Citirati Originalno postavljeno od lexinho021 Pogledati poruku
@stekan

Sto tako malo nass vs gerlitzen i turrarcher? Gledam i ja nesto na 3-4 dana sto blize Ljubljani ali sa austrijske strane, mislio sam nass, ali si me sad malko pokolebao 😅
Od apartmana kojeg koristimo decenijama je Nassfeld udaljen oko sat vremena vožnje, dok mi do Gerlitzena treba 10 minuta, a do Turrachera 45. Ali to je sporedan razlog, jer i do Katschberga imamo sat vremena vožnje, pa opet tamo odemo počesto.
Osnovni razlog je što mi na Turracheru, Gerlitzenu i Katschbergu konfiguracija staza savršeno odgovara, a i odlično ih poznajem. Vrlo često (radni dani kad nije raspust) mogu voziti čisti karving od vrha do dna bez da ikog ugrožavam (osim možda sebe ). U prevodu: manje strme staze, široke i sa dobrom vidljivošću ispred sebe (nema puno pregiba iza kojih ne znaš da li na stazi sjede borderi ili stoje skijaši). A i gužva na stazi je generalno manja.
Takođe Turracher ima nešto što nisam vidio nigdje drugdje: veliki dnevni boravak u sklopu polazne stanice glavnog šestosjeda pored parkinga sa kožnim garniturama (za cca 30 duša), savršenim toaletom, automatom za tople napitke (1€), foteljama za masažu, automatom za prikaz i štampanje statistike skijanja (broj odveženih žica i pređenih kilometara), projektorom za prenos trka Svjetskog kupa, te besplatnim jabukama, maramicama i bonbonicama. Oko podneva dijele šampanjac na stazi, a na izlazu sa svake žice imaš ležaljke za sunčanje (natürlich kostenlos).
Na Nassfeldu ima mnogo više staza, ali tamo u prosjeku mnogo više skijam starom tehnikom nego što pustim karving.

Ali sve ovo ne znači da bi se tebi moja tri skijališta više svidjela od Nassfelda. Nassfeld ima i jednu veliku prednost: to je najvaće hrvatsko skijalište i u skoro svakom restoranu/kafiću ćeš se odlično sporazumjeti sa osobljem i na svom jeziku. A često ćeš i moći slušati muziku koja ti je poznata sa naših prostora.