Vesti Zlatibor - Počinju prvi radovi na gondoli

Zlatibor - Počinju prvi radovi na gondoli

Zlatibor | 02.08.2017. | goldgondola.rs
gondola oprema 800x486

Nakon dobijene dozvole za V fazu izgradnje gondole, 1. avgusta u opštini Čajetina održan je sastanak investitora sa predstavnicima izvođača radova, konzorcijumom firmi koji predvodi MPP Jedinstvo iz Užica.

Na sastanku su dogovoreni početni koraci neophodni za otvaranje gradilišta, koji se pre svega odnose na formalnu proceduru prijave izvođenja radova. Dozvolom je obuhvaćena izgradnja završne stanice na Torniku i dva noseća stuba žičare.

Osam dana nakon prijave radova mogu otpočeti pripremni radovi koji podrazumevaju izmeštanje kabl vodova, izmeštanje postojeće sidro žičare na skijalištu, rasčišćavanje terena, izgradnja prilaznih puteva.

Izvođač se obavezao da će u najkraćem roku dostaviti dinamiku izvođenja radova. Takođe svi neophodni elaborati koji se tiču procene uticaja na životnu sredinu i bezbednosti i zaštite na radu su obezbeđeni tako da nakon isteka zakonskog roka nakon prijave radova izgradnja gondole konačno, sredinom avgusta, može da otpočne. Proizvođači opreme iz Francuske su najavili dolazak pre početka izvođenja radova.

 

Komentari