Vesti Usvojena Odluku o ‘’Studiji izvodljivosti za razvoj turizma na području Rajkovo u Majdanpeku’’

Usvojena Odluku o ‘’Studiji izvodljivosti za razvoj turizma na području Rajkovo u Majdanpeku’’

Majdanpek | 25.12.2011. | rtvbor.rs
1211prezentacijastudijerajkovomajdanpek

U četvrtak 22.12.2011. odbornici Skupštine opštine Majdanpek su na svojoj sednici usvojilki Odluku o "Studiji izvodljivosti za razvoj turizma na području Rajkovo u Majdanpeku". Predhodno je u subotu 17. decembar 2011. u Majdanpeku održana javna prezentacija ove studije koja predstavlja prvu fazu realizacije projekta „Unapredjenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji“ koji po nalogu Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, sprovodi konzorcijum Ambero/Icon.

Reč je o osnovi za efikasno i transparentno planiranje prostora i upravljanje zemljištem, kao preduslovu za održivi ekonomski, socijalni i ekološki razvoj lokalnih zajednica.

Na samoj prezentaciji, prisutne je pozdravio predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović, a o Studiji su govorili Ratka Čolić, kao predstavnik GIZ-a,  obrađivači Marija Jovin i Siniša Temerinski, arhitekte, kao i Vesna Vandić, direktor Turističke organizacije opštine Majdanpek i Vesna Cepenjor, načelnica Odeljenja za urbanizam u opštinskoj upravi Majdanpek.


Izvor: rtvbor.rs

Galerija slika

Komentari