Vesti Zlatibor - Izgradnja još jedne gondole, do vrha Čigota

Zlatibor - Izgradnja još jedne gondole, do vrha Čigota

Zlatibor | 09.09.2020. | eKapija
branko 17.08.2020 ribn.jez tornik 3 800x487

Nakon nedavnog puštanja u probni rad zlatiborske "Gold gondole" u opštini čajetina razmišljaju o novim planovima. Na Ribničkom jezeru na Zlatiboru, na međustanici gondole, najavljuju kompleks Zlatnog grada

Osim ovih projekata, Opština Čajetina planira izgradnju još jedne, kraće gondole koja će povezati Ribničko jezero sa vrhom Čigote.

Kako je rečeno za eKapiju, u toku je izrada master plana tog područja kojim će se, uz poštovanje ekoloških standarda i primenu najsavremenije tehnologije, razvijati sportsko-rekreativni i drugi sadržaji.

Taj projekat, navode, biće mnogo jeftiniji od prve gondole, jer postoji međustanica kod Ribničkog jezera, odakle će ići krak buduće panoramske žičare do Čigote, dužine 4,5 km.

- Nadamo se da ćemo vrlo brzo krenuti sa ovim projektom. Potrebno je da se postave stubovi i sajle, izgradi izlazna stanica i drugi sadržaji. Za celu trasu od Tornika do Zlatibora i od Ribnice do Čigote, potrebno je 100 kabina, ali već imamo 55 na trasi od Tornika do Zlatibora. To znači da ćemo morati da kupimo ostatak kabina i da našim turistima, osim Tornika, ponudimo da koriste i blagodeti Čigote – kaže Stamatović.

On ističe da će zbog velikog broja turista, ljubitelja prirode, skijaša, izletnika i ostalih gostiju na Torniku, nova gondola rasteretiti tu lokaciju.

- Vrh Čigote ima iste ili možda i bolje uslove za ski-liftove i ski-staze, ali i za adrenalinske sportove, rekreativne sadržaje, biciklističke i pešačke staze. Ceo potez Čigote iskoristićemo za turistički razvoj, a kako će se narednih godina značajno povećati broj gostiju, taj projekat će značajno obogatiti ponudu Zlatibora – kaže za naš portal Stamatović.


         Izvor:  ekapija.com    Sandra Petrović


Komentari