Uooopaaa ima jos! :sm021:
Pogled za štampanje
Uooopaaa ima jos! :sm021:
Hoće ostati nešto snega za sledeći vikend posle ovog otopljenja? Nakanio sam se otići, ali mi prognoze be deluju sjajno...:rolleyes:
Kada je oprema u pitanju, jel bolje uzimati na Torniku ili u centru? Konkretno, skije me zanimaju... I kako se kreću cene za vikend varijantu?
Danas jos bolje skijanje nego juce. Manje ljudi, staze izvanredne, na vrhu -2, ATOMIC promocija novih modela za 2014. Ja probao NOMADA,odlican 5. Samo malo kod polaza zicare i sidra K.Plandiste popustilo. Na Zmajevcu i Torniku bice jos dobrog skijanja. :-)
E to isto pitanje i mene muci...i ja bi dosao sledeci vikend, znaci za sada ima snega....super. ne moze valjda bas za nedwlju dana da ispari...
Predobre slike! Tornik!
Uh kako bi se sad katapultirao iz kancelarije na Tornik :-) jeste pocetak radne nedelje, ali rado bih na produzeni vikend i skijanje...
Zmajevac je danas bio idealan. Probao sam Atomic D2 redster, Edge i ST model, slalomske. Mogu odmah da skinem ovaj Elan SL race i da ga zapalim. Vrištao sam od uzbuđenja dok sam ih vozio.
Prica se da je danas zadnji dan sezone na Torniku,ako je to istina,sta da radimo mi sa sezonskim kartama,s`obzirom da sezona zvanicno traje do 24 Marta,a najavljuje se neki sneg i minus sredinom sedmice,ako tako bude ,kako kaze prognoza,a zvanicno bude prestao sa radom ski centar ove sezone,hoce li biti vracanja nekih para ili sta?...molim zaposlene u ski centru Tornik,a pisu na ovom forumu,da mi lepo odgovore.
Isto se i ja pitam. Meni ostalo 5 dana na 10-dnevnom pass-u.
Ako postoje uslovi za skijanje do 24 Marta,onda im nema druge nego da rade,doduse ova informacija da se danas zavrsava sezona,nije sigurna,ali ne dao im bog da bude jedno nekoliko dana dobrih uslova za skijanje, a oni da ne rade....
Jeste, samo ne mogu sad da se setim šare. Momci iz Beosporta rekoše da su modeli za narednu sezonu i još ih nema u prodaji. Pošto mi je taj D2 baš skup, pucam na EDGE koji je isto fenomenalna skija.
Gledam sad kamere, sedešnica radi mada nema nikoga već 10 minuta. :)
P.S. evo ih za 2014, jedva nađoh:
http://store.ornellosport.com/index....oducts_id=1227
Interesuje me da li ce biti skijanja za vikend (16., 17.03) ako neko zna neka javlja!
Pozdrav!
Skijalista Srbije ODBILA da mi vrate novac - i to posle SILNOG zamajavanja, zavlacenja i desetak mailova, kao i desetak telefonskih razgovora (sve u fazonu: izvinite, vraticemo vam, jako nam je zao i sl.)!
Toliko o razvoju tzv. "Turizma" na Zlatiboru i u Srbiji......znaci ubuduce pamet u glavu i oprez kad imate bilo kakva posla sa jajarama/vatarošima.....mene Tornik nece vise videti, a ni skijalista u Srbiji. Usput, evo maila koji sam jutros dobio (ime sam morao da precrtam):
Poštovani,
Povodom Vašeg zahteva broj 17## od dana 11.03.2013. godine, za povraćaj sredstava, obaveštavamo Vas da nema osnova za povraćaj novca.
Dana 22.,23.,24.,25. 02.2013. godine, sve instalacije u Ski centru ,, Tornik’’ su radile i skijanje se odvijalo normalno, što potvrdjuje i takmičenje u slalomu i veleslalomu, koje je organizovao skijaški klub Zlatar iz Nove Varoši, na kome je učestvovalo više od 100 učesnika.
S poštovanjem,
M#### K#####
Saradnik za ######
Cekaj ne razumem koje je tvoje pitanje i molba bila upucena njima....evo i ja sad zbunjen mozda bi za vikend otisli do tornika, gkedam kamere radi sedeznica, ali ne vidim da se niko njome vozi...jel skijao neko skoro...jel vredi dolaziti za vikend
Pa znaci moze da se skija za vikend?
To druze ne moze niko da ti kaze sa sigurnoscu. :dontknow:
Danas je utorak, a do subote moze svasta da se desi - padne kisa, zaduva jugo i cao-zdravo. A opet, moze da naidje talas hladnog vazduha, da bude -10 C i da bude vrhunsko skijanje za vikend.. :ok:
Nemoj da se ljutis ali moras malo i sam da pratis vremensku prognozu...
http://www.weather2umbrella.com/sr/v...1/1938267/0/3h
..da pratis kamere - da li ima skijasa na zici ili ne...
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/web-kamere-tornik
..i na kraju da okrenes telefonom Skijalista Srbije na Zlatiboru i pitas:
Kontakt ski centra Tornik (informacije o stazama i instalacijama)
tel: + 381 (31) 315-0004
tel: + 381 (31) 315-0005
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/vazni-telefoni-1
E sad, posto sam malo pratio vremensku prognozu, sneg bi trebalo da pocne da pada u cetvrtak na petak noc, ceo petak, a u subotu razvedravanje. Bice oko -3C ili manje, do -8C, u subotu.. ako se progonoza ostvari bar delimicno, bice skijanja i to dobrog... :ski:
Pa pratim ali sto ti kazes vreme niko ne moze 100% da predvidi.Nisam se ni naljutio u svakom slucaju si mi mnogo pomogao.Hvala!
E moj Kole, od koga ti očekuješ da ti vrate pare. Pre bi ti dali bubreg nego pare. od 16.2. do 24.2. ali nikako da stignem da ispisem izveštaj. Sad ću se potruditi da bude iscrpan. Snega je bilo na Torniku ceo period, ali ga nije bilo samo na Torniku i Zlatiboru, već i po kolovozu. Dok se sam ne otopi put nije diran, a i zašto bi. Rizlo je bilo, ali je to slabo pomoglo. Najtužnije od svega je onaj deo puta od ribničkog puta pa do žice, koji po tabli na skretanju ima 1.6 km. Taj put nijedan dan nije bio očišćen, a što je još gore ugazi se sneg pa bude onaj tanki klizavi sloj tako da je tu moralo da se vozi ko po jajima. Čak su 2 šampiona jedan dan došli sa letnjim gumama, a ja u sendviču između njih. Naplaćuju ski pass za 3 staze 7 dana 7000 dinara, što je po meni bezobrazno, a o naplaćivanju parkinga je suvišno trošiti reči. Žica nije radila čini mi se 19.2 ceo dan, a bilo je još dana pomalo. 18.2 valjda isto nije radila, tad nisam bio na stazi. Čekali su elektroničare sa Kopa, pošto svoje nemaju. Sva "sreća" da je Srbija mala pa su došli isti dan :sm022::glavaozid Dolazim 24.2. kiša pljušti oni pustili decu da se takmiče, treba neko da izgine ali to njima nije bitno, bitno je da su oni napisali da je tad bilo takmičenje. Hoću da podnesem zahtev za refundaciju, kaže pa samo malo pada kiša skijalište radi, reko dobro onda hoću kad nije žica radila, kaže pa trebali ste taj dan. Umesto da sačekam kraj zimovanja pa da podnese za dane za koje nije radila žica ja po njima treba svaki dan da piskaram zahtev i da gubim vreme na to. To je bilo tad skijališta mi nisu ni odgovorila i ne treba, više me neće videti. Staze pripremljene katastrofa. Vikend oko sretenja je bilo odlično, iako je bila gužva, nakon toga radni dani su bili solidni, ali su se staze polako trošile i kada smo pomislili u petak da će zbog vikendaša srediti staze čeka nas neprijatno iznenađenje. Bilo je više mučenje nego skijanje. Vreme je samo jedan dan bilo baš lepo sunčano ostali dani manje više magla, ali to nemogu njih da krivim, šta da se radi :) Posebna priča su ljudi. Nije mi jasno da neko ko tek počinje da uči ode na malo težu crvenu stazu pa em je opasnost za sebe em za druge, a bilo je i onih koji su plužili po zmajevcu. Takođe skidam kapu ocu koji stoji na sred staze i daje svom detetu instrukciju. Do incidenta je moglo da dođe i kada su radnici na sidru izjavili da škole imaju prednost pošto one plaćaju skijalištima zakup. Pa zemljače ja platim ski pass to je vrsta zakupa, ali dobro posle su se unormalili. U svakom slučaju preskup ski pass za ono što pruža, po rečima ljudi na Zlatiboru nikad gora sezona iako oni lažiraju podatke pa se hvale nekim rekordima, ali dobro, slepac kad progleda daleko vidi.
Poz Skijalištima i svaka čast na ažurnosti.;)
Vidim da ljudi prate webcam na Torniku,koji izgleda sablasno.Posto sam juce od 11h,bio gore i SKIJAO,uzivo je jos i sablasnije.
Ukupno skijasa - bukvalno za ceo dan - DVA./neki Bosanac i ja/
SVE staze su radile i bile prohodne,s tim da nisu bile tabane,ali dosta tvrdje nego u subotu,i sa tu i tamo velikim ostrvima zemlje/trave./kao skijanje pre 20godina na Torniku/Dno Cigote kod setoseda je prica za sebe,uska smesa zemlje,snega i v.djubriva ali prohodnna.
Ne mogu nista da kazem protiv SS,radili su ceo dan efikasno i isplativp kao zelezara Smederevo./da Tornik drzi privatnik...verovatno bi mi propalo 10/s/...Posle 14h Bosanac ode i ostadoh samo ja - dve zice rade samo zbog mene.
SSovci ocekuju sneg za vikend,i nadaju se da ce izgurati do 25.3.
P.s.Imam i slike,ali su teski hardcore,i ne bih da vam poremetim zeludac.
Jel se to meni cini, ili ovo pada sneg gore?
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/web-kamere-tornik
Pada na vrhu...dole kiša izgleda.
Ne, pada i dole ali zbog vlage na tlu i visoke temp se za sada jos ne zadrzava...
Slika iz decijeg parka je matora vise od pola sata..
Pa vidim ovde u UE da magistralom prolaze kola pod snegom :)
Po prognozi će u subotu biti idealan dan za skijanje.
da, zica ladno stoji! Pa valjda ce da proradi, zabeleo se i deciji park...
Znaci vidimo se za vikend drugari :)
Potpuno mi je neverovatno da zica na Torniku NE RADI, a sve je belo, cak i deciji park! Koji je to javasluk, sad kad se zaradjuje lova njih nema, a kad nema skijanja zbog kise ili nedostatka snega, onda se vrti zica u prazno i ne vracaju pare za neiskoriscen ski pass. Pa jel moguce? Sramota.
Ajde vi iz SS sto citate ove nase redove, uradite nesto, krv pustam da ce skijaliste biti prepuno za vikend..
-8 je trenutno, gde su topovi? Ajde SS, za sta vas placamo?
Jel zna neko koliko ima snega na stazama, jel imaju bar 15-20 zaostalog i utabanog, posto je napadalo jos 12cm u ovom trenutku? U tom slucaju cak i tabaci mogu vec da izadju na stazu, BEZ angazovanja topova. Alo bre SS, sta radite vi, cemu sluzite? Zica jos stoji, pustite bar off rajdere na Zmajevac :D :D
Na stranu info sa vaseg sajta gde pise da su zice U FUNKCIJI, ukljucujuci sestoguz jos od 9h... :dontknow: :sm006:
Tornik Šestosed 3 000 09:00 - 16:00 v
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/pr...-zicara-tornik
P.S. pojavili se tragovi tabaca na kameri, nisam ga video ali tragove upravo gledam!! :yay:
BRAVO SS!
ladno ne radi zica stvarno...a snega ima dovoljno, vreme totalno optimalno, nema magle, sve ok...u cemu je problem onda...
malo snega na stazama, verovatno im frka da izadju sa tabacem. Treba im 35cm, ako ima 10cm zaostalog, napadalo 12, treba mu jos desetak - top ili odozgo - sneg trenutno veje. Ja sam pre 5 minuta video tragove tabaca pored vizitor centra na kameri, a prosla je i ekipa na sankama posle toga, dok su dva SSovca bila kod predzadnjeg stuba i nesto mahala nekome... Dakle, aktivnost postoji, sneg veje, ako ne vrlo brzo, onda kasnije danas, najkasnije sutra ujutru bi trebalo da skijanja bude - AKO nije neka havarija sa pogonom, pu pu daleko bilo...
prilicna aktivnost na predzadnjem stubu 6seda, neka ozbiljnija intervencija..
P.S. postaje ozbiljnije, sad ih je trojica... :(
Sad i ja gledam, jos su gore...
Nije mi jasno da ovi sa ss ne obaveštavaju na sajtu šta se dešava.. Po njima sve radi...
ma koji sajt SS, to ti je ko izlog Kluza pre 20 godina, menja se samo kad misevi pojedu stvari...
P.S. Skinuli su strunjace oko stuba? VErovartno da pridju nekim elektro instalacijama - kakva je signalizacija u stubu, jel zna neko, sta ima od struje/eektronike unutra? Ima li sta ili je samo mehanika???
Možda niko nije kupio ski-pas za danas pa nema potrebe da vrte u prazno :)
evo, pustaju 6sed..
Plašim se da je tih 12 cm jako malo. Ovako je bilo u utorak:
hahahahahaha! Super :D
Letnji sadrzaj na Torniku... :sm011:
Radi žica! Pustiše je na 3 sec :)
Kakve su prognoze za vikend ima li sta od skijanja?
Stvarno nece biti korektno ako zica ne bude radila za vikend i ako ne srede staze!!!