Vesti Zlatar - Otvorena ski sezona, radiće samo ski lift u gornjem delu staze

Zlatar - Otvorena ski sezona, radiće samo ski lift u gornjem delu staze

Nova Varoš | 13.01.2021. | varoske.net
skilift zlatar2017 1000x608

Ski-sezona na Zlataru je počela, ali će i ove zime raditi samo ski-lift "sidro" u gornjem delu staze. Prvog dana u sredu 13.01.2021, skijanje je besplatno za sve, dok je od sutra dan cena dnevnog ski-pasa za odrasle 1.300, a za decu 1.000 dinara.

Skijalište "Zlatar" radiće svakog dana, u vremenu od 10 do 16 časova.

"Vremenski uslovi nam idu na ruku, pa je na stazi oko pola metra utabanog veštačkog i prirodnog snega, i skijalište je potpuno spremno za sezonu. Nažalost, cena ski-pasa je za stotinak dinara veća nego prošle zime. Poskupela je struja, pa smo kao veliki potrošač bili prinuđeni da i mi podignemo cene. Nažalost, nije bilo dogovora sa opštinom, pa će ski-pas morati da plaćaju i deca iz Nove Varoši, što prošle godine nije bio slučaj", kaže Vojko Purić, vlasnik preduzeća "Složna braća", koje je zakupac skijališta.

Prema njegovima rečima, ni ove zime neće raditi žičara četvrosed, koja polazi skoro iz samog centra grada.

"Zemljište u donjem delu staze iznad magistrale u vlasništu je privatnika koji traže nakadu za njeno korišćenje. Na Opštini je da se kao vlasnik skijališta dogovori kako bi se rešio ovaj problem", kaže Purić.

Kako bi se poštovale epidemiološke mere zbog pandemije koronavirusa, svi će tokom boravka na stazi morati da nose zaštitnu masku.

        Izvor: Varoske.net


 

Komentari