Da, nesto sam i ja cuo o tome. Valjda bi trebalo da jedna od novih instalacija bude i taj cetvorosed, kako negde cuh, trebalo bi da bude negde blizu Zmajevca. :D
Pogled za štampanje
Je l' skijao neko danas, kakve su staze?
U ski centru Tornik na Zlatiboru planirano je postavljanje četvorosedne žičare umesto ski lifta Bandera, koji će biti izmešten na lokaciju Stankova ravan. Na ovoj lokaciji su planirane i nove staze, a biće proširen i sistem za veštačko osnežavanje. Ski centar će u naredne dve godie biti bogatiji za još jedan ski lift tipa sidro.
U ovom centru planirano je proširenje letnjih sadržaja, tako da će uz postojeći tjubing biti izgrađen gym park, bob na šinama, veštačka stena, ali i fun park
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/pl...rima-za-201314
Veći deo instalacije za novi četvorosed "Bandera" bi bio prenet sa Kopaonika od sadašnjeg četvoroseda Mali Karaman.
Skijao sam ja za vikend, losija priprema staza u odnosu na proslu godinu.
Al dobro par sati bude zanimljivo, taman da se malo razgiba covek.
Izvol'te , veliki-mali Tole! :yay:
Trebao si da dodjes kada je manje ljudi, npr. radnim danom. Tad ima manje ljudi tako da su staze mnogo ocuvanije. Mislim da to nije krivica skijalista nego kada je mnogo ljudi staza sama od sebe postane nepodnosljiva. :) Vozi radnim danom, kada nema drugih da nam unistavaju stazu :D
Znam sve sto pricas, doduse i prosle godine sam dolazio vikendima, svakako ima veze i sa brijem skijasa.
Sad zameram na vecoj kolicini leda koja je bila na stazama, toga nije bilo prosle godine.
Prosle godine u par navrata, pred kraj sezone, bilo je perfektno stanje.
Klocina leda je proporcionalna kolicini vestackog snega, tako da kako ove godine slabije stojimo sa prirodnim, normalno je da su staze "ledenije"
zna li neko kakvo je stanje na stazama bilo juce, danas i cemu moze da se nada sutra i prekosutra ????
Ja sam video samo na kamerama da je bila magla ceo dan..
Neka javi neko ako je bio danas, i mene zanima vredi li ići sutra ili prekosutra..
Evo da se ja javim.
danas sam skijao, magla je bila skoro celog dana - u drugoj polovini se nesto malo razbistrilo oko podnozja. Tornik je celo vreme bio u magli.
Snega za skijanje ima a o kvalitetu ne bih - nisam neki strucnjak za isti pogotovu ako je ta informacija potrebna zahtevnim skijasima.
Uglavnom, laicki, mekan, ne mnogo brz. Tokom dana se posebno opustio jer je temperatura oko nule.
Nema puno ljudi, bukvalno se ide pravo na zicu.
Za vikend slicno vreme najavljuju, oblaci, nesto slabog snega....
Posto mi je ovo jedino skijanje ove sezone - ja se ne zalim :yay:
Pa da ti kazem, jedino sto je tu "lose" je magla. Ostalo je sve bilo ok. Nije bilo guzvi a staze su dobre bile uprkos temperaturi (oko nule), redovan sam na Torniku, tako da idem verovatno i sutra. Nadam se da nece biti magle, a ovo ostalo nista ne bih menjao! :)
Obzirom kakvo je stanje staza poludnevni ski pass je sasvim dovoljan. I to onaj prepodne. Danas oko 14 su staze bile neupotrebljive, guzva ceo dan a kraj dana je upropastila ledena kisa.
Valjda ce sutra biti bolje....
Danas je ispao haos oko 12h zbog guzve na parkingu,toliko je bilo ljudi da su zabranili ulaz unutra.
Pustili su za vikend zice do 16:30,staze su do kraja bile cvrste,ali dosta leda i dosta povredjenih.Magla je bila gusta kao i ovih dana,
Sigurno ce sutra i prekosutra biti dobri uslovi za skijanje,druga polovina dana po obicaju teza,ali staze tesko da ce progledati.
U nedelju nije radio 6sed zbog leda do oko 11h, što je svakako nemar. Znali su da će biti puno ljudi a ledena kiša je počela da pada u subotu. Cenim da su krenuli sa otklanjanjem leda tek u nedelju pred početak rada skijališta.
U ponedeljak je radio do 11h i onda je doslo do "problema" koji su trtajali sve do 16h.A pazi llika lika iz skijalista srbije,mora da im je neki sefg-on se jedini vozi sankama gore dole-pitam ga oko pola 12 kada ce pustiti sestosed,on kaze za nemih 15-ak minuta...oko 13h ga opet pitam,on opet kaze za 15-ak minuta... :sm022:
Ja mu kazem da me ne folira,da mi je to isto rekoa pre 2 sata,a on ce onako nasmejan sa pljugom dok turira sanke : "Moras da mislis pozitivno,da ne gubis optimizam"...! :glavaozid
Posle toga mi je doslo da ga pozovem na pivo,jeste neradnik i zabole ga za skijase isto koliko i sve ostale radnike skijalista srbije na Torniku,ali ovaj ima smisla za humor...
:dziveli:
I da,kada je pocela da se spusta magla koja bi mogla da dovede do zatvaranja staza,ovi dole na sestosedu sto rade prokomentarisali "E ovo je sreca u nesreci"...!
Jebe Lud Zbunjenog!
Ja sam bio u nedelju, i nije bila bas velika guzva, kazu da je u subotu bilo katastrofa..
Istina da nisam neki skijas, ali gornji deo staze tornik mi je bio katastrofa tezak za skijanje, sve je bilo tvrdo kao kamen...
Čigota je bila dosta mekša, tako mi se bar čini..
Danas je bio raj na Torniku. Odavno ne pamtim bolje skijanje. Bez magle, bez gužve, bez leda i hupsera. Čista 10! Staze tvrde i upeglane, Zmajevac perfektan. Ma nemam reči!
Pozdrav!
Planiram da dođem za vikend, mada me brine prognoza vremena - vidim da će temperatura da ide čak do 11 stepeni (subota)......koliko ima snega otprilike na stazma ?
obzirom koliko ga je bilo sada za vikend cenim da će ga biti sasvim dovoljno za ovaj sad vikend. pogotovo što je i danas padao i što će da pada ovih dana.
a i prognoze ne moraju uvek da budu tačne ...
Evo malo slika od juce. Bio sam prvi na skijanju! :smoke:
Bio sam juce na skijanju (moze da vidis slike dole) i mogu da ti kazem da ima jedno do pola metra utabanog snega, a bogme na nekim mestima ima i mnogo vise. Mislim da ce biti dobro skijanje za vikend i da temperatura nece mnogo uticati na kvalitet staza.
Samo da bude suncaaaa :yay:
Ekstra slike ....
Kakva je situacija sa parkingom tamo.ima li gde da se ostave kola?
Postoji veliki parking,i frka za mesto je samo tokom raspusta ili za vreme praznika.Mada,ako dolaziš rano ni tada nije problem da se nađe slobodno mesto.
Pozdrav!
Danas na Torniku ceo dan lila kiša kao iz kabla! Na moje pitanje da li može da se skija, odgovor nadležnih je bio (tel:031 315-0004): "vidite da pada kiša". Ali kad sam pitao da vrate novac za današnji dan (imao sam ski pas za 3 dana), kažu: "novac ne vraćamo"!
Da apsurd bude veći, žičara se sve vreme vrtela, iako je potpuno besmisleno i nebezbedno da se skija po kiši.........ovo govori o profesionalnosti skijališta Srbije! Ako misle da ovako "razvijaju" ski centar Tornik, bojim se da neće daleko stići - savet smima koji dolaze na Tornik da dobro prouče vremensku prognozu i da budu svesni da imaju posla sa lopovima i jajarama
pa jel bio još neko sem tebe na Torniku ?
Bili ovi što ne vraćaju pare :awm2:
Da, pre mene sam video par ljudi koji su isto trazili da im vrate novac za taj dan, ali - šipak, dobili su šupalj nos do očiju.........okrenuli kola i otišli.
Doduše, video sam neke ljude na stazi, ali uz onakav pljusak (a može se proveriti preko podataka RHMZ), to je ravno samoubistvu. Najače od svega je da se žičara (šestosed i sidro) non-stop vrtelo, iako niko nije sedeo (da skijališta imaju opravdanje da zadrže novac)....toliko o Torniku i Skijalištima Srbije.......
Pozdrav,
Mogu da ti kazem da te delimicno razumem. Bio sam u slicnoj situaciji, ali na kraju je ispalo sve kako treba, bez problema. :)
Znao sam da se takve stvari (vracanje novca i sl.) razmatraju u Beogradu, s tim sam otisao na sajt SS i nasao sam mail komisije koja razmatra predloge, primedbe itd..
Nakon pisanja dobio sam odgovor i problem je bio resen u najkracem mogucem roku :)
Izvoli mail: direkcija@skijalistasrbije.rs - Komisija za razmatranje predloga, primedbi, zalbi.
Nadam se da ces resiti problem! :D
Pozdrav!
Danas su zvali iz Skijališta Srbije (poslao sam im mail na nekoliko adresa sa sajta) i kažu da će vratiti novac za nedelju. Sve u svemu bili su ljubazni i sad ostaje da se vidi da li će i ispuniti obećanje.........u svakom slučaju potez za pohvalu
Ja sam se opekao na Torniku cim su ga otvorili - bilo 80cm ali tad nisu znali da tabaju staze, pa je skijanje bilo pa skoro nemoguce zbog broja I velicine kamenja I u jednom trenutku niko vise nije skijao, a neki trazili lovu nazad I bili besni jer su unistili skije - I ja omlatio svoje. Posle toga, lova nije vracena naravno, a sutradan, za nauk : uzmes kartu za jednu voznju, spustis se jednom, vidis jel cemu, ako jeste, uzmes dnevni skipass, ako nije, cao-zdravo.. :D
Ovo sa vracanjem love je super ako prodje :)
Eto vidis, samo da sagledas situaciju kao stari lisac xD
Siguran sam da ce sve ispasti kako treba, u mom slucaju bili su i veoma ljubazni a bogme i ekspresni. Tako da nema potrebe da brines! :smoke:
KoleBGD,
posto sam i ja fasovao istu tu nedelju ispale skijanja na Torniku,
aj molim te objasni sta si ovima pisao(fotka ski pasa ili sta) da im i ja posaljem pa mi mozda isto vrate novce..
Fala.
Ako je neko danas na Torniku,evo šta će ga sačekati:
MEĐUNARODNA FIS TRKA
TORNIK, ZLATIBOR
SLALOM ŽENE I MUŠKARCI
28. FEB - 1. MART 2013.
Vreme je lepo i sunčano,još i ako su staze dobre samo da poželiš da si gore :sm021:
Pozdrav!
Pisao sam na sve adrese sa sajta: http://www.skijalistasrbije.rs/sr/kontakt
Napisao sve sto i na forumu: da je padala kisa, hteo da vratim ski pas i da su zaposleni to odbili.
Vidi, s obzirom da je kompjuterski sistem koriscenja karata, on konstatuje da li si skijao tog dana (ski pas je na ime), mene su proverili i videli da se nisam skijao.
Inace, jos uvek me niko nije kontaktirao za povracaj novca.........videcemo
Tornik danas, bozanstven dan! :yay: