Strana 8 od 12 PrvaPrva ... 678910 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 113

Tema: Par video klipova mog skijanja :)

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

Slovenci NE koriste ELAN
    izgleda da sam ja jedini ostao vjeran elanu

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    Slovenci NE koriste ELAN
    izgleda da sam ja jedini ostao vjeran elanu
    Elan nam je predrag (preskup)...... V Aut dobim večje popuste pri nakupu smuči, kot v Slo (Hervis, Intersport, Giga....). Zato se naj slikajo, mi pa, tako kot v preteklosti, po opremo v Aut.... Skiman

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skiman Pogledati poruku
    Elan nam je predrag (preskup)......
    Jednom sam na putu do Austrije navratio u Begunje očekujući da su tamo Elanove skije jeftinije nego u Banjaluci. Bio sam šokiran. Ne sjećam se tačno, ali negdje 15 do 20% su cijene bile više u Begunju.

Super Member pop67 avatar
    Datum registracije
    27.06.2005
    Skije / Bord
    Elan Mag Fire 10
    Godina
    58

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skiman Pogledati poruku
    Elan nam je predrag (preskup)...... V Aut dobim večje popuste pri nakupu smuči, kot v Slo (Hervis, Intersport, Giga....). Zato se naj slikajo, mi pa, tako kot v preteklosti, po opremo v Aut.... Skiman
    Istina da je Elan skup i skuplji od vecine zvucnih imena proizvodjaca(Atomic,Rossignol,Fischer itd) i da ga nema mnogo na nogama skijasa u svetskom kupu,ali i pored svega Elan je marketinski po meni najbolje pokrio svoje proizvode,ali nije samo marketing u pitanju,mislim da je i opredelenje da vecinska populacija koja nije u vrhunskom skijanju vozi sigurnu,stabilnu i posve kvalitetnu skiju za realnu vrednost uvecanu za zaradu proivodjaca.To je po meni mnogo pametan potez i na takve korake se mogu odluciti samo jako sigurni u svoj proizvod.Najbolji ili najgori kriticari su sami kupci pojedinacno tako da bi bila katastrofa kada bi neko poput Elana blefirao!
    Moje licno misljenje je da je Elan sa trenutnom paletom skija za 2007/08 pobegao za korak ostalim proizvodjacima pogotovo u serijama SLX,SL,GSX i GS,naravno tu su i modeli MAG FIRE(vode pristojnu bitku samo po meni sa Atomikom i serijom METRON),kao i sa na podrucju Amerike serijom M koja je tamo najinteresantnija i koja ima dosta konkurenata ali za sada kako i sami Amerikanci na forumima kazu ELAN,DINASTER i K2.
    Ali postoji u Sloveniji nesto cega ima i na nasim prostorima i sto jako cesto cujem kada nekoga pitam zasto vozi npr Rossignol,a ne Elan?Dobijem odgovor da mu je Elan dosadio dok je bio monopolista u EX YUGI i da nije mogao da kupi nista drugo sem ELana,a u isto vreme gospodin Rok Petrovic vozi ROSSIGNOL skije!Ipak Elan ostaje Elan bar sa trenutnom tehnologijom i sa pravim pristupom kupcu prema realnim zeljama,mogucnostima i ski znanju!
    Ziveli

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

[quote=pop67;21575]Moje licno misljenje je da je Elan sa trenutnom paletom skija za 2007/08 pobegao za korak ostalim proizvodjacima pogotovo u serijama SLX,SL,GSX i GS,/quote]

Mi lahko poveš na kakšnih temeljih gradiš tako optimistično trditev? Mogoče na rezultatih World cupa? Moje mnenje: Elana v zadnjih letih ni nikjer, vsaj kar se tiče vrhunskih rezultatov v Svetovnem pokalu..... Govorim konkretno za SK Branik iz MB: skoraj nihče v vseh starostnih kategorijah na smuča na Elanu. Po večini so mladi smučarji opramljeni s smučmi Fischer, Atomic (nižja cena smuči v trgovini Kolletnigg v Mureck-u Aut) ali Dynastar (nižja cena smuči (če vzameš več parov) v podjetju Matias d.o.o. v MB). Elana ni nikjer (sramota za našo znamko), vendar, oprostite izrazu, se jim j...e za naše otroke (njihova cena je njihova cena in pika- medtem ko so drugi izredno prilagodljivi glede cen). Če imaš otroka tekmovalca, se še kako vprašaš (pri 4 parih smuči na sezono, a ti firma da popust ali ne). Vprašanje je tudi ali je dovolj konkurenčen na različnih tekmovanjih....

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Ne verujem da takmičari ne koriste Elan zato što su skuplje .

U krajnjoj granici, ne branim Elan, ali kakve veze "svetski kup" i takmičenja imaju sa skijama koje treba da odaberemo / kupimo mi? Nešto ne vidim da se Metroni ili Magfire voze u SK?

Ako pričamo o Srbiji i okolini, nije tačno da je Atomic jeftiniji, pre bih rekao obrnuto. Naravno da je cena bitna, pogotovo kod nas, ali teško da može da se kupi bilo koja "dobra" skija za malo para (a da nije polovna).

Koliko vidim, za sada jedino Elan i Volkl imaju (kod nas) test dane, pa mogu da se probaju skije, što je veliki plus .

Većina će ipak da se složi da marka nije bitna, bitan je model i kako on odgovara vama u trenutku kupovine.

U svakom slučaju, da imam više od jednog para skija, sigurno ne bi bile od istog proizvođača i iz iste "kategorije" .

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Ne verujem da takmičari ne koriste Elan zato što su skuplje .

U krajnjoj granici, ne branim Elan, ali kakve veze "svetski kup" i takmičenja imaju sa skijama koje treba da odaberemo / kupimo mi? Nešto ne vidim da se Metroni ili Magfire voze u SK?

Ako pričamo o Srbiji i okolini, nije tačno da je Atomic jeftiniji, pre bih rekao obrnuto. Naravno da je cena bitna, pogotovo kod nas, ali teško da može da se kupi bilo koja "dobra" skija za malo para (a da nije polovna).

Koliko vidim, za sada jedino Elan i Volkl imaju (kod nas) test dane, pa mogu da se probaju skije, što je veliki plus .

Većina će ipak da se složi da marka nije bitna, bitan je model i kako on odgovara vama u trenutku kupovine.

U svakom slučaju, da imam više od jednog para skija, sigurno ne bi bile od istog proizvođača i iz iste "kategorije" .

Moje licno misljenje je da je Elan sa trenutnom paletom skija za 2007/08 pobegao za korak ostalim proizvodjacima pogotovo u serijama SLX,SL,GSX i GS,

Replika je bila na ta del stavka, kateri govori o tekmovalnih smučeh. Sam sem samo opisal vzroke, zakaj se v SLO ne smuča na Elanu (največkrat so to cene produkta, ki niso male, če moraš kupiti v sezoni 4 pare smuči....). Navedene so bile tekmovalne smuči, zato je bilo govora o njih. Rekreativnih ne poznam, in o njih ne bom pisal......Glede tvojega zadnjega stavka, pa ti lahko povem samo: vedno bom imel dva para smuči in sicer ene za slalom in ene za veleslalom, istega proizvajalca (kateri se mi bo v danem trenutku zdel najboljši in najbolj konkurenčen z ceno ). In v nasprotno me ne bo nihče prepričal....... Skiman

Še ena tipična slika SLO kluba (v danem primeru SK Fužinar-Ravne)
    Priložene slike Priložene slike  
    Izmenio/la skiman; 12.06.2007 u 12:54.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Še dve tipični fotografiji tekmovalnih smuči v SLO (meni osebnoi je sicer žal za to našo firmo, vendar bi lahko imeli več posluha za naše mlade tekmovalce). Druge firme ga imajo ta trenutek več........
    P.s. Tisti hrvaški ruksak, je na sliki zgolj slučajno...... Skiman
    Priložene slike Priložene slike   

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Apsolutno ispravno i još bih dodao da je uz odgovarajući model vrlo bitna i odgovarajuća dužina skija.

Ima i pojedinaca kojima je jedino bitno da na skijama piše naziv omiljenog proizvođača (ovih sezona se traži uglavnom onaj na slovo A, a u Hrvatskoj je bio onaj na S). To su uglavnom oni koji se bave skijanjem jer je to IN, a koliko će uživati u samom skijanju im uopšte nije bitno jer u suštini skijanje ne vole.

O takmičarskom skijanju ne znam skoro ništa pa ni ne mogu komentarisati. Za rekreativno skijanje Elan je po kvaliteti skija među nekoliko vodećih proizvođača. Imao sam proteklih par sezona priliku isprobati puno različitih modela različitih proizvođača i meni lično su najbolje "legli" modeli Elana i Fischera.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Apsolutno ispravno i još bih dodao da je uz odgovarajući model vrlo bitna i odgovarajuća dužina skija.

Ima i pojedinaca kojima je jedino bitno da na skijama piše naziv omiljenog proizvođača (ovih sezona se traži uglavnom onaj na slovo A, a u Hrvatskoj je bio onaj na S). To su uglavnom oni koji se bave skijanjem jer je to IN, a koliko će uživati u samom skijanju im uopšte nije bitno jer u suštini skijanje ne vole.

O takmičarskom skijanju ne znam skoro ništa pa ni ne mogu komentarisati. Za rekreativno skijanje Elan je po kvaliteti skija među nekoliko vodećih proizvođača. Imao sam proteklih par sezona priliku isprobati puno različitih modela različitih proizvođača i meni lično su najbolje "legli" modeli Elana i Fischera.
    Meni je vseeno al je to A, S ali E.......Važno mi je razmerje cena/kvaliteta....In bom vozil produkt, kateri bo poceni in bolj kvaliteten od konkurence, pa če na njem piše Q,Y al pa Z........Nikjer nisem nikoli rekel in napisal, da bom celo življenje vozil A......Ko me bo npr. F ali E prepričal, da so denarno sprejemljivi in kvalitetni, bom rade volje vozil njih.....Vozim vse (če je le dovolj poceni in kvalitetno(race modeli)-sve su ostalo nijanse.... ) Skiman
    Izmenio/la skiman; 12.06.2007 u 13:46.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •