Možda ovako nešto da probas. Stavlja se preko liner-a, zapertla se jako pre kopcanja kopci. Fiksira petu i ne dozvoljava da se peta odize. Naravno sve ovo funkcioniše pod uslovom da cipela nije prevelika.
Možda ovako nešto da probas. Stavlja se preko liner-a, zapertla se jako pre kopcanja kopci. Fiksira petu i ne dozvoljava da se peta odize. Naravno sve ovo funkcioniše pod uslovom da cipela nije prevelika.
Hmm zvuci zanimljivo ali nisam bas skontao gdje tacno treba da stavim pertlu, i da li se mora svaki put vaditi ulozak iz pancerica.
Dodatak lineru je sličan stezniku skocnog zgloba. Proizvođač je Sidas. Ne znam da li i dalje ima ovih dodataka na tržištu.
Ovaj dodatak ide preko linera. Stavlja se u cipelu zajedno sa linerom. Vadi se iz cipele zajedno sa linerom.
Ukoliko vadis liner, da bi ga osusio nakon završenog skijanja, izvadićeš i ovaj dodatak.
pertla je sastavni deo dodatka i zateže se pre kopcanja kopci na pancerici.
kod mene funkcioniše i mislim da pre svega popuni višak prostora oko pete (iznad, sa strane i na tabanu) (između liner-a i školjke pancerice) i dodatno fiksira stopalo.
dodatno, kada se zapertla ovaj dodatak (pritegnu pertle do kraja) onda se noga fiksira u lineru. liner se sam po sebi nikada ne odiže. odiže se peta i stopalo u lineru.
pancerice koje imam su tačne veličine i iz grupe low volume (98mm) ali ipak sam imao problem sa malim odizanjem pete, i to je rešeno pomoću ovog dodatka.
prošle ski sezone, u januaru 2019., na Kopaoniku (Srebrnac), sam radio podešavanje pancerica. Više detalja na https://www.bootpro.rs/custom-ski-bo...ing-usluge.php odnosno https://www.instagram.com/bootpro.rs/?hl=en
Tom prilikom sam i nabavio ovaj dodatak ali nisam siguran da i dalje može da se nabavi.
Drugari, ajde pomozite savetom oko nečega što ja ne pratim baš najbolje.
Trebaju mi nove pancerice, stare nisu loše, Dalbelo kripton serija, mogu da preporučim ali iz sasvim subjektivnih razloga treba da ih promenim.
Uzeo bih fleksa 110, ali to nije tema, stvar je u tome što je moja dužina stopala 28,5 cm (broj 44) a širina ne preko 95 mm, ako i toliko (mereno u radnji na odgovarajućoj napravi). Uz uzano stopalo ide i odgovarajući uzan zglob ("cuff"), što je otežavajuća okolnost za ultimativni zahtev da se peta u cipeli ne sme podizati - mada u postojećim cipelama nisam primetio da imam taj problem. Da ne zaboravim da dodam visinu od ~193 cm i ne naročito veliku težinu za tu visinu (što me čini netipičnim pripadnikom ovog foruma, ako smem da primetim).
Znam za preporuku da u mojoj situaciji treba obratiti pažnju na firmu Lange, jer on orijentisana na uže kalupe, premda mi se čini da je to priličan mit, jer na sajtu tog proizvođača ono što bih ja probao je u širini 100 mm, u svakom slučaju ne manje od 98. Osim toga, nabavka Lange cipela u Srbiji je u domenu teorije jer ta marka na tržištu nije zastupljena.
Moje pitanje je da li je rešenje za ovu situaciju nabavka pancerica u kojima se uložak kastomizuje shodno obliku noge, u onim mašinama što pod temperaturom formiraju unutrašnjost cipele, da ne kažem lajner. Po ugledu na Fišerov sistem, ili neki sličan. Otvoren sam za različite inicijative.
Samo da se podsjetim da je 102 mm kod Langea značajno uže od Salomonovih 100 mm: https://www.skijanje.rs/forum/showth...8iti-milimetri
Lange je za ovu sezonu napravio dosta sitnih izmjena u pravcu "optimizacije" troškova, pa zanemari njihov sajt, već gledaj prošlosezonske modele, kao npr. Lange RX 120 LV ili RX 100 LV. Ovaj drugi model se sada može naći za ispod 200€ (po potrebi šaljem link porukom; svoje sadašnje pancerice sam kupio od te trgovine). Kod oba spomenuta modela je širina 97 mm. Ključ je u oznaci LV (Low Volume). Još ako je tih 97 manje nego kod drugih proizvođača, kao u primjeru gore navedenom, tvojoj sreći ne bi trebalo biti kraja.
Ostaje problem gdje probati te modele prije kupovine...
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)