Ovo je zvanična mapa koju možeš da uzmeš i na šalterima SS.
http://www.skijalistasrbije.rs/mapakop.html
Sećam se i ja da su na nekim mapama ucrtavali i tu "crvenu" prečicu. To samo potvrđuje da ni oni nisu načisto sa tim delom skijališta.
Pogled za štampanje
Ovo je zvanična mapa koju možeš da uzmeš i na šalterima SS.
http://www.skijalistasrbije.rs/mapakop.html
Sećam se i ja da su na nekim mapama ucrtavali i tu "crvenu" prečicu. To samo potvrđuje da ni oni nisu načisto sa tim delom skijališta.
Bilo je par verzija mape ja sam skinuo jednu na kojoj postoji ta prečica kao što si video. Čak je i na ovom sajtu još aktuelna ova verzija sa prečicom http://www.skijanje.rs/Ski_Centri/Ko...a_kopa2011.jpg
Takođe je prečica-put predviđen u master planu, pa jednog dana će možda i biti. U master planu su obeležene sve zaštićene zone.
Svakao je ovo pitanje za SS. Da li je, i ako nije, kada će biti prečica-put ka Krčmaru?
Ova prečica-put bi da je urađen kako treba, iznivelisan i ograđen deo koji se spušta ka zaštićenoj zoni, bio od koristi svima i Nacionalnom parku i SS i nama skijašima.
Ovako može biti zona povreda, konflikta a i sprečava veču upotrebu staze Krčmar jer je lift Krčmar je u raspadu baš šteta.
Ja sam prošlog vikenda bila na Kopu i ljudi skijaju i van staza svuda gde su i ranije, prelaze preko tih ljubičica, isto kao i ranije ... ništa se nije promenilo.
:sm019::ski::sm019:
Možda su to samo trenirali strogoću na početku. :sm006:
Za svaki slučaj ja imam u glavi spreman scenario po kome sam jadna ja zalutala ili kako sam manijak koji ide pešice, prema situaciji ću primeniti odgovarajuću strategiju.;)
Ma masa ljudi je u isla sa Duboke na Krcmar. Sedeo sam na dvosedu 35 minuta, jer je 3 puta stajao i to na najvetrovitijem delu. Nego, kad se prepreci sa Duboke, pa ponovo na nju, staza se bas skrati i opet to nije to.
Sa Krčmara na Duboku I ima dosta kamenja, prošla sam jednom i ne hvala više!!!
Ma jeste, ali ajde da se voziš 35min i posle skijaš jedno 40 ili bar 30, ali staze na Kopu su kratke i niz Krčmar koji je i najduža staza se spustiš za 5min. Bedak je ipak da ideš na "skijanje" i provedeš više vremena u redu nego na stazi.
Dosao sinoc sa Kopa nakon 4 dana sasvim ok skijanja...
Vreme u pon,prvi deo utorka i juce posle 10.30 savrseno...Sunca za izvoz,staze na pocetku fenomenalne,kasnije se pojavi led,posebno na donjem delu crne i celoj crvenoj dubokoj...
Bilo je i par bzv situacija,kao npr. kad smo u sredu dosli na prvu zicu ka Pancicu i do gore putovali nekih 20 i kusur minuta jer su je zaustavljali na svakih 15-20 metara i to po najhladnijem danu -10 sa jakim vetrom...Kad smo konacno stigligore,pitam ove na zici o cemu se radi,kazu "zamrzla zica"...Pa sto je onda pustate za skijase dok ne radi kako treba???
Ali to je sitnica,ostali je bilo ok...Jedino mi nije jasno zasto instruktori forsiraju apsolutne pocetnike da skijaju po crvenoj dubokoj?Zar nema mnogo laksih i za njih,lepsih i blazih staza?
I kao sto rekoste,Krcmar je mozda i najbolja staza na Kopu,ali zbog baba lifta,apsolutno je mucenje doci do njega...
Par slika posle podne...
Ja se vala lepo naskijam od vrha do medjustanice na crnoj, brzo sidjes i brzo se popnes. Medjutim, ima shabana koji nece da otvore korpu na medjustanici, a voze se po dvoje max, pa to malko kvari ugodjaj.. Trebalo bi da zicnicari na polaznoj stanici u dogovoru sa medjustanicom ostave po koju korpu slobodnu bas iz tog razloga... :)
Takodje, lepo se vrti i karaman kad upeche mraz uz jak vetar ... :ski:
uuu lepo, svaka cas'! Ja se uvek zeznem i ostavim foto u rancu, a onda me mrzi da ga trazim na zici... :sm022:
Meni je ovaj kompaktni stalno u dzepu,ali mi je krivo sto ne mogu da nosim onaj pravi, veliki i da skijam :) To bi onda bile prave slike
Vise sam mario za foto dok sam imao 36 snimaka, nego danas. A i slike su bile lepse, za svaku si birao i trenutak i polozaj, a tek dok cekas dal' su sve uspele...
Sad mi foto cuci u rancu, za pet dana slikali smo se u dva navrata kad me nije mrzelo da stanem i da se raspakujem, a i tad smo slikali sve zivo unaokolo, dok baterije nisu crkle, jedan pogled u 300 slika.. bzvz. :sm008:
Vracam se ja uskoro na 36, 100 asa, pa kao nekad, to ima dusu.. :sm023:
prosle subote..
Da,razvijanje filma je stvarno imalo dusu :)
Nego,zaboravih jos neke stvari,jedno da pohvalim,a druge i ne bas...
Pohvala za servis (verovatno sam pogresio ime) Stanojlo i Draske,sa donje strane Konaka kod teniskih terena,odradili su mi ostrenje i mazanje i skija naravno opet drzi kako treba i na tvrdoj stazi i na ledenim delovima...Prvi dan sam opet skijao sa nenaostrenim rubnicima (pisao sam o tome na temi Bansko,i onom serviseru iz Beosporta) i to je bilo pravo mucenje...Nekon ovog ostrenja-MIIIILIIIINAAA :) :)
Cini mi se da je neko na ovoj ili nekoj drugoj temi hvalio pitu sa borovnicama na Malom Jezeru...Ta pita je skroz bezveze,kao i lepinja sa kajmakom i prsutom koju smo pre toga pojeli...
Hahaha i jojs jedna zanimljivost,sad se setih-u Rtnju je mali Jelen 150 din,a veliki 100 :)Bar je tako pisalo u cenovniku :)
pa mali je MALI, a VELIKI je veliki.. :D
Inace, krofnice na dnu malog karamana iliti rtnja ako momak odledi aparaturu su pravi potez kad tuche mraz - obavezno uzeti i preliv od JAGODE, nikako samo eurokrem! Pritom sesti na cebence, koje lepo moze da posluzi i kao pokrivac u slucaju vetra. Svaki ulazak u bilo koju drugu zagrejanu prostoriju preti momentalnim odustajanjem od skijanja po kijametu! :)
Skroz logično rešenje je gondola iz Brzeća. Ali kao što si već napisao, ko zna zbog čega to još uvek ne postoji. Smanjen bi bio i broj automobila u centru i ne bi bilo baš tolike gužve. Moguće je da tek sad neće tako nešto biti urađeno jer je interes vlasnika hotela da ljudi idu gore.
Brištite zaneo sam se... Otišli smo u off, ovo je tema o Staroj Planini...
Mladjan Dinkic je na TV KOP-u pocetkom februara 2011. izjavio da drzava nudi 1/2 novca za izgradnju gondole iz Brzeca. Ta ponuda je upucena pre svega hotelijerima i Brzecu, koji bi trebalo da skupe novac za drugu polovinu. Procena je da bi ta gondola kostala 10 miliona eura.
Takodje je rekao da je zicara Suncana dolina ispravna i spremna za rad, takodje i sistem zasnezavanja na toj stazi, ali nije u finkciji jer nema dovoljno vode za pravljenje snega (to je ipak rubna staza skijalista).
Za naredno godinu je najavljen sistem zasnezavanja na Gobelji i novo jezero za vodosnabdevanje celog Kopaonika.
Zasnezavanje staza Gvozdac i Ledenice za sledecu godinu je malo verovatno.
Istakao je i da je plan u narednih 5 godina da se na Kopaoniku instalira 10-tak zicara...
A evo i tog dela intervjua na TvKop
http://www.youtube.com/watch?v=knyJHD9JsiA
Samo neka se ulaže...
E sada kako će to sve ići kada je zglajzno ministar skijaš :dontknow:
Vikend je bio super, samo je baš bila gužva. Subota je bila sunčana, oko podneva kačamak na stazi, posle je zamrzlo.:ski: U nedeljuje bilo malo sunca ujtru, posle se spustila magla i hladan vetar, led na stazama. Jedva čekam sledeći vikend.:sm011:
...nedelja 9 sati ujutru - prvo spustanje, sunce sija, temperatura malo u minusu, staze sredjene a na njima nikoga - nirvana :yay:
danas ceo dan veje sneg doduse sitan ali lepo je pokrio staze
Данас је снег падао добро, био је дебели минус, нема гужве. Скијање је било екстра. На Копу сам био прошли викенд и сада ми је план понедељак-среда. Неупоредиво је боља ова друга опција.
uh, brine me prognoza, isao bih cele sledece nedelje ali temperatura ide u plus, bar koliko sada vidim....ne znam sta cu...
Ni ja, a duvaće i južnjak, ceo Kop će se otopiti ...
sudeci po kamerama sa infokopa, dan je idealan! ko je gore, blago njemu! :)
Noci ce biti hladne, ponovice se situacija od pre izvesnog vremena, staze o.k. do 11-12h, posle kacamak...ali, bice skijanja! :)
Danas najlepsi moguci dan za skijanje, suncan i vedar dan, dobar minus a dovoljno i prirodnog snega tako da su staze bile odlicne, ljudi ima ali nije bila guzva.
Данас је скијање било одлично. Време је било променљиво облачно али са доста сунца. Било је хладно, стазе нису биле тврде, али на крају дана није било много хупсера. С обзиром да ће ноћас бити ведро, а да ће температура у свитање бити око -20, могу замислити шта нас чека ујутро. За сутра најављују хладно и сунчано, то би могао бити дан као из бајки.
Postoji li na Kopu popust za grupe na dvodnevni skipass?
Zašto je sve manje turista na Kopaoniku?
Lider u negativnom smislu
Autor Marko Miladinović 2011/3/3
http://www.prekoramena.com/t.item.14...kopaoniku.html#
Danas staze fantasticne. Jutros u 9 je bilo -12, oko podneva je bilo -4. Guzve nije bilo, ali jedini, nazovi problem, je trening na Crnoj dubokoj, koji je doduse trajao do 10:30.
Za sutra se najavljuje vreme kao i danas, tako da ce biti superrrrr. Od petka ce temp biti iznad 0, + ce biti mnogo ljudi za vikend, tako da od vikenda ne ocekujte neko skijanje.