Vesti Zlatar, Nova Varoš - Skijalište Briježđa nude u zakup za 1 dinar

Zlatar, Nova Varoš - Skijalište Briježđa nude u zakup za 1 dinar

Nova Varoš | 28.10.2014. | blic.rs
zlatar1640x389

Turističko-sportski centar „Zlatar“ ponudio je za dinar zakup Skijališta „Zlatar“ sa ski-kućom i četvorosednom žičarom nadomak centra grada.

Skijalište koje ima top i tri žirafe za veštačko osnežavanje bio je uzdanica vlasti u razvoju turizma, a oglas za njegov petogodišnji zakup raspisan je posle dve loše sezone.

U izgradnju i uređenje centra, u proteklih desetak godina, opština Nova Varoš uložila oko 2, 5 miliona evra svojih i sredstava iz donacija i bankarskih kredita. Radove su pratila brojna sporenja, od lokacije do nabavke opreme, te stranačka prepucavanja i zahtevi da se računi iznesu na čistac. Bila su i dva svečana otvaranja.

Pre dve zime, kada je i bilo najviše snega, žičara je radila svega 25 dana i imala po 130 gostiju u proseku, dok prošle zime skijanja skoro da nije bilo jer je sunce topilo sneg na najstrmijem delu staze čija je visinska razlika čak 214 metara. Glavna od dve staze duga je 955 metara, dok je žičara 850 metara i na sat može da preveze 1.200 skijaša.
 
- Nažalost, među zaposlenima nemamo dovoljno tehničkog i drugog kadra koji je neophodan za rad skijališta, a zakon nas ograničava u prijemu novih radnika. Cilj nam je da skijalište funkcioniše jer bez njega nema razvoja zimskog turizma, pa je zakup jedino rešenje - kaže za „Blic“ direktorka „Zlatara“ Ivana Novaković.

Početna cena zakupnine je jedan dinar, a licitacioni korak 1.000 dinara - ističu u TSC. Licitacija je zakazana za 10. novembar, a mogu da učestvuju fizička i pravna lica koja uplate depozit od 1,5 miliona dinara. Depozit najpovoljnijeg ponuđača biće iskorišćen za izmirivanja troškova vode i struje za skijalište, a sredstva koje se ne utroše vraćaće se zakupcu na kraju svake sezone

- Obaveza zakupca je i da preuzme četvoricu radnika koji trenutno rade u hotelu „Panorama“ na određeno vreme i da za goste ovog hotela koji smo lane uzeli u zakup, obezbedi besplatno 50 ski-pasova u sezoni i popust od 10 odsto na svaki sledeći ski-pas - kažu u TSC „Zlatar“.

 
      Izvor: Blic.rs    Foto: Ž. Dulanović
 

Galerija slika

Komentari