Citirati Originalno postavljeno od Zuba1970 Pogledati poruku
Interesantna mi je ova Millet jakna http://www.millet-mountain.com/pobed...ng-jacket.html. Znam da je glupo pitanje moze li ovo na neki veci mraz tipa ispod -15 stepeni? Samo sam na jednom sajtu procitao da je hidrostaticki stub 10000 mm a na zvanicnom to ne pise. Jel se ona vodi kao troslojna? Posto vidim da ima samo taj unutrasnji deo koji se odvaja i moze da se nosi posebno.
Pretpostavljam da joj je namena kao i ovoj HH http://www.sportvision.rs/jakna/5491...ic-chill-parka.
Citirati Originalno postavljeno od Zuba1970 Pogledati poruku
Vidi da ti nesto kazem. Uvek sam kupovao neke jeftine jakne sa buvljaka i sl. Nemam nikakva iskustva sa ovom vrstom odece jer nisam popio svu pamet ovog sveta. Lepo sam pitao za savet. Ne bih voleo da dodjem u situaciju da se smrzavam zbog pogresne kupovine. Meni pare ne padaju sa neba pa da mogu da ih bacam tek tako kao u fazonu zeznuo sam se pa nema veze kupicu drugu jaknu a ova ce da zavrzi u kontejneru.
A nikad se ne zna mozda stvarno odem da osvojim za pocetak Avalu.
Ti si meni zanimljiv drugar jer sa buvljaka prelaziš na Millet (izgovara se "mije", inače) a to je baš veliki iskorak u životu.

Pazi, visina vodenog stuba tebe ne zanima previše jer svakako nećeš šetati po pljusku. Ako se jakna kojim slučajem pokaže kao tanka uvek možeš obući nešto deblje ispod i postići potpuno isti efekat kao da jakna ima puniji termo-sloj. I obratno. Zato se to i zove slojevito oblačenje. Sve zavisi od tvoje aktivnosti, svakako ti neće biti podjednako toplo ako stojiš na mrazu i ako hodaš uzbrdo. Takva jakna ne postoji.

Da ponovimo osnovno: ako uzimaš jaknu koja ima breathability svojstvo (paropropusnost, prodišnost, dišljivost ili već kako ko to zove) onda na sebi treba da imaš ISKLJUČIVO odeću koja takođe ima ta svojstva. U protivnom je besmisleno iz razloga koji su svakako opisani negde na ovoj temi. To znači da vuna ne dolazi u obzir, SAMO SINTETIKA, naravno, ne bilo kakva sintetika.

Što se firme Millet tiče i konkretne jakne, moje je mišljenje da je Millet vrh vrhova kada je reč o kvalitetu a pri vrhu je i u pogledu cena . Kod ove jakne mi nije jasno šta znači da je "za svakodnevnu upotrebu po hladnom vremenu i za planinarenje u kišovitim regionima. Planinarenje u kišovitim regionima zahteva najkvalitetniji materijal koji postoji i sasvim je različito od svakodnevne upotrebe. Kakogod, ja se ne bih bojao hladnoće, a da li sve skupa to vredi tih para, to ti znaš.

Inače, onaj "primaloft", od kojeg je sačinjen termo-sloj, to je sintetička zamena za perje. Tako su mi bar objasnili u prodavnici.