fuck :sm022::confused:
Pogled za štampanje
fuck :sm022::confused:
Zaboravih da je slanje za Srbiju losa stavka
Nije samo u Srbiji, i ovde rade isto. Narucio klizaljke za cerku iz USA, platio dodatno da posalju sto brze, trebalo im 5 dana, kako bi bilo da nisam platio dodatno ne znam.
Onda na carini stajale 8 dana, na kraju 15 evra pdv i 18 evra troskovi speditera plus prebacili rodjendan pa kupili jos jedan poklon i ispadose klizaljke 150 umesto 50 evra :glavaozid
Jel ima neko iskustva sa ovom prodavnicom odnosno da li je neko narucivao nesto preko nje?
http://www.tomassport.rs/
Salju iz Slovenije robu.
Lepo su te zeznuli. Trebalo je da ti carine po jedinstvenoj carinskoj stopi od 10%. Stopa iz tarife se primenjuje ako fizičko lice koje prima robu to zatraži. Ovo važi za pošiljke do 3000 EUR a preko toga je obavezno carinjenje po stopi iz tarife. Dakle morali su da postupe po onome što je povoljnije za uvoznika ili u najgorem slučaju da te zovu i predoče opcije.
Što se tiče osnovice, po zakonu u carinsku osnovicu ulazi cena robe i svi troškovi nastali do prispeća robe u mesto carinjenja. Dakle, ako npr. skije koštaju 100 eur a oni ti naplate i 70 eur shipping preko dhl-a, osnovica na koju se carini je 170. Jbg, tako je po carinskom zakonu.
Kad pomenuh skije, ako neko kupuje skije preko neta i ako mu ih budu carinili, neka traži da mu se carini po stopi iz tarife. 5% je za skije.
Naravno, najbolja varijanta je isporuka negde u EU pa da neko donese kolima.
S' tim da ako ti dođe roba kurirskom službom onda na tih 11000 din ide i skoro 4000din špediterskih troškova...
Izgleda da je caka u tome da su cene umanjene za porez u Slovenji jer saju za Srbiju. Koliko sam skontao cena isporuke je 10 eura i ide preko poste a ne kurirskih sluzbi pa se zato verovatn malo duze ceka na isporuku ali je jeftinija.
Zato sam pitao da li je imao neko iskustava tj. narucivao da mu isporuce robu u Srbiju i kako je prosao?
Vredi li nesto taj Icepeak aktivni ves za 20e? Porucio bih ako valja.
I mene to interesuje. Mada je bio McKINLEY na akciji. Gornji+donji deo 2500+2000 dinara pa na to 20% popusta i kad pretvoris u eure izadje nesto skuplje nego kad bi narucio Icepeak za 20 eura + 10 eura postarina. Ne znam samo dok traje akcija u Intersportu?
Sa druge strane mislim da je McKINLEY mozda kvalitetniji od Icepeak. Ne znam, imam samo takav utisak. Ako gresim neka me neko ispravi.
to mu je realna cjena. Ako je original ok, treba biti oprezan
Mckinley je definitivno kvalitetniji od Icepeak-a kada je outdoor oprema u pitanju
Ako se dobro sećam, taj McKinley aktivni veš je i prošle godine u intersportu bio tu negde sa cenom. Mislim da je gore+dole bio 5000-5500 (pre rasprodaje). Ako nešto nisam pomešao mislim da se to pravilo negde kod nas.
Ja ga pazario prosle godine, ali je bio kvalitetniji antibakterijski model za te pare koje si pomenuo(gornji+donji). I bio sam zadovoljan, jedino sto je uvek bio na granici da se izvuce gornji deo iz donjeg.
Sad sam pazario u Gori X-Tech komplet za 5k, i mnogo bolje prijanja uz telo i mnogo je duzi gornji deo, ide ispod guzce, nema sanse da se izvuce(jedva ga i skinem, a udoban):)
poz
Ima dva tipa aktivnog vesa McKinley u Intersportu. Jedan tip se prodaje posebno gornji a posebno donji deo i on je proizveden u Srbiji (mislim da sam procitao Pomepa da ga proizvodi, bas me zanima gde je proizvodnja) i on kosta 2500+2000 dinara. Taj tip mi se cini da je kvalitetniji. Drugi tip je pakovanje, gde ide u kompletu gornji + donji i njegova cena je 5000 dinara. Cini mi se na oko da ima mozda pamuka u sebi ili mi samo tako izgleda. Nekako je deblji ako se ne varam. Nisam gledao sastav od cega su napravljeni. Ne znam koji je od ova dva tipa antibakteriski?
Ivane jel si ovo uzeo?
http://www.gora-i.com/index.php?page...mart&Itemid=86
http://www.gora-i.com/index.php?page...mart&Itemid=86
Koliko vidim i Gora ima online prodavnicu tj. mogu da se naruce ovi proizvodi.
Da li je neko imao iskustva imati ili videti Ferrino ski pantalone i kakva su iskustva?
Evo još jedne u Sloveniji zahvaljujući kojoj sam nabavio nove Fischer Progressor 800 (2011/12) sa RS11 vezovima za 290€ :smoke:
>> Skite.si
Pozdrav borderi, vodjen situacijom i cenama borderske opreme kod nas rekoh da podelim iskustvo kupovine opreme u USA po daleko povoljnijim cenama. Na sajtu TRUSNOW.COM (pre je bilo sierrasnowboards.com) mozete pazariti pantalone od 50-60e, jakne od 60-70e najboljih svetskih brendova iz te oblasti (special blend, foursquare, sessions, analog, quiksilver, bonfire, burton...). Za sta bi kod nas moralo da se izdvoji oko 300e pa navise (za komplet) u boardshopu ili gde vec ima.
E, sada, ako imate nekoga u USA to ce sve ici mnogo lakse, potrebna vam je samo kartica za kupovinu preko neta i dobra volja. Narucite na njegovu adresu i cekate da vam donese krpice. Ali i ako nemate postoji opcija da za nekih 20$ otvorite virtuelnu adresu u Americi, pod svojim imenom, na sajtu MYUS.COM
Narucite na tu vasu adresu (sto je ustvari ormaric u njihovoj firmi) i kada vam odgovara da vam posalju samo zahtevate to na sajtu, uputstva su sva tamo prisutna i krajnje je jednostavno. Oni salju DHL-om i paket vam je na carini kod nas za 2-3 dana. Posle pratite uputstva carine i to je to. Ovo sa vasom myus adresom je dosta skuplja varijanta zbog dhl-a i carine (nama je dhl za paket od 20kg bio 300$, tu je stalo 4 kompleta jakna/pantalone i 3 para vezova). Dobra stvar kod myus.com je sto mozete da narucujete pakete sa vise sajtova, sacekate da svi stignu i onda zahtevate da vam prepakuju u jedan (cak postoji mogucnost i korekcije cena zbog carine) i posalju sto smanjuje troskove dostave.
Posto sam duze na sajtu trusnow.com registrovan i koliko toliko aktivan dosao sam do nekog popusta od 15% na kupovinu kod njih (dobijaju se poeni za komentare na forumu, za dnevno logovanje na sajt...) Nije nesto mnogo ali ako je neko u Nisu (tu sam trenutno) ili u Bg, Cacku (tamo sam cesto) moze pazariti sa mog naloga. Sta ja imam od toga-na potrosenih jos 4000$na sajtu dobicu vezove za dz. NIje nesto, ali da ne ostane to prikriveno
mozemo cak koristiti i moju karticu, dodjete, uplatimo, kupimo i to je to. Ima i tu nekih troskova oko kartice 30ak evra dok se vam izdaju (depozit - koji vam skinu kad gasite karticu vecinom, i jos neki sitni troskovi) pa ako nemate da ne otvarate zbog te jedne kupovine itd. A i ceka se recimo 7 dana, ne secam se bas.
Dakle ako vam neko od drugara dolazi iz Usa za Novu godinu, Bozic ili cak Sv. Nikolu ne dajte mu da dodje praznih ruku :sm022:
ziveli :dziveli:
Izgleda da su poceli da isporucuju po exYU. Link sa cenama je ovde, imam radnju relativno blizu posla pa mogu da opipam stvari ako nekome treba (naravno ako ih imaju u radnji).
Drugari trebam pomoć!
Zahvaljujući nesebičnoj pomoći i savjetu kolege Misk0 na sajtu www.sportsdirect.com izabrah par stvari(ski garderoba) ukupne vrijednosti 319,70e. Troškovi dostave su 21,60e, znači sve ukupno 341,30e.
S' obzirom da sam totalni laik kada je on-line kupovina u pitanju zanima me da li se sa sigurnošću može utvrditi koliko se na sve to mora platiti carine i poreza? Bosna i Hercegovina je u pitanju.
Takodje na njihovom sajtu izmedju ostalog stoji da imaju radnje po Sloveniji pa sam u nedoumici da li bih kod njih mogao poručiti robu pa da mi to drugar donese kako bih eventualno izbjegao plaćanje carine i poreza?
Kako funkcionišu te stvari kada se iz U.K. poručuje u zemlju EU(Njemačka), plaća li se carina i porez, imam varijantu da mi rodjak donese jer dolazi često a bavi se uvozom nekakve polovne robe?
Svaki savjet je dobrodošao...
porucivanje iz Engleske u bilo koju zemlju EU ne podleze oporezivanju niti carini, samo placas troskove dostave i troskove banke za placanje fakture, tj. porudzbenice
Mnogo dobra stvar, mnogima treba (a mnogi to i ne znaju), nema je za kupiti, itd.
Prilog 10570Prilog 10571
Mislim da se ne može naći bolji model za manje para: http://shop.afterbuy.de/Winter-SCHUH...-d7146ffe94b0/
Kupio od iste firme za cijelu porodicu. Poštarina za BiH je 7 EUR za prvi i po 1 EUR sa svaki sledeći par. Carinici nisu pravili problem.
P.S. Ja sam platio oko 12 EUR bez poštarine, jer su prije neki dan spustili cijenu (vjerovatno stigao pun kontejner iz Kine).
Zaboravih, sajt http://www.fieldandtrek.com/ je deo sportsdirect-a a imaju malo veci izbor skijaskih stvari (Salomon i O'Neill). Neke stvari trenutno nisu na snizenju ali sam siguran da ce biti za mesec ili dva.
Ista firma isporucuje kao i na SD.
interesuje me koji je najjaci sajt za skijase,po misljenju svakog ponaosob.znaci cene,isporuka,asortiman,a da je sve na jednom mestu.nesto poput tenniswarehouse.com sa kog porucujem sve vezano za tenis.za pojedinacne sajtove znam ,ali postoji li neka ski poslasticarnica!
Kao prvo provjeri kao šti je Misko rekao da li su ti odbili VAT od 20% za početak.Ne znam da li si se registrovao na sportdirect ili si samo kupio online. Pokušaj ih kontaktirati vezano da adresu u Sloveniji i isporuku na istu, a što se tiče carine to je sve individualno. Pošto sam upućen znam da svaka osoba ima pravo besplatnih 200EUR bez carinjenja robe. Pošto je u tvom slučaju vrijednost robe veća može se desiti, a i ne mora da platiš carinu i porez.
Sve je to od dana do dana.
Oprosti zaboravih napisati ovih 200eur se odnose za BIH, a za ostale zemlje ne znam.
Odlična informacija, ja sam mislio da nam je limit 100e.
Čekam odgovor oko 20% VAT-a, a hvala svima na odgovorima
Upravo to. VAT se odbija ukoliko se salje van EU, ali onda postoji rizik da se carini. U okviru EU nema carine, ali VAT ostaje.
Upitno je da je to limit u BiH! Bilo bi vrlo korisno kad bi precizirao na čemu se bazira ta informacija (zakon, sl. glasnik i sl), jer ima nekih dr. iskustava...
Cijenim da zavisi i od porijekla robe, a i zemlje kupovine, no... Kad god sam pokušao dobiti odgovore od Carine, isti nikad nije bio konačan. Mutno...!
Valja i malo proračunati ... Recimo, meni logičnije da ostavi novac (kroz carinu, porez) "ovdje" nego Britancima (kroz VAT) :).
http://www.uino.gov.ba/download/Doku...j_politici.pdf
Evo ovde piše sve detaljno ako nekoga interesuje. Zanimljivo bi bilo pročitato od strane 78 pa do kraja. Može biti poučno.:sm022::sm022::sm022::sm022:
Nisam još ništa poručio, kako stvari stoje tek poslije vikenda a na stranici 79 pročitah ovo:
"(a) roba nekomercijalnog karaktera, uključujući darove i suvenire koji se nalaze u
osobnom prtljagu putnika, a čija carinska vrijednost nije veća od 200 KM"