Vesti Val di Fiemme, ITA - Izložba "Ski Past" - Prošlost skijanja

Val di Fiemme, ITA - Izložba "Ski Past" - Prošlost skijanja

Trento, ITA | 15.11.2012. | jeffreyschnapp
SkiPast Le Gallerie Trentoa

Povodom održavanja FIS Nordic foruma i Svetskog Prvenstva u Nordijskim disciplinama koje se 2013.održava u Val Di Fiemme-u u Italiji upriličena je izlozba “Ski Past” (prošlost skijanja), koja je postavljena u Galeriji (Le gallerie Piedicastelo) u gradu Trento a koja će trajati od 18.10.2012. do 30.06.2013.godine.

Tema izložbe je istorija nordijskog sporta u oblasti Fiemme i svetu. Postavka izložbe u ovoj tunelskoj galeriji u Trentu pruža inovativni pregled na materijalnu kulturu skijanja, njenu istoriji i razvoj, kao i njenu ulogu u Italiji i širom sveta.

Tokom ceremonije otvaranja izložbe predsednik FIS-a Gian Franco Kasper je podvukao vaznost očuvanja nasleđa iz bogate istorije razvoja skijanja u svetu.

Planinarska i alpinisticka oprema, istorijski predmeti i vredne stvari vezane za zimske aktivnosti, kao što su skijaške cipele, skije, stapovi i odeća, sami pričaju priču koja opisuje region Trento više od jednog veka unazad.

Video instalacije, slike, medalje i trofeji kao i detaljan program Prvih Zimskih Olimpijskih Igara odrzanih 1924 u Schamonix-u (FRA) i drugi eksponati vezani za nordijske sportove su u potpunosti popunili prostor Galerije.


 
                Izvor, foto:   bihski.com  i  jeffreyschnapp.com

Komentari