjer nisem nikoli rekel in napisal, da bom celo življenje vozil A......Ko me bo npr. F ali E prepričal, da so denarno sprejemljivi in kvalitetni, bom rade volje vozil njih.....Vozim vse (če je le dovolj poceni in kvalitetno(race modeli)-sve su ostalo nijanse.... ) Skiman
    Skiman, ne treba da se ljutiš. U svom prethodnom postu sam spominjao pojedince koji kupuju skije tipa Atomic C:5 ili SX:5 (ako nemaju novca) ili početnike koji kupuju SL:12 (ako imaju).

Ako pogledaš stare teme na ovom forumu u kojima se pisalo o brendovima skija, vidjećeš da sam pisao da su Atomic skije vrh za sportske skijaše sa jakim nogama. Meni, starijem čovjeku bez kondicije apsolutno ne odgovaraju, ali vjerujem da su za tebe pravi izbor, i apsolutno nisam imao tebe na pameti kad sam spominjao prvo slovo A. Znam još jednoga zaluđenika za skijanje za kojeg je Atomic idealan izbor, a nick mu je Tataratira.

Činjenica da u mjesecu junu pratiš skijaške forume (uz uslov da od toga nemaš nikakve materijalne koristi) te automatski svrstava u moje iskrene prijatelje.

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Skiman, ne treba da se ljutiš. U svom prethodnom postu sam spominjao pojedince koji kupuju skije tipa Atomic C:5 ili SX:5 (ako nemaju novca) ili početnike koji kupuju SL:12 (ako imaju).

Ako pogledaš stare teme na ovom forumu u kojima se pisalo o brendovima skija, vidjećeš da sam pisao da su Atomic skije vrh za sportske skijaše sa jakim nogama. Meni, starijem čovjeku bez kondicije apsolutno ne odgovaraju, ali vjerujem da su za tebe pravi izbor, i apsolutno nisam imao tebe na pameti kad sam spominjao prvo slovo A. Znam još jednoga zaluđenika za skijanje za kojeg je Atomic idealan izbor, a nick mu je Tataratira.

Činjenica da u mjesecu junu pratiš skijaške forume (uz uslov da od toga nemaš nikakve materijalne koristi) te automatski svrstava u moje iskrene prijatelje.
    Ma saj se ne jezim Stekan.....Tudi meni gredo takšni ljudje na q....ac, ki kupijo določeno znamko in tip samo zaradi tega, ker je IN (ko pa tega reveža potem vidiš z neko full in race skijo, pa izgleda "dosta jadno"). Ni frke, jaz sem samo napisal kaj je meni merodajno pri izboru določene znamke (branda) in tipa smučke. Ma kaj bom drugega delal, kot pa mislil na smučanje, če pa je zunaj +30, v pisarni sem brez klime, do morja(dopusta 21 dni) pa imam 470 km (Šolta, here i come )LP Skiman P.S. Stekan pa jaz jih imam 41, ti 44-kar pomeni da smo generacija........a ne "stariji čovjek"......mladi smo mladi
    Izmenio/la skiman; 12.06.2007 u 14:50.

Super Member pop67 avatar
    Datum registracije
    27.06.2005
    Skije / Bord
    Elan Mag Fire 10
    Godina
    58

Podrazumevano

[QUOTE=skiman;21576][quote=pop67;21575]Moje licno misljenje je da je Elan sa trenutnom paletom skija za 2007/08 pobegao za korak ostalim proizvodjacima pogotovo u serijama SLX,SL,GSX i GS,/quote]
    Mi lahko poveš na kakšnih temeljih gradiš tako optimistično trditev? Mogoče na rezultatih World cupa?

Rekao sam vec da se u Svetskom Kupu Elan nalazi na malom broju nogu,i moje pisanje se ne odnosi na uspehe u svetskom kupu gde je skijasko znanje dostiglo vrhunac skijaske tehnike.Pa od njih 50 najmanje 15 se smeste u 1 sekundu,a moras priznati da se u pomenutih 15 ne nalaze takmicari koji voze skije od jednog proizvodjaca,dakle u svetkom kupu bi neko od 15-torice mogao voziti i ORION skije da pomenuta firma ima para da plati ugovor i na taj nacin reklamira svoje proizvode!Mi koji kupujemo u prodavnicama ili po sajmovima se ne takmicimo u SK.Dakle ja sam napisao da su ELANOVI modeli SLX,SL,GSX i GS za korak ispred ostalih iskljucivo po prodaji u Srbiji!Ja ne zelim da favorizujem nista ako to ne vredi,ali necu ni da ocenjujem nesto po nekome ko je dostigao vrh u skijanju i ko bi mogao i na daskama sa kucne ograde da skija!
    @SKI MAN
    molim te ako znas i mozes da pises na meni malo vise razumljivom jeziku,jer te smatram kvalitetnim sagovornikom pa se bojim da necu bas sve razumeti kao sada u tvome postu!
    Da ne zaboravim,pre 3 godine sam bio sluzbeno u Ljubljanskom vrticu "Andersen" i ljubazna direktorka mi je pokazala gde drze skija za decu predskolskog uzrasta.Tamo nisam video nista od skija izuzev ELAN SPEEDY,stapove ELAN,kacige ELAN,ski cipele DALBELLO,a poznato je da deca moraju godisnje provesti 2 nedelje na snegu tacnije na skijanju.Ne bih rekao da se o deci u Sloveniji ne vodi racuna i da bi se njima dale lose skije ili nedaj Boze skije loseg proizvodjaca!Pozdrav i

Datum registracije
    27.06.2005
    Skije / Bord
    Elan Mag Fire 10
    Godina
    58

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skiman Pogledati poruku
    Meni je vseeno al je to A, S ali E.......Važno mi je razmerje cena/kvaliteta....In bom vozil produkt, kateri bo poceni in bolj kvaliteten od konkurence, pa če na njem piše Q,Y al pa Z........Nikjer nisem nikoli rekel in napisal, da bom celo življenje vozil A......Ko me bo npr. F ali E prepričal, da so denarno sprejemljivi in kvalitetni, bom rade volje vozil njih.....Vozim vse (če je le dovolj poceni in kvalitetno(race modeli)-sve su ostalo nijanse.... ) Skiman
    100% si u pravu,a sada malo bolje razumem...Vama u Sloveniji dok niste usli u EU kao i jos nekima iz okruzenja stvarno jeste jeftinije da kupujete u Austriji jer bez obzira gde kupili skije sa racunom na izlasku iz zemlje vi povratite novac tzv merver stojer i onda vas skije dodju skoro 20% jeftinije a to nije malo.Pozdrav
    Izmenio/la pop67; 12.06.2007 u 17:29.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skiman;21585[QUOTE
    Tudi meni gredo takšni ljudje na q....ac, ki kupijo določeno znamko in tip samo zaradi tega, ker je IN (ko pa tega reveža potem vidiš z neko full in race skijo, pa izgleda "dosta jadno").
    Look who's talking...

Ma kaj bom drugega delal, kot pa mislil na smučanje, če pa je zunaj +30, v pisarni sem brez klime, do morja(dopusta 21 dni) pa imam 470 km (Šolta, here i come )
    Lipi gre cha na Soltu! Ajme gospe moja, cha je to liip otochich!!!.....Skiman gresh tam ronit? ako gresh; pazi! ima grcheva u vodi, ba!!!

e pa evo za tebe jedna na uvce od klape "Trogir": "S ponistre se vidi Solta, piva klapa ispod volta...u dajini svitle bocce, piva klapa soto vocce...."

Strpi se jos malo lipi i uzivaj na sinjem moru.
    Izmenio/la Sapa; 12.06.2007 u 17:27.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od pop67 Pogledati poruku
    100% si u pravu,a sada malo bolje razumem...Vama u Sloveniji kao i jos nekima iz okruzenja stvarno jeste jeftinije da kupujete u Austriji jer bez obzira gde kupili skije sa racunom na izlasku iz zemlje vi povratite novac tzv merver stojer i onda vas skije dodju skoro 20% jeftinije a to nije malo.Pozdrav
    Ok pop67 ubedio si me, i pokušaču na vašem jeziku, ali me nemojte kasnije popravljati na nekim sitnicama. Pop67, ako je bilo govora o racing modelima, koje si ti nabrojao, onda je bilo neminovno, da sam te upitao, kako si to mislio, da je Elan od jednom bolji od konkurencije. Nigde nisam rekao, da je Elan loša skija, samo sam konstatirao, da je skija dosta skupa, da se kod nas u ski klubovima i ne služi previše, opisao uzroke zašto je to tako i da konkurencija ne spava i ima više sluha za djecu kod nas u SLO. E vidiš moj pope67, kod nas je stanje obrnuto što se tiče racing modela Elana. A da me neko ne razumije pogrešno, skija se kod nas na Elanu, ali puno manje nego što neki misle..... Nama u SLO več, mislim da 3 godine nema više povrata MWSt (vračeni DDV). Ali svatko od nas, koji smo stalne mušterije u njihovim trgovinama, ima određen postotak popusta (ako si dobra mušterija, tog popusta je više-možeš zamislit kako to izgleda, kad ulazi četveročlana porodica (koja se uz to iz godine u godinu vrača) u takav dućan-gazda po.....di od sreće jer zna da će nešto zaradit, a i normalno je da će ti dat neki popust..). Toga kod nas nema (ostatak socializma, radije skije stoje u skladištu, nek da se prodaju jeftinije). Ima podosta spacializiranih trgovina Elana, u kojima je odnos isti. Ali mene zanima samo cijena: ako koštaju Elan GS skije u SLO 625 eur, a ja mogu dobit Atomic GS 11 skiju za 500 eur u Aut (uz to moram preči nekih 35 km od kuće), e onda kod mene nema dileme i patriotizma....... Skiman
    Izmenio/la skiman; 12.06.2007 u 17:56.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

[QUOTE=Sapa;21590][QUOTE=skiman;21585
    Look who's talking...

Lipi gre cha na Soltu! Ajme gospe moja, cha je to liip otochich!!!.....Skiman gresh tam ronit? ako gresh; pazi! ima grcheva u vodi, ba!!!

e pa evo za tebe jedna na uvce od klape "Trogir": "S ponistre se vidi Solta, piva klapa ispod volta...u dajini svitle bocce, piva klapa soto vocce...."

Strpi se jos malo lipi i uzivaj na sinjem moru. [/QUOTE]

A lipi moj, a znaš da hoču......A možda i zaplivam do mog Čiova (Okruga Gornjeg i Dolnjeg, a Arbanija........same lipe uspomene), a ni bogami Brać mi nije daleko...... Ma iden ča čitat knjige, relaksirat se, ronit na dah (u pličaku)...... LP Skiman

Datum registracije
    27.06.2005
    Skije / Bord
    Elan Mag Fire 10
    Godina
    58

Podrazumevano

. Nama u SLO več, mislim da 3 godine nema više povrata MWSt (vračeni DDV). Ali svatko od nas, koji smo stalne mušterije u njihovim trgovinama ima određen postotak popusta (ako si dobra mušterija, tog popusta je više-možeš zamislit kako to izgleda, kad ulazi četveročlana porodica (koja se uz to iz godine u godinu vrača) u takav dućan-gazda po.....di od sreće jer zna da će nešto zaradit, a i normalno da će ti dat neki popust.

Da u pravu si poslednje tri godine vi ne ostvarujete povracaj poreza,ali zato ostali koji nisu u EU to vrlo koriste i dobijaju jeftinije skije.
    Hvala sto pises na razumljivom mi jeziku i ide ti odlicno!Pozdrav

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

[QUOTE=skiman;21592]
    Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku

A lipi moj, a znaš da hoču......
    A možda i zaplivam do mog Čiova (Okruga Gornjeg i Dolnjeg, a Arbanija........same lipe uspomene),
    Ajme lipi daleko je do Ciova...ima i krvozednih dupina, a i morskih medvjedica..

a ni bogami Brać mi nije daleko......
    E lipi to je vec ambicija vrijedna Veljka Rogoshica

Ma iden ča čitat knjige, relaksirat se, ronit na dah (u pličaku)...... LP Skiman
    Lipi zelin ti naj lipshi provod, ja san dole vec u onaj tamo petak...ne bas na Solti, malo sjevernije; gremo cha ronit na (pivske i vinske) flashe....al prvo s enkrat do dezele. Ti pa vesh tog tipa kaj ima svoj ribnjak pastrmki tam kot Cerkinice...cuveni "Indijanac Mitja"???
    Izmenio/la Sapa; 12.06.2007 u 18:16.

ski još
    Datum registracije
    10.08.2006
    Skije / Bord
    Atomic s9
    Godina
    64

Podrazumevano

Ispadosmo mi sa potpisom Elan veći slovenci od slovenca. Mi sad njemu koje su bolje.
    Ja barem moje skije kupih možda i zato kao što sam to nekada i napisao « stara ljubav zaborava nema ». Prve daske kupiše mi u Ljubljani daleke 70 te godine. Bile su plave drvene Elan skije ni imena ne znam. Posle crvene Varijant, pa plavo zelene TC, pa crne RC 05, RC GS, i tu je bio i kraj sa Elanom. Devedesetih predjoh na R 9X , S street racer, i sada ponovo Elan.
    Pre i drugih skija nije bilo. Posle smo se malo « naljutili « pa ih nismo « hteli » a ustvari ih nije ni bilo. Pre par godina Elan skije su opet tu u BGD radnjama. Nema više Elan svoje predstavništvo u Beogradu Nekada je to bilo u Lazarevićevoj ulici, pa na NBGD u u bloku 30. Naravno ni prodavnica nije više tu. Pokušali su iz Elana sa ovlašcenim distributerom nije išlo. Videćemo kakav će biti Planet bike.
    Kao klinci mi koji smo voleli skijanje jurili smo naj marke skija koje se voze u SK, i sta je tu loše. A kupovali smo ono što se moglo, ili što su mogli naši roditelji. Danas ni Radical i nisu loši, ne spomenuste ih.
    A na Kopaoniku kada stojite u redu i čekate četvorosed (x exe), primećujete malo novih carv elanovih skija. Možda je prodaja skočila ali se još uvek ne vidi i ne oseća. A tek u Austriji, samo jedan par Elana za nedelju dana,. nasmejasmo se jedan drugom Magfire 8 i 10.
    Beše to nekada vrh. E, a da li će se održati kao brend, ……i zato smo na skijama Elan Igor i ja. Ivan vozi S. Važno je da se sada i razumemo na snegu ili pod vodom. Buć i plop.
    Izmenio/la D.I.M.; 12.06.2007 u 18:41.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •