Vesti Vikersund - Austrijanci svetski šampioni u ski letovima

Vikersund - Austrijanci svetski šampioni u ski letovima

Vikersund, Norveška | 26.02.2012. | b92.net
vikersund2012sp3

Reprezentacija Austrije odbranila je zlato u timskim letovima na Svetskom prvenstvu u norveškom Vikersundu. Zlato Austriji doneli su Tomas Morgenštern, Gregor Šlirencauer, Martin Koh i Andreas Kefler, koji je u timu zamenio Volfganga Lojcla, koji je zajedno sa ostalom trojicom trijumfovao pre dve godine na Planici.

Austrijanci su u borbi za zlato osvojili ukupno 1.648,4 bodova i u vođstvu su bili od početka do kraja takmičenja. Na kraju su imali više od 20 bodova prednosti u odnosu na Nemce, koji su nastupili u sastavu Andreas Vank, Rihard Frajtag, Maksimilijan Mehler i Zeverin Frojnd. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Slovenci Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec i Robert Kranjec, novi šampion u ski letovima. Kranjec je upravo imao najduži let i tokom timskog takmičenja, od 235,5 metara, čime je još jednom pokazao da individualno zlato nije bilo slučajnost.

Iza Austrijanaca, Nemaca i Slovenaca, našli su se domaći letači, ispred Čeha, Poljaka i Finaca. Takmičenje su još u prvoj rundi završili timovi Rusije i Kazahstana.

Najbolje ski skakače sada očekuje nastavak sezone u Svetskom kupu, a sledećeg vikenda takmičiće se u finskom Lahtiju.

Komentari