Vesti Velike snežne padavine u ski centrima južne hemisfere

Velike snežne padavine u ski centrima južne hemisfere

JH | 29.07.2019. | fos-ski
Thredbo Resort Australia 1000x608 logo2

Australija ove godine ima jedan od najboljih početaka zimske sezone. Slično je i u ostale tri zemlje južne hemisfere Argentine, Čilea, Novog Zelanda koje su poznate po svojim ski centrima.

Skoro nedelju dana obilnih snežnih padavina u Australiji dovelo je do odličnih snežnih uslova u tamošnjim skjalištima i ukupne visine snega više od jednog metra u nekim područjima.

- Thredbo Resort ima ukupno 85 cm napadalog snega.
- Perisher je objavio da je visina snega dostigla 106 cm.
- Hotham izveštava da je taj broj stigao do 70 cm.
- Falls Creek - Rekli su samo "Ovde je zimsko čudo."

Skijališta u Australiji su otvorila sezonu početkom juna nakon ogromnih predsezonskih snežnih padavina, nakon kojeg su imali kratak topli i vlažni period pre nego što su se uslovi smirili uoči poslednje super snežne oluje.

Novi Zeland je, nasuprot tome, imao suvi početak sezone, odlagajući otvaranje nekih skijaških područja, mada je i ovde od prošlog vikenda došlo do jakih snežnih padavina, zbog čega su neka skijališta otvorila više skijaških terena i onih koji su odložili otvaranje kako bi objavili planove u narednih nekoliko dana.

Velike padavine su takođe prijavljene u ski centrima Južne Amerike. Cerro Catedral u Patagoniji u Argentini ima do 60cm svežeg napadalog snega preko 40 cm već popstojaćeg što je dovelo do velike lavinske opasnosti i nestanka struje. U ostalim ski centrima u Argentini palo je oko 30cm svežeg snega.

 

Komentari