Strana 8 od 15 PrvaPrva ... 678910 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 143

Tema: "On-Line" prodavnice itd.

Senior Member funyrace avatar
    Datum registracije
    26.11.2011
    Skije / Bord
    Head i supershape, Stockli cross pro
    Godina
    54

Podrazumevano

Kao prvo provjeri kao šti je Misko rekao da li su ti odbili VAT od 20% za početak.Ne znam da li si se registrovao na sportdirect ili si samo kupio online. Pokušaj ih kontaktirati vezano da adresu u Sloveniji i isporuku na istu, a što se tiče carine to je sve individualno. Pošto sam upućen znam da svaka osoba ima pravo besplatnih 200EUR bez carinjenja robe. Pošto je u tvom slučaju vrijednost robe veća može se desiti, a i ne mora da platiš carinu i porez.
    Sve je to od dana do dana.

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Burli Pogledati poruku
    Takodje na njihovom sajtu izmedju ostalog stoji da imaju radnje po Sloveniji pa sam u nedoumici da li bih kod njih mogao poručiti robu pa da mi to drugar donese kako bih eventualno izbjegao plaćanje carine i poreza?
    Ja sam skoro na ovaj način organizovao da mi stignu skije iz Slovenije u Beograd. Mislim da ti je to najsigurnija varijanta da ne platiš porez i carinu.

Datum registracije
    26.11.2011
    Skije / Bord
    Godina
    54

Podrazumevano

Oprosti zaboravih napisati ovih 200eur se odnose za BIH, a za ostale zemlje ne znam.

Member Burli avatar
    Datum registracije
    18.01.2012
    Godina
    48

Podrazumevano

Odlična informacija, ja sam mislio da nam je limit 100e.
    Čekam odgovor oko 20% VAT-a, a hvala svima na odgovorima
    Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku...

skijas povratnik...
    Datum registracije
    20.02.2012
    Skije / Bord
    Rossignol React R6 Compact
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od funyrace Pogledati poruku
    Kao prvo provjeri kao šti je Misko rekao da li su ti odbili VAT od 20% za početak.Ne znam da li si se registrovao na sportdirect ili si samo kupio online. Pokušaj ih kontaktirati vezano da adresu u Sloveniji i isporuku na istu, a što se tiče carine to je sve individualno. Pošto sam upućen znam da svaka osoba ima pravo besplatnih 200EUR bez carinjenja robe. Pošto je u tvom slučaju vrijednost robe veća može se desiti, a i ne mora da platiš carinu i porez.
    Cisto sumnjam da ces uspeti da isporuce robu u EU a da ne platis VAT, ali cak i da platis VAT moze manje da te ispadne nego da placas carinu i porez

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Upravo to. VAT se odbija ukoliko se salje van EU, ali onda postoji rizik da se carini. U okviru EU nema carine, ali VAT ostaje.

če gevara avatar
    Datum registracije
    08.01.2011
    Skije / Bord
    Нордика Енфорсер

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od funyrace Pogledati poruku
    Upitno je da je to limit u BiH! Bilo bi vrlo korisno kad bi precizirao na čemu se bazira ta informacija (zakon, sl. glasnik i sl), jer ima nekih dr. iskustava...
    Cijenim da zavisi i od porijekla robe, a i zemlje kupovine, no... Kad god sam pokušao dobiti odgovore od Carine, isti nikad nije bio konačan. Mutno...!

Citirati Originalno postavljeno od IvanQ Pogledati poruku
    Upravo to. VAT se odbija ukoliko se salje van EU, ali onda postoji rizik da se carini. U okviru EU nema carine, ali VAT ostaje.
    Valja i malo proračunati ... Recimo, meni logičnije da ostavi novac (kroz carinu, porez) "ovdje" nego Britancima (kroz VAT) .

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od gevara Pogledati poruku
    Valja i malo proračunati ... Recimo, meni logičnije da ostavi novac (kroz carinu, porez) "ovdje" nego Britancima (kroz VAT) .
    Kad bi nasi bili malo manje alavi pa da im covek ostavi novac. Mene su carina i PDV izasli 46.4% i to na vrednost robe plus troskove dostave. Uracunaj jos spediciju pa ces videti da je to vise nego lopovluk.

Datum registracije
    26.11.2011
    Skije / Bord
    Godina
    54

Podrazumevano

http://www.uino.gov.ba/download/Doku...j_politici.pdf

Evo ovde piše sve detaljno ako nekoga interesuje. Zanimljivo bi bilo pročitato od strane 78 pa do kraja. Može biti poučno.

Member Burli avatar
    Datum registracije
    18.01.2012
    Godina
    48

Podrazumevano

Nisam još ništa poručio, kako stvari stoje tek poslije vikenda a na stranici 79 pročitah ovo:

"(a) roba nekomercijalnog karaktera, uključujući darove i suvenire koji se nalaze u
    osobnom prtljagu putnika, a čija carinska vrijednost nije veća od 200 KM"
    Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •