PDA

Pogledati punu verziju : Trois Vallees

Strane : 1 [2] 3

vujche
20.01.2012, 13:01
Kako sam poceo da raduckam malo u jednoj turistickoj agenciji,koja se manje-vise bavi organizacijom skijanja,pre par dana sam imao jedan zanimljiv upit pa reko da podelim sa vama.Nazove me jedna mlada dama da me pita,jer organiziramo sta za Francusku,kao bila je prosle godine sa nama u Tri doline,a ove bi isla u neko drugo skijaliste,malo lepse i vece :glavaozid:glavaozid:glavaozid.Zbog prirode posla sam morao da budem fin :sm003:,inace :awm2:.

Lynx
20.01.2012, 13:35
Veće od Tri doline?!
Pa jedino da si joj rekao da ćeš da proveriš da li radite aranžmane za Evropu ali mislim na ledeni mesec Jupitera :sm022: Tamo sigurno ima uslova za veće skijalište :D

macak011
20.01.2012, 13:39
Pa sad, ima skijanja na pescanim dinama, mozda je Sahara veca? Ima tu vise od tri doline - cetiri, pet...:dontknow: :sm021:

wlad
20.01.2012, 16:00
Danas prava zimska "idila" :), veju-veju krupne pahulje, nije hladno (-9c) ali duva jači vetar + magla. Sve vreme sam vrteo jednu gondolu (zbog vetra) i skijao "na slepo", ali je sve to OK, ja to zovem "Zen skijanje" :D, skijaš/uživaš na slepo a onda meditiraš u gondoli :sm022:

Milanpop
20.01.2012, 16:42
Wlad
Samo ti salji snimke, joj kakvo vam je vreme na snimku prosto da covek izludi ( posto nije tu licno)

wlad
20.01.2012, 19:38
Danas smo završili skijanje za ovu posetu, evo slike sa ulica Val Thorensa od pre pola sata:

8670

Imali smo 4 fantastična dana (na ovoj temi ima od svakog dana po neka slika) i svaki dan smo iskoristili da obiđemo šta smo i ranije skijali ali i staze koje nismo ranije obišli tako da smo sada obišli sve staze (koje po našim kriterijuma vrede) u 3 doline.

Svaka dolina ima svoju draž, VT ima visinu, sam VT nema nešto mnogo staza (staze ispod Cimeta ;) "vade" VT), Orelle deo je OK, mali ali je skroz OK, na sunčanoj strani je što daje posebnu draž. Menuir je širok, sa jedne strane Mase, a sa druge strane čitav greben sa kojeg kreće mnoštvo staza, uglavnom blaže (plave i crvene koje nisu prestrme) i par crnih, lepota je da su staze uglavnom široke i odlične za karving vožnju, isto "okupana suncem" ova strana nekada može da bude i topla.
Meribel dolina je odlična (pogotovo zbog položaja) nju smo prošle godine prostudirali temeljno pošto smo bili tu i smešteni. Mnoštvo staza, i iznad Motareta i iznad Meribela, malo razuđena dolina (treba vremena da se pređe sa kraja na kraj) ali dovoljno staza svih kategorija.
Kurševel dolina je velika, ali zanimljive staze se nalaze praktično na 2 padine, strme staze (crne) su skoncentrisane i ima ih dovoljno, možda najbolja dolina ako se traže strme staze, sve se nalaze blizu tako da može da se isforsira dan i nabije kondicija.

Glavna "zamerka" kod 3D je kao i sa drugim FR skijalištima je da strme crne staze ne tabaju (tabaju samo blaže crne), e sad, nije problem što ih ne tabaju, problem je što nisu pošteni pa to obeleže kao staze. Da su pošteni sve staze koje ne tabaju treba da obeleže kao rute (kako to rade Austrijanci i Italijani). U AT/IT je praksa da rute obeleže, urede (ako je negde preopasna) i ucrtaju u mapu a ono što obeleže kao stazu tabaju...

Jedan interesantan podatak, Val Thorens lokalci izgovaraju kao Val Torens a ostali Val Toran, znači lokalci izgovaraju "po Vuku", pa ako vas neko ispravi da Val Torens nije ispravno - vi mu recite da tako govore lokalci iz 3D :ok:

Sada nas čeka pakovanje pa sutra krećemo nazad :dontknow:

Lynx
23.01.2012, 16:04
Jedan interesantan podatak, Val Thorens lokalci izgovaraju kao Val Torens a ostali Val Toran, znači lokalci izgovaraju "po Vuku", pa ako vas neko ispravi da Val Torens nije ispravno - vi mu recite da tako govore lokalci iz 3D :ok:

Ovo sam primetio još pre nego što sam otišao tamo gledajući neke klipove na youtube-u gde je bila uočljiva razlika u izgovoru lokalnih vodiča i stranaca. Meni to nije uopšte bitno sve dok se razumemo ali mi je bilo smešno kad mi je jedan naš lik iz leve priče sugerisao da se izgovara Val Toran :sm022:

Inače kad smo već kod ovoga, na poslednjem Expozimu je bio štand Val Thorens-a, što me je baš iznenadilo pogotovo što sam sutradan putovao tamo, pa sam pokupio od Francuza koji su stajali tamo sve moguće kataloge i jedan je bio urađen za naše tržište (naslovnica ispod) sa jasno napisanim ćiriličnim naslovom Val Torens :cool:

Sapa
24.01.2012, 20:14
10+ za reportazu o Wlade, pogotovo ovaj tvoj posljednji post; sazeto sve sto treba da se zna o 3 V (ovaj thread bi trebo na sticky, da vise niko nista ne pita o tom centru).

A i ova primjedba o izgovaranju imena VT-a :ok: kad i taj mali detalj znas onda sebe mozes da nazoves sertificiranim posjetiocom (ps. a znas da sam sretao frenchmene iz drugih krajeva koji ga ipak izgovaraju kao val thoran) valjda je to skroz lokalni vukovski izgovor.

Sapa
24.01.2012, 20:18
a ove bi isla u neko drugo skijaliste,malo lepse i vece :glavaozid:glavaozid:glavaozid.

ljepsih (po meni) ima, al ne znam da ima vecih :sm011:

axxe
25.01.2012, 01:27
a koji su to na primer lepsi?

Grimani
25.01.2012, 12:14
Cudno mi to sto kazete da VT ima malo staza kad je u sustini celo skijaliste staza:P Slazem se da je ok deo ispod Carona sa sve Boismint delom ima mnogo prostora za freeride. Dodao bi samo za Orelle osim sto je sunchan i sneg malo drugaciji nego preko "brda" tu postoji par off ruta i jedna od boljih mi je Pierre Lorry (sa Bouchet-a kad se izlazi otici kontra ili kako bi rekao PRAVO sa korpe dole bez skretanja) prvi deo je strmiji i posle ide blag nagib. Taj strmiji stenoviti deo se moze izbeci ukoliko se dolazi iz ValTho sa NOVE ZICE preko Portete na Val Thorens(novi cable car). U sustini BOUCHET JE EXTRA ZA OFF od vrha levi deo savrshen i nije previshe zahtevan a nema ni mnogo litica. Ispod Rosael zice ima jedan deo mnogo ludacki i u sustni vishe od jednog puta nema potrebe ici :D uzak prolaz zeznut nagib.... Sto se tiche izgovora moze se cuti na svakom videu/dokumentarcu/klipu da izgovaraju Torens sa S sto je i mene zacudilo jer su nam suprotno govorili...

Sapa
25.01.2012, 16:44
a koji su to na primer lepsi?

a sto pitas? nadam se da ti nije namjera pocinjati diskusiju o reljefu i estetici ;) . ovo je dobar thread, i vec previse izofftopicaren. Vec sam davno rekao kako ja na to gledam, al evo da ponovim; 3 D je urbanizovni ski-kontinent (i tu nema nista lose), samo ja preferiram mala slabo nastanjena ostrvca u ''juznom arhipelagu''.

axxe
26.01.2012, 00:55
nemam nameru za offtopic,samo pitam.govorimo o skijalistu prevashodno,mada mi je bitna i infrastruktura i sam osecaj mesta u kom se skijam.davno znam da je u FR taj fazon (urbanizovan)pocevsi od Avoriaza i to mi se tamo i uklapa.pre sam preferirao pitoreskna mesta u istocnom velikom "arhipelagu",sad mi nekako ide samo sneg,stene i sunce!

bojo
27.01.2012, 13:25
Les2Alps recimo...

axxe
29.01.2012, 16:16
uh, u samom vrhu moje top liste!medjutim par nijansi ipak VAL THORENS I TIGNES ispred L2A(uredjenost staza,novije zicare,pogotovo kabina).

zokifashke
27.03.2012, 22:49
Bio sam sa skibus-om od 17-24. marta u Val Thorensu sa smestajem u Orellu i bilo nam je fenomenalno, imali smo dobro vreme, naskijali smo se za sve pare :)
Sve pohvale za smestaj u Orellu i za ceo Val Thorens, staze su perfektno sredjene, odlicna povezanost zicama i gondolama...vrhunsko skijaliste...
Preporucujem :)

underbass
01.04.2012, 13:25
Les2Alps recimo...

Sve sto su napisali "exxe i zokifaske" stoji na mestu i u potpunosti se slazem sa njima! Sve je organizovano na vrhunskom nivou, pa dok cekas u redu za gondolu mozes preko velikih LCD panela da pratis off-piste filmove iz samog mesta, sto moze da bude jako korisno za freeridere. U tim cekaonicama imaju i pokretne stepenice tako da nema tegljenja opreme i sl. Najlepse uredjene staze su mi one od vrha Boucheta pa do pocetne stanice Peyron. Te zice su malo sporije od ostalih pa ljudi slabije idu tamo. Kada nije mnogo jako sunce ostaju perfektne do kraja dana, sto je stvarno retkost u Val Thorens. Ima jos dosta lepih staza, ali kombinacija "Boismint-Plan de L'eau" je extra!

Ono sto me vise privlaci kod Les 2 Alpes-a je to sto su staze mnogo, mnogo sire, pa se teze i rasture. Imaju ski voz koji ide ispod glecera, ledenu pecinu, dva border crossa, 5 puta veci snowpark, 220km vrhunskih staza i LA GRAVE :D U L2A ima dosta pravih crnih staza koje se sredjuju, za razliku od Val Thorensa gde u martu nije bila nijedna sredjena crna straza! Sve su bile neke padine sa hupserima koje su klasifikovane kao crne staze. Skijali smo Combe Rosael, ali to po meni nije crna staza vec crvena! U L2A su takve staze klasifikovane kao crvene. Combe de Caron je takodje bila katastrofa, gomila hupsera i nista vise od toga! Od crnih u L2A preporucio bih Bellecombes 5, Fee 5, Super Diable i Valentin. Sto se snega tice L2A je 5 puta bolji od Val Thorensa! Bili smo krajem marta prosle godine u L2A i sneg je bio vrhunski, nigde nije bilo leda pa su bili vrhunski uslovi za off. Ortak je prosle nedelje dosao iz L2A i kaze da je bilo dubokog snega koliko hoces, da leda takodje nije bilo i da su bas divljali. U Thorensu to nije bio sliucaj, a sve off piste padine su bile potpuno zaledjene, pa su se pojedini skijasi i borderi vratili razocarani!

Iskreno, otisao bih ponovo i u jedno i u druga skijaliste jer su fantasticna! Preporucujem da se u januaru ide u 3 doline, a u martu u Les 2 Alpes.

Pozdrav svim ski busovcima ;)

Grimani
01.04.2012, 20:18
Pa Borko bilo je svezeg snega za off drugi(mada bilo je dosta magle) treci i malo cetvtog dana. napadalo je fino i zadrzalo se na delovima gde ne duva vetar. preostalih dana uslovi nisu bili idealni ali ipak moglo je da se vozi. prvi dan van staza bilo je tvrdje nego na stazama recimo nesto kao beton :D U sustni kad se ide van morash biti spreman na sve...

Sapa
01.04.2012, 22:54
Sto se snega tice L2A je 5 puta bolji od Val Thorensa! Bili smo krajem marta prosle godine u L2A i sneg je bio vrhunski, nigde nije bilo leda pa su bili vrhunski uslovi za off. Ortak je prosle nedelje dosao iz L2A i kaze da je bilo dubokog snega koliko hoces, da leda takodje nije bilo i da su bas divljali. U Thorensu to nije bio sliucaj, a sve off piste padine su bile potpuno zaledjene, pa su se pojedini skijasi i borderi vratili razocarani!

po pitanju offpist skijanja 3V kotira bolje od L2A (izuzimam la grave); kvalitet snjega na bilo kojem skijalistu zavisi samo od trenutnih vremenskih uslova; vjetra i temperature. nema veze kako se ono zove; dok na jednom vrhu pada puder, samo par km dalje moze da brije vjetar i tuku minusi bez padavina, dakle pitanje je srece i/ili pracenja vremenske prognoze (na osnovu par iskustava je tesko davati konacnu ocjenu kvalitete snjega) ;)

underbass
02.04.2012, 16:30
Nisam ni rekao da to ima veze sa imenom ski centra, ali sa polozajem terena definitivno ima! Glecer u L2A je skroz otvoren, vetar siba kao lud, a sneg je mekan i bez leda. Tamo bukvalno svake noci padne po malo novog snega, pa me ne cudi sto se gore skija i u avgustu :D Dodnji deo skijalista je nekako sakriven pa vetar ne duva toliko jako. Tako je bilo prosle godine u ovo vreme, a tako je i sada. To su neka moja zapazanja, a ortak mi je samo potvrdio pricu jer se pre par dana vratio iz L2A i kaze da se raspametio sto se tice off pista. Kaze da nije nigde bilo leda, gde god su skrenuli sa staze bilo je extra. La Grave je spojen sa L2A i skija se sa istim ski pasom. Ne znam, meni licno je kombinacija L2A - La Grave mnogo atraktivnija za off nego sam Val Thorens. Verujem da su ostale doline full, ali ne mogu da pricam jer nisam skijao tamo.

Grimani, znam da moras da budes spreman na sve, ali ako vec mozes da biras zasto ne bi izabrao bolje uslove. Stvarno je bilo lepo u Val Thorensu, opet bih skijao tamo, ali kada bih mogao da biram radije bih otisao u Les 2 Alpes.

wlad
02.04.2012, 16:58
Nisu 3 doline Val Thorens ;), super je Val Thorens ali 3 doline zajedno su mnooogo bolji centar nego sam VT, da biram samo jednu od te tri doline pre bi odabrao Kurševel od VT doline, ali srećom ne mora da se bira pa imaš sve tri na dlanu ;).

Grimani
30.08.2012, 19:31
Val Thorens- Poboljshanja 2012/2013

Objavljeni su rezultati letnjih investicija koje ukljucuju, poboljsanje polozaja nekih staza, vishe masina za pravljenje snega, vise od 4 miliona evra ulozenih u poboljsanje najprometnijih ski liftova kao i novi avalanche trening park.

http://www.valthorensguide.co.uk/images/cascades.jpg

Jedna od najprometnijih staza Plein De Sud na kojoj 4/5 skijasha sa celog skijalista Tri Doline prolazi, koja je do sada predstavljala problem prolaza slabijim skijashima i borderima ispeglana je dodatno i prosirena tako da je sada dosta lakse za sve skijase.
http://www.wheretoskiandsnowboard.com/images/uploads/resorts_gallery/ValThorens_1635NR.jpg

Pravljenje vestackog snega obogaceno je za 15 novih necujnih topova postavljenih u podnozju staza u blizini ski lifotva. ValTho je jedno od tri skijalista u Francuskoj koja omogucavaju pocetak ski sezone vec u drugoj polovini novembra.

Novina na stazama je trening park za obuku prilikom dodira sa lavinama(avalanche training camp) koji sadrzi 8 beacon-a za pronalazenje prilikom testiranja sigurnosne opreme za lavine. Slobodan za sve park ce se koristiti za trening i ucenje sigurnosnih tehnika.

https://lh3.googleusercontent.com/-owHpJlFTP3w/T32ao-Ia66I/AAAAAAAAE3k/DyRatf5de4k/s576/20120405menuires10.jpg
I poslednje, 4.3 miliona evra je ulozeno za radove na poboljsanju najprometnijih sektora na skijalistu. Uz pomoc skijasa i njihovih komentara od prosle godine prihvacena je nova gondola dosta komfornija i veceg kapaciteta na ski liftu Péclet Funitel. Nove kabine imaju kapacitet od 22 skijasa od kojih 19 sede cime je kapacitet uvecan za 25% a komfor za 60%.
https://lh3.googleusercontent.com/-ktl74I3h1bo/T3cXBL2jcHI/AAAAAAAAEdY/8xi1R2OEunE/s640/20120331xmenuires03b.jpg

Grazer
31.08.2012, 11:45
Lepo lepo, steta samo sto u skorijoj buducnosti ne planiram u taj centar ali jednog dana kad se vratim imat cu sta novo za videti

TijanaB
11.09.2012, 10:17
Pozdrav svima!
Ove godine planiram da idem na skijanje ili u Val Thorens ili u Meribel, pa sam u strasnoj nedoumici...Mene interesuje sam centar,cene po kaficima,prodavnicama,sadrzaji...jer sto se skijanja tice znam da necu pogresiti bilo koje mesto da odaberem.Nisam nigde mogla da nadjem da li postoji nocni zivot u Mebelu?
Molim sve one koji su bili i posetili oba centra da mi pomognu da resim ovu dilemu!

Milos011
11.09.2012, 10:58
Imaš na ovoj temi raznih izveštaja iz 3D...

Zvanično, najbolji provod je u Val Thorensu, a najmondenskije mesto je Courchevel. Nabavka, supermarketi u Albertvillu....a cene po kafićima....uglavnom je sve skupo u FR.

wlad
11.09.2012, 12:11
@TijanaB: u provod neki poseban ne idem pa tu ne mogu ništa da ti kažem, ali ako možeš da biraš - ja bih odabrao smeštaj u Meribelu. Bio sam smešten u gornjem Meribelu (Motaret) - što se tiče samog mesta bolje je u "donjem" - ima više zabave, pubova, masaža itd :). Val Thorens je isto dobar (verujem na reč da je bolji provod tamo ;)) ali Meribel ima najbolju poziciju što se tiče skijanja.

Ako ti je izgled mesta bitan, dolina Meribel i Kurševel su daleko lepše doline (što se arhitekture tiče ;)) od Val Thorens/Les Menuires.

Da neka agencija/udruženje organizuje smeštaj (ili barem prevoz) uvek bi najpre odabrao Meribel - ako ideš sopstvenim prevozom onda nema priče :), kada smo mi išli kolima išli smo u Meribel, preko agencije u Val Thorens (pošto ni ne vode nažalost nigde drugde osim u VT/LM).

P.S.
Od Meribel doline do ostale dve stižeš jednom žicom (to im je i reklama ;)).

TijanaB
11.09.2012, 16:49
Hvala Vam puno na odgovorima!
Poslednjih dana sve detaljno pretrazujem, ali sam se odlucila za Val Thorens, upravo iz onog razloga koji si wlad ti napomenuo jer nema ponude za Meribel.U svakom slucaju,najvaznije je da me vreme dobro prati,da ima snega dovoljno,a za ostalo cu lako :).
Pozdrav!

TijanaB
11.09.2012, 17:12
Jos sam zoboravila da dodam da sam se odlucila za agneciju SkiFun,dali su mi veoma korektnu ponudu,pa me zanima da li neko ima iskustva sa njima (ne znam da li smem da pominjem ime agencije :/)?

wlad
11.09.2012, 17:44
OK su, imaju dobru organizaciju i smeštaj (naravno koliko para toliko i muzike ;)). Jedina mana je da ako se za taj termin za VT prijavi malo ljudi onda imaš "presedanje" u Ljubljani (od BG do LJ ideš jednim busom - miks za razne FR destinacije - a onda se u LJ prebaciš u drugi bus za VT)...

TijanaB
12.09.2012, 07:18
OK su, imaju dobru organizaciju i smeštaj (naravno koliko para toliko i muzike ;)). Jedina mana je da ako se za taj termin za VT prijavi malo ljudi onda imaš "presedanje" u Ljubljani (od BG do LJ ideš jednim busom - miks za razne FR destinacije - a onda se u LJ prebaciš u drugi bus za VT)...

Hvala ti wlad puno!
Pozdrav!

Grimani
25.11.2012, 11:27
http://img3.onthesnow.com/image/la/76/76748.jpg (http://www.onthesnow.co.uk/gallery/p/photo/107/first-skiers-in-val-thorens--2012-13?i=0&id=76748#content_pos)
24.11.2012. Prvi skijasi Val Thorens
Galerija (http://www.onthesnow.co.uk/gallery/p/photo/107/first-skiers-in-val-thorens--2012-13?i=0&id=76748#content_pos)

Grazer
25.11.2012, 14:01
http://img3.onthesnow.com/image/la/76/76748.jpg (http://www.onthesnow.co.uk/gallery/p/photo/107/first-skiers-in-val-thorens--2012-13?i=0&id=76748#content_pos)
24.11.2012. Prvi skijasi Val Thorens
Galerija (http://www.onthesnow.co.uk/gallery/p/photo/107/first-skiers-in-val-thorens--2012-13?i=0&id=76748#content_pos)

Jesi i ti bio ili si ovo samo maznuo slike?

Grimani
25.11.2012, 15:51
Jesi i ti bio ili si ovo samo maznuo slike?

nazalost nisam bio a pitanje je gde i kada cu otvoriti sezonu....

Grazer
25.11.2012, 16:00
Nemoj tako, pa bice nesto :)

Grimani
25.11.2012, 16:50
Nemoj tako, pa bice nesto :)

12.Jan Serre Chevalier ali bi pre toga malo se zagrejao a za posle ne brinem :-)

Ivan Bgd
26.11.2012, 11:07
Mozda se sretnemo u Serre Chevalier posto idem u L2A isti termin pa ću 1 dan skoknuti da vidim i Serre Chevalier.
Vozićeš tamo BigStix ili nešto drugo ?
Poz

vujche
26.11.2012, 11:13
Bio sam na otvorenju,ali na zalost nisam uspio da skijam :glavaozid,jer sam isao poslom.Otvoreno je nekih 25km staza trenutno,s tim da se ovih dana u nekim skijalistima ocekuje i do 80cm friskog snijega(tako rekose) pa se ocekuje otvorenje i dodatnih staza za vikend.

Grimani
26.11.2012, 11:35
Mozda se sretnemo u Serre Chevalier posto idem u L2A isti termin pa ću 1 dan skoknuti da vidim i Serre Chevalier.
Vozićeš tamo BigStix ili nešto drugo ?
Poz
Vozicu Volkl Gotama i mozda neke Nordica Blower 2009 ukoliko se budem rokadirao se sa ortakom.
aj u PM cemo se skontati oko brojeva ili emaila cisto mogli smo se videti a aj da ne spamujemo vise ovu temu... Vi cete verovatno krenuti sa skijanjem iz Le Bez-a a ja cu biti smesten u Brianconu. Video sam i Ski Manijaci idu u Serre u istom terminu...

Auuu Vujche koji bedak sto nisi skijao

vujche
26.11.2012, 11:47
Auuu Vujche koji bedak sto nisi skijao
Nista me ne pitaj,da stvar bude gora,sutradan odem u Tignes i tamo otvoreno,a ja moram da "radim" :glavaozid:glavaozid:glavaozid

dzoninho
30.11.2012, 14:30
http://img690.imageshack.us/img690/5427/20121130114500.jpg

dzoninho
04.12.2012, 11:09
http://www.valthorens.com/winter-en/val-thorens/live/snow-conditions.58.html

zatrpavanje

IvanQ
04.12.2012, 11:41
Ao ao, 70cm novog snega. Ja jutros gledam i bio sam zadovoljan, a sada vristim od srece. Jos 30 dana do polaska.

wlad
04.12.2012, 12:10
Mi ćemo da vam utabamo staze za 10 dana :sm018:

dzoninho
04.12.2012, 13:25
Ja idem u 3 doline od 15.12. pa ako neko ide neka se javi :)

IvanQ
04.12.2012, 13:27
Ja sam od 05.01. na stazama. Sest dana samo :(

dzoninho
05.12.2012, 09:47
http://www.valthorens.com/winter-en/val-thorens/live/snow-conditions.58.html

Jos jedno zatrpavanje nocas palo :) Idemo, 2 metra snegaaaaa :) I rizik od lavine 4 :)

IvanQ
05.12.2012, 09:48
Ja ne znam kako cu da izdrzim jos mesec dana :(

wlad
14.12.2012, 13:01
Ja da se odjavim od aktivnog učešća na forumu i poželim svima srećan put za FR koji idu u ovoj smeni (3D, Paradiski, ...) :ski:

Čeka nas mećava a i lepo vreme pa da iskoristimo oba moda do kraja :sm021:

IvanQ
14.12.2012, 13:23
Srecan put i uzivajte.

Milanpop
14.12.2012, 17:58
A ja jos moram da cekam ceo mesec. Sva srece pa cu se raspasti od posla (sef me guzi svakodnevno). Ko me je terao da odem na to prokleto skijanje pre 3 godine

wlad
17.12.2012, 08:29
Juče je dan počeo sa slabom vidljivošću, zato smo se odma ujutru prebacili na Menuires stranu, posle nekog vremena se sunce stidljivo probijalo i moglo je sve lepo da se vidi. Sneg pored staza neiskijan pa je jučerašnji dan bio dan za skijanje van staza, sneg idealan a prostora za skijanje van staza na sve strane. Čak je i dobar deo crvenih (i sve crne) staze bio neuređen ali je ovaj deo bio uglavnom iskijan. Super skijanje juče.. :dziveli:

Danas se opet čuju detonacije napolje, prava mećava, ne znam da li će se videti dovoljno za normalno skijanje :dontknow:

wlad
17.12.2012, 16:29
I danas odlično skijanje, posle malo skijanja u VT "sišli" smo u Les Menuires gde je vidljivost bila bolja, povremeno je padao sneg, povremeno stajao i vidljivost bila OK.

Što se tiče skijanja, danas bogovsko za skijanje van staza, odvalio sam se pošteno, i pored staza i ozbiljnija sečenja terena, sneg idealan a skije plivaju, bilo je par preskakanja stena ali neće mi skije mnogo zameriti :D.

Sve u svemu skijanje 5+, sada veje kao ludo a najavili su i celu noć i sutra još snega pa sutra oranje iz početka :yay:

sasacg
17.12.2012, 17:27
daj sliiikeeeeeee

rankakantar
17.12.2012, 18:18
Stekane, jel ti i fotoaparat van upotrebe, kao i telefon, kao i .......:sleep:

wlad
17.12.2012, 20:33
daj sliiikeeeeeee

Nema slika od danas - padao sneg a i nisam imao vremena :ski:

Evo tri od juče:

11114

11112

11113

sasacg
17.12.2012, 20:55
ihaaaa zq vas off-ovce ko stvoreno :)

Grazer
18.12.2012, 00:01
mrzim maglu :glavaozid

wlad
19.12.2012, 17:44
Juče je dan počeo katastrofa (velika magla) ali se na posle moglo skijati (u nekim periodima) i iskijali smo se pošteno :). Prvi put da sam video da su po stazama razvukli mreže sa natpisima za opasnost od lavina (obično stave na delovima gde se silazi sa staza) :), ali se skijalo na sve strane kao i svih dana.

Danas vreme bogovsko, sunce ceo dan, preglednost odlična pa smo sa prijateljima "odšetali" do Kurševel dolina da i tamo deremo svež sneg ;), naišli smo na padine kompletno neiskijane i bilo je fenomenalno, inače u Kurševel dolini smo videli najviše pokrenutih lavina, pretpostavljam da su ispaljivane, ali ko zna (baš ozbiljno velike lavine). Meribel dolinu smo prošli po malo u oba pravca, isto fenomenalno skijanje van staza ispod gondola..

Jutros iz apartmana sa pticom:

11140

Sa povratka iz Meribela:

11141

Grazer
19.12.2012, 23:39
jesi prisustvovao trkama danas u Val thorenu?

wlad
20.12.2012, 08:22
Ne, došli su nam prijatelji pa smo iskoristili jedini sunčan dan da obiđemo 3d (kurševel, meribel)...

plageton
21.12.2012, 15:43
Jutros iz apartmana sa pticom:

11140

Brate, al vi rano ustajete. ;)

wlad
21.12.2012, 16:32
Žice počinju oko 9h, mi ustajemo oko 7:30h a ovo je slikano pred izlazak iz apartmana oko 8:40h, znači ne mnogo rano.

Juče kako je počeo dan (strašna magla) super je prošao, skijali smo skroz OK. Zato je danas promašila prognoza (prognoza je stajala da će biti odlačno i od podneva sneg) i bio je sunčan dan :ok: taman lepo vreme da se zatvori skijanje za ovu posetu ;). Jutros sam okačio lopate o klin i skijao lagano sa onpiste skijama... Evo par sličica od danas..

Pogled sa Cimeta na drugu stranu:

11158

Val Thorens:

11159

I skijaški doručak ;)

11160

A sada pakovanje pa sutra posle sankanja ;) nazad.

Još ostaje da pohvalim SkiBus na dobroj organizaciji, put ka ovamo je prošao dobro, smeštaj je odličan a drugo i nemamo šta da tražimo :D

IvanQ
21.12.2012, 16:58
Koliko je trajao put?

wlad
21.12.2012, 17:29
Put traje standardno ;), efektivno oko 15h (1500km a autobus ide 100km/h) a sa pauzama kojih ima dosta (najveća u Albertvillu) do 24h. Standardno svi krenu dan ranije u 15-16h i onda idu tih tempom 100km/h sa pauzama, kada se dođe u Albervil tu se pravi pauza do check-in-a (znači ako dođeš u npr. 10h a check-in je u 14h onda praviš pauzu 3h pošto nema smisla da se dolazi ranije [i čeka na ulici ;-]).

Sapa
21.12.2012, 20:11
... kada se dođe u Albervil tu se pravi pauza do check-in-a (znači ako dođeš u npr. 10h a check-in je u 14h onda praviš pauzu 3h pošto nema smisla da se dolazi ranije [i čeka na ulici ;-]).
cekaj, zamisli da se dodje do 10, navlacenje pancerica i ski odjela i eto ga citav dan za skijanje, povratak oko 16,17.00 i smjestanje u apartmane, tako sam ja barem radio dok sam putovao busom.usicaris citav jedan ski-dan.

IvanQ
22.12.2012, 00:23
Bilo bi idealno kada bi bus stigao tako rano, ali nesto me ne greje sunce.

Ivan Bgd
22.12.2012, 09:13
cekaj, zamisli da se dodje do 10, navlacenje pancerica i ski odjela i eto ga citav dan za skijanje, povratak oko 16,17.00 i smjestanje u apartmane, tako sam ja barem radio dok sam putovao busom.usicaris citav jedan ski-dan.

mi tako ranije stigli u Tinj(pretprosle sezone) i pored razvlacenja u Albertvillu.
Ostavis stvari kod recepcije i odes na pola dana skijanja - adaptacije:ski:
Bilo je par momaka koji su to uradili, a ja sam mogao samo tuzno da ih gledam sa temperaturom od 38,5:glavaozid
:sm018:

Bilo bi idealno kada bi bus stigao tako rano, ali nesto me ne greje sunce.

Moze, moze, mi imali neke manijake od vozaca koji nisu hteli ni pauze da prave.:ok:
Menjali se za volanom malte ne u pokretu ,tj. na sekund u žutoj traci na autoputu.

dzoninho
23.12.2012, 13:32
Evo i ja da se javim. Isao sam preko skifun-a isti termin kao wlad. Prva dva dana lose vreme, i mi smo skijali u Menuiru jer je tamo bilo malo bolje i staze su bile mnogo lepse upeglane. Off-piste je svih 6 dana bio idealan, pudera koliko hoces, sto se lavina tice, ja sam iskreno video samo par malih izazvanih topovima. Treci dan, ceo dan sunce, za pozeleti, otisli do Kursavela, i tamo nikad sire staze u zivotu nisam video... Skijali po stazi na kojoj su trenirale zenske takmicarke i divili se onoj brzini, pored se pripremala staza i postavljale kapije za trku... Cetvrti dan, jutro maglovito i sneg ali se tokom dana popravilo vreme. Najvise smo skijali u Menuiru i Meribelu. Peti dan ista prica. Poslednji dan smo vozili uglavnom Meribel, nizi deo gde su staze kroz sume i odusevili se predelom. Sve u svemu, moje neko opste misljenje, Menuir je imao najbolje upeglane staze, Kursavel, najsire i najlepse staze, Meribel je po meni imao najlosije upeglane staze gde smo samo treceg dana mogli normalno da skijamo a ostalih dana kada smo isli uglavnom su bili hupseri a na nekim delovima i led. Torens klasicno mesto za mlade, mnogo mesta za provod, skijanje solidno ali i dosta ljudi na stazama. Na mene ostavio poseban utisak off-piste jer moze da se vozi bukvalno gde god zelis ali smo mi imali srece da svih 6 dana bude preko pola metra pudera van staza. Krivo mi je samo sto nismo vozili Meribel i Kursavel po sumi malo jer ima dobrih terena. Centar kao centar, nisam posetio nikad bolji i vraticu se sigurno opet.

Slike cu okaciti ovih dana.

wlad
23.12.2012, 22:56
Pored onakvog snega van staze nije važno stanje na stazama ;). Teško da su mogli dobro da srede staze kada je skoro svaki dan padao svež sneg.. Pošto nije bilo mnogo skijaša na stazama (po mojoj proceni najveća gužva je bila u VT) a samim tim i van staza moglo je svuda da se skija van staza pošto je bilo čistine (neiskijanog snega). Meni lično najbolji offpiste je bio u Kurševel dolini, tu sam imao i društva i dobro vreme (četvrti dan, sreda je bio ceo sunčan) i odličnih terena. Ne mogu da se požalim i na ostale dane, tj. bili su više nego dobri. 5 dana offpiste skijanja i 6ti dan kuliranja, laganog onpiste skijanja i ne može se poželeti ništa više od toga.

I da, iskusni u SkiBusovoj ekupi su poneli po 2 para skija, onaj ko je poneo samo onpiste skije u ovoj smeni se grdno za*bao ;).

dzoninho
24.12.2012, 22:47
http://imageshack.us/a/img248/3121/dsc05566k.jpg
http://imageshack.us/a/img10/228/dsc05519wi.jpg
http://imageshack.us/a/img843/6060/dsc05518gl.jpg
http://imageshack.us/a/img94/5740/dsc05506gr.jpg
http://imageshack.us/a/img577/6964/dsc05434u.jpg

dzoninho
24.12.2012, 22:48
http://imageshack.us/a/img441/8755/20121221112307.jpg
http://imageshack.us/a/img442/6838/20121221111219.jpg
http://imageshack.us/a/img21/4320/20121219144602.jpg
http://imageshack.us/a/img838/8461/20121221102802.jpg

Evo nekih od mojih slika, imam ih 750, ove su random izabrane...

IvanQ
25.12.2012, 00:19
Sjajno. Od mene ocekujte posle 13. januara. Mada, mozda nesto okacim i dok budem bio gore.
Kakva je situacija sa internetom? Ima li nekih WiFi-jeva?

dzoninho
25.12.2012, 08:28
Sto se mesta tice, ima ali se placa i vezan je za jedan uredjaj... A sto se bespaltnog Wi-Fi tice, ima ih dosta po kaficima i restoranima, kako u mesto tako i na stazi...

IvanQ
25.12.2012, 09:49
Koliko je cena za taj WiFi?

wlad
25.12.2012, 10:32
20e/7dana (internet-ici), možeš da platiš karticom online ili uzmeš kod kod agencije.

dzoninho
25.12.2012, 11:34
20e/7dana (internet-ici), možeš da platiš karticom online ili uzmeš kod kod agencije.

Ali je ako bitno da imas 3 crtice signala, to je njihova preporuka.... Mi na primer nismo imali, samo jednu crticu u stanu...

wlad
26.12.2012, 15:49
Mi smo imali jedno 5 access pointa u "vidiku" od internet-ici, pa je uvek radilo 2-3 komada.. Da ne buni kada uzmete ovaj wifi od 20e/7dana radi samo web, mail (common protocols), a ima i da se uzme kod za full access ali je značajno skuplji..

zex
08.01.2013, 19:10
Sto se mesta tice, ima ali se placa i vezan je za jedan uredjaj... A sto se bespaltnog Wi-Fi tice, ima ih dosta po kaficima i restoranima, kako u mesto tako i na stazi...

Ako neko nosi android telefon (pored laptopa) onda mozete podeliti jedan internet nalog na koliko hocete kompjutera/uredjaja. Treba samo da sa jednim laptopom kupite internet nalog i povezete android telefon na njega (USB, morate imati instaliran drajver za android). Na telefonu pri prikljucivanju na laptop odaberete internet passthrough i aktivirate WiFi hotspot. Tada telefon postaje access point na koji mozete kaciti koliko hocete uredjaja (mislim da je po defaultu 5 ali moze naravno da se poveca).
:sm011:

zex
09.01.2013, 21:56
Od 5 dana koliko smo ovde svih pet su bili suncani sa temperaturama oko i malo ispod nule (zavisno od nadmorske visine) :sm019:

Draganuska
10.01.2013, 10:59
Ima li u Les Menuiresu neke prodavnice i kakve su cene?

Milos011
10.01.2013, 15:04
Ima li u Les Menuiresu neke prodavnice i kakve su cene?

Ima prodavnice u svakom delu mesta, pošto postoji više odvojenih celina. Cene su relativno OK, ali preporučujem nabavku u Albertvillu zato što je i povoljnije i veći je izbor..... a i prebrineš nabavku za nedelju dana.... gore samo kupiš šta zafali.

IvanQ
15.01.2013, 03:07
Evo kako je izgledalo nase glupiranje po tri doline prosle nedelje. Cetiri dana oblak nismo videli, a poslednja dva dana je bilo oblacno sa snegom.

http://youtu.be/ZXAlKUUyEWw

Draganuska
20.01.2013, 12:26
Jel postoji mogucnost da se negde na internetu preko broja ski pass-a vidi spisak zicara koje je neko obisao u 3vallees?

Rossignol 8s
25.03.2013, 09:52
Upravo se vratili iz 3 doline. Smesteni u centru VT, 6krevetni apartman. Znajući kakvi su apartmani u FR, ovaj je bio solidan, za francuske kriterijume. Još jednom se potvrdilo to da što je višekrevetni apartman, konformniji je (u vidu prostora, ne opreme).
Skijalište ogromno, uglavnom dobro povezano, mada moram da napomenem da između pojedinih staza/žica ima tabananja. Staze raznolike, za sve ukuse, prijatno me iznenadilo to da su mnoge plave staze vrlo blizu crvenih po strmini/težini. Pošto je do sada na forumu već dosta pisano o pozitivnim stranama (veličina kompleksa, raznolikost staza, ski in-ski out sistem ... ) , napisaću par stvari koje su, po mom mišljenju, mogle biti bolje.

tabanje staza: poznato je da Francuzi ne tabaju crne staze. Ove godine u 3D, isto kao i pre 2 god u Tinju/Val d Izeru, crne staze su bile rasturene. Pored ovoga, dešavalo se da nisu i sve crvene staze tabane. Iz razgovora sa čovekom koji je zaljubljen u VT i koji ide poslednjih 11 godina tamo, saznao sam da ukoliko iz jedne žice idu na primer 2 crvene staze, jedan dan tabaju levu crvenu, a sledeci dan desnu crvenu stazu. Ovo ne mogu da garantujem, ali garantujem da je bilo neutabanih crvenih staza Izgovori tipa ne mogu sve da stignu da utabaju su vređanje inteligencije. Priznajem da ni Austrijanci ne mogu da utabaju stazu ujutru posle 15+ cm novog snega, ali ovde se dešavalo da posle suncanog dana sutra nije sve kako treba.
Infrastruktura: mnoge žičare su poprilično stare, pored toga su nekonformne u smislu da krupniji ljudi imaju problem da uglave noge. Mnoge gondole su stojeće, a često i prepune, sto otezava odmor izmedju voznji. Guzve na gondoli Caron 2 su bile paklene.
Povratak iz Courchevela u popodnevnim satima traje oko sat i nije ni malo lak, jer podrazumeva prelaz preko onih vezivnih staza u Meribel dolini, kao i deo kod onog Folie Douce kafića, koje su posle 15h potpuno razrovane, sa hupserima od doslovce metar visine.
Cene vanpansionske potrošnje: u restoranima u VT je pasta/pica 13-15e, pivo 6 – 8 e, što je 50% - 100% skuplje od top AU skijališta. FTJ je slikao neke račune iz Courchevela, očekujem da ih okači ovih dana.

Ne bih hteo da ovo izgleda razmaženo, skijao sam godinama na balkanskim skijalištima koja su 100 godina iza 3D, samo je moje lično mišljenje da su 3D ipak iza nekih austrijskih skijališta. Istina da u Austriji ne možes biti smesten na stazi za isti novac kao u Francuskoj, ali iz ličnog primera, kao i primera još par ljudi sa foruma, moguce je naci super konformne apartmane u Tirolu u februaru za 15-18e dnevno po osobi, koji su recimo do pola sata voznje od Išgla, St Antona ili Serfausa.
Daleko od toga da sam nezadovoljan skijanjem, 3 doline treba obavezno posetiti, vrlo je moguce da cu se za koju godinu vratiti, samo sam mišlenja da ima boljih alternativa za skijanje.
Slike za koji dan.

ftj
25.03.2013, 13:38
Nemam šta da dodam sem da je za ljubitelje off piste skijanja prošla nedelja bila vrhunska i generalno mi se čini da je off skijanje najveći adut 3 doline jer se vrlo lako nađeš i na crvenoj stazi koja nije uopšte tabana jer su valjda procenili da nema potrebe.

http://i.imgur.com/c97pi3S.jpg
http://i.imgur.com/94sbPUA.jpg
http://i.imgur.com/w7l0Bn2.jpg
http://i.imgur.com/99dPbuc.jpg

Cene na stazi(a i van nje) su sramotne i nikako ne kapiram kako su sebi dali za pravo da toliko naplaćuju.

http://i.imgur.com/kaVIS4M.jpg

Grazer
27.03.2013, 15:11
Stvarno su sokantne cjene.
Pivo me ne cudi, svagde u EU pivo je oko 5eur tako da ovih 8 me ne cudi, ipak si tu gde jesi ali ova hrana je sokantna. ne znam kakav si cheeseburger jeo ali u Hard rock cafeu cheese jumbo kosta 11eur tako da ovih 17,50 je sokantno. Pomfrit koji sam ja kupovao u 3D je kostao oko 5eur, ova 8 je iznenadjujuca.
mozda si krivi restoran izabrao, neka teska sminka

Gazza
28.03.2013, 00:16
Ma francuski bezobrazluk. U Schladmingu koji jos vazi za jedan od skupljih posle govedjeg gulasa koji kosta 7.5 EUR mozes samo da legnes u krevet. Mislim zbog kolicine koju pojedes.

ftj
28.03.2013, 08:44
@Grazer

Ja pivo u Austriji uglavnom plaćam od 3-5e dok je ovde bilo od 6-8 što je razlika skoro x2. Cheeseburger dolazi sa pomfritom i listom salate pa su zbog toga nakarikali cenu a restoran je u poređenju sa austrijskim kantinama teška rupa po svemu, nikakav fenseraj ni pod razno.

Rossignol 8s
28.03.2013, 08:44
Evo po koja slika, period 17-23.03.2013

http://postimg.org/image/vy1w66wez/][img]http://s1.postimg.org/vy1w66wez/GOPR2494.jpghttp://<a href=http://postimg.org/image/zb8anacc5/ target=_blank>[img]http://s18.postimg.org/zb8anacc5/GOPR3159.jpghttp://skijanje.rs/forum/<a href=http://postimg.org/image/a6071m1b3/ target=_blank>[img=http://s11.postimg.org/a6071m1b3/GOPR3112.jpg]</a> (http://postimg.org/image/a6071m1b3/)
[IMG]http://postimage.org/][img]http://s11.postimg.org/7oofucher/GOPR3112.jpg

Rossignol 8s
28.03.2013, 09:07
http://skijanje.rs/forum/<a href=http://imageshack.us/photo/my-images/707/gopr3101.jpg/ target=_blank>[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/1967/gopr3101.jpg http://skijanje.rs/forum/<a href=http://picturepush.com/public/12526242 target=_blank>[IMG]http://www4.picturepush.com/photo/a/12526242/640/12526242.jpghttp://picturepush.com/public/12526242][img=http://www4.picturepush.com/photo/a/12526242/640/12526242.jpg][/url]http://skijanje.rs/forum/<a href=http://postimg.org/image/awy2fm1jv/ target=_blank>[img=http://s9.postimg.org/awy2fm1jv/GOPR3101.jpg]</a>
http://postimage.org/][img]http://s11.postimg.org/7oofucher/GOPR3112.jpg

Rossignol 8s
28.03.2013, 09:36
http://skijanje.rs/forum/[img]http://s11.postimg.org/a6071m1b3/GOPR3112.jpghttp://s11.postimg.org/7oofucher/GOPR3112.jpg

wlad
28.03.2013, 10:21
I meni je to bilo prvo što sam primetio u FR na skijanju kada sam bio prvi put. Kasnije skontaš na koja mesta da ideš i onda ideš u ta 2-3 lokala što nešto vrede a nisu dranje (npr. u Les Menuires-u na sred staze ispod žice Sunny Express pri vrhu - potražio sam sada na netu i mislim da je to ovaj: Chalet du Cairn, ima fantastičan pogled, OK cene (za FR ;)) i prijatno je u njemu).

Sa druge strane ako ideš sa sendvičem u rancu onda ništa ovo ne vidiš pa nemaš zbog čega da se nerviraš ;), a gomila ljudi koja ide u npr. AT seda u restoran za ručak pa kada dođu u FR dožive "šok" (odnos cena / kvalitet katastrofalan u FR ;)).

Rossignol 8s
28.03.2013, 12:35
i malo off - piste posle dvodnevnog zatrpavanja...

http://www5.picturepush.com/photo/a/12527453/640/12527453.jpg (http://picturepush.com/public/12527453)

http://www1.picturepush.com/photo/a/12527449/640/12527449.jpg (http://picturepush.com/public/12527449)

http://www5.picturepush.com/photo/a/12527458/640/12527458.jpg (http://picturepush.com/public/12527458)

http://www5.picturepush.com/photo/a/12527463/640/12527463.jpg (http://picturepush.com/public/12527463)

http://www3.picturepush.com/photo/a/12527466/640/12527466.jpg (http://picturepush.com/public/12527466)

Rossignol 8s
28.03.2013, 12:36
http://www2.picturepush.com/photo/a/12527470/640/12527470.jpg (http://picturepush.com/public/12527470)

Rossignol 8s
29.04.2013, 00:50
i jedan video kolaž ...

www.youtube.com/watch?v=5DhoNWrqFgs

wlad
29.04.2013, 09:15
Odlično skijanje :ok:

Grazer
29.04.2013, 18:15
Vec me nostalgija hvata :( Gde je tek sledeca zima

ski&sun
05.05.2013, 18:46
@ Rossignol 82: na videu, na 2:00 kada ti je kamera ispred tebe, isti si Bono iz U2 :-)
Odlican snimak. Ja sam bio u VT 16-23 mart i ista prica sa netabanjem staza :-( ali sve u svemu dobro skijanje....

Ivan Bgd
06.09.2013, 14:22
Ovo bi moglo biti interesantno za nekoga ko prvi put ide u 3D, vodič za Off Piste :
http://www.valthorensguide.co.uk/offpiste.html

Pozdrav

admin
12.10.2013, 01:53
U Ski centru Val Thorens, koji je deo skijaške oblasti 3 doline je danas padao sneg koji se zadržao po tlu. Ali to ne ometa graditelje u finalizaciji radova na modernizaciji ovog skijališta. Do početka ski sezone, jedan broj starijih žičara biće zamenjen novim, bržim sigurnijim.

Žičare "3 vallees 1" i "3 vallees 2" se nalaze u sektoru Plein Sud i važne su prilikom prelaska iz Val Thorensa u ostala skijališta Les Menuires, Meribel, Courchavel.

Žičara "3 vallees 1" čija je visinska razlika 277m je sada hibrid isklopivog 6 sedišta, u kombinaciji sa pojačanim tehničkim specifikacijama za bolje performanse prema vetru. A inovacija je da su na žičaru pored korpi sa sedištima zakačene i 4 specijalno dizajnirane gondolske kabine za četiri osobe kako bi i pešaci imali pristup južnoj strani skijališta i uživati u atmosfere hotspot ski bifea "La Fruitière - La Folie Douce". Polazna stanica ove žičare će biti istaknuta inovativnom arhitekturom. Za ovu priliku joj je promenjen naziv i novo postavljena instalacija će se zvati "Pionniers"

http://www.skijanje.rs/assets/ski-centri/francuska/tri-doline-les-trois-vallees/val-thorens/_resampled/resizedimage600245-bandeauflashactu3v1editorial506.jpg

U nastavku novog Pionniers-a ka prelazu Col de la Chambre vodi žičara "3 vallees 2", postavljena još 1993. godine sa visinskom razlikom 287m, koja će od ove zime biti brzi isklopivi četvorosed. Uradjena je nadgradnja postojeće fiksne žičara i na bazu ovog ski lifta postavljena oprema isklopivog četvoroseda. Ovim se značajno ubrzava pristup, odnosno povratak ka ostalim dolinama u domenu, manje gužve i čekanja. I ova žičara treba da dobije novo ime.

Funitel "Boukuetin" u istom sektoru takođe menja ime u "3 Vallees" čime će biti sugerisano da vodi ka ostalim skijalištima u domenu "3 doline". Povećana mu je udobnost i bezbednost ukrcavanja.

http://www.skijanje.rs/assets/ski-centri/francuska/tri-doline-les-trois-vallees/val-thorens/vtmapav1.jpg

Žičara "Peyron" u sektoru Orelle, visinske razlike 436m, će od sada biti brzi šestosed, sa povećanim otporom prema brzini vetra. Time će se obezbediti brži i bezbedniji pristup prema vrhu Bouchet na 3230 m/nv i istoimenom glečeru koji predstavlja najvišu tačku u domenu 3 doline do koga se može doži žičarama.

http://www.skijanje.rs/assets/ski-centri/francuska/tri-doline-les-trois-vallees/val-thorens/vtmapav2.png

Žičara "2 Lacs" u sektoru Peclet, iz 1984. godina visinske razlike 262m, će od ove zime biti isklopivi četvorosed, kojim će se značajno povećati protok skijaša, kao i olakšati pristup žičari, pre svega početnicima u skijanju.

http://www.skijanje.rs/assets/ski-centri/francuska/tri-doline-les-trois-vallees/val-thorens/vtmapav3.png

Skijalište Val Thoren se ove sezone biti otvoreno od 23. novembra 2013 do 06. maja 2014. godine.

jaojelena
16.10.2013, 09:38
ko ide ove sezone tacnije januara u VT (Orelle)?

Ivan Bgd
17.10.2013, 12:58

idem ja u VT od 11.-18. Januara :ski:

jos samo malo, samo malo , sad ce tih nekih cc. 83 dana brzo proci .:sm021:

average
17.10.2013, 17:13
Boze zdravlja, vec u decembru :)

jaojelena
18.10.2013, 08:08
hahaha i ja idem od 11-18 ali ko ce to da doceka COVECE:dziveli::sm022:

jaojelena
18.10.2013, 08:09
Blago terbi ti mozes i u decembru a ja jadna mora da cekam raspust pa da krenem na skijanje ko ce decu da uci u skoli :sm022::sm022::sm022:

Ivan Bgd
20.10.2013, 06:01
Gde ste smesteni VT ili Orelle?
Poz

jaojelena
20.10.2013, 09:58
Orelle:ski:

Ivan Bgd
22.11.2013, 10:37
Izgleda da su poceli sa skijanjem u VT :dziveli:

Slike od jutros:
:yay:

Ivan Bgd
22.11.2013, 10:49
Les Menuires danas:

Ivan Bgd
22.11.2013, 10:51
Courchevel danas

Grazer
22.11.2013, 11:42
Ja nigde nevidim nikoga. Sve se bjeli dokle se pogled pruza

Ivan Bgd
22.11.2013, 12:23
Ja nigde nevidim nikoga. Sve se bjeli dokle se pogled pruza

na prvoj gore levoj slici u donjem desnom uglu se vide tri skijasa, a kad odes na web cam videces ih i vise.

Verovatno zaposleni, neki cak i treniraju videh i postavljene kapije na stazi.

Ivan Bgd
22.11.2013, 14:16
na prvoj gore levoj slici u donjem desnom uglu se vide tri skijasa, a kad odes na web cam videces ih i vise.

Verovatno zaposleni, neki cak i treniraju videh i postavljene kapije na stazi.

evo malo zumirano
kako uopste stavljate vece slike ovde?

Grimani
23.11.2013, 04:13
Kako kazu na ovom sajtu http://www.snow-forecast.com/images/wxicons2snow/good_piste.png (http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/europe?over=none&symbols=isgoodpiste&type=nav) Good piste (http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/europe?over=none&symbols=isgoodpiste&type=nav) [7] (http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/europe?over=none&symbols=isgoodpiste&type=nav)
Inache svidja mi se kako je odradjena prognoza za padavine recimo ovaj deo kod nas. http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/italy

bobo
28.11.2013, 12:41
Ako ima neko ko ide u 3D u periodu 14-21 decembar a nije još riješio ski pass pozivam na udruživanje radi popusta. Više informacija na PM.

jaojelena
30.11.2013, 19:50
http://www.valthorens.com/winter-en/val-thorens/live/livecams--webcams/webcam-chalet-de-la-marine.518.html

average
15.12.2013, 18:35
Upravo se vratio iz Tri doline...

nakon ovoga, neko drugo skijanje neće biti isto, to je sigurno. 6 dana skijanja, 5 dana bez ijednog oblacka, jedan dan oblacno do 13h i nakon toga sunce. Sneg u Tri doline nije padao poslednjih 15 dana (a u Turskoj haos :) ) pa je samo u Val Torensu bilo uzivanja na pravom snegu, onako kako valja. Doline Meribel i Courchevel uglavnom sa dosta vestaka, staze zaledjene iako je temperatura bila u plusu par stepeni. Radilo je jedno 70 posto staza, naravno, sasvim dovoljno...skijasa jos uvek nema puno pa su Francuzi stedeli, pojedine staze su peglali tek svaki drugi dan

Fasciniran sam raznovrsnoscu staza i zaista ima za svakoga "materijala" da se izvoza do mile volje: nekako sam ocekivao da je vece ucesce teskih staza u ukupnoj kilometrazi ali to ne smatram minusom, cak stavise, zaista svako moze da uziva u razlicitostima...

Ne znam da li je zbog toga sto su uslovi za skijanje bili za dve klase bolji u Val Thorens dolini, ali po mom misljenju apsolutno kada se sve sagleda, ne treba ici ni u jedno drugo mesto sem Torensa. Naravno, znam da je cena vrlo vazan faktor, ali ako sve uzmemo u obzir, skijanje, zabavu, dostupnost kupovine, ponudu...ostala mesta mu nisu ni primaci

wlad
15.12.2013, 19:38
Pa da, zavisi kako ga doživiš ;), tj. kakvi su uslovi bili.. To što kažeš da su štedeli na uređivanju staza pošto nema skijaša važi i kada ih ima više ;), već sam dosadan, ali negde ima po dolinama tabela kako se uređuju staze (plave, crvene i crne - koliko često) i svakako ih ne uređuju svaki dan.

Što se tiče mesta, meni lično se najviše dopao Meribel i što se tiče zabave i što se tiče pozicije. Što se tiče skijanja, ako bih morao da izdvojim dolinu to bi bila Kurševel dolina i to onaj deo najbliži Meribelu sa gomilom crnih i crvenih staza. Za offpiste su svi delovi odlični ali opet Kurševel pobeđuje pošto se najmanje iskijaju tereni i više ostane za tebe :).

average
15.12.2013, 19:49
Meribel ovih dana izgleda kao avetinjski grad...nigde zive duse. Mi smo bili u Meribel Mottaretu, tamo je jos gore. Dobar deo radnji otvoren je tek juce, kafici prazni, nema sadrzaja nikakvih - ali dobro, dosli smo da skijamo :)

Verovatno je sve drugacije kada ima puno snega, sada u ove dve doline koje sam pomenuo preovladjuje vestak i stvarno je velika razlika u korist Val Torensa bila ovih dana kada je kvalitet staza u pitanju. Tamo klizanje, ovde skijanje :)

Da zakljucim...Francuska me je Boga mi odusevila...iskijao sam dosta Austrije, malo Italije, ali ovo je ipak makar za nijansu bolje

Ivan Bgd
16.12.2013, 12:09
uf, još 26 dana, valjda ce napadati prsica do 11.01.2014.
Svaki dan pratimo web kamere kolege i ja i ovo je strasno, vec skoro tri nedelje samo sunce, nikako koji metar snega da grune!:glavaozid

average
16.12.2013, 12:13
Ma mora pasti :)

Ja sam se nervirao nedelju pre polaska sto je svaki dan suncano, i pomislim, kad mi dodjemo ima da se stroposta jedno metar novog, molio Boga za dva dana sunca...kad ono, i cela nasa nedelja je bila sjajna sa vremenom

WhitePeaks
26.12.2013, 03:20
Poz svima, pošto drugar i ja možemo tek od februara da idemo, propuštamo agencije. Pa me zanima da li neko zna kako do 3 doline najeftinijim putem?
Gledali smo easyjet i ispadne solidnih 150eur po osobi ali od Ženeve do 3doline je još nekih 140 eur povratna.

Možda ima neka jeftinija varijanta iz Bg-a a da nije avion? Je li iko do tamo putovao bez agencije i kako?

Hvala :)

jaojelena
26.12.2013, 08:06
i ja pratim svaki dan samo nesto malo pada po 1 cm...a do 11. ima jos dve nedelje, ako ja umem da brojim...

Ivan Bgd
26.12.2013, 08:23
i ja pratim svaki dan samo nesto malo pada po 1 cm...a do 11. ima jos dve nedelje, ako ja umem da brojim...

trebalo je sinoc da padne malo preko 20cm , a jos im ne radi web cam sa danasnjim slikama da proverim.
Videh na nekim prognozama da od 03.01. treba da pada nekih 4-5 dana svaki dan.
Nadam se da ce zatrpati 10. ii 11. bar 100 cm friskih pahuljica pa da uzivamo u off, inace tesko, vide li one stencuge oko VT.
Inace La Tanija mi izgleda naj za off, šuma svuda okolo i tesko da ima mnogo kamenja.

Evo sad pustise web cam i izgleda da je panulo do 20 cm max.

Pozzz:sm018:

average
26.12.2013, 09:40
Poz svima, pošto drugar i ja možemo tek od februara da idemo, propuštamo agencije. Pa me zanima da li neko zna kako do 3 doline najeftinijim putem?
Gledali smo easyjet i ispadne solidnih 150eur po osobi ali od Ženeve do 3doline je još nekih 140 eur povratna.

Možda ima neka jeftinija varijanta iz Bg-a a da nije avion? Je li iko do tamo putovao bez agencije i kako?

Hvala :)

Mi smo isli do Bazela Wizair-om, uzeli rentakar (400km) i ko gospoda stigli na skijanje sa rukama u dzepovima. Stvari smo poslali autobusom sa grupom sa kojom smo trebali da idemo

150e avion, 55e rentakar po coveku, 45e benzin i putarine (zaboli smo dizel auto). Toliko bi nas izaslo i da smo kolima krenuli iz Beograda sa jednim spavanjem usput, i to pod uslovom da idemo dizel automobilom koji manje trosi

ftj
26.12.2013, 10:08
Zavisi koliko bi vas bilo u kolima.

putarine sa vinjetom od 30 dana, tunel u oba smera i parking za 7 dana je oko 300e

ako se ide po ograničenju sa dizel automobilom i troši oko 6.5 litara to je 29*6.5*1.5=282.75e

Za toliki put bih dodao i prenoćište u italiji za oko 20e po osobi što znači da ako ide 4 osobe put može da ispadne 150e po osobi kolima što je 50-60e više od autobusa.

oggy
26.12.2013, 11:16
150e avion, 55e rentakar po coveku, 45e benzin i putarine (zaboli smo dizel auto).

To zvuci dobro, koliko vas je bilo, tj. koliko vas je ukupno izasao rentakar, i za koji broj dana?

Ivan Bgd
26.12.2013, 11:52
e, pa neka se sneg smilovao da malo napada.
Jos uvek pada pristojnim intenzitetom.

http://www.valthorens.com/winter-en/val-thorens/live/livecams--webcams/resort-livecam.550.html

:ski:

average
26.12.2013, 12:54
To zvuci dobro, koliko vas je bilo, tj. koliko vas je ukupno izasao rentakar, i za koji broj dana?

Zapravo, najjeftiniji rentakar bio je za 8 dana (posto zbog termina letova negde gazimo i osmi dan) oko 230eura, Svajcarska je nesto skuplja po tom pitanju od Francuske. Ali, prilikom online placanja avio karata, ponudjena nam je i ta opcija na WizAir sajtu, i to po ceni od 160e

Nas trojica, 160e renta, 40 chf vinjeta, 7e deo autoputa kroz FRA x2 i ukupno nas je čorba kostala po 30e svu trojicu. Dakle, 160 renta + 90e dizel + 45e putarine

A još smo jedan dan išli na izlet do Chamonix-a...sve u tu cenu uračunato

jaojelena
30.12.2013, 16:59
i to je za sada vise nego dovoljno :)

Ivan Bgd
31.12.2013, 10:21
i to je za sada vise nego dovoljno :)

kako bre Jeco dovoljno, pa vide li ti onu stavku new snow ? Nista, null, zero = strasno.
Na web kamerama se jos vide kamencine, znaci nedovoljno.
Prosek za Januar je 240 cm u VT, tako da fali metar.
Ali koliko vidim po prognozi bi trebalo od sutra do 9. da svaki dan pada, a nadam se da ce i 10. i 11. da grune pa da taman 12. odmah na off :ski:

jaojelena
31.12.2013, 11:15
po ovome sto vidim na tvojoj slici od 2-9. januara mozda napada i koji metar :)

jaojelena
31.12.2013, 11:16
padace sneg dok smo tamo ali nece biti hladno ako je ova prognoza tacna :)

Ivan Bgd
31.12.2013, 11:23
po ovome sto vidim na tvojoj slici od 2-9. januara mozda napada i koji metar :)

daj Bože, jer vide li ti kolike su one stene u VT van staza ?

Bilo bi dobro i da grune 10. i 11. vece da ostavimo prve tragove 12. ujutru, jer od 9. do 12. to vec ima uveliko da bude prosarano tragovima! Puno bre tamo nekih blesandera sto idu off :sm022: koliko vidim na web kamerama.

jaojelena
31.12.2013, 11:28
Keva me je deset puta zvala juce da mi kaze za Sumahera.....i narvno ne skidaj kacigu ne luduj sine !!! :)

Ivan Bgd
31.12.2013, 11:40
Keva me je deset puta zvala juce da mi kaze za Sumahera.....i narvno ne skidaj kacigu ne luduj sine !!! :)

i lepo ti rekla, ja od sudara sa drugarom u spustu pri 88 km/h (on nije jurio , ja ga stigao, a on skrenuo van ritma na pogresnu stranu i ja ga pokupio) na Kopu stalno nosim kacigu.
I kako starim sve manje volim te velike brzine.(dok se ne primim ko mlad majmun:sm022:)
Prvo polako snimim off ( kamenje, rupe, izbocine,provalije ...), pa kada ga dobro snimim onda moze brzo.
Jos ako naletim na nekoga ko zna teren extra , ne gubim vreme.

Pozzz:sm018:

Dejan9
31.12.2013, 16:58
Ko sve ide od 11.01.???

Ivan Bgd
31.12.2013, 19:11
Ko sve ide od 11.01.???

ja , sa jos dvoje u VT :ski:

Dejan9
02.01.2014, 13:10
ja , sa jos dvoje u VT :ski:

I ja sa jos jednim drugom, doduse grupa je malo veca...nadam se svezem snegu za razliku od Kopa

Jesi isao ranije u VT

Ivan Bgd
02.01.2014, 14:53
I ja sa jos jednim drugom, doduse grupa je malo veca...nadam se svezem snegu za razliku od Kopa

Jesi isao ranije u VT

Nisam, ali memorisem mapu skijalista :)
Gde ste vi smesteni u VT?
Poz

Dejan9
02.01.2014, 20:33
Nisam, ali memorisem mapu skijalista :)
Gde ste vi smesteni u VT?
Poz

12957

Ne znam tacno sada naziv, ali ovaj objekat iznad spa, u centru

jaojelena
02.01.2014, 23:27
http://youtu.be/R8DpOsDmhk4
gle kako mu je lepo :)

Ivan Bgd
03.01.2014, 01:21
12957

Ne znam tacno sada naziv, ali ovaj objekat iznad spa, u centru

Ides preko skibusa?
Pozdrav

Ivan Bgd
03.01.2014, 01:23
http://youtu.be/R8DpOsDmhk4
gle kako mu je lepo :)
Bas se muci, jadnicak.
To je izgleda snimak iz onog kafica sa staze gde je I web kamera.
Pozzz

Dejan9
04.01.2014, 09:23
https://itunes.apple.com/us/app/val-thorens/id344404059?mt=8

Grazer
04.01.2014, 12:15
https://itunes.apple.com/us/app/val-thorens/id344404059?mt=8

Ovu sam aplikaciju jos 2010 korisistio, ok stvar samo treba pristup netu stalno tj wifi

Dejan9
04.01.2014, 13:58
A jel korisna za pravljenje marsuta kako bi se najveci deo sva tri centra proskijao, tj. za pravljenje preporuka koje staze prelaziti da bi se sve iskijalo

Grazer
04.01.2014, 16:16
Ne, tu opciju uopste nema. Prikazuje ti na mapi gde su sve toaleti, hitna, kase, koje zice rade, restorani, mozes direkt pristupiti web kameri. Status snjega, vremenska prognoza. Dnevni ski status. Pokriva grad poprilicno, sta je sve otvoreno u gradu, rekraciju u gradu, dodatne aktivnosti, shoping. Mozes slikati praviti s sablonima, dodati prijatelje pa s njima komunicirati. Nema opciju bilo kakvog pracenja tvoje lokacije ili predjene rute.

Ali...to je bilo u verziji za ski sezonu 2010. sad je 2014, predpostavljam da je dosta updatea uradjeno. Aplikacija je gratis tako da ne skodi pogledati

Ivan Bgd
04.01.2014, 16:36
ja skinoh neku za android aplikaciju sa gps mapom 3d skijalista.
videcemo kako radi.
mada sumnjam da cu i koristiti uopste telefon na hladnjoci, ali za svaki slucaj neka ga.
pozz

dulea
04.01.2014, 18:57
Sto se tice aplikacija za iphone i android telefone ne morate brinuti jer imate u stanicama gondala na vise mesta postavljen bar kod za skidanje njihove oficijelne aplikacije za 3d, koja je odlicna.Takodje u svim stanicama vecih gondola omogucen je i besplatan wifi da bi skinuli aplikaciju.Za pracenje po stazama koristi iskljucivo gps i belezi kilometrazu predjenu po stazama,kilometrazu na zicama,prosecnu brzinu,max brzinu,visinske ralike itd.

Ivan Bgd
04.01.2014, 20:54
Sto se tice aplikacija za iphone i android telefone ne morate brinuti jer imate u stanicama gondala na vise mesta postavljen bar kod za skidanje njihove oficijelne aplikacije za 3d, koja je odlicna.Takodje u svim stanicama vecih gondola omogucen je i besplatan wifi da bi skinuli aplikaciju.Za pracenje po stazama koristi iskljucivo gps i belezi kilometrazu predjenu po stazama,kilometrazu na zicama,prosecnu brzinu,max brzinu,visinske ralike itd.
Sad sam skinuo VT aplikaciju I deluje odlicno, samo da bude dosta satelita sa jakim signalom.
Pozzz

Dejan9
05.01.2014, 13:22
Ma vise sam mislio da mi app pomogne kako da se ceo komplex odskija za 6 dana, ali vidim da nije bas user frienly za tako nesto :)

jaojelena
06.01.2014, 16:48
Nesto mi to jako ambiciozno da se iskija 600 km za 6 dana... sto bi znacilo da dnevno skijas 100km hahahahaha :) mada i ja potajno gajim takav entuzijazam :)

Ivan Bgd
06.01.2014, 19:35
Izbacis zelene I plave staze I eto manje kilometraze za preci
:)

jaojelena
06.01.2014, 19:48
ovde pored sjajnih skijasa i vrhunskih matematicara :)

wlad
06.01.2014, 21:38
Možeš da obidješ 3D za 6 dana komotno - naravno ako ne obilaziš sve staze (to valjda niko ne radi ;-)).

jopopo
08.01.2014, 09:52
Ako budem u Orelu u martu i kako pišete, moram da budem prisutan na vreme na gondoli kako bi se vratio u mesto jer nema drugog (besplatnog) načina, koliko treba treba od te tačke da se "preselim" u Kurševel a koliko u Menuar a koliko nazad?

Otprilike me interesuje +/- 15 minuta, čisto da steknem predstavu o vremenu.

Novosadjanin
08.01.2014, 10:02
Ako se ne varam, nama je prosle godine trebao skoro ceo skijaski dan, da dodjemo sa pocetne stanice Orell-a do krajnje (leve na mapi) tacke Kursvela. S tim sto nismo krenuli bas u 9, i bilo nas je 5-6 pa je i to uticalo na brzinu.
Takodje pripazi na vreme, i ako skijas u val thorensu , zato sto mislim da se jedna od dve gondole koja prevozi iz valt horensa u orelle zatvara u 4 i 15 ili u pola 5, ako nju propustis moras ici na drugu iz koje kad izadjes jedini nacin da se spustis do stanice je crna staze, sto nije preterano zanimljivo posle celodnevnog skijanja, narocito ako te uhvati vreme tipa magle kao sto se meni desilo.
Pozdrav

ftj
08.01.2014, 11:05
Generalno vraćanje na kraju dana iz recimo kurčevela do vt-a po najvećoj gužvi i razrovanim stazama mi je ostalo u ne tako lepom sećanju :)

Milos011
08.01.2014, 11:39
Ako budem u Orelu u martu i kako pišete, moram da budem prisutan na vreme na gondoli kako bi se vratio u mesto jer nema drugog (besplatnog) načina, koliko treba treba od te tačke da se "preselim" u Kurševel a koliko u Menuar a koliko nazad?

Ako uzmemo npr. La Taniu kao jednu od najdaljih tačaka Kurčevvel doline, do gondole za Orelle ti treba otprilike 3 sata. Onako iz glave....koliko se sećam.... imaš jedno 7-8 žica da uhvatiš i isto toliko staza da odskijaš.

plageton
08.01.2014, 11:39

Koliko treba vremena je nemoguće reći, ali sada sam gledao mapu, od Orela do vrha Solir kojim se spušta u Kurševel treba ti 5 vožnji žičarom. Ja bih računao da oko sat vremena provedeš na žici, a koliko na stazi (i eventualno u čekanju) niko ne može da ti kaže.

Od Orela do Menuira možeš stići čak samo sa dve vožnje žičarom, ali povratak je komplikovaniji, pa moraš biti oprezan.

Rossignol 8s
08.01.2014, 11:54

Vrlo tesko proceniti u + /- 15 minuta , pre svega zbog pitanja skijaskog umeca i guzve na zicarama. Ako podjemo od nekog proseka oba parametra, mislim da ti od Kurševela do gondole za Orelle treba oko 2-2.5 sata. Razlog tome je pored distance i užasno stanje vezivnih staza i guzva, pre svega u Meribel dolini.
Ako si na Les Menuirs stazama, mislim da ti do Orelle gondole treba oko 45 min do sat vremena.
Vodi računa da ta gondola radi nešto kraće od standarda.

ski&sun
08.01.2014, 12:58
Ja sam u martu bio u Orelu. Isli smo do Menuira, ali ne i do Kursevela... Trebace sigurno oko 2.5 sata kao sto je Rossi rekao....

jopopo
08.01.2014, 18:53
Hvala svima na odgovorima. To je baš puno, bukvalno je pitanje da li ima smisla skijati do Kurševela i nazad jer je pitanje da li ću stići na poslednju žicu?!?! A glupo mi je da idem u Tri doline i da ne obiđem sve što mogu već da se fokusiram samo na Val Torens i Menuar.

Inače skijam relativno brzo (samo po stazama), ne pravim pauze duž staze, jedino ako nisu ekstra dugačke.

Razmisliću onda o Orelu kao opciji za smeštaj...

wlad
08.01.2014, 18:57
Ako hoćeš da skijaš po celoj 3D onda zaboravi Orel, što si i sam zaključio iz komentara ;).

Inače najbolji deo Kurševel doline ti je prema Meribelu pa se relativno brzo do tih staza stiže iz VT/LM..

Novosadjanin
08.01.2014, 20:17
I ako si smesten u Orelle-u imaj na umu da NE mozes da kupis ski pass za sve 3 doline za 6-7dana. Mozes kupiti samo doplatu za jednodnevni (cirka 30e). Ako vec ides u orelle pogledaj neku opciju da kupis ski pass u Val Thorensu(posto tamo postoji opcija pass-a za sve doline) ako je izvodljivo i ako zelis sve da odskijas naravno :)

jopopo
08.01.2014, 21:06
Ma ne idem, nemam aranžman, razmišljam se... ali sve ovo gore što ste napisali (i prethodne 20 strana postova) su me obeshrabrile...

Prešaltovaću se na La Plagne ili Les Arcs, vidim ja :)

ski&sun
08.01.2014, 22:21
Ja sam jednom bio u Orelle-u i nikada vise, sve da mi neko pokloni aranzman :-)))
Jedino je dobar ako si stvarno ogranicen budzetom, a zelis da skijas na Alpima.....

Menuir ti je po meni najbolja opcija, u centru si i mozes lepo svuda da stignes......
Orelle je dosadan, posle skijanja mozes samo u apartmanu da sedis, nema ni prodavnice ni kafica, bazen u selu je radio 2 od 7 dana itd....tako se barem desilo kada sam ja bio.....
Po mom ukusu, najbolje staze ima Menuir, a i sve da ne skijas u svim skijalistima u 3 doline bices presrecan koliko staza ima........

jopopo
08.01.2014, 23:23
Orelle je dosadan, posle skijanja mozes samo u apartmanu da sedis, nema ni prodavnice ni kafica, bazen u selu je radio 2 od 7 dana itd....tako se barem desilo kada sam ja bio.....
Hvala na informacijama, čitao sam o tome. Ali.. meni ništa od toga ne treba :) Ja skijam do kraja dana, dođem, sredim se, jedem i onda odmaram tj čitam knjige ili slušam muziku, utrošim 3-4 sata i u 22h sam već u dubokom snu :) Meni brzo prođe vreme na skijanju.

Grimani
09.01.2014, 01:00
Ja skijam do kraja dana, dođem, sredim se, jedem i onda odmaram tj čitam knjige ili slušam muziku, utrošim 3-4 sata i u 22h sam već u dubokom snu :) Meni brzo prođe vreme na skijanju.
taman, tamo svaki apartman ima neki hi-fi :D
Dobio sam info da bazen ove godine ne radi. Bio sam tamo 3, 4 puta i nazalost ni jednom se nisam kupao u tom bazenu a radio je svaki dan.

jaojelena
09.01.2014, 08:09
Potpuno mi je nejasno da neko ode na zimovanje tj 3 doline zbog dobrog provoda ...kad vidim sneg to je jedino sto me zanima. Ili starim ili imam potpuno drugaciji odnos prema skijanju :) kafice i slicne posecujem samo leti a zimi skijam radim i SPAVAM a kod kuce domacica zarad potrebi svoje porodice tako da mi treba maksimalna tisina uvece :)

jaojelena
09.01.2014, 08:10
nego dajte neki sajt za vremensku prognoza u narednih 10-tak dana, onaj app nudi samo vremensku za 3 dana

Ivan Bgd
09.01.2014, 08:30
nego dajte neki sajt za vremensku prognoza u narednih 10-tak dana, onaj app nudi samo vremensku za 3 dana

http://www.weather.com/weather/tenday/Val+Thorens+FRXX0494:1:FR

evo izvoili :)

trebalo bi od ponedeljka cele nedelje da pada sneg :ski:, samo da magla zaobidje i bice extra za off naravno.

Ivan Bgd
09.01.2014, 08:39
Potpuno mi je nejasno da neko ode na zimovanje tj 3 doline zbog dobrog provoda ...kad vidim sneg to je jedino sto me zanima. Ili starim ili imam potpuno drugaciji odnos prema skijanju :) kafice i slicne posecujem samo leti a zimi skijam radim i SPAVAM a kod kuce domacica zarad potrebi svoje porodice tako da mi treba maksimalna tisina uvece :)

u Fra ako oces da skijas off do besvesti i nazad ceo dan bez pauze i to da otvoris i zatvoris zice onda nema bancenja uvece. ( bar za nas 30+ :))

Ivan Bgd
09.01.2014, 09:03

imas i ovaj za 6 dana sa prognozom snega u cm.

http://www.snow-forecast.com/resorts/Val-Thorens/6day/mid

i ovaj mesecni
http://premiuma.accuweather.com/premium/45day-forecast.asp?LocationID=171189

ali sve ti je to vrlo promenljivo danas jedna prognoza , sutra vec moze biti totalno drugacija.
Bice kako biti mora, a na nama je da uzivamo u tom sto imamo.
:sm022:
Pozzz

jopopo
09.01.2014, 09:17
Baš to... ja ne "bežim u planinu" od mame i tate da bančim, mogu to i kući, uvek kada poželim :) Ne ulazim u to šta drugi žele ali meni posle 7 sati intezivnog skijanja treba odmor (mirovanje) i relaksacija. Najviše mi prija infra-crvena kabina ali to u francuskoj slabo ima.

@grimani
Imam ja telefon, MP3 plejer, laptop, slušalice, svoj mobilni Hi-Fi! Imam i Soni vokmen ali nešto sa kasetama sam slab, ne znam gde su mi :ski:

Snega ima u francuskoj i biće od 15. januara padavina! A najbolje informacije su na zvaničnim sajtovima skijališta, piše koliko ima snega u dolini i na vrhovima i prognoza za par narednih dana za tu oblast.

jaojelena
09.01.2014, 18:38
meni frka ostavljam dete i muza ...a niko mi ne brani da bancim ali 30 plus me malo koci i kondicija me koci i ..... idem da skijam i spavam :)

jaojelena
09.01.2014, 18:40
Jel ste spremni za sutra?

Dejan9
09.01.2014, 20:18
Krecemo sutra iz Nisa za Bgd i daljeeee

jaojelena
09.01.2014, 21:48
fino fino :)

jopopo
10.01.2014, 01:25
meni frka ostavljam dete i muza ...a niko mi ne brani da bancim ali 30 plus me malo koci i kondicija me koci i ..... idem da skijam i spavam :)
Ne zezaj, 30+, vidi mene :) A i dete uvek vodim sa sobom, sada skija sve što i ja :ski:

Dejan9
19.01.2014, 19:29
Upravo vraceni iz 3 doline, fantasticno skijanje, fantasticno

FreeRider
19.01.2014, 20:15
Postavljaj slike i reportazu kad stignes...

Dejan9
19.01.2014, 20:34
Ma vec stigli, bili od 11.01. 13054
13055
13056
13057
13058

Ivan Bgd
11.02.2014, 14:13
evo jos par fotki iz istog perioda od 11.01.

Ivan Bgd
11.02.2014, 14:15
i jos malo

FreeRider
11.02.2014, 15:02
Sve off piste , svaka cast . Slike su lijepe .
Koje skije imas za ovo all mountain skijanje ?

jaojelena
11.02.2014, 15:38
Nego :-) tamo se i ide zbog ofa:-)

Ivan Bgd
11.02.2014, 16:02
Sve off piste , svaka cast . Slike su lijepe .
Koje skije imas za ovo all mountain skijanje ?

Pa samo off i skijam, a po stazi samo kad moram.
Iskren da budem nisam mnogo ni stigao da slikam, a i ovo sam slikao samo da bih malo pauzirao jer sam imao bas dobru upalu misica iako sam se spremao od oktobra(kad covek nema meru, tako mu i bude :ski: )

Skije i jesu all mountain , K2 A.M.P. Rictor 127/80/109 -modelna godina 11/12 :) , slika u potpisu.
Iste su u poredjenju sa skijama koje sam sretao na OFF-u obicne čačkalice, ali ništa ne zaostaju, jer je uglavnom više nego dobar nagib tamo gde sam išao.

jaojelena
11.02.2014, 17:43
All mountain može sve :-) a po stazi samo kad se mora jutarnje zagrejavanje i sl:-)

jaojelena
11.02.2014, 17:52
prekratka poruka :)

jaojelena
11.02.2014, 17:54
malo narcizma ali nije to poenta vec ono iza mene a i ispred mene :) tacnije dilema

FreeRider
11.02.2014, 18:05
Jao Jelena :ski:

Pa ti si ovo odskijala po crnim stazama.. . Uh , da mi je nauciti da skijam po puderu ... Ja sam i presao na Snowboard prije 14 godina jer nijesam bio dovoljno uporan da naucim ,, all mountain skiing ,, . E sada bih se posvetio tome, samo da ima snijega kod nas :sm022:

Super slike Jelena, daj jos koju ako te ne mrzi .

jaojelena
11.02.2014, 18:10
imam ih jako malo jer nisam imala vremena za to :)

Dejan9
11.02.2014, 20:40
Eh...ne da je bilo dobro

jaojelena
12.02.2014, 16:54
zao mi je sto nisam isla 12 dana ....to je vec taman skijanja za ovu godinu :)

Ivan Bgd
13.02.2014, 10:15
e, ovo se zove ski in i ski out u full-u, samo preko terase :) , a
moze i do ulaza pa liftom na 2. sprat
Le Serac je smestaj.
Dakle ne menjam VT sto se smestaja tice u 3D.

jaojelena
13.02.2014, 14:54
Definitivno preko busa sledeće godine val thorens smestaj:-) ali dupli aranžman tj ide skijam 12 dana kao čovek i ne sekiram se za sneg

jaojelena
13.02.2014, 14:59
Poz Mikeli ...da skijala sam po crnim i jos crnijim tj off pored tih crnih...nije bas za pohvalu ali zbog toga adrenalina sam i isla ... predivan je osecaj voziti tj lebddeti:-) dobro a i strasno je sto ne osecam strah vec samo jurcam za sličnim ljudima praveći sare :-) ovo je bilo umetnički kao sastav za osnovnu školicu..
Poz

Ivan Bgd
13.02.2014, 16:41
Definitivno preko busa sledeće godine val thorens smestaj:-) ali dupli aranžman tj ide skijam 12 dana kao čovek i ne sekiram se za sneg

bar dupli , ali to ti je da ljudski skijas 13 dana (samo onaj dan kada stize druga smena tj. subota moras da dokupis pass). :ski:

Pa, kada smo mi bili je bio manjak metar snega, zamisli kako je tek dobro kada padne bar po proseku ili jace!
:yay:

FreeRider
13.02.2014, 20:41
Koliko je usmjestaj i ski pass za sedam dana ? Ovo je fenomenalno mjesto i rado bih se sledece zime otisnuo sa snowboardom niz ove padine .

Ivan Bgd
14.02.2014, 08:00
meni u trokrevetnoj u VT za prevoz+smestaj+skipass za sve tri doline 404 eur

FreeRider
14.02.2014, 09:29
Hvala Ivane. Pa to i nije skupo uopste. One staze koje ste pokazali, i puno snijega kada ga kod nas nema nidje...
Iduce zime moram ovo posjetiti.

zlitic
08.03.2014, 10:42
Pozdrav svima,

Jel može neko, ko je bio smešten u Orelle, da mi opiše tu prodavnicu. Šta od nje očekivati. Ima li voća , povrća , svežeg mesa. Šta drže od piva ? Ima li piva uopšte?

nidza
08.03.2014, 14:26
Nemoj da se brineš. Nisam nikad video na bilo kom skijalištu da nema piva.

zlitic
08.03.2014, 15:58
He,he

negde gore u postovima sam pročitao da je prodavnica oskudno snadbevena i ja je odma zamišljam kao Centroprom 90-ih pa zbog toga pitam.

nidza
08.03.2014, 23:15
Nećeš imati 60 vrsta piva, ali desetak sigurno.

axxe
09.03.2014, 01:24
http://www.valthorens.com/images/upload/home_main_spot/zoom_award_130.jpg

axxe
09.03.2014, 01:26
pa ako ovo nije dovoljna preporuka!?

ski&sun
09.03.2014, 09:54
U prodavnici imas sve sto si nabrojao, tacno je da nije velika i preterano dobro snabdevena, mi smo za vreme boravka isli jednom u nabavku u obliznji gradic (10-ak min) od Orelle-a u veci supermarket. Elem, u Orelle-u u toj prodavnici mozes naci sve, i meso i pivo. Imaj na umu da dan pre moras da narucis baget jer hleb rade po narudzbini :-)

zlitic
09.03.2014, 18:04
Taj info mi je trebao . Hvala .

plageton
02.04.2014, 13:23
Zanimljiva stvar, sad sam našao mapu na kojoj se vidi da su neke staze (konkretno, u Kurševelu), promenile oznaku i iz crvenih degradirane u plave, a pri tome nije vidljiva ni najmanja razlika u trasi u odnosu na 2013. godinu. http://www.latania.co.uk/photos/2014/info/new2014/CourchPisteMapDifferences2013-2014.gif

Konkretno staza Creux.

Što je argument u prilog tezi da ta vrsta obeležavanja ume da bude dosta proizvoljna.

jopopo
02.04.2014, 20:59
Zanimljiva stvar, sad sam našao mapu na kojoj se vidi da su neke staze (konkretno, u Kurševelu), promenile oznaku i iz crvenih degradirane u plave, a pri tome nije vidljiva ni najmanja razlika u trasi u odnosu na 2013. godinu. http://www.latania.co.uk/photos/2014/info/new2014/CourchPisteMapDifferences2013-2014.gif

Konkretno staza Creux.

Što je argument u prilog tezi da ta vrsta obeležavanja ume da bude dosta proizvoljna.
Možda su je samo proširili? Koliko sam video situaciju u Tinju prošle nedelje, široke staze su često plave, bez obzira što postoje deonice koje baš imaju solidan nagib.

plageton
03.04.2014, 10:50
Možda su je samo proširili? Koliko sam video situaciju u Tinju prošle nedelje, široke staze su često plave, bez obzira što postoje deonice koje baš imaju solidan nagib.
Pravo da ti kažem više ne znam. Čvrsto sam verovao da obeležavanje staze određuje tačka na kojoj ta staza ima najveći nagib i da je smisao svega toga da se zaštite početnici, tj. slabiji skijaši, da znaju koje staze da izbegavaju.

Sada vidim da je iz čista mira urađena obrnuta stvar - crvena staza je na mapi pretvorena u plavu.

Razmišljam o sledećem: trasiranjem staza se nastoji da i slabiji skijaši mogu da dođu do svih delova skijališta, pa se u tu svrhu malo "nateže" u korist plavih staza i ponegde gde bi pre trebalo da bude crvena. Ali to govori u prilog tome da je obeležavanje dosta proizvoljno.

Što se širine staze tiče - znam plavu stazu koja možda i nema veliki nagib ali je uska i levkasta i prilično nezgodna za slabije skijaše - staza Santons u Val d'Izeru. Verujem da je označena plavo pre svega zato što inače ne bi bilo drugog načina da u Val d'Izer pređe neko ko hoće da izbegne crvene i crne staze, a neće da se vozi žičarom.

Tako da i za ovu stazu u Kurševelu cenim da je to razlog - da bi, barem po mapi, moglo da se lakše spusti u Kurševel.

Milos011
03.04.2014, 11:32
Pravilo za obeležavanje staza u Francuskoj je da nema pravila.

wlad
04.04.2014, 00:06
Kategorizacija je usko povezana sa marketingom ;) ako se gledaju neke studije kada se prave centri često se pominje procenat određenih staza, poželjnost određenih procenata da bi se privukli turisti itd.

jaojelena
29.05.2014, 00:01
uh gledam i cekam da ponovim ne bih menjala bar jos ovu godinu:) samo sto ne znam da li decembar ili pocetak januara? samo da se pregura more zbog zdravlja :)

Ivan Bgd
24.07.2014, 16:54
uh gledam i cekam da ponovim ne bih menjala bar jos ovu godinu:) samo sto ne znam da li decembar ili pocetak januara? samo da se pregura more zbog zdravlja :)

sad je na redu skijanje, ponude su vec izasle kod skibus-a :yay::ok:
sve me vise privlaci termin 31.01. zbog dubine snega.
vec par sezona je nesto plitak sneg u januaru.:dontknow:

poz

dzoninho
05.08.2014, 17:31
Ivane, u tom terminu Orelle ili Les2Alpes :) Ali racunaj da je tad guzvaaaaa jer tad pocinje Francuzima raspust :) Ja merkam ove godine od 10.01. ne bi bilo lose da se organizujemo neka veca grupica pa da idemo svi skupa...

Ivan Bgd
06.08.2014, 10:06
Ivane, u tom terminu Orelle ili Les2Alpes :) Ali racunaj da je tad guzvaaaaa jer tad pocinje Francuzima raspust :) Ja merkam ove godine od 10.01. ne bi bilo lose da se organizujemo neka veca grupica pa da idemo svi skupa...

Rekose mi da im pocinje raspust posle tog termina.
Sumnjam da bi bio povoljan arazman da je tamo tad raspust.

Sa kolegom sam juce rezervisao L2A ( opet) od 31.01.2015., samo zbog La Grave.
Prosli put kada sam isao od 10.01. uopste nije radila veza za La Grave.
Sumnjam da ce biti guzve, a i na off-u je ionako nema :)
Plus sneg, nadam se da ce do kraja januara dosta napadati i vece sanse su mi za prsic u februaru.

Svakako bi bilo dobro kada bi se vise nas skupilo za off , pa jos ako odemo do La Grave nista bolje :ski:

Poz

Ivan Bgd
06.08.2014, 10:43
iskopah sad na netu da raspust u Fra pocinje 07.02.2015.:yay:
http://about-france.com/school-holidays.htm

dakle nema guzve, ima snega i jos veza za La Grave radi od druge polovine januara.
Sve se lepo poklopilo, samo da se skupimo i off ludiranje je zagarantovano.
:sm021:

dzoninho
06.08.2014, 15:02
Mene nesto La Grave vise ne privlaci, slusajuci dozivljaje mojih drugara... U Val Thorensu mi je offa bilo sasvim dovoljno pre dve god, na 320cm snega... :)

Bitterman
06.08.2014, 15:12
Velika verovatnoca da i ja ubodem 3D od 10.01. samo da uzmem odmor, a najavicu ga vec sledeceg meseca, tako da je to manje vise to. :D

Ivan Bgd
06.08.2014, 16:08
Mene nesto La Grave vise ne privlaci, slusajuci dozivljaje mojih drugara... U Val Thorensu mi je offa bilo sasvim dovoljno pre dve god, na 320cm snega... :)

kakve dozivljaje?
zalutali?

dzoninho
06.08.2014, 16:08
Brate jedva zivu glavu izvukli... Taj La Grve svi pricaju da vole da jedva cekaju... Oni isli bez vodica, stim sto je jedan drugar ranije isao sa vodicem pa is poveo kao najblazom stranom i zamalo izginuli, kazu da ima staza koje su bukvalno You Fall You Die... A ja iskrene sebe ne smatram za nekog eksperta skijanja, tako da mi takve avanture bas nisu potrebne :)

Ivan Bgd
06.08.2014, 16:10
Brate jedva zivu glavu izvukli...
daj detalje, da znam na sta da pazim

dzoninho
06.08.2014, 16:14
Ako bas zelis da ides, moj savet da platis vodica i da imas sve moguce od opreme (lopatu, ARVU...) Da je lepo, kazu da jeste ali da je naivno, nije, dosta je opasna ruta... I gornja ali i donja koja ide kazu kroz sumu... Ja nisam bio, da bih ti rekao iz licnog iskustva, samo ti prenosim sta su mi drugovi rekli, koji ne mogu da kazem da su isto eksperti skijanja ali nisu ni pocetnici, znaju da skijaju...

Ivan Bgd
06.08.2014, 16:22
koliko sam video na youtube imas lakse i teze rute(gde treba i alpinisticka oprema)
videh i devojke koje jedva skijaju da se spustaju.
Svakako bez zaletanja prvi put.
poz

jaojelena
13.08.2014, 19:22
Ivane gde ove godine? ja nemam drustvo za off:( kad i gde planirate da ideta pa ako mogu da vam se prikljucim? ako primate zene...

dzoninho
13.08.2014, 21:05
Ivan ide krajem januara u Les2Alpes a mi idemo 10.01. u Val Thorens verovatno... Ivan vozi iskljucivo off, a mi volimo i off kada ima snega ali vozimo i stazu... :)

jaojelena
13.08.2014, 21:09
Bili smo prosle godine u Vt ne znam dali da ponovim ili L2A i ja bih uglavnom off vozila :)

koliko je vas za VT?

jaojelena
13.08.2014, 21:18
Ivane sto se tice raspusta pitacu sestrinog momka oni zive u Parizu a radi u skolitako da zna kad je raspust...jeftinije je koliko sam ga razumela jer mogu da se dese jezivi uslovi da je nemoguce da se skija u januaru
pozzzz

dzoninho
13.08.2014, 22:30
MI jos nismo odlucili 100 posto gde idemo, prosle god smo bili u Paradiski i tamo je vrhunski za off, ali samo pod uslovom da ima snega... Nas ce biti dosta, preko 10 nadam se...

jaojelena
14.08.2014, 08:21
Ja sam za VT ili L2A pa gde god samo da ne idem sama...jel ima zena sa vama? Stvarno mije vise muka da jurim zene i da ih ubedjujem...inace sam na skijanju muskarac

dzoninho
14.08.2014, 09:04
Ne znam jos tacan broj i spisak svih koji ce ici, zbog faksa i ispita... Ali naravno da ima i zena :)

Ivan Bgd
14.08.2014, 10:01
Ivane gde ove godine? ja nemam drustvo za off:( kad i gde planirate da ideta pa ako mogu da vam se prikljucim? ako primate zene...

Drugar I ja rezervisali jos pre 10 dana L2A od 31.01.2015. preko SkiBusa.
Drustvo za off je uvek pozeljno I nije bitan pol, bitno je da znas da skijas, a svakako je lepse ako je nezniji pol u drustvu :sm019:

VT nema u terminu od 31.01.2015. a ovde u L2A svakako nije lose a sa La Grave je sigurno I bolje !
Tu jos racunaj I barem 1 dan skijanje u Alpe d huez gde je takodje extra za OFF.
Kao posebnu pogodnos racunaj to sto sam tu vec bio I samim tim ne gubis vreme razmisljajuci kuda sad, osim kod La Grave gde na zalost nisam jos bio, jer mi nije radila veza iz L2A.
Inace ta veza sa La Grave radi tek od polovine januara.
Sto se raspusta u FRA tice vec sam dao ranije link gde se jasno vidi da nije rasput u nasem terminu, vec posle nas.

dzoninho
20.08.2014, 14:17
Danas rezervisan aranzman od 10-17 u Les Menuires-u. Jelena ima jos par mesta ako se odlucis sa nama u ovom terminu.

dzoninho
09.09.2014, 15:59
Ko ce docekati januar... Elem, evo jednog klipa za sve one koji nisu bili u 3 doline.

http://www.youtube.com/watch?v=c8CgTJ36aXU

Milos011
20.10.2014, 09:22
Na nekoj drugoj temi pomenuše neke ponore koji se vide sa žica pa se setih da sam ovo video pre par meseci.

http://www.amazingplaces.com/news/worlds-highest-zip-line-opens-in-the-french-alps-la-tyrolienne.html

adwarf
20.10.2014, 11:48
Woooow, ludilo! :hair:

jaojelena
22.10.2014, 23:11
Ipak idem u L2A krecemo 2. tako sam rezervisala jer ima najvise praznika a samim tim i najmanje radnih skolskih dana na koja cu morati da dezuram za zimski raspust. Nece mi zameriti ako me bude bilo 5 ali 10 dana hoce :)
Ali zelim vam lep provod stvarno je ludo mesto
ALi posto je Ivan bio u L2A pa mi pojasnio kako i sta ima tamo da se vozi. Nadam se da cu zakaciti neki fini dan za La Grave i ako nadjem drustvoza to ali to nije tesko :sm019:

jaojelena
22.10.2014, 23:17
Kad se popnete onim busom ima te vise crnih varijanti jednu ka orelu siroku ludu, a druga ide ka V T ali se odvajate od crvene staze posle krivine i idete jednom crnom koja se vidi ispod busa ona je u pocetki siroka pa stene pa opet malo sira :) i da poranite ujutru da vam ne izsaraju staze :)

Grimani
23.10.2014, 01:27
Na nekoj drugoj temi pomenuše neke ponore koji se vide sa žica pa se setih da sam ovo video pre par meseci.

http://www.amazingplaces.com/news/worlds-highest-zip-line-opens-in-the-french-alps-la-tyrolienne.html

Ako se ne varam ovo ide sa Bouchet-a ka onom vrhu gde su spojene tri gondole. Zica koja je instalirana pre par godina mislim da se zica zove Thorens nego, ovaj prvi video lepo se vidi off piste ruta Pierre Lory.Tragovi koji vode kontra od staza sa vrha Bouchet. Veoma dobra ruta prvo malo strmije a zatim blag nagib i voznja kroz levak sve do ukljucnjenja ispod zice Rosael na stazu kraj te zice. Voznja je sjajna i traje par KM...

Ivan Bgd
23.10.2014, 06:51
Ipak idem u L2A krecemo 2. tako sam rezervisala jer ima najvise praznika a samim tim i najmanje radnih skolskih dana na koja cu morati da dezuram za zimski raspust. Nece mi zameriti ako me bude bilo 5 ali 10 dana hoce :)
Ali zelim vam lep provod stvarno je ludo mesto
ALi posto je Ivan bio u L2A pa mi pojasnio kako i sta ima tamo da se vozi. Nadam se da cu zakaciti neki fini dan za La Grave i ako nadjem drustvoza to ali to nije tesko :sm019:

Jeco, bojim se da pre 15.01.2015. nema sanse da ti radi veza L2A sa La Grave.
Zato sam i rezervisao od 31.01.2015.
Ali svakako imas off sa svake staze u l2a, samo da ti napada sneg.
Poz

stojanbn
26.10.2014, 10:37
Pozdrav svima iz Tuzle,
trebao bih jedan savjet. Naime, moja supruga i ja smo odlučili da ove ski sezone idemo u francusku (sa SkiBus-om). Sto se tiče termina samo nam odgovara februar. U tom periodu ima ponuda samo za Orelle i Les2Alpes, a da nam i sa cijenom odgovaraju. Ja sam naučio da skijam prije dvije godine na Jahorini, dakle početnik sam ali nije mi Jahorina problem. Moja supruga skija već više od 10g. E dodjoh do konkretnog ptanja: koji aranžman od ova dva navedena je po vašem mišljenju prikladniji za nas dvoje. Hvala vam puno unaprijed.

Stojan i Nela

alestan
26.10.2014, 11:20
Februar ima i Tignes

http://www.skibus.rs/aranzmani/francuska/tignes-i-val-d-isere/tignes-i-val-d-isere-31-januar-07-februar-2015/

axxe
26.10.2014, 15:04
Orelle ne uzimaj u razmatrnje uopste!

Ivan Bgd
26.10.2014, 19:12
Jednostavno, ako zelis veci izbor staza onda skuplja varijanta Tignes.
Ako zelis jeftinije onda L2A, gde takodje imas da se naskijas.
Orelle nikako.

stojanbn
26.10.2014, 19:25
Hvala vam na preporuci, puno. Onda cemo u L2A definitivno. :-) Javimo se sa utiscima u februaru :-)

Grimani
27.10.2014, 00:24
meni je orelle extra. mislim taj sektor za skijanje u tri doliine. Orelle i ValTho. Jedini problem je soc zivot market i sve to. L2A utisak je sporije zice dugo pentranje. Nekako chini ti se da pored toliko km staza fali josh malo nechega.