Ovo je vec totalno drugi model u odnosu na ove s slike odozgo, pa koliko rukavica imas?
Zbog cega konkretno ovakvim rukavicama dajes prednost? Toplota, funkcionalnost ili nesto trece?
History is made by those who dare to break the rules.
Te rukavice su mi najprijatnije na rukama i daju slobodu korištenja prstiju kao kod "petoprstih" rukavica.
Prošlu sedmicu sam bio u Koruškoj i u borbenom kompletu su bile još jedne savršene za debeli minus sa pravim guščijim paperjem, a u džepu su uvijek bile Ortovox merino tanke rukavice "za ne daj Bože zimoće" (na slici ispod). U Minhenu su ostale jedne Level sa pet prstiju (Goretex, uložak se vadi kad su proljetni uslovi) i stare ovlaš ofucane pernate vrlo slične ovima sa slike ispod.
![]()
Slatko me nasmija![]()
Svaka cast na versatilnosti.
Pa zar ti stvarno treba toliko rukavica.
Ja imam samo jedne LEKI a i zbog njih me zena proziva da sam lud sto sam ih uzeo (kaze preskupe) posto skijam max dve sedmice u toku godine. Mozda sam jos premlad () ali ne znam da li sam ikada osjetio hladnocu na prstima a skijao sam i na -15 ako ne i -20 C. Istina imam Mammut arctic mittens za planinarenje ali to samo nosim na ozbiljne zimske planinarske uspone i kada znam da ce biti preko -20 C. Nije mi do sada palo na pamet da bi ih za skijanje koristio.
Sve u svemu, odlucio sam da se pocastim s novim Reusch Worldcup Warrior Team modelom, bile su na -40% pa rekoh da ne propadneLEKI prodajem tj prodao sam. Dugi niz godina sam korisnik Reusch rukavica, pokusao sam LEKi ali jednostavno ne mogu da se promjenim
Nezahvalno je diskutovati ukuse ali meni je Reusch nenadmasiv kvalitetom
![]()
Svaka cast na odgovoru, vidim da istu muku mucimo, u potpunosti si u pravu. Sinu sam nedavno LEKI rukavice uzeo, malo je ton smanjila pa kad je razmislila opet ga je pojacala i prebacila pricu sto i njemu nisam LEKI stapove uzeo.
Evidento da ju izjeda sto i nju nisam pocastio s top opremom![]()
Vjerovao ili ne, nikada u zivotu nisam ZIENER probao a ni obracao paznju na njega u trgovinama. Nemam nikakvo iskustvo s njihovim rukavicama. Mozda za koju godinu, kad mi se hladnoca u kosti pocne uvlaciti, probam i Ziener bez prstiju, kao tvoje
Ovaj model gde su zadnja 3 prsta spojena mi izgleda vrhunski
Evo argumenata zašto sinu nisi uzeo Leki Click štapove:
Menščini da si u Gracu studirao (i vjerovatno završio) medicinu, pa pogledaj: https://rydenaturalhealthclinic.com.au/skiers-thumb/
To nastaje ovako (desna strana je i kod Leki Click sistema):
To u reklamama ne prikazuju, ali su izmislili ovo za malo prosvjećenije (malo ko zna da to postoji):
![]()
Video neki dan na stazi ovaj stap ali nema toga kod nas trenutno naci
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)