Izvini, ali ne uspjevam nikako da shvatim ovaj izbor.
U posebnoj temi si za Super Shape Titan napisao: "...iskreno nisam zadovoljan skijama. Prvi utisak je da su mi predugacke (iako sam 195cm). Takav mi je utisak. Stalno mi taj vrh nekako strci, tacno tih nekih par cm je kao visak. Uzeo sam 177 po preporuci, mislim da sam trebao 170cm. Drugo, skija je jako tvrda, nije laka ni meka za zavoje i kratki karving kao tipa HEAD e.SLR. Nece sama uci u zavoj, zahtjeva rad i trud".
Imao sam kratko vrijeme potpuno isti model u istoj dužini i nisam imao problema sa ulaskom u zavoj, ali se slažem da traži aktivan rad nogu, tj. ovlaš umara noge. U vezi ulaska u zavoj, stekao sam utisak da se Titan sa radijusom 14,7m ponaša identično kao moj sadašnji Laser AX sa radijusom 17,4m. Ako imaš igdje šansu probati Stöckli AX ili AR, probaj. Nakon toga ti se više neće činiti preskupe. Do ove sezone su se modeli zvali Laser AX i Laser AR, a sada se zovu Montero AX i Montero AR. Kratak opis: melem za noge. U prevodu: grizu kad treba, pitome kad treba, a nikad ne umaraju.
Moja dilema u odnosu na tvoj opis "skija je jako tvrda, nije laka ni meka za zavoje i kratki karving" je u tome što su dva modela koja si naveo drastično tvrđa od Super Shape i garant traže mnogo više rada i truda. I radijus 13m za dvometraša? Nisi valjda mazohista?
Dopuna:
- Ovdje su se nakada mogle testirati Stöckli modeli: https://www.sport-gratz.com/winter-de/shops/cimaross/
- Razmotri i po mogućnosti probaj Rossignol Hero Elite MT TI (MT = Multi Turn). Probao u dužini 176cm. Mnooogo dobre.

Odgovor sa citatom