Vesti Zlatibor - Počeli radovi na postavljanju stubova gondole

Zlatibor - Počeli radovi na postavljanju stubova gondole

Zlatibor | 09.10.2018. | goldgondola.rs
UntitledPanorama1a

Radovi na izgradnji gondole na Zlatiboru se nastavljaju. U toku je podizanje 19 stubova od početne stanice u središtu turističkog centra do međustanice na Ribničkom jezeru. Time se realizuje treća građevinska dozvola na kapitalnom projektu opštine Čajetina, vrednom 13 miliona evra.

Radove izvodi konzorcijum odabran na tenderu koji čine : “Jedinstvo” iz Užica, “Hidromontaža” i “Elkoms” iz Beograda i “Amiga” iz Kraljeva, uz nadzor francuskih stručnjaka iz kompanije “Pomagalski”.

Vrednost radova na ovoj fazi izgradnje najduže panoramske gondole na svetu duge oko devet kilometara je oko 45 miliona dinara, a kompletna oprema je pregledana, izdvojena i spremna za ugradnju.

Direktor JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić kaže da je dozvola za ovu fazu radova dobijena sredinom septembra i naglašava da je tim povodom ostvarena izuzetno dobra saradnja sa Ministarstvom građevinarstva koje im je maksimalno izašlo u susret.

Očekuje se da će u skladu sa dinamičkim planom, radovi na izgradnji 19 stubova, biti završeni do kraja ove građevinske sezone.

Kada je reč o preostalim fazama, naročito o izgradnji stubova od međustanice do vrha Tornika, očekuje se izdavanje dozvole do kraja godine. Preostalo je da Upravni sud i Republički geodetski zavod završe redovne postupke sa kojima se već nekoliko godina odugovlači, po svoj prilici, sa namerom.

Ipak, u JP “Gold gondola Zlatibor” očekuju da će se prvi putnici provozati gondolom od centra Zlatibora do vrha Tornika iduće godine.

 

Komentari