Stevo, gledano iz tog nekog prakticnog ugla, kada bi usporedio rukavice s prstima i bez, cemu dajes prednost? Pricam o top koznim rukavicama
Pogled za štampanje
Radije bez prstiju, ali ovo na slici je zakon (bar za mene). Svaki od ova 3 "spojena" prsta ima svoj "džep" unutra, tj. razdvojeni su:
Prilog 18472
Ovo je vec totalno drugi model u odnosu na ove s slike odozgo, pa koliko rukavica imas? :cool:
Zbog cega konkretno ovakvim rukavicama dajes prednost? Toplota, funkcionalnost ili nesto trece?
Te rukavice su mi najprijatnije na rukama i daju slobodu korištenja prstiju kao kod "petoprstih" rukavica.
Prošlu sedmicu sam bio u Koruškoj i u borbenom kompletu su bile još jedne savršene za debeli minus sa pravim guščijim paperjem, a u džepu su uvijek bile Ortovox merino tanke rukavice "za ne daj Bože zimoće" (na slici ispod). U Minhenu su ostale jedne Level sa pet prstiju (Goretex, uložak se vadi kad su proljetni uslovi) i stare ovlaš ofucane pernate vrlo slične ovima sa slike ispod.
Prilog 18473
Slatko me nasmija :) :) Svaka cast na versatilnosti.
Pa zar ti stvarno treba toliko rukavica.
Ja imam samo jedne LEKI a i zbog njih me zena proziva da sam lud sto sam ih uzeo (kaze preskupe) posto skijam max dve sedmice u toku godine. Mozda sam jos premlad (:cool:) ali ne znam da li sam ikada osjetio hladnocu na prstima a skijao sam i na -15 ako ne i -20 C. Istina imam Mammut arctic mittens za planinarenje ali to samo nosim na ozbiljne zimske planinarske uspone i kada znam da ce biti preko -20 C. Nije mi do sada palo na pamet da bi ih za skijanje koristio.
Sve u svemu, odlucio sam da se pocastim s novim Reusch Worldcup Warrior Team modelom, bile su na -40% pa rekoh da ne propadne :) LEKI prodajem tj prodao sam. Dugi niz godina sam korisnik Reusch rukavica, pokusao sam LEKi ali jednostavno ne mogu da se promjenim :) Nezahvalno je diskutovati ukuse ali meni je Reusch nenadmasiv kvalitetom
Prilog 18474
Svaka cast na odgovoru, vidim da istu muku mucimo ;), u potpunosti si u pravu. Sinu sam nedavno LEKI rukavice uzeo, malo je ton smanjila pa kad je razmislila opet ga je pojacala i prebacila pricu sto i njemu nisam LEKI stapove uzeo. :sm021:
Evidento da ju izjeda sto i nju nisam pocastio s top opremom :) :)
Vjerovao ili ne, nikada u zivotu nisam ZIENER probao a ni obracao paznju na njega u trgovinama. Nemam nikakvo iskustvo s njihovim rukavicama. Mozda za koju godinu, kad mi se hladnoca u kosti pocne uvlaciti, probam i Ziener bez prstiju, kao tvoje :)
Ovaj model gde su zadnja 3 prsta spojena mi izgleda vrhunski
Evo argumenata zašto sinu nisi uzeo Leki Click štapove:
Menščini da si u Gracu studirao (i vjerovatno završio) medicinu, pa pogledaj: https://rydenaturalhealthclinic.com.au/skiers-thumb/
To nastaje ovako (desna strana je i kod Leki Click sistema):
Prilog 18478
To u reklamama ne prikazuju, ali su izmislili ovo za malo prosvjećenije (malo ko zna da to postoji):
Prilog 18479
Video neki dan na stazi ovaj stap ali nema toga kod nas trenutno naci