Vesti Zaječar - Dobar primer opštine koja pomaže talentovanog skijaša

Zaječar - Dobar primer opštine koja pomaže talentovanog skijaša

Zaječar | 14.01.2015. | kurir.rs
skijasi pomoc zajecar foto tv best2

Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković još jednom je pokazao da čelni ljudi grada ne zaboravljaju najsvetiju od svih dužnosti – ulaganje u našu decu! Naročito kada je reč o talentovanoj deci, koja imaju vrhunske državne i međunarodne rezultate.

U najnovijem slučaju reč je o Andreji Dimitrijeviću, zaječarskom desetogodišnjaku, koji se veoma uspešno bavi skijanjem i ostvaruje vrhunske rezultate u ovom sportu.

Andreja je državni prvak za 2012. godinu, pobednik Otvorenog prvenstva Crne Gore za 2014. godinu, pobednik Trofeja Beograda i Prvenstva Beograda za 2014. i prvi u generalnom plasmanu državnog prvenstva Republike Srbije.

Roditelji ovog talentovanog malog Zaječarca obratili su se 12.januara 2015. za pomoć predsedniku skupštine grada Saši Mirkoviću, s obzirom na to da nisu u mogućnosti da sami finansiraju učešće malog šampiona na predstojećim trkama na Kopaoniku, Mokroj Gori, Staroj planini, kao i dve trke u inostranstvu. I pomoć je odmah stigla.

Malom Andreji uputićemo pomoć od 120.000 dinara, koliko mu je neophodno za predstojeće nastupe. Ja sam ponosan što je Zaječar iznedrio ovakav talenat. Mi koji vodimo ovaj grad nećemo zaboraviti nijedno talentovano dete. Na njima je da se takmiče i ostvaruju vrhunske rezultate, a mi ćemo uvek iznaći načina da im pomognemo“, rekao je predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković.

Izvor: Kurir.rs    Foto: TV Best

Komentari