Vesti Val d'Isere, FRA - Zamena četvoroseda Solaise Ekspres novom gondolom

Val d'Isere, FRA - Zamena četvoroseda Solaise Ekspres novom gondolom

Val d'Isere, FRA | 28.08.2015. | Valdisere.com
solaise640x389

Stara Solaise Ekspres četvorosed žičara u francuskom ski centru Val d'Isere od novembra 2016. biće zamenjena novom gonolskom žičarom sa kabinama za deset osoba u kompletu sa grejanjem sedišta i WiFi pristupm internera u njima.

Stari Solaise Ekspres je Doppelmayr-ova žičara sa četvorosed korpama sa haubama, izgrađena 1991. godine. Nova gondolska žičara koja će zameniti staru imaće na svojoj 2252 m dugoj trasi 91 gondolsku kabinu sa 10 sedišta. Ukupan kapacitet nove gondole biće 3600 skijaša na sat.

Polazna stanica je na 1831m/nv na centralnom skijaškom platou Val d'Isera, a gornja izlazna stanica na vrhu Solaise na 2550 m/nv. Brzina kretanja kabina je 6 m/s, a vožnja će trajati 7 minuta.

Uz gornju stanicu nove gondole nalaziće se kafe restoran, velika terasa, toaleti... To će biti mesto gde se skijaši migu opustiti i uživati u spektakularanom pogledu na okolinu.

Ski staza kojom se pušta do baznog platoa Val d'Isera, poznata kao taška, strma, zaleđena... biće rekonstruisana, a nagib duž staze biće izmeću 7 i 16%. Ukupna vrednost ove investicije je 16 miliona evra. I to nije sve!

U Val d'Iseru žele da garantuju snežni pokrivač od novembra meseca. U tom smislu uložili su dodatnih 3 miliona evra u poboljšanje i efikasnost sistema zasnežavanja, koji će sada biti najveća fabrika snega u Evropi. Slikovito, sistem će moži za 30 minuta da popuni prostor bazena olimpijske veličine.

Zvanični web sajt Valdisere.com je u procesu potpunog redizajniranja za predstojeću zimu u formatu sa više jezika. Ključne tačke su dnevni izveštaji o vremenskim uslovima, visini snega kao i prognoza vremena za naredne dane, zajdno sa blogovima i društvenim mrežama. Novi sajt kreće od jeseni. Sprema se i nova aplikacija za smart telefone.

Ski centri Val d'Isere i Tignes čine ski domen Wspace Killy sa 300 km skijaških staza. Zvanično otvaranje sezone je 28. novembra 2015, a trajaće sve do 01. maja 2016. godine. Ako vas zanima skijanje u ovoj skija[koj oblasti, detalje pogledajte na sajtu www.skibus.rs

 Pogledajte kako će izgledati buduća gondolska žičara Solaise - video:

 

Galerija slika

Komentari