Vesti Vlade Divac - Cilj je na ZOI Soči biti uspešniji nego na predhodnim u Vankuveru

Vlade Divac - Cilj je na ZOI Soči biti uspešniji nego na predhodnim u Vankuveru

Kruševac | 07.04.2013. | oks.org.rs
Predsednik OKS Vlade Divac i generalni sekretar Djordje Visackiresize

Druga redovna sednica Skupštine OKS održana je u sredu 3. aprila 2013. u Kruševcu.

Predsednik OKS Vlade Divac je podsetio da je do Zimskih olimpijskih igara u Sočiju ostalo manje od godinu dana: “Sigurno je da naša rezultatska očekivanja nisu na istom nivou kao kada su u pitanju Letnje igre, ali naš osnovni cilj jeste da u Sočiju budemo uspešniji nego Olimpijskim igarama u Vankuveru. Tek završena zimska sezona bila je uspešna za naše kandidate za Soči 2014. Biatlonac Milanko Petrović i bob četvorosed ostvarili su prve bodove u Svetskom kupu, a skijašica Nevena Ignjatovic domogla se pobedničkog postolja u trci Evropa kupa, čime su ostavrili napredak na svetskim rang listama.”

U svom izlaganju predsednik OKS istakao je činjenicu da je za 2013-tu godinu obezbedeno stabilno finasiranje svih programa OKS: “Iako to smatram normalnim, imajući u vidu finansijsku krizu u kojoj se nalazi naše društvo, ovo jeste značajno za sve sportiste učesnike programa Olimpijskog komiteta Srbije jer ih to rasterećuje nečega što svakako ne bi ni smelo da bude njihova briga.”

Predsednik OKS rekao je da je već u novembru posle izborne skupštine nastavljeno sa radom prema tada usvojenom programu i planu: “Prema unapređenim kriterijumima, napravljena je kategorizacija sportista i timova koji su uključeni u program Rio 2016. U ovom trenutku redovno se realizuju programi 60 sportista iz individualnih sportskih grana i 7 timova iz ekipnih sportova.”

Olimpijski komitet Srbije ovom prilikom urucio je cetiri posebna priznanja OKS. Prof dr. Branislavu Jevticu, koji je bio i u ulozi šefa Misije Srbije na Igrama u Londonu priznanje je uruceno povodom uspešnog vodenja Tima Srbije na svih devet takmicenja u olimpijskom ciklusu London 2012. Priznanja su urucena i fizioterapeutima Ninoslavu Cvetanovicu i Ivanu Popovicu povodom 25 godina uspešnog rada u Olimpijskom timu, kao i fotoreporteru Mihajlu Anticu zbog dugogodišnjeg pracenja rada Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Galerija slika

Komentari