PDA

Pogledati punu verziju : Aktivni veš

Strane : [1] 2

ibane
22.11.2012, 00:13
Mislim da ovaj deo opreme zaslužuje svoju temu.
Prva stvar koju sam hteo da razjasnimo je to od kojih materijala treba da bude aktivni veš i kojom tehnologijom.
Druga star su vaša iskustva.
I treća stvar su preporuke marki-modela.

average
22.11.2012, 00:21
Nisam promenio mnogo vesa :) ali sam iscitao podosta na tu temu

Tri godine koristim X-Bionic, poskupo ali vrhunski

ibane
22.11.2012, 00:23
Evo ja odmah i da pitam ono što me interesuje. Elem bio do Tempa i tamo nabasam na aktivni veš domaće proizvodnje marke Cherish. Na akciji cena 1829 dinara:

http://www.tempocentar.com/code/navigate.php?Id=74&img=/upload/images/action_photos/01_2012_velika/LIFLET/NON_FOOD/08.jpg

A evo i linka sa sajta proizvodjača:

http://www.cherish.rs/Skiprogram.htm

Bilo bi sve super i verovatno bih pazario da nisam pogledao sastav a on kaže:
55 % pamuk i 45% poliamid :hair:.
Koliko se ja u hemiju razumem ne bi trebalo da bude uopste pamuka. Ali na samoj kutiji proizvodjac opisuje nacin izrade i zbog cega je koristio pamuk.
Pa me interesuje vaše mišljenje i da li ovo vredi da se uzima?
Evo i slika:

ibane
22.11.2012, 00:29
Nisam promenio mnogo vesa :) ali sam iscitao podosta na tu temu

Tri godine koristim X-Bionic, poskupo ali vrhunski

Skupo je i sa popustom ako se nadje :sm022:

Grazer
22.11.2012, 00:42
Ja carape, gace i potkusulje sve X-bionic. Najskuplji ali zato i najbolji. samo donji ves (2 para carapa, gace i dva para potkusulja izaslo me skoro 400eur)
Model koristim energy accumulator extra warm ali mislim da bi trebao preci na energy accumulator EVO ili Radiactor. Mada radiactor je najbolji ali previse skup

ibane
22.11.2012, 00:57
Ja carape, gace i potkusulje sve X-bionic. Najskuplji ali zato i najbolji. samo donji ves (2 para carapa, gace i dva para potkusulja izaslo me skoro 400eur)
Model koristim energy accumulator extra warm ali mislim da bi trebao preci na energy accumulator EVO ili Radiactor. Mada radiactor je najbolji ali previse skup

400 eura :hair:. Pa toliko neko ne plati jaknu i pantalone zajedno. Mislis da vrede toliko?

trendo
22.11.2012, 01:04
55 % pamuk i 45% poliamid :hair:.
Koliko se ja u hemiju razumem ne bi trebalo da bude uopste pamuka. Ali na samoj kutiji proizvodjac opisuje nacin izrade i zbog cega je koristio pamuk.
Pa me interesuje vaše mišljenje i da li ovo vredi da se uzima?

Nista novo, i isto je ok ako je obrada pamuka u tom nekom drugom rezimu, kao vlasen ili tako nekako bese.
Znaci razlika je u obradi pamuka.
Mislim da 5.11 imaju uglavnom 50-50.
Naravno 5.11 proizvodi profesionalu opremu a ne sportsku.

Grazer
22.11.2012, 01:20
400 eura :hair:. Pa toliko neko ne plati jaknu i pantalone zajedno. Mislis da vrede toliko?
Znas kako. majica ti je nesto preko 100eur, gace 70tak i carape po 30. Nisam od jednom to kupio vec u rasponu od par godina i mislim da je vredno. Stvarno se osecam odlicno kad sam u tome i stvarno je toplo

Grimani
22.11.2012, 03:02
ja sam ovaj Cherish kupovao za 1400 ili 1500 i meni je skroz ok, vrhunski. zenski je malo ofucan muski djene djene. Cela moja ekipa koristi to, dzabana je. Ne traje dugo ali ovaj poslednji potrajace. Nosio sam ga preko 35 dana prosle sezone i nemam zamerki. postoje i bolji ali ovaj mi ok ne smrdi kao ostali koje imam ccc

sasacg
22.11.2012, 11:24
jos jedan glas za cherish,koristio sam ga pre neku sezonu i uopste ne obavlja lose posoa bez obzira na sastav...k

IvanQ
22.11.2012, 11:37
Meni taj pamuk nikako ne uliva poverenje. I ja imam neki sa pamukom (ne znam da li je Cherish, provericu kuci) i redovno upije znoj.

ftj
22.11.2012, 11:45
cherish je zakon, pogotovo što komplet košta oko 1300-1500 din. Dva kompleta su mi sasvim dovoljna za 6 dana skijanja.

Verujem da ima boljih ali ne mogu sebi da opravdam da dam 100e samo za gornji deo kad nemam nijednu zamerku za cherish.

Rossignol 8s
22.11.2012, 11:59
Cherish je sasvim ok. Uzeo ga pre 2 sezone, skijao i na -20 i na +5 i nikada nisam imao problem sa hladnoćom niti vrućinom. O ceni ne treba raspravljati.

CrazyKong
22.11.2012, 12:00
cherish je zakon, pogotovo što komplet košta oko 1300-1500 din. Dva kompleta su mi sasvim dovoljna za 6 dana skijanja.

Verujem da ima boljih ali ne mogu sebi da opravdam da dam 100e samo za gornji deo kad nemam nijednu zamerku za cherish.

Ali cherish nije fancy, to je opravdanje da daš 10X više :)

Ja imam gornje delove od raznih low budget proizvodjaca i nijedan nije baš kako treba.
Nedavno sam na nekoj net rasprodaji uzeo UnderArmour 1st layer i sjajan je, krivo mi sto nisam uzeo jos 2 :sm022:
Takođe sam uzeo neke carape (uglavnom vunene) koje si isto odlicne :ok:

Inače 400e za donji veš je stvarno previše :hair: makar bio i fancy.

IvanQ
22.11.2012, 12:01
Ja samo kazem da ako se aktivni ves kvasi onda ne valja, koja god da je marka.

Ivan Bgd
22.11.2012, 12:13
Uf, koristio sam taj Cherish i moram reci da na zalost drzi vodu(znoj).
Definitivno nije za one koji se mnogo znoje.
Svanulo mi pretprosle sezone kada sam uzeo McKinley Artic Warm, ali antibakterijski (100% poliester) ne ovo sto sad ima u intersportu(rekao bih da je sad 1 klasu slabiji).
Odvlaci znoj i nije natopljen tj. ne drzi vodu :)
Jedina mi je zamerka sto ledja nisu malo duza i ne lepi se bas totalno uz telo ali za te pare je OK (bio oko 4500,00 komplet)
Inace nije se umirisao ni posle 6 dana skijanja, ali sam 7. ipak obukao drugi komplet zbog povratka busom za BG iz Fra(za svaki slucaj)
Sad sam uzeo u Gori X-tech koji mi delije OK i lepi se za telo ko lud, ali ne preteze(dobar osecaj)i ledja dugacka za medalju.
92% Polipropilen 8%elastin.(komplet 5000,00)
Polipropilen bi trebalo da se jos brze susi od poliestera.
Cekam sneg pa da ga probam.
Poz

Grazer
22.11.2012, 12:28
Ako zelite pravi aktivni ves koji treba da obavi svoj posao onda to ne moze da bude pamuk. Pamuk kad pokupi znoj ostaje dugo dugo mokar na vama i to je ono sta se izbegava. Znaci cherish nije aktivni ves vec obicno donje rublje za zimske prilike.

ta dva pojma nemojte da mesate

Nedavno sam na nekoj net rasprodaji uzeo UnderArmour 1st layer i sjajan je, krivo mi sto nisam uzeo jos 2 :sm022:

UnderArmor je odlican, zavisi samo koji model. Linzy koristi Under (mislim da i cela USA reprezentacija). ja sam svojevremeno koristio cold gear model ali mislim da su sad nesto novo izbacili. Za odnos cena kvalitet dobri su.
Mislim da je normalna cena oko 50eur, na rasprodajama se mogu naci za 30

gio
22.11.2012, 18:56
Ja kupio prošle zime taj cherish (imaju radnju u dimitrija tucovića) sebi, ženi i klincu. Ukupno sam dao manje nego za jedan mckinley. Pošto pre toga nisma koristio takvu vrstu veša nisam hteo da experimentišem za velike pare. Mogu reći da je ispalo dobro. Ja se dosta znojim i u odnosu na nošenje običnog belog veša ovo je svemirski pronalazak. Ne mogu da poredim sa boljim primercima ali prošle godine je veš bio retko kad po malo vlažan na par mesta. Obzirom na koliko umem da se oznojim, ovo je neverovatno. I nikad mi nije bilo hladno a nosio sam ga i na -15 na skijanju i na sankanju na koštnjaku na - 10.
Moja žena, koja se ne znoji ni kad je leti 40 i kusur stepeni, kaže da joj je super toplo bilo. Inače, preko toga nisam nosio ništa pamučno. Ove godine možda sebi kupim neki bolji komplet totalno bez pamuka mada će i cherish biti u pripravnosti. Ovim mojima ne treba bolje (sami kažu tako).

ftj
22.11.2012, 23:38
@grazer

Verujem da ti je tako lakše da opravdaš svoju investiciju u aktivni veš ali meni cherish stvarno odlično vrši posao a smatram da se solidno oznojim jer ne skijam baš početnički.

ibane
23.11.2012, 00:49
Evo stiglo mi obavestene iz tomassport-a da su poceli da prodaju X-bionic pa ko voli nek izvoli:

http://www.tomassport.rs/x-bionic/orderby/price/asc/

Meni se ova narandjasta ne uklapa :sm022:. Sala mala :D.

Grazer
23.11.2012, 10:12
Evo stiglo mi obavestene iz tomassport-a da su poceli da prodaju X-bionic pa ko voli nek izvoli:

http://www.tomassport.rs/x-bionic/orderby/price/asc/

Meni se ova narandjasta ne uklapa :sm022:. Sala mala :D.
Da, vidim imaju samo Energizer model, to su kvalitetom najlosiji modeli ali opet verujem da su bolji od bilo kod low budjet modela

Misk0
23.11.2012, 11:51
Ima li neko iskustva sa Skins vesom? Uzeo sam sebi S400 (http://store.skins.net/uk/mens-compression/compression-snow/s400-men-s-thermal-compression-3-4-tights) pa me kopka? Izgleda da su super uradjeni i ideja zvuci dobro ali je tesko znati da li radi dok ne probas

IvanQ
26.11.2012, 09:52
Proverih i ja u subotu moj aktivni ves (isao na trcanje uvece pa je bila prilika da ga obucem). Isto Cherish i za pola sata trcanja na oko 6C se prilicno natopio. Isto se desavalo i ranijih godina na skijanju.
Prednost mu jeste cena, ali mislim da nije za ozbiljnije aktivnosti.

CrazyKong
26.11.2012, 10:22
Proverih i ja u subotu moj aktivni ves (isao na trcanje uvece pa je bila prilika da ga obucem). Isto Cherish i za pola sata trcanja na oko 6C se prilicno natopio. Isto se desavalo i ranijih godina na skijanju.
Prednost mu jeste cena, ali mislim da nije za ozbiljnije aktivnosti.

Ivane, pa natopice se svaki kada se znojis obilno, samo sto ce aktivni brzo da se osusi, a onaj manje aktivan ce prijatno :eek: da te vlazi duze vreme

IvanQ
26.11.2012, 10:23
Znam ja to, ali moja prethodna iskustva sa ovim Cherish vesom su bas takva, da se ne susi bas brzo.

Grimani
26.11.2012, 11:16
Nisam osetio te probleme sa cherishom da se navlazi i da se sporo susi. Mozda je bio mokar ali to nisam osecao jer mi je koza uvek bila suva. Nisam ga koristio za trcanje ali sam ga nosio u martu na skijanje i bilo je prilicno toplo preko njega sam imao debelu ski jaknu koju nosim i kad je zesci minus. Sigurno da cherish nije vrhunski kvalitet ali meni odradjuje posao.
Treba da mi stigne ovih dana za trcanje sa kapuljacom OVO (http://www.stormberg.com/no/herre/treningstoy/aktiv-hettegenser.html#13251)(dzabana je oko 20-25 evra) mozda ga iskoristim i za skijanje ako ne smeta kapuljaca.

ibane
27.11.2012, 00:27
Naravucenije: Cherish da koriste zene i onaj ko se ne znoji previse a ostali da gledaju neki 100% poliester kao npr.

http://www.tomassport.rs/ice-peak/mbase-layer-cooltech-set.628856.html

Za trcanje intersport preporucuje ovo:

http://www.intersport.rs/akcijska-ponuda/is-preporucuje/pro-touch-muska-majica-larson_p2139#c2128

U cemu je razlika izmedu Dry Plus, dry fit, Coolmax itd.?

IvanQ
27.11.2012, 00:38
Naravucenije: Cherish da koriste zene i onaj ko se ne znoji previse a ostali da gledaju neki 100% poliester kao npr.

Ako je ovo onaj IcePeak koji imaju u Sport Visionu, on mi nekako tanano deluje. U istoj radnji imaju i Brugi i deluje mnogo bolje, ali mislim da je i duplo skuplji :)

ibane
27.11.2012, 01:08
Ako je ovo onaj IcePeak koji imaju u Sport Visionu, on mi nekako tanano deluje. U istoj radnji imaju i Brugi i deluje mnogo bolje, ali mislim da je i duplo skuplji :)

Mislim sta reci :D. Jeste to je taj koji si tamo video. Imam ja Matrix koji sam kupio pre nekoliko sezona u beosportu na Kopaoniku na kraju sezone za male pare. Isto je tanak ali je odlican. I on odlizcno drzi toplotu a ne zadrzava se znoj. Od kad sam nega kupio ne nosim vise klasicne majice kao prvi sloj za skijanje.

IvanQ
27.11.2012, 01:11
Ne kazem da ne valja, ali na prvi pogled mi deluje da se providi. Ako neko ima iskustva sa njim i kaze da vredi, uzimam ga jer je cena niza nego sve ostalo (sem Cherisha).

ibane
01.12.2012, 00:21

Imas u Sport Visionu 20% na sve ustvari skoro sve(nema na cat i jos nesto) pa tako i na Brugi ves ali je sa popustom oko 5000 dinara. Mislim da imas i neki killtec koji je jeftiniji pa pogledaj. A imas u 3:2 za kupce u Intersportu pa mozes da iskombinujes McKinley ves sa nekom bluzom, rukavicama ili cime vec.

IvanQ
01.12.2012, 02:18
Nazalost, mozda ce aktivni ves morati da se zrtvuje zarad lopate i probe ove godine :D

ibane
03.12.2012, 00:36
Nazalost, mozda ce aktivni ves morati da se zrtvuje zarad lopate i probe ove godine :D

Auuuuuu pa kako ces na stazu bez aktivnog vesa :eek:? Ima da te vrate :sm022:.

IvanQ
03.12.2012, 08:43
Auuuuuu pa kako ces na stazu bez aktivnog vesa :eek:? Ima da te vrate :sm022:.
Meh, tu je uvek Cherrish. :P

ibane
04.12.2012, 00:11
Meh, tu je uvek Cherrish. :P

Auuuuuuu zaboravio :glavaozid

ninic
04.12.2012, 00:25

Za trcanje intersport preporucuje ovo:

http://www.intersport.rs/akcijska-ponuda/is-preporucuje/pro-touch-muska-majica-larson_p2139#c2128

U cemu je razlika izmedu Dry Plus, dry fit, Coolmax itd.?

ako sam dobro ispratio postove ti si kupio Ice Peak?
cena bas povoljna sa 20% snizenja u Sport vision,jeste Ivan u pravu,nekako je tanan ali ne mora da znaci da ceimati slabiji ucinak....
gledao sam McKinley,onaj bolji,antibakterijski ali u Mercatoru u Nisu imaju samo majice kratkih rukava.

Sto ne istrcis malo pored keja pa da nam kazes kako upija (ili ne upija) vlagu?:sm018:

Aj pa cemo da te castimo Zajecarcem od pola litra na Staroj planini:dziveli:

ibane
04.12.2012, 00:40
ako sam dobro ispratio postove ti si kupio Ice Peak?
cena bas povoljna sa 20% snizenja u Sport vision,jeste Ivan u pravu,nekako je tanan ali ne mora da znaci da ceimati slabiji ucinak....
gledao sam McKinley,onaj bolji,antibakterijski ali u Mercatoru u Nisu imaju samo majice kratkih rukava.

Sto ne istrcis malo pored keja pa da nam kazes kako upija (ili ne upija) vlagu?:sm018:

Aj pa cemo da te castimo Zajecarcem od pola litra na Staroj planini:dziveli:

Da kupio Ice peak. Nisam zagledao sta imaju u Intersportu tacno od vesa. Video sam da ima akcija 3 za 2. Taj antibakteriski je onaj sto se prodaje odvojeno a ne komplet?
Ko ce bre da trci po ovakvom kijametu :sm022:. I jos da cekam posle toliko na pivo :dontknow:. Moze u parkic posle na pivo :dziveli:.

IvanQ
04.12.2012, 00:42
Pff, dok je temp u plusu laganeze se trci.

ibane
04.12.2012, 00:50
A da sednemo mi na pivo negde a ja cu da obucem aktivan ves pa da vidimo da li cu da se oznojim i da li ce da upija vlagu :cug:?

peras
04.12.2012, 09:52
Kako mislis pivom da se zagrejes? Moras da uzmes kuvano vino ili rakiju, da se dobro zagrejes, da pocnes da isparavas...

ibane
04.12.2012, 23:48
Kako mislis pivom da se zagrejes? Moras da uzmes kuvano vino ili rakiju, da se dobro zagrejes, da pocnes da isparavas...

Pa sto mi kazu kad popijem malo vise piva da sam se zagrejao :eek:? Predlog za kuvano vino se usvaja :yay:. Kuvana rakij vec trazi meze, ne ide bez icega da se pije a vino vec malo jacu hranu :sm011:.

peras
05.12.2012, 18:44
Ne znam, ja pivo pijem leti, da se rashladim (i dok se ja tako rashladjujem, nesto pocinje polako da me mazi po glavi...), a za sva ostala pica treba samo jedan preduslov- zelja. Zrtvuj se malo zarad naucnog eksperimenta!

ibane
05.12.2012, 23:50
Pa covek zvao na pivo :dziveli:. Moracu da se zrtvujem, nema mi druge samo da vidim gde i kad a i sa cim :cug:.

ninic
11.12.2012, 09:58
A ima li neko iskustva sa Nordica aktivnim vesom?
Nasao sam danas po povoljnoj ceni 2900 din gornji i isto toliko i donji deo ,fenomenalno izgleda ali me buni sastav....92%pamuk,6%elastin i 2% necega-zaboravih cega...

Zaista dobro izgleda i prijatno deluje na dodir ali ne bih da bacim blizu 6000din na nesto sto ce zadrzavati znoj!
Ima li komentara,iskustava?

Grazer
11.12.2012, 12:48
Cim je toliki pamuk ja licno bih odustao od toga. Zato i jeste tako povoljno

drazenpfc
12.12.2012, 10:08
Sto mislite o Burton aktivnom vesu,
npr. o ovom modelu?

http://www.buysnow.com/base-layers/burton-midweight-crew-clockwork-pop-stripe.htm

wlad
12.12.2012, 11:50
Ja imam jedan gornji komad već godinama (Burton), veštački materijal koji ne upija znoj i brzo se suši a prijatan za kožu kao da je pamučan - odlična kupovina, jes' bio skuplji od ostalih ali se zato višestruko isplatio :).

Sad, ne znam za ovaj konkretan model, ja obično gledam da je veštački materijal (da nema pamuka uopšte) a da je prijatan za kožu kao prirodni (da ne izgleda veštački "pod rukom" ;)).

VladimirGM
24.12.2012, 21:56
Ima li neko iskustva sa ovim vešom
http://www.craft.se/products.html?tx_mdb_pi1%5Bview%5D=viewLVL3&tx_mdb_pi1%5Blvl1%5D=Craft&tx_mdb_pi1%5Blvl2%5D=Layer%25201&tx_mdb_pi1%5Blvl3%5D=Active%2520.

Ivan Bgd
25.12.2012, 18:39
Ovo sam danas pazario i bas mi je leglo.
Totalno se slepi sa telom i bas je udoban a i sastav mu je vrlo OK.

http://www.alpinsport-bg.com/products.php?2876&osCsid=94624abd690463fce86fa8fda0b0029b

poy

IvanQ
25.12.2012, 18:42
Gde? Koliko para?

Ivan Bgd
26.12.2012, 10:36
Gde? Koliko para?

60 ojra
a ima i north face za iste pare, ali mi je ovaj delovao mnogo udobnije i bolje.
north face se nije bas totalno lepio za telo svuda a kraci je od ovog.
gde, e to je vec malo problematicno.
naleteo sam slucajno kupujuci parfem, nisam ni sanjao da i to imaju i kad sam video i probao oma sam odlepio

IvanQ
26.12.2012, 10:42
Koja radnja?

Ivan Bgd
26.12.2012, 10:44
Koja radnja?

Nije radnja u pitanju , vec privatni preduzetnik

sasacg
26.12.2012, 11:03
hahahah popularni shaneri :smoke:

stekan
26.12.2012, 11:33
Da li je bitnije da je veš aktivan ili da je čist? :smoke:

Grimani
26.12.2012, 11:54
carape ponekad nosim i po tri dana(greota ih baciti u prljav vesh) ccc cherish 3+- cccccc

IvanQ
26.12.2012, 12:53
Ja za skijanje imam dva para carapa tako da cim dodjem taj koji sam nosio operem i ima fore da se osusi za prekosutra :)

dzoninho
26.12.2012, 14:02
Ja sam kupio u delkatlonu wedze aktivan vec i nije los uopste... Donji deo je 15 evra, gornji valjda 19...

oggy
26.12.2012, 16:39

A ako je okrpano, nije bitno je l' cisto? :D

Ja uzeo tu wedze samo od 9 evra u albertvilu, dugi rukav, radi posao odlicno, a ja se inace znojim kao svinja...

peras
26.12.2012, 16:43
Topliji je ako nije čist... kad se fino impregnira

Sapa
26.12.2012, 16:45
A ako je okrpano, nije bitno je l' cisto? :D

Ja uzeo tu wedze samo od 9 evra u albertvilu, dugi rukav, radi posao odlicno, a ja se inace znojim kao svinja...
decathlon je zakon ;)

wlad
26.12.2012, 23:32
Uzeo sam na ExpoZimu "Zajo Norman Zip Top" kod Gore:

http://www.zajo.sk/sk/norman-zip-top.p1200.html

Najbolji first layer koji sam do sada imao (probao 6 dana prošle nedelje). Na sajmu bilo 4500din, vidim na sajtu da im je sada 6700din..

Takođe postoji i donji deo, prodaje se odvojeno (isti materijal / izgled).

ninic
26.12.2012, 23:50
jel koristio neko KILLTEC aktivni ves?
cena povoljna,oko 4500 gornji i donji deo u sport impulsu...
deluje mi kvalitetnije od McKinleya ili Icepeaka (u Nisu se mogu naci samo ta tri brenda).

WLAD, a sta mislite o X-techu iz Gore-i ?

wlad
26.12.2012, 23:58
Ne pratim ja mnogo te materijale :), uzeo sam ove sezone planinarsku (shell) jaknu koja je jako tanka, pa sam onda nabavljao dodatne layere za "izolaciju", na ExpoZimu sam se konsultovao sa jednim iskusnim prodavcem (planinarom) oko toga pa sam kod njih uzeo second layer (2 kom) i onda sam ga pitao da mi preporuči first layer, preporučio mi je ovaj gore i fantastičan je... Preporučio mi je Zajo zato što za identične materijale nude nižu cenu od ovih "izvikanih" :).
(ovaj model ima Polartec PowerDry materijal)

Ivan Bgd
27.12.2012, 11:38
jel koristio neko KILLTEC aktivni ves?
cena povoljna,oko 4500 gornji i donji deo u sport impulsu...
deluje mi kvalitetnije od McKinleya ili Icepeaka (u Nisu se mogu naci samo ta tri brenda).

WLAD, a sta mislite o X-techu iz Gore-i ?

Ja sad u nedelju ceo dan skijao u X-techu i bio sam suv, za promenu ili bar nisam osetio da sam mokar.
Sve u svemu odlicno sam se osecao u istom.
Cak i u povratku u kolima kolega zbog zene zalozio grejanje do bola i nisam prokuvao u istom sa jos flisom preko.
Tako da bih rekao da odlicno odvaja znoj i extra brzo se susi , ali mislim da ne greje.(sto se i pokazalo nepotrebnim na -10 uz tanak flis + full zip flis i preko tanka jakna-jednoslojna tj. samo shell)

:sm018:

ninic
29.12.2012, 18:10
kupio danas u Planeti na snizenju,po sastavu bi trebalo da je dobar...videcemo!
materijal je bas debeo i tezak,savrseno prianja na telo (do duse,ja imam 96 kg,sve mi prianja uz telo) ,sa unutrasnje strane se vidi drugacije tkanje u tri zone znojenja tela,obelezeno razlicitim bojama materijala,u svakom slucaju bolje deluje od Killteca i McKinleya!

IvanQ
29.12.2012, 18:12
Koliko je izasao? Ja sam ga isto ranije gledao, i delovao mi je super, ali cena je bila malo previsoka za mene u tom trenutku.

ninic
29.12.2012, 18:24
neces verovati 2390 dinara u Planeti,imas potpuno isti i u Sport Impulsu ali je cena 3290,bio neki popust,kupio bih ga i za tu cenu,bas deluje kvalitetno!
neki popust u Planeti,ili su se nesto zajebali,uglavnom ,zadovoljan sam!
sad kontam,mozda su mi naplatili onu jeftiniju varijantu,onaj skroz crni Brugi jednostavnijeg tkanja i drugacijeg sastava materijala...

IvanQ
29.12.2012, 18:29
Videcu da pogledam onda u ponedeljak. Mada, ako kupujem, uzeo bih i gornji i donji deo.

neo031
30.12.2012, 11:21
U Planeti je do 13.01.2013 popus' 40% :yay:

Evo ima i za gore (http://www.planetasport.rs/majice/brugi-ski-majica-dug-rukav/a-14533704) i za dole (http://www.planetasport.rs/tekstil-ostalo/brugi-helanke-ski/a-14533728) pa ko šta voli i kome šta treba :sm019:

IvanQ
30.12.2012, 11:23
Mora da se pazari!

IvanQ
30.12.2012, 16:08
Za malo da se zeznem pa da uzmem onaj drugi. Na kraju provalih pa nadjosmo velicinu i ovog sivog. Na prvi pogled super deluje. Za te pare sumnjam da moze bolje.

ninic
30.12.2012, 16:22
Za malo da se zeznem pa da uzmem onaj drugi. Na kraju provalih pa nadjosmo velicinu i ovog sivog. Na prvi pogled super deluje. Za te pare sumnjam da moze bolje.

ma da,ako ne valja nema veze,potroseno minimum para,odlicno smo prosli!
sigurno bolje od onog Cherisha iz Tempa!

IvanQ
30.12.2012, 16:28
Cuti, ja sam 4-5 godina u Cherishu skijao. Ovo je space shuttle za njega :)

ninic
30.12.2012, 16:28

koliko ti je izasao donji deo?
ja imam neki no name donji deo,debeli neki materijal,susi se za pola sata posle pranja,neverovatno,a kupio ga za neku sitnu kintu! Prezadovoljan sam!
Gore sam nosio Nike super dry materijal,ili tako nekako lose se pokazao,bacene pare...brand ne garantuje kvalitet!

IvanQ
30.12.2012, 16:30
Donji deo je 2094RSD

osensei
01.01.2013, 13:17
Donji deo je 2094RSD
Jel to u Planeti toliko košta? Pošto na sajtu imaju samo ženski model donjeg dela. A jel si gornji uzeo ovaj za koji je Neo dao link?

IvanQ
01.01.2013, 13:19
Da u Planeti. Uzeo i gornji i donji taj sivi. Imaju i muski i zenski.

VladimirGM
03.01.2013, 08:56
I ja uzeo u Planeti ( 3490 - 40% = 2094 rsd), prililčno dobro izgleda.

jopopo
03.01.2013, 11:53
Ovo mi dođe dobar (i jeftin) izbor, samo ne znam kvalitet, sastav i ostale podatke:
http://www.hervis.si/cms/frontpage?skipk=8799317587251
Jel' koristi neko da da komentar?

gordond
03.01.2013, 17:17
Kakvi su s..ci ovi u Planeti u NSu. Gledao sam Brugiev aktivni ves pre 10ak dana i bila mu je cena kao sto je VladimirGM naveo. Medjutim, danas odem da kupim kad ono popust i dalje 40% ali su osnovnu cenu digli na 3990, tako da sam na kraju platio 2390din. Cene su podigli u svim prodavnicama. Da ne bude zabune, isti model je u pitanju...

ibane
03.01.2013, 18:12
Izgleda da se opametili ovi iz Planete :glavaozid.

Dejan9
03.01.2013, 19:02
U Nisu u Planeti Brugijev gornji deo "s popustom" 2040 ili 2090din

neo031
31.01.2013, 11:56
I nama je stigao nov aktivni veš,pa eto,da podelim iskustva :)
Pošto nije bilo svih brojeva na raspolaganju nismo uspeli da ukopimo isti gornji i donji deo,tako da je kombinacija sledeća:
donji deo (http://www.alpinepro.cz/en/alpine-pro/syke/19415/)
Sastav:55% Nylon, 40% Polyester, 5% Spandex
gornji deo (http://www.alpinepro.cz/en/alpine-pro/solja/19287/)
Sastav: 65% Bamboo, 27% Nylon, 8% Spandex

Oba modela su jako kvalitetna,s tim što bih ja ipak prednost dala ovom "bambusu" :ok: Poput čisto sintetičkih tkanina,ni ovo ne zadržava vlagu,ali zato dobro zadržava toplotu,tako da mi se čini da je baš pogodan za teške minuse.Inače,ako je neko od vas u mogućnosti,a i treba mu aktivni veš,trenutno je u Alpine Pro prodajnim objektima sniženje do 70%,tako da može malo jeftinije da se prođe.Za ove modele je sniženje bilo 30% tako da je komplet plaćen oko 25e.A da,ovo su dečiji modeli,ali ima i za odrasle i njije mnogo skuplje.

A što se tiče bambusa,oni o tome kažu sledeće:
Bamboo

Materials with content of bamboo fibre have enhanced ability of transporting moisture from the skin to the surface of activated bamboo coal and, subsequently, dispose of the moisture by evaporation. Bamboo coal absorbs body heat energy, 88% of which is radiated back and thus the body heat is held. Bamboo coal is able to create negative ions when in contact with water. This causes a feeling of slight tension in muscles, which has a beneficial impact on their regeneration. The activated coal has a large number of microscopic cells on its surface; these absorb a wide range of odours: body odour and odours from textiles and cigarettes. The functionality is permanent; it regenerates by washing and drying.

Chaki
10.02.2013, 22:45
Ova tema mi je pred odlazak na skijanje super poslužila da kupim nešto na šta do juče nisam obraćao pažnju uopšte :)

Danas sam pazario onaj Brugi komplet o kojem se pričalo, ali ne u Planeti gde sam prvo otišao po preporukama s foruma pošto nigde u NS nisu imali moju veličinu, već u Vojvodinasportu gde sam slučajno ušao.

O čemu se radi? U Planeti taj komplet sa popustom od 40% košta nešto manje od 4500, a u Vojvodinasportu 2700 :D

I da stvarno odlično izgleda, a o iskustvima kad se vrnem nazad....

sasacg
11.02.2013, 16:46
jel beli ili crni?

ninic
11.02.2013, 21:50
Ja isprobao moj Brugi,posteno sam ga oznojio i mogu da kazem da smo odlicno prosli za te pare,odlicno odvodi vlagu!

IvanQ
12.02.2013, 00:23
Odlican je, zaista. Mada, ja sam pre toga samo Cherrish koristio koji nije nesto vrhunski.

jopopo
12.02.2013, 00:43
Odlican je, zaista. Mada, ja sam pre toga samo Cherrish koristio koji nije nesto vrhunski.
Kada se puno znojiš Čeriš je dobar jer uglavnom ne pušta vlagu i smrad na flis dok svaki aktivni veš obavezno ovlaži i flis tj flis povuče znoj. Dok sam skijao sa Čerišem, retko mi se usmrdi flis a kako sada imam "aktivni" više je pravilo nego izuzetak ali se brže suši i na telu i nakon pranja, termoizolacija je bolja.
Mada sve zavisi i od toga kako i koliko se znoji ko :ski:

IvanQ
12.02.2013, 01:26
Slozices se da je bitnije da ne zadrzava vlagu nego da se flis umirise :)
Inace, ja nisam imao problema da mi se flis "umirise" jer sam uglavnom skijao sa aktivnim vesom i uber tankim flisem. A po povratku iz Francuske sam uzeo The North Face polar neki bolji koji dise fenomenalno i ni malo nije primio miris kada sam ga nosio.
Mada, mozda je i do toga sto nosim soft shell jaknu bez izolacije pa tesko da moze da mi bude vrucina :)

jopopo
12.02.2013, 12:55
Slažem se, u pravu si za vlagu, najgore po organizam je da se znoj vrati u kožu! Ne smeta meni ni jedan ni drugi veš, jer se ne znojim puno (od kad smršah) ali je definitivno aktivni lakši za održavanje.
A i imam fliseve za izvoz, za svaki dan po jedan :) Platio sam 5 flisa u Austriji po ceni jednog dobrog veša :)

Grazer
13.02.2013, 13:09
Katalog (http://catalogue.x-bionic.com/xb/pages_xb/pdf/PREV_X-BIONIC_Katalog-2012_EN.pdf)

Jeste da je od X bionica i da reklamira njihove proizvode ali koga interesuje da procita sve pa da se poblize upozna kako funkcionise 1 sloj, kako 2 a kako 3.
Uopsteno je sve opisano o aktivnom vesu i koje karakteristike treba da posjeduje. Jako interesantni textovi uopsteno

ibane
13.02.2013, 14:02
Evo najbolji aktivni ves

http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=5574

DRAGON
13.02.2013, 17:03
:ok:

Gledao sam pre nekoliko godina jedan dokumentarac, neki lik je dosao na zesci minus, mislim da je Sibir u pitanju. I poneo, naravno, najnoviju tehnicku garderobu...

I ovi lokalci pocese da mu se smeju...kao, druze, baci ti tu jaknu, pa uzmi ove domace vunene i krznene stvari. Tako je i bilo, baja se smrzavao dok ih nije poslusao...

Ja imam North Face dugacke gace. Odlicne su, jeste da su bile skupe, ali vrede svaki evro.

gevara
13.02.2013, 19:31
Baci te NF i uzmi kakve vunene dokoljenke :)...

Bješe neki dokumentarac u/o ruskom mjestu Ojmjakon/Oimekon, spavanje u šatoru...?

CrazyKong
14.02.2013, 13:48

Gledao sam pre nekoliko godina jedan dokumentarac, neki lik je dosao na zesci minus, mislim da je Sibir u pitanju. I poneo, naravno, najnoviju tehnicku garderobu...

I ovi lokalci pocese da mu se smeju...kao, druze, baci ti tu jaknu, pa uzmi ove domace vunene i krznene stvari. Tako je i bilo, baja se smrzavao dok ih nije poslusao...

Ja imam North Face dugacke gace. Odlicne su, jeste da su bile skupe, ali vrede svaki evro.

Pa vuna je najbolji prirodni "disuci" materijal...tako da nema greske sa njom. :ok

wlad
14.02.2013, 15:28
Odlično diše a još bolji je izolator, verovatno najbolje zadržava toplotu od svih materijala za nositi. Pa bi onda najbolja kombinacija bila first layer, vuneni džemper i neka shell jakna (da štiti od vetra/vode). Jedan od mojih second layera je vuneni duks (materijal je neka "tehnička vuna" - barem je tako marketinguju ;)) :ok:

CrazyKong
14.02.2013, 19:46
Bas tako kako si rekao, samo je mene mrzelo da pisem sve:sm022:
Inace i ja imam kao drugi sloj jedan vrlo tanak vunenin duks koji je sjajan :ok:

DRAGON
15.02.2013, 12:17
To su odlicne stvari. Npr...

http://ee.icebreaker.com/on/demandware.store/Sites-IB-EE-Site/en/Home-Show?Country=HR

Grazer
15.02.2013, 12:37
Vuna je topla to stoji ali kad se ta vasa prirodna vuna natopi znojem to ima da tezi 300kg i susice se 3 dana. To je mana tih domacih djempera od vune

wlad
15.02.2013, 18:28
Vuna diše i neće da se natopi, vuna ništa više ne upija od bilo kog veštačkog materijala...

Jedina mana vune je da dosta ljudi ne trpi istu uz kožu, a one "fine" tj. obradjene kao npr Merino su mnogo skuplje od seoskih varijanti. Zato i prave nove tehničke materijale od vune da bi bila prijatnija.

Uostalom pogledaj sastav najboljih skijaških čarapa (i najskupljih) uvek imaju najveći deo vune - ali su skupe zbog obrade vune da budu prijatne...

Grazer
15.02.2013, 21:11
Zbog obrade vune kao sto si rekao, tacno tako. Prirodna seljacka vuna nije obradjena i obogacena dodatnim materijalima koji ubrzavaju susenje u termoregulaciju. prirodna seljacka vuna je cista vuna koja upija vlagu od tvog znojenja, kvasi se i posle toga te vise ne greje vec joj treba sati da se osusu. Vuna je odlicna stvar i grejac samo u slucajevima gde se covek ne znoji tj nije fizicki aktivan, bice mu leo i toplo. U slucaju fizicke aktivnosti cista seljacka vuna nije ono sto se trazi.

Evo jedna lepa slika koja to ilustruje
http://i2.cmail5.com/ei/j/C9/283/2D3/csimport/teaser_apani_smart_wool_en.193526.jpg

DRAGON
16.02.2013, 09:09
Niko ovde ne prica o cistoj seljackoj vuni nego o primeni iste u proizvodnji aktivnog vesa ili second layera...dakle, posebne tehnologije kao sto i navodi donji deo tvoje slike.

Grazer
16.02.2013, 16:34
Ne, ovde se bas prica o cistoj seljackoj vuni te nosenju dugih gaca i duxeva od vune. To se spominjalo u zadnjih par postova e ne moderne odjevne vaijante na bazi vune.

.

Pa vuna je najbolji prirodni "disuci" materijal...tako da nema greske sa njom. :ok

Odlično diše a još bolji je izolator, verovatno najbolje zadržava toplotu od svih materijala za nositi. Pa bi onda najbolja kombinacija bila first layer, vuneni džemper i neka shell jakna (da štiti od vetra/vode).

Nositi samo vuneni djemper kao sto sam vide dosta ljudi je veliki promasaj. Jeste da je toplo ali kad se pocnes znojiti onda si naj****

wlad
16.02.2013, 18:56
Sve su naši brdjani na*ebavali po planinama u vunenim dzemperima, a i nisu bili aktivni, nego samo sedeli u njima ;). A i planinari i skijaši do pre par decenija, svi nosili savremenu tehničku robu ;)

Grazer
16.02.2013, 22:15
Vremena se menjaju. Nekada se smatralo da je zemlja ravna i centar svemira pa se dokazalo drugacije. Tako i sa vunom, nekada je bila najbolje sto se nudilo i smatrala se vrhuncem. S razvojem termo vesa dokazano je suprotno. A to je ono sto pokusavam da objasnim, cista vuna nije prakticna pri fizickim aktivnostima posto upija znoj a extremno sporo otpusta.

Moderni termo ves retko ili uopste vise nema vune u svom sastavu. Vecinom je to Polyamide, Elastane, Polypropylene, Mythla, Skin NODOR, Poliester itd. Pogledaj Odlo, Underarmor, X-bionic. Vodece brendove u termo vesu i modeli s vunom su prava retkost, skoro nepostojeci. Jedino jos u carapama ali i to polako nestaje te se samo merino vuna koristi.

DRAGON
17.02.2013, 11:27
I have a couple of Under Armour cold gear And like my merino wool base layers by Ibex and Smartwool better. Get a new wool base layer, a down sweater jacket and a nice shell.

-------------------------

I currently use some Minus33 merino wool midweight base layer pants and top for my baselayer and the stuff is great. The merino wool feels nice against the skin, doesn't smell no matter how much you sweat and packs a lot of warmth for how thin it is. There are several companies that sell merino wool baselayers, but I think the Minus33 baselayers are a little less expensive than some of the other companies and the quality seems to be top notch.

-------------------------------------

I got some smartwool merino wool base layers last year, and yes, I do like them, but they are not nearly as comfortable as an REI base layer I just picked up. They feel soft on the inside, and have 3 different thicknesses, and they are slick (polyester/silkyish) on the outside, so they don't slide up your arm putting other layers on, which is really nice. I'm a big fan of these. Here's a link.

--------------------------------------

HH Merino Wool all the way. Wash it properly and you can ski 3 days before it starts to smell.
--------------------------------------------------

Merino is the best (I use smartwool but there are lots of good options ranging from expensive to really expensive). As I said, it's expensive, but very durable (I have over 200 ski days on mine and they are still good), wicks like crazy, never stinks and doesn't need to be washed as often as synthetic. It also stays cool when it is warm out and dries fast. Think of it as an investment in comfort.

------------------------------------

Echo the votes for Merino wool every time. I use Icebreaker. They make different weights. It's not cheap but more than worth it and you can wear it for days without stinking. I used a variety of makes before; TNF, Helly, Berghaus etc. but nothing comes close to the Icebreaker stuff. It's really comfortable as well. You ever seen a sheep scratching?
--------------------------------------------------

as stated above, Merino wool is simply the best for many reasons. But just like VA stated, wash it dammit! nothing worse than being in a gondi with stink!!!!

Grazer
17.02.2013, 11:38
Sve je to super sto si ti napisao ali oni svi govore o smartwool merino koja je u nekoj % kolicini deo termo vesa i to uopste ne obara moju izjavu gde sam rekao da koristenje 100% vunenog domaceg djempera je promasaj.
Nigde ja nisam rekao da ne postoje modeli base layer-a koji sadrze vunu.

I got some smartwool merino wool base layers last year, and yes, I do like them, but they are not nearly as comfortable as an REI base layer I just picked up. They feel soft on the inside, and have 3 different thicknesses, and they are slick (polyester/silkyish) on the outside, so they don't slide up your arm putting other layers on, which is really nice. I'm a big fan of these.

Ovaj izbaci, ovaj ne hvali vunu vec je kritikuje.

Shvatite da sve sto hocu da kazem je da koristenje 100% domace vune i cistog vunenog djempera je promasaj. Grije super ali kad se nakvasi onda...si donji.I to je i naucno dokazano, nisam ja to izmislio. To da se vuna jos uvek koristi u modernim verzijama termo veseva da, naravno ali to su neki mali udjeli i to je merino vuna i to je ustvari modifikovana merino vuna zvana smartwool a ne nasa domaca i to jos u kombinaciji s tonom drugih termo materijala.

To je sve.

DRAGON
17.02.2013, 12:08
Ti si malo bukvalno shvatio pricu oko vune. Jeste da je krenulo u smeru seljackih dzempera, ali vise kao zezanje i neki primer dobrih svojstava tog materijala. Ne verujem da je iko mislio, bar ja nisam, da treba nositi babine carape u pancericama.

Prosto, base layeri koji sadrze odredjeni pototak vune su jako kvalitetni, ako ne i kvalitetniji, ali i skupi. Ljudi ih dosta koriste, ali kod nas ih je nemoguce naci.

CrazyKong
17.02.2013, 13:44
Rekoh da imam 2 sloj 100% vuneni i da je odlican, takodje i carape.
Inace karakteristike materijala su vrhunske i net je pun rasprava sta je bolje sintetika ili "moderna"vuna...koga zanima nek iscita. Niko ne prica i ne raspravlja o sirogojno dzemperima...
Ja nisam pristalica ni jednog ni drugog, pa imam i sinteticke stvari...npr ua koji je odlican.

Cak kombinacija UA i vunenog duksa radi odlicno:ok:

gevara
18.02.2013, 19:41
Sve sama šminka...

Grazer
18.02.2013, 23:03
ma i ti fabricki modeli 100% vuneni, mislim da nisu vise prakticni ali eto...ko sta voli nekl izvoli

trendo
18.02.2013, 23:24
zavisno od toga na koju trku oces da se takmicis, takvog konja i uzjases
tako i ovo, imas polisterski, kombinacija poliester i merino vune (a i tu zavise procenti) ili cisto merino vune
ako se malo znojis a zelis da se toplije obuce onda ovaj sa vunom je ok
ali ako si malo vise sportski tip ili se vise znojis onda onaj poliesterski
ako je hladnije onda ovaj sa vise vune, ali ako nije tako hladno onda je bolje poliester
ako si na vece visine onda je normalno i hladnije onaj sa vuno je bolji ili obrnuto
ako posle skijanja dodzes u apartman i se odma preobuce onda je vuneni ok ili opet obrnuto
ako.... pa to nema kraja

ibane
18.02.2013, 23:38
zavisno od toga na koju trku oces da se takmicis, takvog konja i uzjases
tako i ovo, imas polisterski, kombinacija poliester i merino vune (a i tu zavise procenti) ili cisto merino vune
ako se malo znojis a zelis da se toplije obuce onda ovaj sa vunom je ok
ali ako si malo vise sportski tip ili se vise znojis onda onaj poliesterski
ako je hladnije onda ovaj sa vise vune, ali ako nije tako hladno onda je bolje poliester
ako si na vece visine onda je normalno i hladnije onaj sa vuno je bolji ili obrnuto
ako posle skijanja dodzes u apartman i se odma preobuce onda je vuneni ok ili opet obrnuto
ako.... pa to nema kraja

Cela nauka Trendo :ok:

kentaur
19.02.2013, 00:29
Ja od prosle godine bezuspesno pokusavam da nadjem kod nas aktivni ves sa merino vunom. Mada moram priznati ni u inostranstvu nije bas da se prodaje u svakoj prodavnici. Mada kao sto je Dragon napomenuo, naci ga kod nas je skoro nemoguca misija.
Nakon silne potrage, prekljuce presecem i odem da kupim poliesterski ves.
Naravno kao sto to obicno biva, isti dan konacno nadjem i ves sa merino vunom. Pa cisto da podelim saznanje ako nekoga intresuje.
U pitanju je Helly Hansen ves, video sam ga u Delta City-u, mislim da je u pitanju prodavnica Sport Vision. Mislim da je cena na snizenju bila nesto ispod 9000 dinara za komplet gornji i donji sa dugim rukavima i dugim nogavicama. Ako se dobro secam, procenat vune je bio oko 50%, a ostatak je poliester i elastin.

jopopo
19.02.2013, 01:20
Kao da skijate u Sibiru pa je bitno da vam je toplo :)

kentaur
19.02.2013, 09:51
Kao da skijate u Sibiru pa je bitno da vam je toplo :)

Nije stvar u toploti, stvar je da nemas znojav ves na sebi. :)

zubinjo
19.02.2013, 09:55
ja sam pre par godina uzeo burton ak helanke (bile oko 30-40€) i prezadovoljan sam

jopopo
19.02.2013, 10:26
Nije stvar u toploti, stvar je da nemas znojav ves na sebi. :)
Evo ga ovaj :)

Ne čitaš pažljivo unazad, poveo se i razgovor o tome, o upijanju znoja i sušenju, i odjednom počinju da se ubacuju komentari i "topao veš" i ja to sada i komentarišem.

plageton
19.02.2013, 11:00
'Beš ga, taj HH i Delta sitiju stvarno izgleda kvalitetno ali ga prave u nekim šljaštećim bojama. Svetloplava sa crvenim šavovima, tako nešto. Ne kapiram poentu. Ako se nosi ispod odeće onda nema veze koje je boje (pa nema razloga da bude upadljivo, a opet ako se nosi bez ičega (kao što ja imam običaj da obučem aktivnu majicu za neko planinarenje), onda mi nije cilj da svetlim k'o sijalica.

gevara
19.02.2013, 13:21
Ko će svima ugoditi...

kentaur
20.02.2013, 23:54
'Beš ga, taj HH i Delta sitiju stvarno izgleda kvalitetno ali ga prave u nekim šljaštećim bojama. Svetloplava sa crvenim šavovima, tako nešto. Ne kapiram poentu. Ako se nosi ispod odeće onda nema veze koje je boje (pa nema razloga da bude upadljivo, a opet ako se nosi bez ičega (kao što ja imam običaj da obučem aktivnu majicu za neko planinarenje), onda mi nije cilj da svetlim k'o sijalica.

Da, bilo je tih sarenih HH, ali bio je i jedan komplet, donji i gornji deo zajedno zapakovan u kutiji. Taj komplet je bio crne boje. I bilo je dosta razlicitih velicina kada sam ja bio.

ibane
21.02.2013, 00:20
U intersportu ima McKinley na snizenju ako se ne varam komplet za 2600 i na to jos ima 20%.

trendo
21.02.2013, 00:29
Ima li neko iskustva ili malo vise saznanja oko tog bambusa
konkretno interesuje me ovaj (http://www.beosport.com/internet-prodaja/proizvodi/15-skijanje/167-aktivni-ves/46-ngn/4087-ski-ves-/-ngn-/-muski/) model

peras
26.02.2013, 22:01
Probao sam taj Mckinley iz Intersporta. Izuzetno se brzo susi i ni jednog trenutka nisam osetio da sam se oznojio, ali jos izuzetnije smrdi! Ljudi moji, kad sam se danas skinuo, to je bilo kao da sam uneo les u sobu!

mightymv
26.02.2013, 23:28
Probao sam taj Mckinley iz Intersporta. Izuzetno se brzo susi i ni jednog trenutka nisam osetio da sam se oznojio, ali jos izuzetnije smrdi! Ljudi moji, kad sam se danas skinuo, to je bilo kao da sam uneo les u sobu!
potvrdjujem konstataciju za smrad...a devojka jos vise, tj ljudi oko mene :) neverovatno.
posle jednog dana. posle toga sam porucio nesto drugo iz nemacke, aktivni ves od merino vune, Icebreaker marka. Da, kostalo je nekih 70 evra za neku debljinu 260g/m2 (najdeblje za aktivni ves), ali je vrhunski. i po termo karakteristikama, i po ovim drugim, mirisnim. posle tri dana nosenja je tek poceo da se oseca ispod pazuha.

ibane
27.02.2013, 00:11
Taj Mckinley je verovatno onaj sto se u Srbiji pravi :sm022:. Antibakteriski :glavaozid

DRAGON
27.02.2013, 10:09
Ako neko ima nekog u Engleskoj, moze da naruci Helly Hansen gornji i donji deo za 30 funti. Ja cu to da uradim, kao i da uzmem jos nesto sa ovog sajta jer mogu da se pronadju stvari po super cenama...

http://www.sportsdirect.com/Skiing-and-Snowboarding/Mens-Thermal-Underwear

Ja imam jednu Nike majicu base layer i skroz je dobra, tako da bi i ovo doslo u obzir.

http://www.sportsdirect.com/nike-pro-core-long-sleeve-baselayer-mens-427029?colcode=42702921

macak011
27.02.2013, 10:18

Imam i ja taj McKinley! Smrdi, ubija! :sm011:

Al jedino on, imam jos jedan keela, sa njim nema tog "momenta". :dziveli:

neo031
27.02.2013, 10:55
Ako neko ima nekog u Engleskoj...

http://www.sportsdirect.com (http://www.sportsdirect.com/Skiing-and-Snowboarding/Mens-Thermal-Underwear)

E,nemoj to da nam radiš :smoke: Ja ovaj sajt često posećujem,i posle toga samo padnem u depresiju kada skapiram kako ovi u našim prodavnicama vređaju našu inteligenciju ludačkim cenama :sm022: Em je u UK standard mnogo viši,a cene u vreme rasprodaja smešno niske čak i za sirotinju raju u Serbistanu.Na žalost,malo je onih koji mogu da nađu način da im to neko donosi iz Engleske,a regularana carinska procedura naravno da ne dolazi u obzir,skuplja dara nego mera :glavaozid Mada,koliko sam upućena,sa tog sajta može da se naruči i u druge zemlje EU,i ukoliko se kupi roba određene vrednosti onda nema poštanskih troškova dostave.Tako da,ako neko ima nekoga i u drugim zemljama EU ko bi bio voljan da to donese u Srbiju eto prlike da se dobre stvari nabave po normalnim cenama.

DRAGON
27.02.2013, 11:29
Zivim za dan kada ce ova monoplisticka stoka u nas da propadne...ali, to je druga prica. Oni vuku pojedine stvari godinama, pri tome su im snizenja smesna. Taj HH ili North Face ves, naprimer, ja mislim da je Sport visionu vukao jedno tri-cetiri godine po skoro istoj ceni...one kutije su vec pocele da se raspadaju...

Sto se tice dostave Sport directa, oni imaju besplatnu dostavu za UK, a za Evropu to prepustaju drugoj firmi. Cini mi se da je 10 funti minimum, zavisi od paketa.

Misk0
27.02.2013, 11:34
Posle toga sam porucio nesto drugo iz nemacke, aktivni ves od merino vune, Icebreaker marka. Da, kostalo je nekih 70 evra za neku debljinu 260g/m2 (najdeblje za aktivni ves), ali je vrhunski. i po termo karakteristikama, i po ovim drugim, mirisnim. posle tri dana nosenja je tek poceo da se oseca ispod pazuha.

Uzeo isti za cerku, 200 model i nije se zalila da joj je hladno ni toplo a koriscen je od -10 do +11. Izuzetno prijatan na dodir, da ne poverujes da je vuna.

Ako neko ima nekog u Engleskoj, moze da naruci Helly Hansen gornji i donji deo za 30 funti. Ja cu to da uradim, kao i da uzmem jos nesto sa ovog sajta jer mogu da se pronadju stvari po super cenama...

http://www.sportsdirect.com/Skiing-and-Snowboarding/Mens-Thermal-Underwear

Isporucuju i u Srbiju, kosta £12 + carina/porez. Cene bi trebalo da su manje za ovdasnji PDV tako da podeli sa 1.2. Imaju radnje u Sloveniji, pogledaj na sajtu a mozes da narucis da ti isporuce u radnju ali tada placas PDV jer je u okviru EU pa vidi sta ti se vise isplati.

Burli je narucio nekoliko stvari i cini mi se da ih je dobio posle problema sa DHL-om u Bosni, moze da potvrdi da li je ovo gore tacno.

HH je dobar, imam gornji deo koji je mesavina vune i sintetike (Lifa Warm Freeze), definitivno ne smrdi ali bih preporucio Skins (http://www.sportsdirect.com/skins?dsearch=cat), meni su bolji. I kompresija definitivno pomaze za nas koji nismo u kondiciji kao sto smo nekada bili...

Prosle godine su imali mnogo veci izbor skijaskog (Thermal) vesa tako da sacekaj mesec/dva ako ti se ne zuri.

E,nemoj to da nam radiš :smoke: Ja ovaj sajt često posećujem,i posle toga samo padnem u depresiju kada skapiram kako ovi u našim prodavnicama vređaju našu inteligenciju ludačkim cenama :sm022: Em je u UK standard mnogo viši,a cene u vreme rasprodaja smešno niske čak i za sirotinju raju u Serbistanu.Na žalost,malo je onih koji mogu da nađu način da im to neko donosi iz Engleske,a regularana carinska procedura naravno da ne dolazi u obzir,skuplja dara nego mera :glavaozid Mada,koliko sam upućena,sa tog sajta može da se naruči i u druge zemlje EU,i ukoliko se kupi roba određene vrednosti onda nema poštanskih troškova dostave.Tako da,ako neko ima nekoga i u drugim zemljama EU ko bi bio voljan da to donese u Srbiju eto prlike da se dobre stvari nabave po normalnim cenama.

Nije samo sports direct, dosta skijaskih stvari moze da se nadje upola cene u aprilu/maju, nekad i ranije. Ima topic sa on-line prodavnicama, napisao sam dosta linkova a celu opremu za nas troje sam kupio na bar 40% off prosle godine.

DRAGON
27.02.2013, 12:22
Hvala na informacijama, ali ide mi tasta u Englesku, tako da cu joj uvaliti da mi donese neke sitice...

Misk0
27.02.2013, 12:31
Hvala na informacijama, ali ide mi tasta u Englesku, tako da cu joj uvaliti da mi donese neke sitice...

U tom slucaju pogledaj ovo (http://www.hmrc.gov.uk/vat/sectors/consumers/overseas-visitors.htm), VAT=PDV, trenutno je 20%

DRAGON
27.02.2013, 12:33
:ok: Naravski.

Burli
27.02.2013, 19:29
Burli je narucio nekoliko stvari i cini mi se da ih je dobio posle problema sa DHL-om u Bosni, moze da potvrdi da li je ovo gore tacno.
.

Već sam pisao na nekoj od tema da isporučuju preko DHL-a što je brža i sigurnija ali i skuplja varijanta.
Poštarina zavisi od vrijednosti i težine robe i meni su na vrijednost robe od 73e naplatili 15e naplatili da bi mi u Sarajevu na carini naplatili još 40e.

Sad ste i mene "zagrijali" za ovaj veš ali ću sačekati proljeće i ljeto, možda bude i većeg popusta.

gevara
27.02.2013, 20:51
Nisu problemi sa DHL-om, već realnost :-). Sve što podliježe oporezivanju, a ide preko njih će sigurno biti "obrađeno", a još naplate svoju dodatnu uslugu.

To nije uvijek slučaj sa drugim opcijama dostave, pa imajte na umu.
Za primjer - britanski prodavac (ebay), jedan par sportske obuće, ukupna vrijednost oko 80 eura, stiglo na kućna vrata, naplaćeno oko 2 eura neke proceduralne takse :dontknow:.

ibane
27.02.2013, 23:14

Zaboravi da pitam sta si kupio? Komplet McKinley ili si uzeo posebno gornji a posebno donji deo? Jer koliko sam video ima razlike.

peras
28.02.2013, 08:16
Kada sam ja kupovao, vec je bilo ono snizenje i ostalo je samo posebno

wlad
28.02.2013, 13:03
Ako smrdi ko sam đavo ;) to je siguran znak da ti veš _nije_ antibakterijski.. Zato kada kupujete aktivni veš proverite da li je antibakterijski, razlika je drastiĆna :).

Grazer
28.02.2013, 13:25
Jel to stoji negde na deklaraciji ili kako se to zna?

hallo
28.02.2013, 14:12
Imam 2 kompleta McKinly-ja iz InterSporta (kompleti kupljeni) i prezadovoljan sam...smrad , po mom iskustvu, potice od nepropustivosti JAKNE (imam jednu copy koja je na - EXTRA ali na +...wow....imam jednu "orig" i 10000 membrane i nemam apsolutno nikakav p[roblem sa smradom na + u njoj)

macak011
28.02.2013, 14:20
nisam ja siguran da je do jakne, ja sa mekinli uvek imam parfem "le bazd", bio plus ili minus napolju, a i flis i jakna su original i pustaju kako treba, dok keela nikad nije pustila miris... Mekinli je neprevazidjen - izuzetno ubija :D

"Anti-Bacterial (Anti-Microbial) - A fabric that has been chemically treated or a fiber that is created by incorporating the anti-bacterial chemical agent into the fiber formula, making the finished fiber or fabric resistant to, or inhibiting the growth of micro-organisms."

Grazer
28.02.2013, 14:56
Nisam iskreno nigde video u deklaraciji da navode da je ves antibakteriski. jesam kad sam na netu citao opise nekih carapa pa su rekli da u carapama imaju neke srebrne niti koje kao imaju antibakterisko svojstvo ali s nekim drugim verzijama se nisam susretao. Znam da Rohner i X-bionic carape imaju te srebrne niti u svrhu antibakteriskog dejstva.

macak011
28.02.2013, 15:07
pa evo mekinli ne navodi sem ove recenice:

"Merino wool will keep you warm and dry and is naturally more resistant to odours than other fabrics."

..ovo valjda znaci da NIJE antibakterijski.. :D :D posto im other fabrics smrde kao sam djavo, sto neko rece..

http://www.mckinley.eu/apparel/1st-layer/apparel-1st-layer-hula-men-p940#

peras
28.02.2013, 15:24
Nije do jakne sigurno, jer neki drugi ne smrde. Najgore je sto se ja vrlo malo znojim, a Mckinley je ipak smrdeo za medalju

macak011
28.02.2013, 15:52
+1 takodje se ne znojim, a posle mekinlija sam kao lav - ko da ves nije moj, sunce ti poljubim! :D

peras
28.02.2013, 16:31
Zena je samo rekla "Auuf, sreco..." i sela da ne padne :-)

Grazer
28.02.2013, 16:43
pa evo mekinli ne navodi sem ove recenice:

"Merino wool will keep you warm and dry and is naturally more resistant to odours than other fabrics."

..ovo valjda znaci da NIJE antibakterijski.. :D :D posto im other fabrics smrde kao sam djavo, sto neko rece..

http://www.mckinley.eu/apparel/1st-layer/apparel-1st-layer-hula-men-p940#
Ovde samo navodi da merino vuna je prirodno otpornija nego neki drugi materijali, nigde ne navodi antibakterisko bilo sta.

Ponavljam, nisam do sada nikada se susreo s vesom a da je negde u deklaraciji navedeno da posjeduje antibakteriska svojstva. Samo s carapama i to na bazi ovih srebrnih niti.

DRAGON
28.02.2013, 17:11
Ja imam tri gornja dela - Nike, Matrix i HH i nijedan ne smrdi preterano. Istina, imam i dve majice McKinley koje mi stoje negde...nisam ih odavno nosio, ali nisam tada primetio nista cudno. Mozda moja okolina jeste...:)

macak011
28.02.2013, 17:52
Ovde samo navodi da merino vuna je prirodno otpornija nego neki drugi materijali, nigde ne navodi antibakterisko bilo sta.

Ponavljam, nisam do sada nikada se susreo s vesom a da je negde u deklaraciji navedeno da posjeduje antibakteriska svojstva. Samo s carapama i to na bazi ovih srebrnih niti.

Pa zato i kazem da Mekinli NIJE ANTIBAKTERIJSKI.... :sm018: :dziveli:

...vec verovatno znaci da malo manje vonja od ostalih Mekinli nevunenih... :D

macak011
28.02.2013, 17:55
Zena je samo rekla "Auuf, sreco..." i sela da ne padne :-)

AHAHAHAHHA! :sm021: :ok: :sm011:

ibane
28.02.2013, 18:12
Ma ja sam negde procitao da taj sto se prodaje u kompletu da je antibakteriski. Ne mogu da tvrdim kada nisam video. Neko je vec pisao nedge na forumu upravo o razlici izmedju ovog u kompletu i ovaj sto je pojedinacno ali trenutno ne mogu da nadjem. Ja sam se razmisljao da kupim gace :hair: ali posle ovoga na forumu sam odustao :confused:.

jopopo
28.02.2013, 20:48
Ma to da li veš posle skijanja smrdi ili ne zavisi od "kvaliteta" znoja a znoj od 30 faktora. Da krenemo od metabolizma (tog dana), od toga šta ste jeli prethodnog dana, da li pijete neke lekove duže ili kraće, da li ste pili dovoljno tečnosti, da li ste doživeli stres na stazi ili ne, količina adrenalina, itd.

Ja imam i taj Mekinli i Benger i stari neki HH i nikada nema pravila da li smrdim ili ne nakon skijanja.

munja
28.02.2013, 21:35
Uh, uh, a ja bas skoro kupih neki Brugi i NGN, a smrde li smrde i posle pranja:glavaozid,(ma sva kinestina je u pocetku"aromaticna":, a tek novi i neupotrebljeni. Pa sta ce tek biti posle:sm022:

ibane
28.02.2013, 23:05
Ma to da li veš posle skijanja smrdi ili ne zavisi od "kvaliteta" znoja a znoj od 30 faktora. Da krenemo od metabolizma (tog dana), od toga šta ste jeli prethodnog dana, da li pijete neke lekove duže ili kraće, da li ste pili dovoljno tečnosti, da li ste doživeli stres na stazi ili ne, količina adrenalina, itd.

Ja imam i taj Mekinli i Benger i stari neki HH i nikada nema pravila da li smrdim ili ne nakon skijanja.

Ja imam matrix koji nosim 3-4 sezone i uzeo sam onaj brugi koji sam nosio dva puta ali nisam nikada osetio da smrde. I to u tom brugi sam usao u onaj novi kafic na vrhu konjarnika, unutra je bila sauna i oznojio se ko lud za cas ali se nije ves usmrdeo. Jedino sto taj ima neku deblju ranflu dole pa to nisam lepo namestio kada sam obuvao carapu i onda me u pancerici zesce nazuljao da sam morao u jednom trenutku da se izujem, namestim i ponovo obujem pancericu. Dva dana nije mogao trag da se povuce :sm022:. Sledeci put kad sam bio lepo sam namestio i nisam imao problema.
Znaci da uzimam gace :bootyshak?

jopopo
28.02.2013, 23:14
Ja pričam za gornji deo :)

Donji ne nosim nikada, meni uvek vruće i bez a kamoli sa donjim delom, još mi i lufteri malo otvoreni uvek i onda se i ne znojim dole ;)

IvanQ
28.02.2013, 23:17
još mi i lufteri malo otvoreni uvek i onda se i ne znojim dole ;)

TMI man, TMI :)

macak011
28.02.2013, 23:31

Ja uvek mekinlija za vikend skijanje nosim prvi dan, usmrdi se ko riba na suncu, a onda drugi dan ovaj keela - i nista... nema sanse da je od jela, a vec tries' godina jedem djubre: sve sa rostilja, svinju, koku, a ostale zivotinje kako zavatim (ribu i to), kajmak, beli leba, lukac, sirac, jogurta (ako ima, ako nema onda pivo), slatkise... Brokoli, caj, supice i ostalo samo kad sam bolestan ili kad me zena natera... :sm022:

Dakle, nije hrana sigurno uzrok smrdljivom znoju (moz da bude u nekoj drugoj instanci, u ovoj ne) - nikad se ne osecam kao lav sem u mekinliju - jok, mekinli smrdi jer je mekinli, nije antibakt.. :sm011:

Al ima nesto sto treba reci - ovaj pojedinacni mekinli iz intersporta u bgd je nevidjeno lagan, udoban i super sushi telo, posebno ledja, jes da smrdi ali radi radnju 100% - bez obzira na vonj, svaka preporuka :ok:

ibane
28.02.2013, 23:39
TMI man, TMI :)

Ivan je hteo da kaze: to se pere, to se ne luftira :hair:

jopopo
28.02.2013, 23:53
Ivan je hteo da kaze: to se pere, to se ne luftira :hair:
I pere i luftira :) Makar ne smrdim pred ženama kada se vratim sa skijanja :sm018::sm018:

Sad tek ne razumem, ovde se polemiše da smrad zavisi od toga da li je veš antibakterijski ili ne? To nema bre veze, neka bude antibakterijski koliko 'oće ako se oznojim 6 puta za par sati u njemu mora da smrdi (ovo ne pričam za skijanje nego za letnje varijante sportova kada se toliko znojim).

@macak011
Ima veze ishrana, veruj mi, provereno sve što sam nabrojao, nisam ja izmislio :)

ibane
01.03.2013, 00:00
Poenta aktivnog vesa jeste da propusta znoj da isparava za razliku od pamucnih majica koje upijaju znoj.

peras
01.03.2013, 06:45
Znoj nema nikakav miris, smrdi tek kad se tu nasele bakterije koje se njime hrane, tj. smrde ti bakterijski produkti. Sastav znoja je prilicno konstantan i ne zavisi od ishrane, 100% provereno (fiziologija coveka, 2. godina faksa)

macak011
01.03.2013, 07:16
Mislim da smrad zavisi od kolicine znoja I od materijala - neki materijali jednostavno vise pogoduju razvoju bakterija.
Pretpostavimo da se svako za sebe kolicinski isto znoji - dakle pamucna majica ima istu kolicinu znoja posle X minuta sporta kao I aktivna - nikad, ali nikad mi pamucna nije smrdela, samo je bila mokra, pa cak I kad se osusi! Ove aktivne, a I one malo starije, sinteticke - fudbalski dres, pa majice za bajs, sve su redom znacajnije vonjale od pamuka, posle iste kolicine znoja... Dakle, flasticne :D majice pogoduju bakterijama, zato ih premazuju ili u formulu vlakna ubacuju antibakterijski know-how - mekinli to jos uvek radi lose, jbg :D:D

peras
01.03.2013, 07:58
@ macak
Tacko tako- neka podloga vise pogoduje razvoju bakterija, neka manje (Mckinley izgleda najvise:-))

Milos011
01.03.2013, 08:34
Pa nema tu mnogo filozofije....obuci pamučne čarape, pa probaj posle sintetičke....

macak011
01.03.2013, 10:51
@peras
Ovi iz mekinlija se zeznuli u formuli - umesto minus, hemicari ubacili plus, pa sad umesto manje bakterija ima ih vise, pa smrdi ko sam djavo!! :D
Al zato radi za sve pare, zaista. Kome ne predstavlja problem, a ionako ce da se tusira posle skijanja, mekinli svaka preporuka - nije skup, udoban, smrducka pa sta sad? Pored toga, Keela imam i donji I gornji deo - super su, rade ali donji ima neku ramflu, pa oce da zulja u pancerici.. Mada pod rukom Keela grebe ko shmirgla :D

wlad
01.03.2013, 10:54
@jopopo: ako se osoba znoji mnogo i kao što kažeš 6 puta i najbolji aktivni veš neće pomoći da ne smrdi, samo je pitanje na koliko metara :D. Onda zavisi i koje kobaje je jeo pre toga ;). Sa druge strane ako se malo znojiš, razlika izmedju tipa veša je drastična, ja se npr. vrlo malo znojim i ne osećam se posle skijanja kada nosim antibakterijski veš (sada samo takav i kupujem) dok sa običnim se oseća uvek kada se presvlačim posle skijanja.

Dakle, onome kome nema razlike od tipa veša nego od drugih faktora znači da se mnogo znoji i da slabo ima pomoći ;).

@grazer: na nekim kutijama piše da je antibakterijski veš.. Na nekim ne, ali uglavnom oni skuplji jesu antibakterijski, koliko para toliko prijatnosti ;).

Ivan Bgd
01.03.2013, 11:24
E , a moj bivši mcKinley je bio antibakterijski i posle 6 dana extremnog znojenja se jedva osećao kada stavim pod nos bukvalno.(od prosle sezone)
Gledao sam ovaj sad i nije mu ni blizu, a ista cena :sm022:
Sad sam nosio onaj X-teh iz Gore,nije antibakterijski i izdrzao je 4 dana.
Bitno je da se sa gelom lepo istusiram pre oblačenja aktivnog veša i nema nikakvih problema sa mirisima, a znoja ima u potocima.

Poz

macak011
01.03.2013, 12:37
E , a moj bivši mcKinley je bio antibakterijski i posle 6 dana extremnog znojenja se jedva osećao kada stavim pod nos bukvalno.
Poz

Posle 6 dana extremnog znojenja?!? :sm003: Kukuu, pa tu su i bakterije pobegle.. :sm011:

jopopo
01.03.2013, 13:07
@jopopo: ako se osoba znoji mnogo i kao što kažeš 6 puta i najbolji aktivni veš neće pomoći da ne smrdi, samo je pitanje na koliko metara :D. Onda zavisi i koje kobaje je jeo pre toga ;). Sa druge strane ako se malo znojiš, razlika izmedju tipa veša je drastična, ja se npr. vrlo malo znojim i ne osećam se posle skijanja kada nosim antibakterijski veš (sada samo takav i kupujem) dok sa običnim se oseća uvek kada se presvlačim posle skijanja.

Dakle, onome kome nema razlike od tipa veša nego od drugih faktora znači da se mnogo znoji i da slabo ima pomoći ;).

To sam hteo da kažem, ali nikako mi ne uspeva! Hvala!

stekan
01.03.2013, 13:14
Nego, da li i kod aktivnog veša vrijedi pravilo neaktivnog veša: žuti dio naprijed, a smeđi nazad? :sm022:

Sapa
01.03.2013, 13:25
Nego, da li i kod aktivnog veša vrijedi pravilo neaktivnog veša: žuti dio naprijed, a smeđi nazad? :sm022:
Hahaha :ok: a joj nek si malo okreno na salu, ugusi ovaj thread, uz svo postovanje za prava da se pise kad hoce i sta hoce, nekako mi ova svakodnevna prica o gachama na forumu, ubija volju da ovde pisem o skijanju, modelima koje sam probao, skijalistima..... :glavaozid

plageton
01.03.2013, 16:17
Hahaha :ok: a joj nek si malo okreno na salu, ugusi ovaj thread, uz svo postovanje za prava da se pise kad hoce i sta hoce, nekako mi ova svakodnevna prica o gachama na forumu, ubija volju da ovde pisem o skijanju, modelima koje sam probao, skijalistima..... :glavaozid

Prvo baza pa onda nadgradnja.
:cool:

Sapa
01.03.2013, 19:27
znam, ali 18 stranica o gachama u roku od 3 mjeseca...pa kad ce se vise se utvrdilti to bazno gradivo :D

wlad
01.03.2013, 20:16
:sm023:

Nije to ništa, ne znam da li si video temu o putu za Staru Planinu, svaki put kada vidim poruku u toj temi pitam se da li ljudu putuju na Himalaje ili na ski centar u Srbiji?! Ljudi razglabaju o različitim rutama do tamo, pa onda svake 2 strane ponavljaju istu priču, prosto ne mogu da verujem da toliko može da se truća o jednoj temi. I sada, da pitam u toj temi koji je najbolji put, verovatno bih dobio 26 odgovora sa 10 različitim rutama, pregledu svake krivine, rupe i ostalim parametrima :D.

Nego kad smo kod aktivnog veša, koje antibakretijske gaće koristite ?? :sm004:

ibane
01.03.2013, 20:31

Pa McKinley naravno :bootyshak. Salim se. Verovatno Pompea a oni proizvode tj. siju za ovaj McKinley :hair:.

plageton
04.03.2013, 15:27
:sm023:

Nije to ništa, ne znam da li si video temu o putu za Staru Planinu, svaki put kada vidim poruku u toj temi pitam se da li ljudu putuju na Himalaje ili na ski centar u Srbiji?! Ljudi razglabaju o različitim rutama do tamo, pa onda svake 2 strane ponavljaju istu priču, prosto ne mogu da verujem da toliko može da se truća o jednoj temi. I sada, da pitam u toj temi koji je najbolji put, verovatno bih dobio 26 odgovora sa 10 različitim rutama, pregledu svake krivine, rupe i ostalim parametrima :D.

Baš sam mislio da te pitam šta misliš, je li bolje na Babin zub preko Paraćina, pa na Boljevac i Knjaževac, ili od Aleksinca direktno na Svrljig?

reiser
04.03.2013, 21:56
Uzeo i ja ovaj Brugi iz planete. Jos ga nisam probao :)

bokyn
04.03.2013, 22:39
Probao ja juce prvi put. Bilo je toplo, samo Brugi i jakna preko, nemam primedbi.

ibane
04.03.2013, 22:43
Brugi je odlican. Probao ga juce. Drzi toplotu i odvodi dobro znoj. Ja sam uzeo XL gornji deo i L donji. Gornji deo su mi dugacki rukavi pa ih povrnem. Probao sa L gornji ali mi je dosta uzak a rukavi su mi isto dugacki tako da sam uzeo XL posto mi je komotniji. Donji deo XL mi je dugacak dok je L taman. I gornji i donji deo su dugacki tj. donji deo je dubok tako da se ne izvlaci uopste cak i posle celodnevnog skijanja, sedenja u kaficu, autu itd. Kad sam ga juce skinuo posle dolaska sa SP u Nis mirisao je na omeksivac :sm004:.
Icepeak je tanji i tkanje nije gusto kao sto je slucaj npr. sa Matrix aktivnim vesom. Bilo je hladno kada sam ga nosio. Nije mi bilo hladno u njemu ali sam osecao hladnocu kada sednem na zicu npr. pa dune hladan vetar. Ako se ne varam i on je 100% poliester. Dobro je provodio znoj. Ne oseca se znoj, barem ne kod mene. Jos jedna mana je da nije donji deo dovoljno dubok pa se povlaci i posle gola ledja. Meni tako stoji a neko drugi mozda nece imati tih problema. Treba probati. Ja sam kupio komplet na slepo onine preko tomas sport prodavnice iz Slovenije. Pisao sam vec o tome na ovoj temi. Kod nas ga je bilo u Sport visio prodavnicama. Toliko od mene u ovom javljanju :cug:.

skijanje44
16.03.2013, 17:06
Cao,
mozda konacno odem sledeci vikend na Kopaonik pa eto prilike da tamo kupim neki aktivni ves...zna li neko kakav je izbor gore, valjda ce biti neko snizenje :)

Inace, ovo mi je prvi put da ga kupujem, nisam do skora znao i da ima nesto tako. Trazim samo gornji deo, dole imam prirodnu izolaciju :)

Pozdrav.......

peras
16.03.2013, 18:55
Izbor je manji nego u Beogradu, a cene sigurno nisu manje

wlad
16.03.2013, 22:02
U Beosportu na Kopaoniku su cene identične kao u ostalim BS radnjama po Srbiji.

ibane
16.03.2013, 23:07
U Planeti imas Brugi na popustu ja mislim 40% ili 50%. Proveri i na sajtu. Mislim da mozes i online da kupis ili da narucis pa ti isporuce na kucnu adresu. Ima i neki popust gde platis punu cenu a uzmes robu u vrednosti 150% od onoga sto si platio ili u prevodu: platis 1000 dinara a uzes na poklon nesto od zimske kolekcije za 1500 dinara. Samo proverite do kad traje akcija i da li mozda radi i nedeljom. Ima i u intersportu popust 20%-30% ali mslim da traje jos sutra.

canexx
18.03.2013, 19:14
Cherish aktivni ves se moze najpovojlnije naci preko kupindo sajta prva ruka provereno :)

Grazer
18.03.2013, 21:05
Ima rasprodaja u Giga sportu u Grazu X-bionic za po 50eur. malo je velicina ostalo, ljudi pograbise sve. Ako neko bude bio u prolazu isplati mu se na svrati

peras
18.03.2013, 22:19
Vazi taj popust u Planeti i odnosi se samo na zimsku kolekciju. Kao sto rece ibane, sve je 50% od istaknute cene ili platis punu cenu i dobijes na poklon robu u vrednosti 150% te cene.

ibane
18.03.2013, 23:10
Cherish aktivni ves se moze najpovojlnije naci preko kupindo sajta prva ruka provereno :)

Mislis na ovo:

http://www.kupindo.com/Sportska-odeca/10873415_Sportski-aktivni-donji-ves-CHERISH

i ovo

http://www.kupindo.com/Sportska-odeca/10934160_Sportski-aktivni-donji-ves-CHERISH

?

munja
19.03.2013, 08:04
Ako vec neko hoce Cherish-ov aktivni ves, mislim da sam video u Tempo hipermarketima po povoljnijoj ceni, cca 1200-1300 dindzi, a bilo je i u Metro-u u Bgd povoljnije, neznam kako je trenutno.

VladimirGM
19.03.2013, 08:25
+1 za Brugi

IvanQ
31.03.2013, 13:03
++ za Brugi :)

NemanjaN
13.05.2013, 13:45
Zajo prvi sloj.
Sastav 70% merino vuna i 30% veštačka vlakna. Može da se zakopča do brade i nikad se nije usmrdeo. Mislim da više ne prave od 100% merino vune. Prilično jeftiniji nego HH parnjaci od iste strukture.

wlad
13.05.2013, 16:53
Oličan Zajo! :ok:

QueenS
14.12.2013, 09:28
+++ za Brugi :)

Grazer
14.12.2013, 20:04
Danas kupih kao posledicu rasprodaje proslogodisnje opreme X-Bionic Beaver Performed Shirt. Nije bila jeftina cak ni na rasprodaji ali...dugo sam je jurio i nadam se da nisam pogresio. Inace drugi sloj je u pitanju

http://www.x-bionic.com/sites/default/files/imagecache/product_big/products/back/o20312-xlu_cross-country-beaver-full-zip_men_vs_0.png

DRAGON
16.12.2013, 11:11
Uf, izgleda mocno.

Dobio sam Under Armour Compression Cold Gear, gornji i donji deo. Isprobao sam ga samo na suncanom vremenu, pokazao se odlicno. Videcemo kada budu malo ekstremniji uslovi.

christofer
20.12.2013, 13:18
Ja sam se preporodio od kako sam nabavio 1st layer od X-bionica...stvarno odlicno izvlaci vlagu. Obicno se sva skupi na spoljasnjosti tkanine pa je pozeljno da i 2nd layer bude neki aktivni i da odvlaci vlagu dalje. Svaka preporuka za nabavku istog. Cena je stvarno dosta visoka ali se isplati. A kome je usput neka svrati do outleta blizu Venecije. Taman moze ako se ide usput do nekog centra u Italiji ili Francuskoj. Tamo ima radnja koja prodaje sve od X-Bionica..cene su oko 50% standarde cene njihove opreme.
http://www.outlet-village.it/noventadipiave/
A interesuje me ima li iko iskustvo sa Dainese opremom? I njihovi 1st layeri mi deluju ok?

Grazer
20.12.2013, 14:17
Ja sam se preporodio od kako sam nabavio 1st layer od X-bionica...stvarno odlicno izvlaci vlagu. Obicno se sva skupi na spoljasnjosti tkanine pa je pozeljno da i 2nd layer bude neki aktivni i da odvlaci vlagu dalje. Svaka preporuka za nabavku istog. Cena je stvarno dosta visoka ali se isplati. A kome je usput neka svrati do outleta blizu Venecije. Taman moze ako se ide usput do nekog centra u Italiji ili Francuskoj. Tamo ima radnja koja prodaje sve od X-Bionica..cene su oko 50% standarde cene njihove opreme.
http://www.outlet-village.it/noventadipiave/
A interesuje me ima li iko iskustvo sa Dainese opremom? I njihovi 1st layeri mi deluju ok?

Cuo sam i ja za taj outlet u Italiji ali nisam nikako stigao da odem. Par kolega kaze da je bilo i da su kupili par stvari od xbionica. Kad vratis pdv jos dobije se bas lep popust. Gde se tacno nalazi outlet? Sad u jabuaru cu u Italiju pa ako je usput da navratim.

Grazer
20.12.2013, 14:43
Zbunjen sam s lokacijom. Na sajtu stoji da je lokacija Via Calnova or Via Marco Polo, 1, 30020 Noventa di Piave. Via calnova i via marco polo su 2 ulice udaljene par km. Jel autlet odmah uz auto-put? Izlaz San Donŕ di Piave?
Kad ukucas u google maps Via Marco Polo 1 30020 Noventa di Piave pokazuje drugaciju lokaciju u odnosu na lokaciju koju pokazuje na oficijalnom sajtu pa sam zbunjen.

Lokacija po adresi i navigaciji
http://i41.tinypic.com/148orc9.jpg

Lokacija kako tvrdi oficijalni sajt(vidi se da je druga lokacija par km sjevernozapadno,gore levo u cosku)
http://i39.tinypic.com/168whhk.jpg

christofer
20.12.2013, 15:05
Na oficijelnom sajtu dole pise Via Marco Polo 1.
http://www.mcarthurglen.com/it/noventa-di-piave-designer-outlet/en/plan-your-visit/getting-here/
Koliko se secam vidi se sa auto puta znak taj Mcarthurglen znak, a i sam outlet. Ukljuci na google maps satelite view pa ces lepo videti gde je. tacno vidis layout samog outleta. To bi trebala da je gornja mapa tvoja. U svakom slucaju ne mozes promasiti. Mi smo samo znali gde je otprilike i na putu je lepo stojala tabla (u oba pravca je postojala tabla) i odvojili se i pratili table i dosli direkt na parking. Ono o cemu treba voditi racuna je da su npr prosle ili pretprosle godine (ne secam se tacno kad - prolazio sam par puta tuda) radili tu deonicu puta (jednu stranu) pa nije moglo da se skrene tu vec na sledecem odvajanju...cak mislim da su postavili neku privremenu tablu.
Ako prolazis tuda ili ti je mali detour, obavezno idi...ima i druge robe, ali je ovo pod obavezno ;)

eroberto
20.12.2013, 15:52
A sta kazete na Wedze aktivni ves kako se on pokazao?

Grazer
20.12.2013, 18:01
http://www.mcarthurglen.com/it/noventa-di-piave-designer-outlet/en/plan-your-visit/getting-here/
Koliko se secam vidi se sa auto puta znak taj Mcarthurglen znak, a i sam outlet. Ukljuci na google maps satelite view pa ces lepo videti gde je. tacno vidis layout samog outleta. To bi trebala da je gornja mapa tvoja. U svakom slucaju ne mozes promasiti. Mi smo samo znali gde je otprilike i na putu je lepo stojala tabla (u oba pravca je postojala tabla) i odvojili se i pratili table i dosli direkt na parking. Ono o cemu treba voditi racuna je da su npr prosle ili pretprosle godine (ne secam se tacno kad - prolazio sam par puta tuda) radili tu deonicu puta (jednu stranu) pa nije moglo da se skrene tu vec na sledecem odvajanju...cak mislim da su postavili neku privremenu tablu.
Ako prolazis tuda ili ti je mali detour, obavezno idi...ima i druge robe, ali je ovo pod obavezno ;)

Sad u januaru cu u madonnu tako da definitivno cu navratiti. Ako nista barem da vidim kakve su cene

Tadija_91
20.12.2013, 19:18
I mene isto zanima da li neko ima iskustva sa Wedze-om? Planiram u skorije vreme da svratim u Temisvar a vidim da tamo ima decathlon, pa bih kupio nekoliko stvari.

Inace, uzeh pre neki dan dve neke mckinley majice u intersportu, pise da su antibakterijske, za 1600/komad. Na oko izgledaju lepo, 100% poliester, a kontam i da ne lazu sto kazu da su antibakterijske, jeste mckinley entry-level marka, al imaju kredibilitet kao brend intersporta. Videcemo kako ce se pokazati.

nidza
20.12.2013, 19:42
Odlično se pokazao McKinley. Gledaj samo da nema ni 1% pamuka. Ja šta god da sam pazario od tih jeftinjjih marki šljakalo je super.

DRAGON
20.12.2013, 21:31
Imam ja Wedze, ali vise je 2nd layer nego 1st, bar ga ja tako tretiram. Kupio sam u Francuskoj pre nekoliko godina i nikakvih primedbi nemam. Mislim da je srednja klasa, ali za tu lovu sasvim OK.

ibane
20.12.2013, 21:47

Bio sam ja 2011 godine kada sam isao u Marilevu na skijanje. Odmah je pored auto puta kao sto je na google maps. Skini POI za njega za navigaciju ili unesi kordinate u istu nema promasaja. Mi smo spavali u ovom hotelu:

http://www.booking.com/hotel/it/noventadipiave.sr.html?aid=333373;label=noventadip iave-txfze0P9xjgiZf7tBLlEvQS4793988712%3Apl%3Ata%3Ap1%3 Ap2%3Aac%3Aap1s1%3Anes;sid=e9cfb629848e03fe29bee9f ec2fe147e;dcid=1;srfid=14bff3c6f57ad8930846627adfd 4d10723c21edeX1

jer smo stigli nesto kasno uvece pa smo ujutru isli u outlet i nastavili dalje put. Hotel je pristojan i cist i nije bio nesto skup. Imali smo nocenje sa doruckom. Outlet je od njega bas blizu. Deli ih veliki kruzni tok.
Sto se tice samog X-bionic aktivnog vesa video sam ga u jednoj radnji ali mi je bio skup i nije bio na snizenju. Mi smo bili krajem marta pa tada skoro nista i nije bilo na snizenju. @Grazer imas u Madonni isto jednu radnju gde sam video da ima X-bionic aktivan ves ali su cene isto bile paprene.

ibane
20.12.2013, 21:51
I mene isto zanima da li neko ima iskustva sa Wedze-om? Planiram u skorije vreme da svratim u Temisvar a vidim da tamo ima decathlon, pa bih kupio nekoliko stvari.

Inace, uzeh pre neki dan dve neke mckinley majice u intersportu, pise da su antibakterijske, za 1600/komad. Na oko izgledaju lepo, 100% poliester, a kontam i da ne lazu sto kazu da su antibakterijske, jeste mckinley entry-level marka, al imaju kredibilitet kao brend intersporta. Videcemo kako ce se pokazati.

Imas na KP ponude Wedze aktivnog vesa:

https://www.kupujemprodajem.com/Aktivni-ves-za-skijanje-WEDZE-Flow-Fit-8408135-oglas.htm?filter_id=2025144

https://www.kupujemprodajem.com/Aktivni-ves-Pododelo-za-skijanje-WEDZE-8229845-oglas.htm?filter_id=2025144

Lik je iz Subotice tako da pretpostavljam da nabavlja iz Madjarske. Nemam iskustva sa istim.

Grazer
20.12.2013, 22:09
Bio sam ja 2011 godine kada sam isao u Marilevu na skijanje. Odmah je pored auto puta kao sto je na google maps. Skini POI za njega za navigaciju ili unesi kordinate u istu nema promasaja. Mi smo spavali u ovom hotelu:

http://www.booking.com/hotel/it/noventadipiave.sr.html?aid=333373;label=noventadip iave-txfze0P9xjgiZf7tBLlEvQS4793988712%3Apl%3Ata%3Ap1%3 Ap2%3Aac%3Aap1s1%3Anes;sid=e9cfb629848e03fe29bee9f ec2fe147e;dcid=1;srfid=14bff3c6f57ad8930846627adfd 4d10723c21edeX1

jer smo stigli nesto kasno uvece pa smo ujutru isli u outlet i nastavili dalje put. Hotel je pristojan i cist i nije bio nesto skup. Imali smo nocenje sa doruckom. Outlet je od njega bas blizu. Deli ih veliki kruzni tok.
Sto se tice samog X-bionic aktivnog vesa video sam ga u jednoj radnji ali mi je bio skup i nije bio na snizenju. Mi smo bili krajem marta pa tada skoro nista i nije bilo na snizenju. @Grazer imas u Madonni isto jednu radnju gde sam video da ima X-bionic aktivan ves ali su cene isto bile paprene.

Ne sumnjam da u madonni ima xbionica za naci ali s punim cjenama+turistickim marzama tako da izadje jos skuplje nego sto kosta normalno. U outletu bi trebalo da je -50% sto bi onda i bilo prihvatljiv shoping. Cak i tad platices 80-90eur ali ako hoces xbionic isplati se

eroberto
22.12.2013, 08:41
Meni je wedze aktivni ves sasvim OK, pristupacna cena, extra dizajn i dobro odradi svoj posao sto je najbitnije........

Z_L_I
22.12.2013, 10:40
u louis-u je skoro bio njihov aktivni ves povodom 75 godina, dzab-dzaba...uzeo sam 2 kompleta, a cena za jedan je bila 10e...ves je dobar, proban.
pogledajte na louis.de dal ima jos.

magic
22.12.2013, 20:40
Juce na Kopu pazario NGN aktivni komplet i prvi utisak je jako dobar. Ja se nazalost jako puno znojim tako da dok klincima obujem pancerice ode sve bestraga - gola voda.

Cena za komplet prvi sloj 6.000 mislim da je korektna.

poz

Dr.Bojan
11.01.2014, 18:12
Citajuci ovu temu napilili ste me da se isprobam u ovom polju sa aktivnim vesom.
Ja sam se za soluciju izmedju cena/kvalitet opredelio za ovo http://www.ebay.com/itm/271368173755?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Kada se porucuje iz Poljske dodje mu duplo jeftinije nego iz Nemacke. Proizvodjac inace pravi za reprezentaciju Poljske, Rusije... tako da prepostavljam da se radi o kvalitetnom aktivnom vesu, a dali stvarno vredi to cu vam reci nakon sto ga isprobam. Mada je neko mozda i imao kontakt sa ovim brendom Spaio

Grazer
11.01.2014, 20:00
Nikad cuo za brend a bio bih jako oprezan. Prvo ebay a drugo poljaci koji su poznati kao veliki falsifikatori

Dr.Bojan
11.01.2014, 20:35
Neznam zbog cega mislis da kupovina preko ebay nije sigurna. Moje iskustvo govori da je to najsigurniji tip kupovine i zbog toga najvise uzimam preko njih. Za dve godine koliko kupujem preko ebay samo mi je jednom neki Bugarin poslao false G&B jaknu, otvorio slucaj na ebay i kompletan iznos su mi prebacili na moj PayPal account. Sve bilo gotovo za 4 dana i u 99% slucajeva su naklonjeni kupcu.
Sto se tice kvaliteta ovog aktivnog vesa nemogu da sudim dokle god ga neprobam, isao sam logikom ako oni opremaju kompletan tim Poljske a znamo koliko oni imaju ljudi, onda neverujem da ce meni nesto da fali. Slazem se sa cinjenicom da je X Bionic broj jedan, ali nekad su samo nijanse u pitanju koje povecavaju cenu xx puta. Te nijanse mi sigurno necemo osetiti. Ko ima novaca odjednom da da, onda je to X Bionic. Ja cu malko da experimentisem i da probav ove. Sa Brugi sam davno zavrsio jer sam imao losih iskustava sa njima pre desetak godina oko kvaliteta materijala. Jakna koja je popucala po savovima od normalnog nosenja posle samo mesec dana sa jedne i posle par dana sa druge strane. Nisu hteli da uvaze reklamaciju a ocigledno se radilo o nekim trulim materijalima ili sta vec.

jopopo
11.01.2014, 21:51
ali nekad su samo nijanse u pitanju koje povecavaju cenu xx puta. Te nijanse mi sigurno necemo osetiti.
Baš to. Marketing, istorija i pozadina firme. Mislim da po neki put cepidlače i oni i mi ovde.

eroberto
11.01.2014, 22:15
Po meni je preskupo kad ovaj lik prodaje za 37e komplet i gornji i donji deo.
https://www.kupujemprodajem.com/Aktivni-ves-za-skijanje-Donji-Deo-NOVO-9881384-oglas.htm?filter_id=
i
https://www.kupujemprodajem.com/Aktivni-ves-za-skijanje-WEDZE-Flow-Fit-8408135-oglas.htm?filter_id=

Dr.Bojan
11.01.2014, 22:43
84% poliester (PES), 16% elastin :sm008:
Ne svidja mi se kombinacija materijala a i na izgled mi deluje kao obicna majca i gace. :sm012:
Ma... sto ljudi sto cudi, sto zena 200 s... :sm019:
ko ce svima udovoljiti

Tadija_91
11.01.2014, 22:56
Po meni je preskupo kad ovaj lik prodaje za 37e komplet i gornji i donji deo.
https://www.kupujemprodajem.com/Aktivni-ves-za-skijanje-Donji-Deo-NOVO-9881384-oglas.htm?filter_id=
i
https://www.kupujemprodajem.com/Aktivni-ves-za-skijanje-WEDZE-Flow-Fit-8408135-oglas.htm?filter_id=
Ovo je pravo iz decathlona, verovatno dovlaci iz temisvara, trebalo bi da je tamo bar upola jeftinije od ove cene iz oglasa.

Nasim skijasima je verovatno poznatiji decathlon u albertville-u ;)
evo i sajta, ima i online prodavnica: www.decathlon.fr

jopopo
12.01.2014, 00:47
Ne svidja mi se kombinacija materijala a i na izgled mi deluje kao obicna majca i gace. :sm012:
ko ce svima udovoljiti
A kako misliš bez elastina da bude rastegljivo i da se lepi za telo?
Bez min. 15% elestina posle par upotreba i pranja se opusti, rastegne i ne prijanja više.

Dr.Bojan
12.01.2014, 01:20
Nekazem ja da netreba da ga nema nago da mi se nesvidja sastav. Uglavnom je do 5% elastina kada uporedim X Bionic, Spyder, Spaio...
Uglavnom su sastavi kod tih kvalitetnih 90% Polyamide,7% Polypropylene, 3% Elastane
ili 57% Polyamid, 35% Polypropylen, 5% Elastan, 3% Silver
Mozda gresim, znaci tek kada isprobam a onda prenosim iskustva. Ovo sa kupinda mi neuliva poverenje da valja, ako je neko probao moze da prenese iskustva. Ali za razliku od 20usd ipak bi uzeo nesto skuplje da valja

jopopo
12.01.2014, 01:25
3% i 5% elastina je premalo da veš sačuva svoju originalnu formu i funkciju da prijanja uz telo. To namerno i rade, da ti se posle 30-40 dana skijanja razvuče i da moraš da kupiš novi :)

Zato je i svuda navedeno da se pere na 30 stepeni po mogućstvu ručno, da se ne centrifugira i da se ne suši direktno na toplim izvorima.

Misk0
12.01.2014, 18:07
ko ce svima udovoljiti

Ja imam Skins (http://store.skins.net/uk/mens-compression/snow/s400-men-s-thermal-compression-3-4-tights) donji deo koji je 15% elastin (Spandex) i ne bih ga menjao ni za jedan drugi. Kompresija je cudo, za vreme a i posle skijanja

Grazer
19.01.2014, 22:39
Sad u januaru cu u madonnu tako da definitivno cu navratiti. Ako nista barem da vidim kakve su cene

Bio u outletu, posjetio xbionic outlet i mogu samo reçu ODUSEVJEN. Store je ogroman, izbor ogroman, popusti nenormalni. Nas 4 smo se obukli od glave do peta (ja se full ponovio) u xbionic.
Vecina stvari je na -70%. Neke cak i na -80%. Humdinger i Beaver 2 sloj majice koje kostaju 180eur su bile po 50eur. Ski jakna koja kosta normalno 650eur bila je 140eur. Carape koje su po 50eur su po 13eur. 1 sloj se moze naci po 19,99eur. U proseku je 1 sloj po oko 30eur do 40eur. Obavezna preporuka svakome ko ide u ovome smeru.

Grazer
04.02.2014, 16:10
Sto se tice zalbi ljudi da im ves smrdi. Nakon 7 dana skijanja i znojenja ni najmanji miris nije se osjetio ni iz jednog djela termo vesa (carape, duge gace,1 i 2 sloj majice). Mislim da je tu X-bionic odradio odlican posao.

sasacg
04.02.2014, 16:22
7 dana nisi prao ves?

stekan
04.02.2014, 16:46
Skijaška oprema se pere samo ljeti.

sasacg
04.02.2014, 17:03
Za stekana nikad ne znas jel ozbiljan ili se sprda ;)

Jbm li ga,ja imam 2-3 para aktivnog i menjam ga svaki dan,dok onaj koji sam koristio taj dan operem

ninic
04.02.2014, 19:03
Malo vise platis kvalitetne gace al zato ustedis na deterdzentu :)

Grazer
04.02.2014, 20:15
Ja osim carapa sve ostalo imam po jedan komad. Ako se u 6 vratim s staze kako onda da operem da bude suvo za ujutro. Ostavim napolju sat dva da se izvetri i to je to posto meni ves nije mokar. Budu ledja malo zbog backprotectora ali to bude suvo za 15 minuta. U svakom slucaju ni nakon sedam dana skijanje nema ni traga od neprijatnih mirisa sto je samo pohvala za xbionic.
Imao sam pre nekoliko setova ali sam shvatio da je to nepotrebno. I ovako skijam 14 dana godisnje tako da je jedan set dovoljan posto ja termo ves koristim samo kad skijam i za nista drugo.

gevara
04.02.2014, 20:44
Pa ako se u 6 vraćaš sa staze onda se vjerovatno osuši na tebi...
Nema tog alpskog radijatora koji neće za noć osušiti oprani komad odjeće.

Ja imam "Jasmil" opremu, prespremna je.

stekan
04.02.2014, 21:22

I ja koristim Džasmila, ali ne za skijanje već za posao.

gevara
04.02.2014, 21:30
Pretpostavljam da je to BIZ serija. Ja koristim PRO seriju.

sasacg
04.02.2014, 21:33
Da, radijatori tamo ubijaju kako greju,tako da za par sati sve bude suvo ;)

stekan
04.02.2014, 22:33
Pretpostavljam da je to BIZ serija. Ja koristim PRO seriju.

Kod Pro serije se lakše razlikuje prednji i zadnji dio?

Grazer
04.02.2014, 22:46
Pa ako se u 6 vraćaš sa staze onda se vjerovatno osuši na tebi...
Nema tog alpskog radijatora koji neće za noć osušiti oprani komad odjeće.

Pa mora se na apres-ski uvjek negde malo. Bilo bi steta propustiti :dziveli:

gevara
05.02.2014, 20:02
Kod Pro serije se lakše razlikuje prednji i zadnji dio?

Da, od teksture do... Inženjering im je prije svega pragmatičan.

Pa mora se na apres-ski uvjek negde malo. Bilo bi steta propustiti :dziveli:

E sad mi je jasno zašto ti se Iks Bajaonik ne "osjeća", na tim "poslije skijanja" skupovima pršte svjetski parfemi...
Ko će te skupove dočekati za :dziveli:, zato je tu uvijek pljoska, a u njoj preventiva za "mirise" aktivne odjeće.

bezbi
22.10.2015, 16:15
Koliko treba biti ves uz telo? Uzeo sam nesto, obim ogvora mom obimu grudi tj knap je pa se pitam jer tu problem, zar ves ne treba bas dobro da stegne oko tela kao bodi majca?

Misk0
22.10.2015, 19:29
Koliko treba biti ves uz telo? Uzeo sam nesto, obim ogvora mom obimu grudi tj knap je pa se pitam jer tu problem, zar ves ne treba bas dobro da stegne oko tela kao bodi majca?

Zavisi, ako je napravljen da steze (compression) onda da, inace je samo pripijen uz telo. U svakom slucaju ne treba da landara.

Moj gornji deo je uz telo, donji steze, sto mi ima smisla za skijanje.

Lynx
22.10.2015, 21:19
Ja prošle godine uzeo 2 komada u Intersportu na NBG i nisam znao da su ljudi nakon probanja greškom vraćali različite veličine u odnosu na ono što piše na kutiji i na kraju kupio jedan taman uz telo a drugi bar za broj veći.

Međutim, čak i taj veći što sam mislio da će da landara i pravi problem se super ponašao ispod flis duksa tako da nije to toliko bitno, mada jeste poželjno da je taman. Inače, pričam o običnom McKINLEY aktivnom vešu, ne znam kako mora za te compression varijante.

bezbi
22.10.2015, 21:27
U cemu je razlika izmedju obicnog i compresion varijante? Vetovatno su i materijali razliciti, u ovoj compr ima elastina verovatno?

Misk0
22.10.2015, 22:51
U cemu je razlika izmedju obicnog i compresion varijante? Vetovatno su i materijali razliciti, u ovoj compr ima elastina verovatno?

Slicni materijali ali mnogo vise nekog tipa elastina, 15% pa i vise. Kako ih reklamiraju, stezanje prokrvljuje misice a i smanjuje podrhtavanje pa se manje stvara mlecna kiselina. Cak postoje i varijante koje se nose posle vezbanja.

Iskreno, mislim da rade i da mi treba novi donji deo, opet bih isao na ovaj tip. Gornji deo, ne vidim svrhu bar kod alpskog skijanja.

Oba tipa moraju da stoje skroz uz telo, samo jedan stoji mnogo uze :sm018:

Misk0
26.01.2016, 11:48
Interesantan clanak o aktivnom vesu

http://www.luex.com/magazine/2014/11/18/base-layer-101/

casper
01.02.2016, 17:07
Pa gde prvi post da mi bude o gaćama [emoji6]

Ali od nečeg se mora krenuti.
da nisam malo citao ovaj forum (i da ne naleteh na neke popuste) ne bih ni razmisljao o vesu za skijanje,, ali sad kad sam zanima me sledeca stvar.
Da li preko njega i ispod jakne/pantalona nosite jos jedan sloj. Pretpostavljam da da. Pogotovu kad je hladno. Verovatno nesto pamucno da upije vlagu?

Ali sta radite kad je toplo. A, na zalost, ove zime je pretoplo [emoji20]

verovatno tada nije potreban taj dodatni sloj?

Ali u tom slucaju sam opet u dilemi: gde onda ode ta vlaga koju ves propusti? Verovatno su i jakna i pantalone polupropustljive? Ili je srednji sloj obavezsn, da upije vlagu?

wlad
01.02.2016, 17:47
E pa dobrodošao ti nama :)

Sve to što ti pitaš je već pitano - i odgovarano nekoliko puta :), dakle, za početak iščitaj a ako ne možeš da nađeš o tome onda koristi "Search" opciju na forumu.

Kratak odgovor: nijedan sloj ne treba da bude pamuk, pošto je svakako loše da se vlaga zadržava + važno je da svaki sloj bude paropropustan (a jakna paropropusna a vodonepropusna/vetronepropusna).

Da li ćeš koristiti drugi sloj i koliko debeo i od kog materijala zavisi od:

- kakva ti je jakna
- kakav ti je prvi sloj
- koliko je hladno
- kakav ti je organ ;), nisu svi ljudi isti, nekome treba dosta slojeva a sa druge strane neko može da skija samo sa first layerom i tankom jaknom

casper
01.02.2016, 19:07
Ma citao sam, oci su mi ispale od citanja [emoji12]
verujem da je pitano i odgovoreno, ali treba to naci - ovde mi pise 25 strana po x postova ... ko to moze sve procitati...
a sarch.. ma znam da ima to, ali to je vec nauka naci pravo pitanje.

Ali, hvala na ovom odgovoru. To je ono sto me zanimalo. Eto, pogresno sam pretpostavljao da taj drugi sloj treba da bude pamuk.
moracu ja to malo eksperimentisati jer moj slucaj tesko da je zabelezen - ja se znojim ko dva crnca zajedno. Na meni je i samo jedna sportska majica mokra skroz. Nema te polupropustljivosti koja to moze savladati.

ibane
01.02.2016, 22:50
Sto mi jedan skoro rece: sve moze da se resi samo je pitanje koliko ce da kosta. Tako i ti sa paropropusnoscu. Postoje i takve pantalone i jakne ali su skupe. Uglavnom su za turno skijanje jer se oni ne penju zicom nego skijama. Kombinacija nordiskog i alpskog skijanja. Evo ti primer pantalone:

http://www.sport-conrad.com/en/clothing/pants/pants-long/merino-guardian-shell.html

i jakna ali zenska posto se muske rasprodale :eek::

http://www.sport-conrad.com/en/skiing/ski-apparel/jacket/merino-guardian-shell.html

Ako ti imas takav problem onda ti treba jakna a i pantalone sa velikom paropropusnoscu (breathable). Ajde da kazem prosecan rekreativac (mada je to sve individulano kao sto su vec pisali) nosi aktivan ves, preko toga ide tanji ili deblji flis/polar (bluza) u zavisnosti koliko je hladno/toplo i preko jakna i pantalone. U danasnje vreme se koriste savremeni materijali sa posebnom vrstom tkanja za izradu ski odece. Pamuk se nikako ne koristi dok se sve vise koristi vuna zbog svojih karakteristika. Uloga aktivnog vesa i bluze je da drzi toplotu tela i da propusta paru dok uloga jakni i pantalona je da propusta paru tj. znoj a da stiti od vetra, snega, kise i vode uopste.

casper
02.02.2016, 20:46
Ma nema te tehnologije koja ce mene spreciti da se znojim. Navikao sam se pa trpim. Sta drugo. Jedino da se namazem necim i zatvorim sve pore.
Ne znojim se samo kad mi je hladno, ali to nije moguce kad sam bas aktivan.

Sto se tice paropropustnosti, evo i na ovom mom vesu i jakni lepo nacrtano da propusta paru, a zadrzava vodu i toplotu.
Mozda te koje si naveo zaista to rade 10x efikasnije pa kostaju isto toliko vise od ove moje, ali sumnjam.
Nikad necu(mo) saznati da li je to zaista tako [emoji6]

ibane
02.02.2016, 22:55
Lose si razumeo. Ni jedna tehnologija nece da te sreci da se znojis. I ne treba. Njena uloga je da "odvede" taj znoj tj. paru sto dalje od tebe i da se sto pre osusi a da ti sa druge strane drzi toplotu tela. Da ne bih prepricavao imas ove koristan tekst:

http://www.skijanje.rs/saveti/ostali-saveti-i-zanimljivosti/zasto-aktivan-ves/

Sto se tice jakne i pantalona, za prosecnog skijasa (opet napominjem to je sve individualna stvar) dovoljni su 10 000/10 000 vodopropusnost/paropropusnost. Vec freerider-i koji voze po dubokom snegu, zbog snega, da bi ostali suvi, obicno koriste 20k/20k ili goretex koji ako se ne varam 28k/28k.
U svakom slucaju posto aktivan ves i flis ili samo aktivan ves ako se nosi, prenose vlagu-znoj onda jedino mesto gde mozes da vidis da li si pogresio u izboru je jakna-pantalone. Ako ne moze da stigne da propusti paru-vlagu-znoj onda ces ta ista da se skuplja sa unutrasnje strane. Tako da mozes i sam da se uveris. Uzmi neki tanji aktivan ves ako nemas i eventualno jedan tanji flis ili mozda bez njega pa skijaj jedan dan i prati unutrasnji deo jakne. Sta pise na tvojoj jakni kolika je vodopropusnost/paropropusnost ? Ako nosis neku kinesku to ni u kom slucaju ne oblaci za skijanje. Imao sam ja jednu. Odlicno ne propusta vodu ali zato paru nikako ne propusta. Verovatno je bila impregnirana i bile su joj zatvorene sve pore tako da sam se znojio kao konj u njoj i bez da sam fizicki aktivan a mozes da zamislis kad sam aktivan sta to znaci. Uzas.

casper
03.02.2016, 09:45
Loše sam se odrazio ;)

Ma znam bre kako rade ti paropropustivi materijali. Hteo sam reći da se ja toliko znojim da meni ti materijali ne mogu pomoći. Rekoh već da mi je leti samo jedna majica od sličnih materijala potpuno mokra dok sam aktivan. Ok osuši se ona, ali neko vreme se kupam u vodi.

A možda se i varam. Evo ovu moju su napravili finci i piše 5000/5000 :(

Stvarno, što se tiče pare, skoro 10 puta manje nego one koje si naveo gore.
Definitivno u ovom slučaju važi ono: koliko para toliko muzike.

Ako te brojke stvarno nešto znače, ja ću ovu moju moći da koristim za kuvnao vino u kafiću na snegu ;) Pa ni to nije tako loše :sm021: