Biće,biće snega -sutra smo na startu.
Pogled za štampanje
Biće,biće snega -sutra smo na startu.
E pa vidimo se onda.....:sm018:
hoce li raditi nova zicara sutra?
E ovako.. Ovaj vikend je bio super, jer prvenstveno NIJE BILO GUZVE NA OBE STAZE... Milina!!!! (nije bilo onih dosadnih cekanja u redu i guzve na stazama jer je na obe bilo 50-tak ljudi za ceo vikend..Vreme super, suncano ali malo hladnije.. Predlazem onima koji ne rade sutra - da odu i skijaju ili borduju jer ce snega jos biti, pa da iskoristite dok ga jos ima.. Bice ga ovih dana jer je mraz i ne topi se velikom brzinom.. Sutra rade obe staze!!! :sm019:
POZZZ
Jeste Jelka bilo super ali na novoj stazi sam unistio dasku od onog glupog kamenja!!!! :glavaozid Oni kao sredili stazu ali tog kamenja opet ima svuda.. Uzas!! Sve u svemu bilo je lepo.. Super vreme, bas dobar sneg, nema guzve - gde ces lepse!! :sm022:
jel bilo hupsera!!!
Jeste, ima ih.. ali mislim manje nego pre jer je tabana u petak i subotu noc!! A i nije bilo guzve pa je staza bila manje unistena..
Evo kako je bilo na staroj stazi u nedelju...:ok:
Prilog 4625
ufff extra!!!a spremio sam se da dodjem sa drustvom u nedelju i razbolim se u subotu!!!valda ce biti snega za vikend???
Ma bice.. mora biti.. Temperat. je konstantno u minusu tako da se ne topi a i tamo je danas padao i padace ovih dana sigurno!! Pa se vidimo za vikend!! :cug:
Pozdrav!
Iz Novog Sada sam. Planiram mozda da dodjem u subotu ili nedelju na skijanje, pa me zanima da li na licu mesta mogu da iznajmim skije i pancerice i po kojoj ceni.
Takodje me zanima da li je ova nova crvena staza u blizini ove druge manje ski staze.
Hvala i pozdrav svima!
Mozes - cena je 600din komplet! Ali opremu iznajm. na maloj stazi! Nova staza je nekako paralelna sa malom, imas dva puta jedan kroz sumu a drugi normalnim putem, udaljeno 30tak min. peske.. moze i kolima naravno.. Imas mapu do nove staze na thread-u "Nova staza" pa nadji.. :)
Mart i sneg. Retka, ali jezzzivo lepa kombinacija. U ovo doba prethodnih godina sam skijao samo na Kopaoniku ili Jahorini.
E pa vidis,ja sam prosle godine ceo mart bordovao i drzao casove! Ja ne znam koliko snega treba vama skijasima,ali meni je bilo i vise nego dovoljno.....ceo mart je bilo oko pola metra snega!
Putevi su prohodni,ciste ih i bacaju rizlu i so! Sto se tice skipass-a, 800 dinara je jednodnevni na novoj stazi(dvosedu) i vazi samo za tu stazu; na njoj ima mogucnosti i za poludnevni skipass (prepodnevni 450 din,popodnevni 650 din) ; na toj stazi ne postoji ni jedan kafic,nista...sramota!
Na drugoj ski staza,tanjir kod hotela Pepa,celodnevni skipass je 600 din,poludnevni ne postoji...ona je u centru i oko nje ima kafica,hotela, izdavanja opreme, prodavnica...sve sto zatreba!
Kolima od jedne do druge se stize za 5 minuta! PozZ:sm018:
posto se tema tako zove, interesuje me sneg, pada li danas ?
Gimmy, hvala!
Znaci, skije da iznajmim na staroj stazi, a sa da skijam na novoj!
A da li na toj novoj stazi mogu skijati pocetnici. Sa nama bi isla devojka koja je skijala svega 3-4 dana na nekoj stazici na Zlatiboru .... znaci nema iskustva?
Pa za pocetnike nije bas....dosta je ne ravna(ima hupsera) zato sto tabac ne moze da utaba stazu kako bi trebalo,pa je malo zeznuto skijati,to je jedan razlog...drugi razlog : za to sto je poslednja trecina staze strma , samim tim i nezgodna za pocetnike...iz tih razloga niko od nas ne drzi casove tamo !!!
PozZZZZ:sm018:
Nikolino, sta Veli bakuta?? Veje li tamo?? :sm021:
Ma vec me prozivala kod majke da je se setim samo kad pada sneg. Kaze veje, prava mecava. Ne pada ravnomerno, pa ga ima od 10ak do 40ak cm. Na vrhu je sigurno vise. Sa staze kazu da ce biti odlicnog skijanja kako danas, tako i narednih dana. Brine me vetar i vrh staze. Nadam se da ce do vikenda ona mreza izdrzati. I tabac bi valjao veci, majku mu.
Aaaaa extraaa!!! Pozz bakutu!! :sm004:
Tabac - otpisi propalo, ono sto valja to je na Kopu!! :cool:
bio sam danas ludilo POWDER jedno 20 do 30 cm ne utabanog iznad onog sto je bilo, nas 4 na stazi vrh :)samo sto je dosta duvalo a i padao je sneg...dosao sam oko 2 sata reko da probam kola mogu li doci jer planiram u petak na Jahorinu a kad sam vec dosao reko aj da malo skijam:). banjavam na parking kod nove staze i idem iza bagera odlazim da skijam kad sam zavrsio u 4 ima sta da se vidi, put ne postoji prekrio ga sneg al nekako uz pomoc SSovaca, GSSa i dobrih Valjevaca izgurase me nekako do pumpe na put i tu je krenuo pravi pakao...otkazuje brisac naravno nemam lance brisem soferku rukom kroz otvoren prozor, smetovi NA putu do pola metra(na sred puta) al nekako sam stigao kuci...
kapiram da ce sutra biti super na novoj stazi kao i za vikend samo da ociste put
UZIVAJTE :sm022:
da ima snega na vrhu nije ga vetar oduvao
Auu bas si baksuz!! Kupicemo ti novi brisac!! :dziveli:
Al ono sto primetik je da na Divci ima vise snega nego na Zlatku. I ove i prosle god, bilo je duplo vise. Znaci klima se menja.
Super, znaci za vikend tamo,Zlatibor je ove godine pukao skroz.:sm008:
Ako nastavi ovako da pada,za vikend ce biti metar snega! Do kraja marta najavljuju padavine,tako da ce biti odlican mart kao i prosle godine!:yay:
Extra!!! Hvala svima što daju info. Možda i ja dođem na Divčibare na dan dva. Interesuje me koliko je staza udaljena od Valjeva? Ima li skija i koliko košta iznajmljivanje? Kakve su staze radnim danima, jel funkcioniše to radnim danima uopšte?
Udaljeno 1h od Va.. Ima iznajmljivanje opreme naravno, 600din dan!!
Mislim da ti je bolje da ides radnim danom - jer vikendom uglavnom bude guzva.. Sve radi normalno i radnim danima samo ako ima dovoljno snega..
40 km od Valjeva !!:sm004:
Danas je malo toplije na Divcibarama,sneg se omeksao ali ga ima.Staza je prekrivena snegom u potpunosti,ako padne jos snega ili se temperatura spusti,bice dobrog skijanja do kraja nedelje.Mozda i duze.:ski:
Poziv za ljubitelje
Nisam nikad tamo bio, a planira nas nekoliko da dodje sad za vikend. Bio bih zahvalan ako neko moze da nam odgovori na par pitanja koja nas muce :)
Koliko sam razumio na novoj stazi nema nikakvih kafica, niti bilo kakvih usluznih objekata? Da li se moze prici sa autom do nove staze i ima li neki normalan parking, i ne dolazimo dzipovima, vec normalnim niskim autima.
Da li ce raditi stara staza sad za vikend? Da li se moze naci normalan izbor skija za rentiranje da ne bi vukli sa sobom i ovde rentirali?
Na novoj stazi nema nista od kafica i ostalih , kako ti kazes, usluznih objekata....put ima i normalan parking,peske se ide samo 2 minuta od parkinga...problem je u tome sto se taj put ne cisti pa zavisi od kolicine snega i koliko kola je proslo..ne znam da li ces moci obicnim kolima da stignes do tamo...do sada su ljudi isli...mi uglavnom idemo motorima (cetvorotockasima)....
Stara staza ce sigurno raditi...opreme ima dobre...moze da se probere...
Toliko od mene...
PozZZ
Na novoj stazi nemam nikakvih objekata,posto je ovo prva zima da zicara radi kada ima snega.Sve je jos u povoju.Prilaz stazi nije bas najbolji,poslednjih 300 m je zemljani put koji se ocisti ali je jako neravan,ali ipak moze da se dodje.Od parkinga ima nekoliko minuta niz brdo dao staze.
Ponovo kazem prva je godina i nisu blistavi uslovi oko staze ali sama staza i lift su dobri.U nadi da ce do sledece zime biti mnogo,bolje pozivam ljude da dodju i da vide kako to izgleda.
Najam ski opreme je moguc samo na staroj stazi,koja takodje radi.Dobar je izbor.
Hvala na brzim odgovorima, dolazimo sutra, pozdrav.
Jel su ocisceni putevi i ovaj prilazni put do staze?
Pitam jer imam letnje gume, pa ne znam da li da se usudjujem da dolazim ili ne?!
Nemoj silaziti do staze sa letnjim gumama! Cisti se, ali je klizavo za letnje gume.
Pa dokle da idem kolima?
A lanci?
Najlepsi skijaski dan na Divcibarama.Staza,malo do idealne,pripremljena dobro,zaledila malo,temperatura blagi minus,malo ljudi.
Sve je bilo za pohvalu.
Ceo vikend sigurno skijanje.
Pozdrav:ski: