Vesti Zlatibor - „Gold gondola“ puštena u probni rad

Zlatibor - „Gold gondola“ puštena u probni rad

Zlatibor | 19.08.2020. | Zlatibor.rs
19.08.2020 Gold gondola 1024x576

Zlatiborska gondola zvanično je krenula sa probnim radom. Prema rečima direktorke JP „Gold gondola Zlatibor“, Bojane Božanić, prvi gosti se mogu očekivati za mesec i po dana.

Na petogodišnjicu od postavljanja kamena temeljca izvršen je test sistema, kao i puštanje u rad sajli u pet od ukupno 55 kabina, s obzirom da se za preostale rešavaju određena administrativna pitanja. Trasu gondole čini 36 stubova i tri stanice, koje povezuju Tornik, Ribničko jezero i centar naseljenog mesta Zlatibor.

–Naš cilj, kada smo pre desetak godina krenuli sa ovim projektom, bio je da ovom kraju donesemo nešto novo, da Zlatibor ode dalje na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi. Uređenje čitavog prostora koji prati trasu gondole će biti dodatno uređen, tako da ćemo u narednih deset godina sigurno ostvariti još veći broj turista i noćenja na Zlatiboru – rekla je Bojana Božanić.

Predsednik Opštine, Milan Stamatović, pronašao je određenu simboliku u činjenici da je projekat gondole započet i pušten u probni rad na pravoslavni praznik Preobraženja.

–Verovali smo da će se i narod na neki način „preobraziti“. Kao da je Bog uredio da se gondola uspostavi ovom trasom i da narod bude u prilici da vidi Zlatibor i Srbiju iz neke druge perspektive – kaže Stamatović

Sa dužinom od devet kilometara zlatiborska gondola trenutno je vodeća u svetu. Ukupna investicija ovog projekta iznosi 13 miliona evra, koji su u potpunosti obezbeđeni iz budžeta opštine.

 

Komentari