Vesti Završetak letnje sezone u ski centrima Srbije

Završetak letnje sezone u ski centrima Srbije

Kopaonik, Zlatibor | 28.09.2013. | skis.rs
skisleto2013a2

Nakon više od tri meseca rada, završava se još jedna uspešna letnja sezona na Kopaoniku i Torniku na Zlatiboru. Još ovog vikenda, ljubitelji planina i aktivnog odmora, imaju priliku da uživaju u brojnim letnjim sadržajima. Pored panoramske vožnje žičarama, pešačkih tura i planinskog biciklizma u centrima Kopaonik i Tornik na Zlatiboru, svim posetiocima su na raspolaganju i nove atrakcije - bob na šinama, zip lajn i tubing na Kopaoniku.

Skijališta Srbije uveliko se pripremaju za zimsku sezonu koja će biti obogaćena brojnim promocijama i novim aktivnostima.

Odlična letnja sezona na Kopaoniku

Kopaonik je ove letnje sezone posetilo 20 odsto više stranih turista nego lane, a samo u MK Mountin resortu u istom periodu zabeleženo je 30.000 noćenja, rekao je Tanjugu direktor ove kompanije, Nikola Avram.

Kopaonik definitivno postaje sve popularnija letnja destinacija, ocenjuje on, podsetivši da je u prethodnih nekoliko godina MK Mountin resort, zajedno sa Skijalištima Srbije, uložio velike napore da ova destinacija dobije adekvatne letnje sadržaje za aktivan odmor.
"Cilj nam je da Kopaonik stane rame uz rame sa evropskim planinskim centrima", kazao je Avram.

Ovaj turistički i ski centar iz godine u godinu beleži rast inostranih turista, pa je tako ove godine stranaca bilo 20 odsto više nego prošle sezone, a ove godine Kopaonik je bio i domaćin svetskog prvenstva u paraglajdingu.
"Zahvaljući Skijalištima Srbije, turistički i ski centar obogatio je ove sezone ponudu namenjenu turistima koji vole adrenalin i aktivan odmor, pa su tako uvedene i nove instalacije, jedine na ovim prostorima – zip lajn i bob na šinama", podsetio je Avram.

Povodom predstojeće zimske sezone, direktor MK Mountin resorta ističe da su gotovo svi smeštajni kapaciteti te kompanije (Hotel Grand, Hotel Angella i Apartmani Konaci) već rasprodati u periodu od 12. do 19. januara.

 

Komentari