Ja prije nekih 7 dana jeo grah u Vratima za 8KM. Sto je otprilike duplo jeftinije od bilo cega sto bih pojeo bilo gdje na skijalistu u inostranstvu, i nije nesto znacajno skuplje od onoga sto bih platio u pristojnom restoranu u BL.
Ja u Svici placam 50 franaka (~40EUR) za centar veoma slicne velicine kao Jahorina (Hoch-Ybrig). Zasnjezavanje je bolje, ostalo je tu negdje. A da smo mi siromasni, siromasni smo, jebiga, nije Jahorina kriva za to.
Otkad sam zadnji put skijao (prije 3 godine), napravili su 3 sestosjeda i (kakvo-takvo) zasnjezavanje, a cijena dnevnog pasa je porasla za citave 3KM (pa ako se jos uzme u obzir inflacija, vjerovatno je maltene ostala ista). Sto je otprilike 3 puta vise nego sto je jedno francusko skijaliste koje posjecujem (Risoul) napravilo u posljednjih 5 godina.
Meni se desilo u 3 doline da bukvalno samo jedna zica radi zbog oluje, nikakve refundacije za ski pas nije bilo. Mislim da je u isto vrijeme jedna grupa imala isto iskustvo u Tinju. Na pocetku ove sezone sam placao punu cijenu za jednu zicu na Flumserbergu (nedostatak snijega).
Cijenim da si bio u hotelu. Pokusaj otici u hotel u Francuskoj, pa vidi koliko ces skrsiti para.
Generalno, u cuvenoj formuli jednog clana foruma koja glasi "broj preskijanih kilometara po potrosenom dinaru", slozio bih se da Jahorina jos uvijek za ostaje za budget francuskim varijantama. Ali se situacija dobro popravila u odnosu na prije par godina. Da ima jos stvari koje bi se dale popraviti, sigurno da ima (nove staze, oznacavanje postojecih), ali je trulo da ih pljujes kako stignes.