Vesti Zlatar - Novi putrevi i planovi za žičaru

Zlatar - Novi putrevi i planovi za žičaru

Zlatar, Nova Varoš | 07.06.2021. | ekapija.com
brijezdja02

Republika Srbija izdvojiće 100 miliona dinara za modernizaciju i i asfaltiranje putnog pravca od manastira Svetih Kozme i Damjana na Vodenoj poljani do manastira Mileševe.

- Vrednost ovog projekta, koji će biti finansiran od strane Republike Srbije je oko sto miliona dinara. Asfaltirani put omogući će spajanje dve opštine, a samim tim i dovođenje investitora, otvaranje novih radnih mesta, ali i razvoj zimskog turizma na ovoj planini - rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Početak realizacije ovog projekta očekuje se prema rečima Zorana Drobnjaka, vd direktora Puteva Srbije u avgustu ili septembru, a kako je istakao Vasiljević obzirom da građevinska sezona u opštini kratko traje baš zbog velike nadmorske visine i loših vremenskih uslova ovaj projekat biće realizovan do kraja iduće godine.

- U budućnosti plan je da se radi nova žičara sa najvišeg vrha Zlatara do sela Drmanovići. Već imamo neka idejna rešenja koja će biti u razmatranju - dodao je Vasiljević.

Manastir Sv. Kozme i Damjana nalazi se na mestu zvanom Vodena poljana. Od najvišeg vrha Zlatara udaljen je svega 2km,a zlatarski predeli su zivopisni pogotovu u proleće kada nakon hladne i duge zime sve to izgleda potpuno bajkovito i nestvarno. Ova bogomolja namenjena je putnicima namernicima, turistima i svima koji traže mir i lek u zlatarskim šumama, a modernizacija ovog puta samo će još više upotpuniti turističku ponudu.

     Izvor: Zlatarpress.rs,  ekapija.rs

 

Komentari