Originalno postavljeno od
sev
Imaš ovde bar 10 ljudi koji ti kažu veoma suprotno od kletvi Kopa. Ostao si u nekim stereotipima o Kopu od pre 5+ godina. Mnogo se promenilo i tvrdim da za vikend skijanje nema bolje i jeftinije destinacije za nas u Srbiji.
Kopaonik ZAISTA nije skuplji od AUS i ITA po bilo kom kriterijumu. Grand, Angella i renoviran sprat Putnika (naročito) nisu skuplji od 4* hotela u ITA i naročito AUS, put UOPŠTE nije za poređenje (za svakoga ko ne ode autobusom), apartmani na kopu prosto nisu skuplji (ja u petak idem u Nassfeld i posle duge potrage najjeftiniji apartman blizu gondole je 420eur za 2 osobe, 7 dana - to nije jeftinije ni od renoviranog dela Konaka). Cene na stazi su mit da su na Kopu skuplje nego po ITA i AUS. KO god je bio i tamo i ovamo to zna.
Sa Kopom može da se uporedi FRA, ove momačke varijante, ali to je predaleko za većinu nas koji više nismo momci i nije nam više samo putovanje zanimljivo, a nemamo ni 2+ dana dodatnog vremena.
Moj lični rezime je da nema bolje destinacije od Kopaonika za vikende. Sve alternative (a za mene su to: Krvavec, Jahorina i možda, možda Nassfeld i BKK) su ili mnogo dalje (i skuplje), ili lošije (na žalost Jahorina) ili slične, ali za više para (Krvavec i mala SLO skijališta).
I nemoj(te), pojedini, još uvek da robujete stereotipima o Kopaoniku. Mnogo se promenio na bolje. Nije savršen, ali je bliži, i to mnogo, zapadnim skijalištima, nego samom sebi od pre 5 godina ;). Nikada neće biti Val Gardena, ni 3 doline, ali kao što rekoh, npr. Slovenija zaista nema jedan centar tog kvaliteta i veličine. Verovao ili ne...