Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu :D) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno ;) (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
Pogled za štampanje
Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu :D) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno ;) (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
In other words, you're the owner of a pair Seths mounted with Duke AT- bindings?????Citirati:
Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu ) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
ako je tako..........CESTITAM, sve si nas preHebo.:sm019:
Kolko je ispalo u totalu? 500?
Hvala. Poručio sam ih pre par dana (kada sam iskombinovao prebacivanje ;), ispalo je 500E), trebalo bi da stignu do drugara u CH, pa onda da on šalje dalje :).
Nadam se da će stići za 2-3 nedelje da ih testiram u ovoj sezoni :).
Iz US kasnije treba da mi stigne skin (GlideLite STS), pa se nadam da ću organizovati neko prolećno skijanje kasnije ;).
odlican izbor BD skin nema govora o istima svuda samo sve najbolje
to bi bio i moj licni izbor
a skije ce da ti dodju taman u pravo vrijeme
na proljetno skijanje
mislim da je to najbolje vrijeme da se zapocne bavlkjenje tim sportom
Stigao Seth+Duke danas :dziveli: . Sad još da ih testiram :D pa javljam utiske :).
Vizuelno izgleda super.
Cestitam, wlad, cestitam.
Ja sam kupio vezove marker comp 1400.Jos samo da nadjem tt.
cestitke wlad nadam se da ces biti zadovoljan sa izborom:yay: :dziveli:
i isprobavaj to sto prije moguce po svim uslovima
Hvala svima. Evo se već dogovaramo da odemo u utorak na par dana na skijanje - nadam se da će biti dovoljno snega :ok: . Montirani su vezovi na +5 pa ćemo da vidimo :).
ma plus 5 to je prava mjera za tu skiju tu nema brige i uzivaj
Skije su testirane :). Bio sam tri dana na Kopu, "tanak" sneg ali može da se skija, prva dva dana sunce, treći magla i (mokar) sneg koji pada...
Super smo se naskijali, iako treba još da padne snega da bude pravi "osećaj za filing" ;).
Ja sam prezadovoljan sa debeljucama, iako je skija 189cm (efektivno kraća za ne-znam-ja-koliko pošto je TT) okretna je neviđeno za svoje gabarite, možda ima veze sa +5 montažom, a možda i nešto drugo (TT) ali skija se "obrće" veoma lako.
Prvo sam je vozio samo po stazi, staze su ujutro bile tvrđe i ponegde led, popodne se smekšaju pa na kraju kačamak. Skija ide odlično kroz sve te terene, doduđe nisam skijao po stazi koja je većim delom zaleđena (samo kratke komade) tako da ne znam kako se ponaša po ledu - verovatno lošije - ali nije mi ni bitno iskreno. Skija "prolazi" kroz sve prepreke a krbe "upija" jako lepo - može da se skija i preko njih bez problema.
Van staze je bio mokar i težak sneg, ali sa ovim skijama može i to da se skija sa širim zavojima. Kao test polje sam koristio levu stranu od gvozdca (levo od sidra) a kasnije (mnogo lepšu) desnu stranu između malog drveća je bilo uživanje. Skija ide super i po takvom veoma teškom snegu. Ostaje da se proba i po lepom dubljem snegu - ali tu očekujem da mora da se ponaša super sa ovakvom okretnošću i širinom (98mm ispod cipele).
U skoku se skija ponaša izuzetno stabilno, bilo je par delova sa odsečenim snegom i propadanjem po pola metra-metar i u vazduhu nema nikakve tendencije da idu nazad ili napred pa se skokovi izvode sa lakoćom - nema šta da misliš da će skije da ti pobegnu.
Jedino što sam primetio na početku je da ne smem da se nagnem previše napred - da legnem na skiju napred pošto imaš mali osećaj nestabilnosti - ali posle jednog dana skijanja to nisam više osećao. Prvi dan sam došao popodne pa je odmah na nekim delovima staze bio mokar sneg - pa te "zakoči" i ako si napred zaljujaš se - to je kasnije nestajalo - verovatno sam našao poziciju tela za tih par dana skijanja pošto sam juče leteo svuda po stazi i svim terenima :).
Kojom god brzinom da sam se kretao skija nije klaparala ili vibrirala, moram da priznam da se nisam zaletao previše (nisam tražio maksimum).
Interesantno je da skija iako ima velik radijus i veliku dužinu ipak hvata zavoje kada se nagne na rub (za razliku od onog čisto freeride fišera koji se ponašao kao flat skija), dakle vide se i karving karakteristike - nije čista daska :D.
Skija može da se vozi različitim stilovima ali naravno najviše voli šire zavoje - veleslalom itd. Može da se vozi i u užim zavojima bez problema - zato što je izuzetno okretna i živahna skija - naravno uz veći "rad" nogu tj. napor ;).
Sve u svemu sjajna skija za sve terene (osim verovatno čistog leda).
U nedelju idemo ponovo na skijanje da proširimo vidike...
To Wlade care! Nisam ni sumnjo da ces se oduseviti tom daskom.
Btw. Mogo si jos jednom na pocetku texta da naglasis da se radi o skiji K2 model Seth. te i te geometrije. No dobro. Sve stoji jasno u impresijama, skije su testirane u razlicitim (nepogodnim) uslovima i .....pokazale se ko terensko vozilo 4X4, ali sa relly-performansama. Nesto ko onaj Subaru. :-)
Eto postade i ti clan twintip-sekte. Dobro doso u drustvo. Znam da nas vise neces ni napustati.
Btw. One slike sto sam okacijo iz St.Foy i sa Fogliette, mogo si da primjetis da decko sa kacigom vozi tvoju novu skiju samo stariji model. Nisam ih probo, al sam vido vlastitim ocima da mogu i steep i deep i decko kaze da su u onom kuloaru bile lake za kratke zavoje i da su na kliskom snjegu kantne odlicno drzale, ali to ces se vec sam uvjeriti. UZIVAJJJJ!!!! SUPER IZBOR!!!!
Da, da, zabrljao sam, onaj ko nije pratio celu temu ne zna..
K2 Seth, geometrija 130/98/118 (model 07/08) u dužini 189cm. Radijus je 21m u dužini 179, u mojoj 189 ne znam koji je :dontknow: (a i ne zanima me iskreno ;)).
Eto i mene u TT sekti, hvala na dobrodošlici :D.
Prilog 1650
Joj geometrije? ma koja geometrija to je astronomija, kvantna mehanika i atomska fizika.....:sm021: Radijus from here to ethrnity,kontam da je jedno 24,25, a moz bit i 27, ali nebitnooo...skroz. Bitno je da dike i ponosi plove u zavojima.
Daj bolan baci slike, neke makar sa chilima iz dnevne sobe, da joj se divimo, klanjamo, da pasemo ocima one Duke vezove zoomirane u gro-planu.
Ma da, treba se malo navici na tako centrirane vezove, ne moze da se poredi, moji su ipak manje centrirani od tvojih, ali znam da sam se na to naviko poslje jedne zice i prijalo mi je. Mislim da ta vodljivost tog Setha ima direktno veze sa polozajem vezova. E sad vidi ces u pravom dubokom snjegu je si li trebao da ih okacis malo unazad. btw. jesu ti to radili ovi iz Konrada? (jesi uz njih dobijo i onu super-cool torbu za skije pride??? onu sa divokozom kao logo? platno futrovano, debelo ko tri obicne torbe? To Konrad poklanja uz pazarene skije? Ne bitno i ako nisi).
Negoooo daj slikeeee!
PS
Jesi primjetio jednu stvar sa twintip skijama; onaj ko ide iza tebe "guta snjeg", hoce da se ugushi, cak i ako je na stazi sloj od samo par centimetara, o dubljem da i nepricamo: SPREY!!! Jesi obratijo paznju ili jeli neko drugi obratijo paznju kako baca iza tebe, koji osjecaj za feeling!!!!
Ja sam to provalijo tek kad sam gledo neke snimke sto je brat pravijo na stazi i joooj ko da vozis hidro-gliser. A i primjetio sam kako to sa repova baca snjeg, kad mi je neki tata "prijateljski" skrenuo paznju na kolicnu snjega na kacigi i ramenima njegovog djeteta :sm003:
Ih. sad bi ti se pridruzijo da jedrimo :yay:
Prilog 1651
Prilog 1652
Prilog 1653
Prilog 1654
Prilog 1655
'Će da vidimE kako će da bude u pravom meHkanom dubokom snegu, ali mislim da tu ne može da bude greške.
Ja sam uz skije poručio torbu za 2 para, pa sam ih i platio, bojao sam se da zbog velikih vezova neće stati skije u torbu za 1 par. A to jeste ta debela torba koja ima zaštitu za opremu + su OK boje.
Nisam primetio da bacam sneg svuda za sobom :).
:ok:
jel si probao da guslas/veslas kad otkacis vezove?
Da, oni su montirali vez, samo sam im u polje komentar naveo da stave +5cm. Nema da se odabere ta pozicija kod njih (ima koliko se sećam: midsole, midsole +3cm, centralno) ali su videli komentar i tako i montirali...
@TADIJA_91: nisam probao sa otkačenom petom da šetam, ne znam ima li mnogo smisla bez "koža" :dontknow: .
Uh, ta slika treca odzgo.........
... SETH ... :sm017: ... SETH ... :sm017: ... SETH
UFFFFFFFFF, kako to mocno izgleda cak i na tvom hrastovom parketu.....joooj. JOJ VEZOVA JOOOOOOOOOJ. btw. Jesi se malo igro sa tim funkcionisanjem, mislim vidjeli smo na onom spotu od prosle godine da se alpine lako prebacuje u tourni polozaj jel tako i u praxi? i kakvi su pod rukom.? jesu isto tako mocni kao vizuelno? djeluju mocno.
Nego, Wlade! Pa jel to + 5 montaza??? pa to ne djeluje uopste tako centralno, cak mi se cini da je manje centralno od mojih vezova. Ako me oko ne vara, meni vise zvuci kao ride-polozaj, ne skroz, ali malko da??? pa ti smogu ici komotno u + 7 onda bi stajo skroz centralno........ili se meni cini. Robusno izgledaju, esu li se vec otakcinjali u voznji :)) ??? na koliko si ih nastimao???
Ma covjek vidis da je to za sve, a dubokom ne treba da trosimo rijeci, pogotovo sto mi se cini da vezovi nisu tako centralni.Citirati:
'Će da vidimE kako će da bude u pravom meHkanom dubokom snegu, ali mislim da tu ne može da bude greške.
Uh cu valjda nekad skinem kratak snimak sa telefona i stavim na youtube, ko sto rekoh to je bas ko hidro-gliserrrrrrrrCitirati:
Nisam primetio da bacam sneg svuda za sobom :).
Skije su samo takve vizuelno, mocne, mocne (a znam da su i na terenu zmajcek) ... SETH ... :sm017:
NEgo nemoj mi reci da sa takvom skijom metenje otkliznom tehnikom nije 2X veci merak nego karving, ha? i merak, a i vise cool ;-)
Hvala za trud da nas na forumu pocastis ovim fotografijama.
Nek ti i Seth i Duke budu vijerne sluge na svim snjeznim pohodima:sm019: :ok: :ski:
[QUOTE=wlad;28239]Pa zar je to + 5? nisam ocekivo !!! (sto bi reko radovan III). nekako mi de-centralno cuce te 'vezice'.Citirati:
Da, oni su montirali vez, samo sam im u polje komentar naveo da stave +5cm. Nema da se odabere ta pozicija kod njih (ima koliko se sećam: midsole, midsole +3cm, centralno) ali su videli komentar i tako i montirali...
Da. Nema ama bas nikakvog smisla bez 'fokica' ispod skije, tj turna funkcija tog veza je bezvrijedna bez kozhe, na zalost je tako, jerbo mucho expensive te koze hebo te, za tu shirinu nije cjena ispod 120 evra ? ti si narucijo vec??? neka si. to je prava stvar..........................BJELASICO i ostale gore!!! Drz'te se eto Wlada da vas osvaja i na vishe i na nize.....................:yay:Citirati:
@TADIJA_91: nisam probao sa otkačenom petom da šetam, ne znam ima li mnogo smisla bez "koža" :dontknow:
Da, naravno da sam probav'o, to prebacivanje veza, tj. otkačinjanje pete je prosto - samo tu polugicu prebaciš nazad i to je to - pis-of-kejk. Traje bukvalno 3 sekunde. Vraćanje samo kontra, negde sam video da se malo žale da ide teže vraćanje kada je hladno i kada se nahvata led..
Vez je moćan, ima dosta metala, a i neke kvalitetne plastike, opruge su ogromne, valjda zato što je skala 6-16din.
Jeste, +5cm je moj montiran, +7.5 je po njima centralna pozicija. Ja sam otprilike merio i izgledalo mi je kao da je centar cipele -5cm od pravog centra skije (klizne površine koje se dodiruju). Oni preporučuju manje ili jednako sa +3 za freeride, +3 je standardna pozicija, od +3 do +5 je 50% freeride/50% freestyle i preko +5 freestyle.
Ja sam vez namestio na 7.5, izbacio mi je samo jednom u doskoku u neku rupu dok sam skijao kroz taj mokar duboki sneg. Nisam imao ozbiljnih padova gde je trebao da otkači, ali s' obzirom da je to vrh ponude markera pretpostavljam da nema greške. Videću, ako bude malo 7.5 povećaću do 8.. Ja obično na početku sezone krenem sa 6.5, pa posle povećam na 7-7.5 kada upadnem u kondiciju.
Ma nisam ja karver ;), ja nešto mešam stalno, nisam ja tehničar ni otklizavanjem a ni karving.
Hvala!
Nisam još poručio kože, bila je neka kombinacija iz US, ali prekasno bi došlo (tek krajem maja) pa ću sada videti neku drugu. U US je oko $130, u EU isto ali u EUR :cool: . Ali OK, mislim/nadam se da će to poslužiti par godina.
7.5 din? ja mislim da je to premalo za neki iole ozbiljniji izlet van piste.
meni vezovi na amc-u stoje na 9 pa su se jednom otkacili kad je skija upala pod ledenu koru. Inace nisam imao problema. Otkacinjali su se bas na vreme.Ovo kazem jer pretpostavljam da si poveci momak(cim si izabrao duzinu 189).
Visok sam 190cm, ali sam težak 82kg, još kad se ubaci da mi je cipela 344mm (spoljnja mera naravno :D) i stavi da sam osrednji skijaš - po DIN skali se dobije 6.5...
Prošle godine sam sa Mantis 12 i Magfire 14 veći deo skijanja išao van staze i vez na 7.0 mi je radio posao. Bilo je izbacivanja, ali nisam 100% siguran da su bila nepoželjna (osim možda 1-2 - što tolerišem).
Možda je u pitanju moj stil vožnje, relativno opušteno, ali više volim da izbaci i kad ne treba nego da mi se uvrću noge :D. Skijao sam i sa din8, i OK je izbacivao vez (neki tyrolia rentali i sl.), ali to su sitne razlike (7-8).......
[QUOTE=wlad;28243]
Moji stoje na 11....i opet se znaju otkacit. Visok sam 184,5 a momentalno 80kg tezak, pa ti vidi.Citirati:
Ja sam vez namestio na 7.5, izbacio mi je samo jednom u doskoku u neku rupu dok sam skijao kroz taj mokar duboki sneg. Nisam imao ozbiljnih padova gde je trebao da otkači, ali s' obzirom da je to vrh ponude markera pretpostavljam da nema greške. Videću, ako bude malo 7.5 povećaću do 8.. Ja obično na početku sezone krenem sa 6.5, pa posle povećam na 7-7.5 kada upadnem u kondiciju.
Inace je vez dosad uvijek stajao na 8-om podijoku. Kompjuteru zadaju visine, tezine, nivo/stil skijanja i starosno doba i on ti to sam odredi. Naravno svi serviseri se trude da nastimaju na sto nizi nivo, nikako visi, jer ako ti se nesto desi i vez se ne otkaci onda su odogovorni i mozes da ih tuzis.....na Zapadu mislim.
Stavljen je na 11 kad se poceo otkacinjati (bez vidnog razloga) u tvrdjem snjegu offpiste.
Mislim i ja da je 7 malo za tvoju tezinu.
Wlad, esmo mi fanaticni rekreativci ili nismo, kakvi ba tehnicari, kad smo sa visokom skolskom spremom. :-)Citirati:
Ma nisam ja karver ;), ja nešto mešam stalno, nisam ja tehničar ni otklizavanjem a ni karving.
Ja sam sebe prvi put ove sezone, gledo "na televiziji", snimano i na stazi a i van nje.
I ja sam ti definitvni prelaz iz iz oldskool u newskool skijanje. U stvari je to onaj old-skool ali ne sa skupljenim nogama, nego nako malo sire; 'takmicarski stil'.
Carve svakako i dibidus sucks :smoke:
Ja se pridržavam iso standarda :D. Ako bude bilo problema sa pogrešnim izbacivanjem onda ću da povećavam ;).
http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bid..._11088_opt.swf
(stekanov link)
U stvari iso/din tabela...... Za moje parametre ide do max 8 din. Ali svuda ima mesta za reviziju stava :D.
A za tehniku, bitno je da se uživa :ok:
@hehehe: šta misliš zašto se okreću na stazi za nama? zbog skijanja? ;) Još lopate kad nabacimo .......
Pridružujem se. Skijam sa 6.5 i nemam problema, vrlo često ulećem u sneg. Bilo je situacija kada nisam siguran da li je vez trebao ili ne, ali meni je uvek draže da se otkači, nego da se dovedem u situaciju kao onaj nesrećni Austrijanac - au što je grozna priča, da je ne spominjem.
Možda bih pomakao do 7, 7.5 plafon, ali 11, nema šanse.
184cm/82kg recimo.
Nidzo, mislim da na nekim terenima nikada ne bi imao zelju da ti se vez otkaci (pogotovo ne bez razolga). Vjeruj mi. Moj vez tada nije stavljen na takvu nenormalnu skalu bez razloga. br.1 mozda je do opste poznatog diskutabilnog kvaliteta salomon vezova (ovaj je z12); mozda bi neki drugi vez sasvim solidno drzao na 8,9, ne znam sta je, ali je zadnje sto mi je trebalo da mi se na nagibima od 40tak stepeni, i stjenama koje me cekaju 50 metara nize, otkaci vez. Srecom ispadao je na 'bezazlenim' mjestima, pa je pritegnut na vrijeme.Citirati:
Bilo je situacija kada nisam siguran da li je vez trebao ili ne, ali meni je uvek draže da se otkači, nego da se dovedem u situaciju kao onaj nesrećni Austrijanac - au što je grozna priča, da je ne spominjem....Možda bih pomakao do 7, 7.5 plafon, ali 11, nema šanse.
Isto vazi i za tezak dubok snjeg, nije samo dosadno traziti skije po cjelcu nego je i krajnje iscrpljujuce.
Uglavnom za smukanje van utabane staze je pozeljno popritegnut. Ali, ako ne ispada ni na nizem podijoku, onda potrebe nema jeR?
@Wlad
Nasao sam ovde "iste" skije kao tvoje.U sustini slicne su jer su 179cm duzine.Znaci ipak se malo razlikuju,sto i nije tako lose,ako se nekad sretnemo da se slucajno ne zamenimo:ok: E sad,ove nemaju Marker Duke vez,vec nekakvu Marker 14ticu,sto se meni ne svidja, ja bih ipak na tu skiju stavio pravi Turno vez.E sad... interesuje me;da li ti vozis taj vez,odnosno skiju na normalnu pancericu ili pravu Turno pancericu(Turne= skijenje+ planinarenje u slobodnom prevodu):dziveli:
Bicu slobodan da odgovorim u njegovo ime: drug Wlad koristi 'naj obicniju' pancerice. Dakle turne-pancerice, kao sto ih npr. pravi Dynafit, Lowe isl. nisu neophodne, cak sta vise, vecina skijasa koji imaju Duke vezove se prevashodno bave freeridom, a 'shetnja' do padine je usputno nuzno zlo. Klasicne turne pancerice uglavnom imaju nizi flex i nisu toliko pogodne za pravi freeride. Dobru kombinaciju turnih i alpskih cipela proizvodi npr. Endophrine.
Jeste da Duke vez spada u kategoriju AT-vezova, ali je ipak prevashodno namjenjen za alpsko-freeride skijanje, mada ima funkciju za hodanje tj turnu namjenu, je sto se funkcijonalnosti tice 'obicni vez'. Vjerovatno i sam znas da su klasicni turni vezovi puno laksi i uglavanom se ne montiraju na skije kao sto je Seth, nego na 'klasicne' turne skije (koje su takodje puno lakse od obicnih alpsikih skija). Laski su za hodanje, ali su istovremeno slabiji za spustanje. skala veza je uglavnom do 12, izezetak je mislim Fritschi koji cini mi se proizvodi neki freeride vez koji ide do 14 ili 16, ali nisam siguran. pogledaj na sajtu.
O Markeru nemam viskoko misljenje, ali se mozda varam. DIN 14 ne zvuci lose, u svako slucaju ako prvensteveno skijas van staze gledaj da uzmes ljudske vezove.
Marker je vrlo osjetljiv na podešavanje uzdužnog pritiska. Ako je ispravno podešen, neće biti problema. Međutim, veliki dio skijaša vodi računa o brojevima na skali, a i ne zna šta je to uzdužni pritisak. Rezultat toga je da se hrpa ljudi žali na neželjeno izbacivanje veza.
Sapa, koliko me memorija pamćenja (RAM) služi, kod tebe su vezovi na 11 jer je na uređaju za testiranje ustanovljeno da skala nije tačna. Realno su tebi vezovi na manjem broju. Da li se varam?
Ja sam vjekovima sa vezovima podešenim na 8 i u posljednjih dvadesetak godina mi se vez otvorio bez potrebe samo jednom. A i to je bilo zato što sam tad napustio svoju svijetlu Tyrolia tradiciju i nabavio Atomic Race 614 vezove. Nisu dugo ostali kod mene. Ove sezone sam na Vist vezovima i prvi utisci su odlični.
Stevo varash se (djelomicno), ti si iz RAMa izvukao neke podatke koji se odnose na jedan drugi produkAt (mada od istog proizvodjaca). "Onda" se radilo o vezu valjda bijase s810 i vez je odma bio eliminisan, a od proizvodjaca sam dobijo novi vez s810 TI, ako se dobro sjecam, moj RAM je katastrofalan pa ne uzmi za zlo ako brojevi nisu potpuno tacni, za pricu to i nije relevantno (btw. taj novi vez sam koristijo sve skupa 2 dana). To sa neispravnim vezom je dakle dogadja od prosle sezone.
Sa novim skijama sam uzeo i nove vezove z12 tj novija verzija onih s912. Zao m sto makar nisam uzeo 14ku ili 16ku pa i od Salke, a naj sretniji bi bijo da sam uzo neki Luk (sa slaninom) ili jednim rossijem.
Vez je nastiman na aparatu, po onoj nekoj metodi za koju si ti nekad u proslosti ostavljao linak. Dakle nekoliko bitnih faktora odredjuju na kom podijoku treba da stoji vez. Tezina, visina, nivo i jos po nesto....... (sto se nivoa tice imaju tri mogucnosti pocetnik, srednji i expert, kod mene ukucano to (o)srednji i na kraju kod mene ispao 8smi podiok. Ko sto vec ispricah ispado je pri sudaru sa talasicima tvrdog snjega van staze. Ono sto si ti rekao da je moguci razlog; snjeg na pancerici, je mozda 100% tacno, ipak mislim da jedan ljudski vez ne smije da se otvara kod prve jace 'distorzije'.
Elem vez je ispravan samo je Salomon. Kompjuteraski nastiman na 8icu a rucno to jest shrafcigerom na 11.
Uopste ne mislim da je to cool, imati visok podijok, ali sam u tom trenutku izmedju dva zla birao manje. Nije rijedak slucaj da se za skijanje van staze vez vise zategne tj digne na veci podijok. Kad vozis puder moze da stoji i na 3, ali kad je tezak snjeg u pitanju onda......prosle godine sam posudjivao skiju na kojoj je vez nastiman na 7, na mokrom snjegu van staze se otvarao u svakom trecem zavoju, a ja nit sam neki previse brz offpistas a nit sam 100 kila tezak.
Mogu ti reci da ja nesto i ne naginjem jakom fleksu,vise sam razmisljo o turno pancerici zbog samog pentranja,e sad kako se ponasa pri skijanju...ne znam koliko bih ja to osetio jer ipak kuburim sa snagom,ono odvozam padinu,malo stanem,pogledam kuda dalje pa udri Jovo nanovo...itd
Mislim da je taj Duke vez ipak u neku ruku revolucionaran vez jer je uspeo da spoji dobru turno funkciju sa freeraidom, koji ipak trazi solidno naprezanje kako veza tako i skijasa ali mu je cena jos uvek domacinska.Vidio sam i i taj Fritschi vez o kom pricas uzivo. Deluje isto tako kvalittno ko Duke vez,ali nije tako robusan a i cena mu je nekakvih 100 Evrica niza.
A sto se ovog tice nemam ja nista protiv ovog Markera(DIN14)nego ipak bih voleo da zavrsim kombinaciju i kompletiram skiju sa vezom koji ce moci da mi omoguci da odpesacim malo,nista daleko ali ipak dovoljno da uvatim ono sto mi ipak najvise volimo.....svez prshic(domaca rec za powder-pulver):dziveli:
Izvinjavam se što kasno odgovaram, dobro je što je drug Sapa odgovorio na vreme :).
Da, koristim obične cipele na Duke vezu. Duke vez deluje baš-baš solidno. Npr. kada ubacim u njega cipelu deluje kao da su cipele zabetonirane za skije :).
Moj vez je podešen na moju pancericu prilikom montaže veza - neću da se igram sa tim da ne bih morao posle da mislim ;).
Skin sam poručio i nadam se da stiže za 10-15 dana - pa posle kada prođu sve ove mećave idemo negde u turu :ok: .
Ma no frks,skonto sam ja da si ti odjezdio da probas debeljuce,s obzirom koliko je snega palo dole kod Vas.
Nego, same skije sa vezom su bile relativno povoljne nekakvih 250 Evrica,naravno polovne,ali u perfektnom stanju 4 dana vozene...
Odo sad da vidim slike koje si okacio...:sm018:
Ne znam gde da se "pohvalim", pošto je oprema onda u ovoj "pod temi".. Juče mi je stigao paket za "turno" skijanje, tj. oprema koja mi je još nedostajala... Nadam se samo da ću uspeti da je testiram ove sezone (od silnog posla ;)).
Prilog 1811
Prilog 1812
Prilog 1813
Bjelasica mi je u mislima, one Stit & Vragodo padine sa "Tura po Bjelasici" :sm011:
pa ti si se bas opremio...cestitam, cestitam...i allmighty GPS si nabavio :D:D
ako nije tajna, koliko su izasle trake?
$155, poručio sam direktno sa www.bdel.com sajta.. A GPS, pa da, i za mene ako me uhvati magla/mrak, a koristiće i posle da vidim gde sam bio (GE) + drugima nadam se :).
Svaka cast wlad, samo naprijed :ok:
I ja se interesujem za tu kategoriju skija (freeride twintip), citao sam po forumima i odabrao sledece:
Dynastar Big Trouble
Dynastar Mythic Rider
Rossignol Scratch BC
Atomic Snoop Daddy
Völkl Karma
Völkl Gothama
Völkl Mantra
Armada ARV
K2 Public Enemy
K2 Apache Outlaw
K2 Seth Vicious
Fisher Watea 94
Head Mojo 90
Line Prophet 90/100.
Elan Pogo
O svakom modelu ima dovoljno na netu...ali je bolje na nasem:))
Kako i kada cu dobiti priliku da vidim probam...ne znam, tako veliko demo skupove valjda samo Amerikanci imaju.
edit: poruka prebacena u pravu temu (sa mix u freeride)
Kod nas probati tako nešto je veoma retko, može da se naleti na testovima skija koji se organiuju krajem sezone (Elan/Volkl na Kopu, Fischer je bio na Jahorini i sl.). Još teže (čitaj nisam video) iznajmiti.
Što se probanja tiče možeš u toku sezone da propratiš nas sa foruma koji imamo takve skije & probaš iste (govorim barem u svoje ime :D)....
Pregledaj celu ovu temu, ima dosta interesantnih poruka & predloga.
I za kraj, ima nešto PlanetBike u ponudi sada na:
http://www.planetbike.rs/ (skije, muške, bez veza)
Elan: 777, 888, 999, 666
Volkl: Bridge, Mantra, Kuro, Wall