Danas je vreme bilo super, ujutru malo maglovito, bez guzve
Pogled za štampanje
Danas je vreme bilo super, ujutru malo maglovito, bez guzve
Izgleda carobno, vidim najavljuju se nove padavine za sredu, cetvrtak i petak ........
Kakva je situacija na putu Knjazevac-Kalna i Kalna-Jabucko ravniste, jer su potrebni lanci?
a u vikend ce verovatno biti najveća guzva do sada, iz nisa ima organizovana 3 busa i bar 1 mini bus, plus solo organizacije...
Put je juce bio cist, nema potrebe za lancima
Evo slike od vikenda i ostale vesti...
http://www.staraplanina-babinzub.inf...eo-10-02-2013/
@ioannes65:
Druze, jel nije problem da nam napises neke tvoje utiske od vikenda I sam attachujes neke svoje slike umesto sto nam svaki put ostavis link ka nekom sajtu?!? Zamisli kad bi ja sada otisao u neku drugu temu, recimo nekog zapadnog skijalista I svaki dan ostavljao link ka njihovom sajtu?!? Bzvz jel da? Ovaj forum je zamisljen da mi sami napisemo nesto svoje, a ne da radimo kopi pejst na tudje sajtove.. Nervira me to, skontali smo, postoji sajt taj-i-taj i on sadrzi slike I info sa BZ I to je to, cao-zdravo, ne moras svaki put da ostavljas istu stvar, pocinje da smara.. Jel smeta to jos nekom il' sam ja prso??? <OFF TOPIC>
+1 potpuno se slazem sa ovakvim stavom , ako ne mozete sami da napisete par recenica nemojte ni pisati.
@to.all
Da me ne shvatite pogresno, sam taj sajt je oke, pun lepih slika i informacija i pozdravljam to ali nije potreban takav presing, samo proizvodi kontra-efekat. Imam ga u bukmarku, ZNAM da na njemu kacite nove slike i prichice i nije mi potrebno svaki put crtati da on postoji. Ako sam ja to primetio, 100% sam siguran da i drugi forumasi koji prate Novosti sa Stare Planine jesu isto to uradili, dakle videli, skontali i to je to. Vise volim da "odmotam" forum i da vidim nove slicice u postovima, nego da se setam sa linka na link. :sm008:
Opet, sajt vam je oke i samo nastavite ali ostavite forumu da bude ono sto jeste - forum sa misljenjima forumasa, njihovim licnim slikama i utiscima, problemima, pitanjima, varnicama, svadjama i slicno, a BEZ floodovanja sa jednim-te-istim linkom u svakom postu od 29.januara ove godine na ovamo.
@ioannes65:
Ne bih imao ama bas nista protiv da "capis" nekoliko slika sa tog sajta i da ih zakacis ovde i napises bukvalno bilo sta pored njih, makar samo i datum kad su slikane, a na kraju da ostavis isti taj link sa objasnjenjem da ostatak galerije postoji tamo - to bi vec bilo mnogo korektnije, zar ne?!? :dontknow:
Иоанес65 је наш драги Ђела, иначе запошљен у ЈП ,,Скијалишта Србије'' :) Тако да су информације свеже и проверене
Чоек је слаб на речима, ал зато његова дела говоре сама за себе :)
Боље да не пише, кренуће Вук центрифугу :) :*
:dziveli::yay:
Опустите се и уживајте
Hvala na konstruktivnim i ovim drugim opaskama..eto SRB PI vam je rekao da sam polupismen ...nisam zeleo da vas smaram objavljivanjem slika i opisom dana kad mozete lepo da pogledate i video i slike. Naravno sve je to amaterski ne ocekujte da entuzijasta koji voli planinu pise vrhunske kolumne i reportaze. SRB PI je delimicno u pravu ja jesam privremeno zaposlen u Skijalistu preko zime na mesto zicnicara..i ljudi me prepoznaju kao cika Djelu . O cemu se radi....rado bih ja caskao sa vama ali postoji problem premorenosti jer sam ceo dan na snegu , napolju ....putujem do i od posla 3 sata a onda uvece saceka me pun inbox na profilu sa raznim pitanjima..uvek rado odgovorim na sve jer sam tako hocu . Prosle godine sam otvorio grupu prva Srpska gondola,a ove i sajt ..ako neko nezna koji EVO :
http://www.staraplanina-babinzub.inf...um-13-02-2013/
Mislio sam ako to sve stavim na jednom mestu necu morati da obilazim stranice i grupe ..naci ce ljudi sve sto im je potrebno..ali to je puno posla pa ja cu vas ipak svako vece posecati da sajt postoji i da mozete da pogledate informacije...Eto nadam se da se Vuk kako kaze SRB PI ne okrece u grobu ..i nadam se da ste donekle shvatili zasto je sve to tako ..pa pobogu ako nekog i iritira nemora na sajt...demokratija ....Pozdrav od cika Djele kojije prosle godine naucio da skija, odskijao sve staze vise puta a Suncanu i Konjarnik u cugu. E da zamoalp da zaboravim ..ove godine sam kupio svoje prve skije i pancerice... :)
Cekaj bre, to je Djela sa gondole? Pa idi bre covece ti vec opsluzujes fejsbuk sa gomilom slika, plus ovaj vas sajt plus forum?!? Covek kome je skijas sa sve skijama pobegao u gondolu?? E, pa onda ti je sve oprosteno! Ipak stojim iza toga da vecina forumasa sada zna za sajt, a s obzirom da su slike mahom tvoje, slobodno zakaci bar jednu slajbu svaki dan, lepse je videti je odmah, pa onda dodaj link ka sajtu, nek ide zivot! Veliki pozz za Djelu, covek jeste legenda I upoznali smo se, odledio mi je cvikere u dva navrata I svaki put je raspolozen za neobaveznu pricu, plus odgovori na svaku sms poruku u vezi vremena I stanja na zici, pravi laf ! :D
Ne znam samo sto nisi "djela" nego ionaess65, kako vec?!? Pozz, Marko! :D
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...69352372_n.jpg
Evo da vidite kako izgleda SRB PI bez pantalona....axaxaxa on ce meni da sam nepismen uhvatio sam ga kad je poso u wc....salu na stranu u nedelju smo s bas zabavili , bilo je mnogo ljudi meni je zbog pravila preduzeca zabranjeno da pisem o tome ..ali smo se nasli SRB-PI ,Ja i prijatelji iz BG koji su clanovi nase grupe...vremence lepo ,tu i tamo poznate face i novinari se ganjaju po snegu...
A jbg losa karma, prvo se razboleo drugar, pa odustao, zatim ja poceo da kasljucam I batalio. Posle onog ludackog iskustva od prosli put sa Svrljig-Kalna iliti Macak-Road-a, nisam hteo da dolazim sam, da ne napravim duplo sranje: da se razbolim ili da se solo zaglavim negde u snegu. A znajuci sebe, kakve sam qrate srece, tacno bi nadrljao.. :)
da li moj gornji tekst sa slikom ispunjava normu koju vi draga gospoda izvoljevate ili da budem opsirniji ..axaxax evo vam jos jedne slike ..http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...87498353_n.jpg
Tek da vidite sta ste propustili ...:)
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...61e3ceb10e85b2
I onda je ovo epilog price sa skijanja u Nedelju..Macak svasta si propustio...:) Pozdrav !
Ej bre Djelo ,i ja sam se navozao taj dan sa Katerincetom ,zajedno u gondoli ,ali jbg bila i zena sa mnom .Cak sam u jednom trenutku zaboravio stap sa druge strane ,pa si me ti pustio ,na mala vrata da ga uzmem . :ok: ...kad sve zurim u gondolu..
Hehehe, vid'o sam slike i prilike - ode ti medj' estradne zvezde... :ok:
E ovo je vec prava "slika" i prilika foruma, svaka cast! :sm011: :sm017:
Bilo bi lepo da Djelin sajt zaživi, pogotovo forum pa da se svi preselimo tamo, tj da imamo jedan kvalitetan i kompletan sajt posvećen samo Staroj Planini gde bi nam uvek bile dostupne sve potrebne informacije. To je najmanje sto Stara Planina zasluzuje.
Hoces strafte i kristalice ili Kacu u dzakuziju...xixixix:yay::sm022:
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...84204279_n.jpg
ili
http://www.svetplus.com/images/Image...naVucetic1.jpg
A ovo su moji omiljeni gosti...(bez uvrede svi ste mi dragi ) uvek ih pocastim nekim slatkisem ..inace su iz Bugarske i dolaze jednom mesecno na produzeni vikend Kamperima..Zadnji put su doneli njihovo domace vino...crno..grom,naravno sve se proba posle radnog vremena .http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...34358386_n.jpg
Nema potrebe da se seli forum, ovde je on jak i tesko da bi " uspeli " sa forumom. Ali tekstovi o SP, plan desavanja, razne inicijative, vesti, strucni komentari, naucni tekstovi u vezi skijanja, izvestaji sa takmicenja, popularizacija skijanja uopste, zatim reklamiranje svega i svacega u vezi skijanja, mozda malih oglasa, smestaja, servisa opreme, privatni prevoz do BZ i nazad ka Nisu, Svrljigu, Pirotu, itd, e to vec ima sansu... :D
Pre svega slike i organizacija svega i svacega i eto sanse... Jos ako "momak u kolmarici" nadje nacin da instalira jos neki lift i da se jos neka shuma ili staza ukrchi za nas skijase, pa da niknu bungalovi i kucice oko frankenstajna, da se naprave parkinzi redom od Balte pored svakog smestaja, pa da vidis kad BZ dobije jos koju hiljadu gostiju pride... Pa recimo ubacite i tekstove/reklame za bugare, oni ionako u talasima nailaze vikendima... :D
Ono sto PRE SVEGA mora da se uradi je da se naprave tereni i ski skole za najmladje, da se Frankenstajn ubedi da njima daje smestaj za DZ, da se njima osmisli neki park ili sta-god da BZ dobije imidz porodicnog centra - e, onda ste na pravom putu za jedan ozbiljan, vrhunski ski centar. Jos kad proradi Niski aerodrom, pa prosire i naprqave prilazne puteve, imacemo srpski Kicbil, a bice i love ko shashe... :sm011:
Slažem se u potpunosti! Mi koji volimo SP treba da preko sajtova i foruma damo svoj doprinos za razvoj iste.
Eto u najavi je novi isklopljivi sestosed,pa deciji park ,Bugari hoce da prave smestaj ali traze da se zavrsi put sa Pirotske strane...i pre svega slazem se da treba jeftinog smestaja i parkinga..to je neophodno..
Bitno je da se desava nesto.. podseticu sve vas na jedan post od pre izvesnog vremena:
http://skijanje.rs/forum/showpost.ph...3&postcount=10
Mada, koga ne mrzi, nek prelista ovo vec bajatu temu, da vidite da to ipak nje bilo tako davno, gde je SP bila tada, a gde je danas:
http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3628
Mnogi nisu verovali, a eto danas imate nekoliko staza, nekoliko liftova, dosta topova i dosta gostiju - i bice ih jos, verujem, i staza i gostiju, sve vise i vise, samo ne sme da se ostavi u "leru", vec da se stalno nesto prica, radi, desava... Mora da se drzi paznja na centar i onda ce on da se razvija, jedino tako. Nek se aktiviraju klinci skijasi, klubovi, nek se organizuju neka amaterska takmicenja sa simbolicnim nagradama kao ovo sad sa VIPovcima, nek neko povuce momka u kolmarici za rukav, slab je taj na sneg i skijanje, naci ce sredstva (uzece iz budzeta, haha!), samo mora da se bude uporan... :dziveli:
eto, super! :)
Generalno kakvo nam je stanje u zemlji , moglo bi se reći da Stara planina grabi krupnim koracima napred samo tako da se nastavi...valda neću nešto izbaksuzirati :) Svima je jasno da samo povećanjem broja novih staza mogu da se privuku investitori koji ce dalje da sire smestajne kapacitete a samim tim i da od SP prave sve ozbljniji ski centar.
ја и даље стојим при томе да хотели треба да се праве доле, гондоле у средини, а горе жичаре и стазе и да све то треба да ураде концесионари, а да паре које држава нема да издвоји из буџета, уложи у нпр фабрику воде или искоришћење неког другог природног потенцијала који нуди планина...
Уз адекватне пројекте за летњи туризам, жичаре неће престајати са радом, а довешће се и бициклисти (фрирајд, даунхил и сл.) као и заљубљеници у нетакнуту природу (планинари и они мало екстремнији, алпинисти)
Нико нема да дође ако горе никну Хилтон и слично, а кроз 5 година, имаћемо загађену природу, од које ће сви да беже...
To je interesantno sa Bugarima.Ima ih svakog vikenda a i radnog dana u Pirotu.Dolaze sa dobrim kolima i zeljni su promene i provoda.
Ko bi rekao da ce oni biti nasi turisti ,ali ne mari ,neka dolaze da ostave neku paru ,kao sto i mi njima ostavljamo godinama. Nadam se da ce mladic u kolmarici cuti nas vapaj.
Ako se raspišu vanredni izbori mozda nam Mr. Colmar pored upravo obećanih :) staza 3 i 4 napravi bar još 2-3 :D
Bogami, evo i mene u lepom Pirotu (volim taj grad, bio tu u vojsci), spucao se posle posla i sutra sam na Staroj! Bas se radujem ;).
Inace da znate kako su bugarski gradovi i od 100k stanovnika mrtvi vec u 20h uvece, bilo bi jasnije zasto dolaze u ipak veseli i svetli, blizu i jeftin, Pirot.
Informacija sa FB, stranica Prva srpska gondola: Od danas je puštena staza Konjarnik 1 koja se ne taba i namenjena je za slobodnu vožnju!
:yay::ski:
takodje imam istu info od naseg druga Djele, iliti @ionaess65, kako vec :)
e pa drugari vidimo se sutra :) mozda i isprobamo taj konjarnik 1 :)
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...45258937_n.jpg
danas je pustena staza Konjarnik 1 za slobodnu voznju koja se nece tabati ..inace dan je bio divan pogledajte kasnije na sajtu video namenjen je ljudima sa skijanje.rs
Video je na sajtu..pozdrav straftasti za ekipu sa foruma...http://www.staraplanina-babinzub.inf...13/?nggpage=2#